Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Donuts basisrecept + 3 variaties

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 januari 2015
in Basisrecepten, Klein Gebak, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Donuts basisrecept

Begin december was het weer tijd voor een bakdagje met Marjon en Pauline. Eens in de zoveel tijd kiezen we wat lekkers uit en gaan we aan de slag, dit keer stonden er donuts van Donna Hay op het programma! We proberen altijd voor iets te kiezen met een uitdaging, of voor iets dat we nog niet eerder hebben gemaakt. Donuts hadden we alle drie nog nooit gemaakt, dus viel de keuze op deze Amerikaanse lekkernij. Wist je dat er in de donut zelf nauwelijks suiker zit? Voor het hele recept (30 donuts) heb je maar 2 eetlepels suiker nodig. De reden dat donuts zo mierzoet zijn is dus de topping. Door ze zelf te maken hou je dat gelukkig volledig zelf in de hand, maak ze zo zoet als jij zelf wilt.

Donuts basisrecept

Donuts basisrecept

Donuts basisrecept

Donuts basisrecept

Recept afdrukken

Donuts

Het lekkere basisrecept van donuts staat online! Heerlijk als tussendoortje of op feestjes.
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 10 gram gedroogde gist
  • 60 ml lauwwarm water
  • 250 ml lauwe melk
  • 3 el fijne tafelsuiker
  • 100 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 575 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • plantaardige olie om in te frituren
  • ronde uitstekers (grote ongeveer 8 cm, kleine 3,5 cm)

Instructies

  • Meng gist, water, melk en één eetlepel van de suiker in een kom. Zet deze 10 minuten apart. Het mengsel gaat schuimen wanneer het gist actief wordt.
  • Meng het gistmengsel met de boter, bloem, eieren, zout en de rest van de suiker tot een plakkerig deeg. Kneed het deeg nog wat verder door op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg daarna in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een theedoek en laat zo’n 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Kneed het deeg op een bebloemd oppervlak tot het soepel en elastisch aanvoelt.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Steek met de ronde uitstekers de donuts uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de plaat af met een theedoek of keukenfolie en laat ze 30 minuten rijzen.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. De frituurpan zetten wij op 180 graden.
  • Bak de donuts aan beide zijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tips

UPDATE: n.a.v. jullie reacties en tips hebben we een theelepel zout aan dit recept toegevoegd.

Na het bakken is het tijd om ze te voorzien van een zoete laag glazuur, chocola, kaneelsuiker of iets anders lekkers. Onderstaand de drie varianten die wij maakten.

Donuts basisrecept

Donuts met kaneelsuiker

Meng in een schaaltje suiker met wat kaneel. Nadat je de donuts kort hebt laten uitlekken op keukenpapier, haal je ze direct door het suikermengsel. Omdat ze nog warm zijn blijft het suiker goed zitten. Laat de donuts op een bord verder afkoelen.

Donuts basisrecept

Donuts met chocolade dip

Smelt chocola in jouw favoriete smaak, wij gebruikten pure chocola. Laat de donuts afkoelen en dip ze dan in de gesmolten chocola. Leg de donuts op een bord om de chocola te laten uitharden. Als je wilt kun je nog wat sprinkles over de donuts strooien terwijl de chocola nog zacht is.

Donuts basisrecept

Donuts met suikerglazuur

Met suikerglazuur kun je donuts maken in alle kleuren van de regenboog. Voeg een klein beetje water toe aan een kommetje poedersuiker en roer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een paar druppels kleurstof toe. Dip de afgekoelde donuts in het glazuur en leg ze op een bord. Strooi eventueel nog wat sprinkles over het nog vochtige glazuur.

Heb jij wel eens donuts gemaakt?

Vorige post

Volgende post

Zelfgebakken brood bewaren
Waarom slaat chocolade wit uit?

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 182

  1. Corinne says:
    6 jaar geleden

    Wat zullen mijn kinderen je dankbaar zijn! Die zijn namelijk dol op donuts. Lijkt me best wel wat werk. Maar ja, dan heb je ook wat. Misschien toch maar eens een keertje proberen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wij dachten ook dat het best een klusje zou zijn, maar dat valt dus echt reuze mee!

      Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er goed uit zeg! Ik heb nog nooit zelf donuts gemaakt.

    Beantwoorden
  3. Corrien says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een van mijn dochters heeft een apparaat om mini-donuts te maken.
    Daar hebben we geen goed recept voor.
    Deze van jou lijken me heerlijk, maar kan dat beslag ook in zo’n elektrisch apparaat? Of worden ze dan juist droog?
    Bovenstaand recept ga ik natuurlijk ook uitproberen..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Corrien,
      Zat er ook geen goed recept bij in de doos?
      Ik denk niet dat dit recept geschikt is voor zo’n apparaat. Dit is echt een deeg en geen beslag wat je er makkelijk in spuit. Ze zullen ook droog worden.

      Beantwoorden
    • laura says:
      6 jaar geleden

      Hallo Corrien,
      laatst bij de Wibra heb ik een kant en klare mix gekocht voor het maken van donuts speciaal voor een donutmaker! Het is natuurlijk leuk om het beslag zelf te maken, maar als je geen recept vindt, is dit het proberen waard 🙂

      Beantwoorden
    • Mada says:
      3 maanden geleden

      Ik heb wel recepten gekregen toen ik de donuts maker kocht. Wil je ze? Moet ik ze jou sturen?

      Beantwoorden
      • Kathy Geens says:
        4 weken geleden

        Super graag 🙂
        Ze zouden dat hier geweldig vinden
        Dank je

        Beantwoorden
  4. Mirne says:
    6 jaar geleden

    Lekker! Ik heb ze deze oud en nieuw gemaakt in plaats van oliebollen. 😀

    Beantwoorden
  5. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Nooit geweten dat donuts gefrituurd worden!
    Omdat ik ook van hartige hapjes houd, vraag ik me af, kan je bijvoorbeeld geraspte oude kaas door het beslag mengen?
    Of rijst het beslag dan niet meer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zou je best kunnen proberen. Deeg zal gewoon goed rijzen, ik weet alleen niet hoe ze uit de frituur komen qua smaak. Leuk om eens te testen 🙂

      Beantwoorden
    • Silvy Horemans says:
      6 jaar geleden

      Dat kan best! Kijk maar eens rond op wat Amerikaanse websites 🙂 die hebben vele verschillende hartige doughnuts, zoals met kaas of spek.

      http://www.yummly.com/recipe/external/Cheese-Doughnuts-579101

      Beantwoorden
  6. Iris says:
    6 jaar geleden

    Mijn dochter en ik hebben al een paar keer donuts gemaakt. Onze favoriet is een met jam gevulde donut. Ik zelf heb wel eens geprobeerd om donuts in de oven te maken, maar die worden niet zo lekker “fluffy” als de gefrituurde.

    Beantwoorden
  7. Lian says:
    6 jaar geleden

    Je bent me weer voor hoor 😉 Deze had je in december toch met Pauline gebakken? Geod gelukt zeg, ze zien er erg smakelijk en mooi uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja klopt, ze waren heerlijk inderdaad! Heb jij ze ook gemaakt dan? 🙂

      Beantwoorden
      • Lian says:
        6 jaar geleden

        Nee, ik wil ze nog steeds maken.

        Beantwoorden
  8. Dounia says:
    6 jaar geleden

    Hoi pauline,

    Ze zien er heerlijk uit!
    Mag ik vragen hoeveel stuks je uit het recept kreeg?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het recept is voor 30 stuks 🙂

      Beantwoorden
  9. Rosa says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze nog nooit gemaakt maar liep al een tijdje rond met het idee. Aangezien jij mijn favoriete recepten site ben ben ik superblij dat jij ze nu ook hebt. Dankjewel daarvoor!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen 🙂 Veel plezier met het bakken van de donuts alvast 😉

      Beantwoorden
  10. Anoeska says:
    6 jaar geleden

    Oh wauw wat zien die er lekker uit! Mag ik vragen wat voor steker je daarvoor gebruikt en waar je die koopt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb een set met ronde uitstekers en heb daar 2 maten uit gebruikt. Die heb ik bij een taartdecoratie winkel gekocht.

      Beantwoorden
  11. Renate says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze eergister gemaakt..maar helaas moet ik eerlijk zijn..ik vond er echt niets aan. Er zat totaal geen smaak aan. Ik heb al eens eerder donuts gemaakt maar kon mijn oude recept niet vinden. Dus ben ik voor deze gegaan..maar de smaak leek meer op het gefrituurde brood wat ze hier waar ik woon in Turkije heel veel maken.
    Ik denk dat het missende ingredient nootmuskaat is in het deeg. Maar ik weet het dus niet zeker want ik ben mijn oude recept kwijt.
    Sowieso is mijn ervaring met het maken van donuts dat ze de eerste dag nooit op donuts lijken qua smaak. Een dag laten liggen en dan pas zijn ze echt lekker.

    Beantwoorden
  12. Ilse says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik heb perongeluk de site op engelse taal gezet.
    nu weet ik alleen niet hoe het weer terug moet naar het Nederlands, want die taal staat er niet bij,
    groetjes Ilse

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt ook even de cookies/geschiedenis verwijderen. Dan zal het weer Nederlands zijn.

      Beantwoorden
  13. sanne says:
    6 jaar geleden

    Is gedroogde gist zon zakje van dr oetker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja, dat klopt!

      Beantwoorden
      • sanne says:
        6 jaar geleden

        Oke super dankjewel!

        Beantwoorden
  14. Ruby says:
    6 jaar geleden

    Heb je ook een tip hoe ik de gevulde donuts maak? Gewoon zelfde receptie en lepeltje jam? Maar hoe krijg ik die ertussen dan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die kun je erin spuiten door het in een spuitzak te doen en de spuitmond in de donut te prikken.

      Beantwoorden
  15. ohladybake says:
    6 jaar geleden

    hoi laura,
    ik heb hier ook 3 kinderen die verzot zijn op donuts!
    ga dus zeker dit recept eens uit proberen!
    leuk en mooie foto’s

    Beantwoorden
  16. Mellaney says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,
    Klinkt als een heerlijk recept!
    Nog wel 1 vraagje,, hoe lang kun je de donuts ongeveer bewaren?
    Groetjes Mellaney

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze hebben hier niet lang gestaan 😉 maar zo’n 4 dagen blijven ze zeker wel goed.

      Beantwoorden
      • Janaika says:
        6 maanden geleden

        Mijn deeg reist niet goed hoe zou dit komen

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 maanden geleden

          Misschien was de omgeving niet warm genoeg of de gist te oud. Er zijn verschillende factoren die komen kijken bij het rijzen van deeg.

          Beantwoorden
  17. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hoe kan het dat mijn gist niet ‘actief’ wordt. Nu al 3 verschillende pogingen gedaan maar het begint helemaal niet te schuimen/bubbelen. Ja direct als ik het hele mengel met elkaar meng maar dat is meer de melk. Na 10 min is het juist helemaal egaal en geen bubbeltje/schuim te herkennen..
    Wat doe ik fout?
    Gist is niet over de datum en doet het altijd goed als ik brood bak of een of ander deeg.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Is het zakje gist open geweest misschien? Hierdoor gaat de kwaliteit ook achteruit en wordt het niet meer actief.

      Beantwoorden
      • Sanne Engels says:
        6 jaar geleden

        De houdbaarheidsdatum is goed en het zakje is niet open geweest, het deeg is nu bijna zijn dubbele grote geworden.

        Beantwoorden
    • Eline Nijboer says:
      6 jaar geleden

      Je kan ook proberen de melk heel iets te verwarmen voordat je het bij de gist doet. Gist houdt van warmte en activeert daardoor sneller/makkelijker.

      Beantwoorden
  18. Sanne Engels says:
    6 jaar geleden

    Het gist wordt ook niet actief bij mij,
    maar ik probeer het met bloem goed te maken..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Is de houdbaarheid nog wel goed?

      Beantwoorden
    • Eline Nijboer says:
      6 jaar geleden

      Je kan ook proberen de melk heel iets te verwarmen voordat je het bij de gist doet. Gist houdt van warmte en activeert daardoor sneller/makkelijker.

      Beantwoorden
  19. Sanne Engels says:
    6 jaar geleden

    Het heeft de goede grote maar is heel plakkerig..
    wat kan ik doen??

    Beantwoorden
  20. Sanne Engels says:
    6 jaar geleden

    Ik heb er blijkbaar te veel water in gedaan, wat kan ik doen??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het proberen te compenseren met de droge ingrediënten. succes!

      Beantwoorden
  21. dirk says:
    6 jaar geleden

    beste laura,

    Ik gebruik een zakje gedroogde gist alleen na 10 min nog niet schuimen.
    Wat kan er mis zijn wat zou ik kunnen doen?
    groetjes dirk

    Beantwoorden
  22. annita says:
    6 jaar geleden

    hallo
    ik heb zo vaak de deeg gemaakt maar de eerste keer met bakpoeder van rudolf 24 kitchen was het keihard de 2 e keer uit you tube was toen met gedroogde gist van dr. oetker en toch niet zo zacht als in de winkels hoe krijg ik het ook zo zacht want ik vertrouw de recepten van internet niet meer zo wat is het geheim?

    gr. annita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet hoe die andere recepten in elkaar zitten, maar deze zijn erg lekker! Heb je deze al geprobeerd?

      Beantwoorden
  23. Jitske says:
    6 jaar geleden

    Hoihoi!
    Wat een leuke site heb je! Vandaag de donuts gemaakt, erg goed gelukt, had er nog 10 gram bakpoeder aan toegevoegd.
    Thanx!

    Beantwoorden
  24. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Kun je dit deeg ook invriezen of bewaren in de koelkast? En zo ja, voor hoe lang? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar heb ik eerlijk gezegd geen ervaring mee, weet ook niet of het werkt ivm gist in het deeg. Je kunt het natuurlijk wel proberen 😉 Verpak het dan wel goed luchtdicht.

      Beantwoorden
  25. Nora says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt. Heb de ingredienten gehalveerd, omdat het anders teveel wordt.

    Klopt het dat je vocht overhoudt ? Of moet al het vocht er allemaal bij?

    Beantwoorden
  26. Nora says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn gelukt. Heb niet alle vocht gebruikt.
    was een plakkerige deeg. Waren heerlijk.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      fijn dat ze gelukt zijn! Wij hebben wel al het vocht toegevoegd.

      Beantwoorden
  27. Liese says:
    6 jaar geleden

    Kan je dit ook met halfvolle melk maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je proberen, maar je krijgt wel een ander (minder lekker) resultaat.

      Beantwoorden
  28. Gertrude van de Vosse-Steller says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst, wat een geweldige site! Wat een ideeën, echt enorm!
    Ik zag dat je ook een aantal recepten bent voor mensen met een glutenallergie en helaas nog niet iets met koemelkallergie,waar ik ook last van heb… Maar ik heb een algemeen vraagje. Volgens mij kan ik heel veel recepten overnemen en alles waar gluten in zit gewoon vervangen met glutenvrij bloem o.i.d. En alle recepten met koemelk, vervangen met plantaardige producten (helaas kan ik, vooral met koemelk, nog lang niet overal een alternatief voor bedenken. Maar als ik die vind moet ik dat volgens mij kunnen verwisselen.. Hoe denk jij daarover?

    Hartelijke groet,

    Gertrude van de Vosse-Steller

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb wel wat lactosevrije recepten, maar echt koemelkvrij nog niet (veel) nee. Ik ben groot voorstander van recepten proberen met vervangers. Dat is ook meestal hoe ik zelf de recepten maak. Ik begin met een ‘normaal’ recept en ga dan ingrediënten vervangen. Dat is niet altijd een succes en soms moet er wat meer aangepast worden. Maar vooral proberen zou ik zeggen! 🙂

      Beantwoorden
  29. Sarah says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik heb het beslag gemaakt maar het is zo slap weet jij soms hoe het komt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat gek, heb je misschien iets niet goed afgemeten?

      Beantwoorden
  30. Cheyenne says:
    6 jaar geleden

    Zou dit ook kunnen met glutenvrij meel?
    Want ziet eruit als een mooi recept =D

    Beantwoorden
    • Gertrude says:
      6 jaar geleden

      Ik ben er inmiddels achter dat je het gewoon moet proberen! 9 van de 10 keer kan het wel… ik zie niet in waarom dat hierbij niet zou kunnen… Maar…. kleine kanttekening… ik ben geen kok… ?

      Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Inderdaad, gewoon proberen. Ik heb er geen ervaring mee, maar vaak kan het prima.

      Beantwoorden
  31. nadia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mij deeg wil niet rijzen volgens mij heb ik wat verkeerds gedaan;(

    Ik heb gedaan wat hierboven staat maar toch is het mij niet gelukt zoals altijd;(

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heb je het niet goed genoeg doorgekneed of heeft je kom op een te koude plek gestaan?

      Beantwoorden
  32. Anne says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi,
    Heeft iemand ze intussen al proberen in te vriezen? Ik ga ze nl. vandaag maken maar zou ze graag willen invriezen. Tegenwoordig verkopen fabrikanten als Vandemoortele Bakery e.d. voor de professionelen ook donuts kant en klaar diepgevroren, enkel nog laten ontdooien en klaar; ik denk dat dit moet kunnen maar heeft er iemand ervaring mee?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen ervaring, maar ik denk dat het prima moet lukken hoor! 🙂

      Beantwoorden
  33. Lindy LensZ says:
    5 jaar geleden

    De donuts zien er erg lekker uit!! Mooi gedaan!!!

    Beantwoorden
  34. Lindy LensZ says:
    5 jaar geleden

    Mooi gedaan!. Ze zien er erg lekker uit!!

    Beantwoorden
    • Lindy LensZ says:
      5 jaar geleden

      De donuts zien er erg lekker uit!! Mooi gedaan!!!

      Beantwoorden
  35. Lindy LensZ says:
    5 jaar geleden

    Mijn excuses, mijn fout het was niet de bedoeling om mijn reactie twee keer te plaatsen. Er ging iets fout. Nogmaals mijn excuses!

    Beantwoorden
  36. Jellie says:
    5 jaar geleden

    Ze waren heerlijk! Moest wel nog een paar eetlepels bloem toevoegen voordat het een mooi elastisch deeg werd. Volgende x voeg ik een beetje zout toe aan het beslag en nog wat vanille. En ik kreeg maar 16 donuts uit dit deeg. (Uitgerold tot 1 cm en daarna nog een paar x met de restjes.

    Beantwoorden
  37. Lola says:
    5 jaar geleden

    Wow, weer een recept wat mij gelukt is om te maken. Van koekjes tot sloffendeeg, dit is mijn “lukt altijd” site.
    Gisteren nog de brownies met karamel gemaakt ( goede tip met gecondenseerde melk van tevoren maken) en nu dus de donuts mjammie.
    Bedankt Laura, dat ik altijd op jouw recepten kan rekenen dat ze lukken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen Lola, dankjewel 🙂 Geniet lekker van de brownies! 😀

      Beantwoorden
  38. Lola says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura, ik zou dolgraag bitterkoekjes willen maken. Ik kan op jouw site helaas geen recept vinden.
    Ga jij deze in de toekomst nog een keertje maken? :-))

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die heb ik inderdaad nog nooit gemaakt. Ik ga het onthouden, is inderdaad wel eens leuk om te proberen!

      Beantwoorden
  39. Janiek Weening says:
    5 jaar geleden

    Ze zijn zóóóó lekker! Zonder glazuur zijn ze niet te eten, maar als je het met glazuur hebt smaken ze naar echte donuts.

    Beantwoorden
  40. naomi says:
    5 jaar geleden

    Het deeg is heel goed gelukt wel onwijs plakkerig dat maakte het niet makkelijk om mee te werken maar met wat beleid is het gelukt. Ze smaken bij mij niet erg naar donut en ze zijn zo vol lucht dat ik eigenlijk lucht heb met korstje er om. Maar prima recept voor de volgende keer ga ik toch wat minder vocht toe voegen.

    Beantwoorden
  41. Sam says:
    5 jaar geleden

    De donuts op de foto zien er echt onwijs goed uit.
    Wil dit recept graag maken maar als ik naar de ingrediënten kijk zie ik toch wel groot verschil in de hoeveelheid vocht tegenover de hoeveelheid meel.
    410 ml aan vocht zonder de eieren bij te rekenen tegenover 575gr meel kan toch nooit een mooie deeg bal worden of zie ik dat nou verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is ons gelukt 🙂 Probeer het maar eens zou ik zeggen 😉

      Beantwoorden
  42. Bakker Eric says:
    5 jaar geleden

    De echte originele doughnuts in amerika worden eerst gekookt in een grote ketel met water. Daarna worden ze nog weggelegd om wat na te rijzen. Als laatste wirden ze in een oven gebakken en daarna afgemaakt met of zonder topping. Deze variant lijkt meer op een berliner doughnut of berliner bol. Heel goed te maken en smaakt ook erg lekker. Mijn dochter vind het geweldig om ze te maken. En eeeh opeten! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bedoel je geen bagels? Ik weet dat die inderdaad eerst in water worden gekookt en dan worden gebakken in de oven. Voor zover ik weet frituren ze in Amerika ook gewoon hun donuts.

      Beantwoorden
  43. Floris says:
    5 jaar geleden

    Kan je het deeg ook invriezen of lang bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het proberen. Gistdegen zijn wel lastiger te bewaren omdat de consistentie te veel kan veranderen.

      Beantwoorden
  44. Sharah-if says:
    5 jaar geleden

    Het is me best aardig gelukt het gistmengsel heeft geschuimd was erg superlekker ?

    Beantwoorden
  45. Dianne Penning says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk. Iedereen in mijn familie vondt ze zo lekker dat ik er bijna geen een kreeg.

    Beantwoorden
  46. Esther says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gisteren heb ik de donuts gefrituurd. Ze zagen er super mooi uit! Goed recept. Alleen vonden wij de smaak helaas flauw. In het recept staat geen zout. De volgende keer voeg ik een theelepel zout toe. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  47. Marnix says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gebakken, maar helaas zijn ze heel flauw geworden. Ik misde het zout… Volgende keer beter… 🙁

    Beantwoorden
  48. Marian says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik denk ik ga iets bakken wat ik zelf niet zo lekker vind en er dus minder van zal snoepen. Normaal boeren donuts bij mij zo op, dus neem ik ze eigenlijk nooit meer. Ik mis ook een beetje zout. Deze boeren nu nog niet op ( ik moest wel even proeven) en de zoetigheid moet van de “versiering” komen. De kids vinden ze erg lekker!

    Goed recept en eenvoudig te maken!

    Beantwoorden
  49. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Donuts zien er goed uit. Hoeveel minuten frituren jullie deze donuts op 180 graden. 2 minuten per kant (dus totaal 4 minuten) of is dit al te lang?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wij hebben niet op tijd gebakken, puur naar de kleur gekeken. Wanneer hij goudbruin is kun je hem omdraaien.

      Beantwoorden
  50. alin says:
    4 jaar geleden

    hoi ik wil mini donuts maken, maar kan ik de frituurpan dan wel gewoon op 180 graden zetten of moet hij dan zachter?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De temperatuur blijft gewoon hetzelfde, je bakt ze wel minder lang.

      Beantwoorden
  51. Elske says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Zou je deze ook in de Airfryer kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Durf ik je niet met zekerheid te zeggen, maar je kunt het proberen.

      Beantwoorden
  52. warda says:
    4 jaar geleden

    Wauwwie ik heb de donuts gemaakt. Ze zijn echt perfect gelukt . Me moeder was trots op me. Goed recept

    Beantwoorden
  53. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb dit recept gemaakt, maar ik vind de donuts te droog en naar niks smaken. Hoort er niet wat zout bij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als ze te droog zijn heb je ze misschien te lang gebakken, ze horen namelijk niet droog te zijn. Verder is de smaak van de donuts zelf niet uitgesproken. Daar zorgen de toppings voor. Glazuur dus, of chocolade.

      Beantwoorden
  54. Suzanne says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,
    Hoe lang kun je donuts bewaren?
    Groetjes suzanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ze zijn het lekkerst als je ze binnen 2-3 dagen opeet.

      Beantwoorden
  55. Dominique says:
    4 jaar geleden

    Hallo,

    Kan dit recept ook gebruikt worden voor in de oven? Zo ja wat is de juiste temperatuur? Ik heb mini donutvorm van wilton. Alvast bedankt! Gr, Dominique

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Dit is geen recept voor donuts uit de oven.

      Beantwoorden
  56. Nelleke says:
    4 jaar geleden

    hoi laura,
    moet ik de donut is de koelkast laten rusten of op kamertempratuur?
    groetjes nelleke

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Als met rusten rijzen wordt bedoeld dan kan dit absoluut niet in de koelkast. Rijzen gebeurt altijd op een liefst zo’n warm mogelijke plek in huis.

      Beantwoorden
    • Natasja says:
      2 jaar geleden

      super goed recept werkt fantastisch we hebben dit op school gemaakt

      Beantwoorden
  57. Karin says:
    4 jaar geleden

    Fijn recept laura!! Aangezien ik een melk en soya allergie heb heb ik amandelmelk gebruikt! Ze zien er goed uit en smaken heerlijk! Topping doet inderdaad een hele hoop!

    Beantwoorden
    • Natasja says:
      2 jaar geleden

      super goed recept werkt fantastisch

      Beantwoorden
  58. Meredith says:
    4 jaar geleden

    Hoi Hoi ook ik heb ze gemaakt alleen mijn deeg wilde niet echt rijzen en tijdens het bakken bleven ze plat :(. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb je alles goed afgewogen? Goed kneden en laten rijzen is verder ook belangrijk.

      Beantwoorden
  59. Mellaney says:
    4 jaar geleden

    Zouden de uitgestoken en gerezen donuts, dus voordat ze de frituur in gaan, ook ingevroren kunnen worden?
    Ik heb ze eerder gemaakt en ze zijn heerlijk, maar 30 donuts was wat veel 🙂 Wanneer ze net uit de frituur komen zijn ze toch het allerlekkerst.
    Het recept halveren is natuurlijk ook een optie, maar in 1x een grote hoeveelheid maken vind ik eigenlijk wel erg makkelijk.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je zou het kunnen proberen, maar ivm rijzen vraag ik mij af of dat goed gaat.

      Beantwoorden
      • Mellaney says:
        4 jaar geleden

        Dat vrees ik dus ook dat het niet goed gaat, maar wie weet had jij het al uitgeprobeerd 😉
        Merci voor de reactie!

        Beantwoorden
        • Elize says:
          3 jaar geleden

          In de bakkerij worden broodjes ook vaker bevroren en daarna gerezen in een rijsmachine. In theorie zou het dus moeten kunnen!

          Beantwoorden
    • Hugo says:
      2 jaar geleden

      De donuts kunnen ingevroren worden VOOR de laatste rijs.
      Uit de diepvries laten ontdooien en dan laten rijzen tot de juiste maat.
      Uitgerezen deeg moet je niet invriezen; dat gaat kapot.

      Beantwoorden
  60. Jolien says:
    4 jaar geleden

    Gisteren dit recept voor donuts gemaakt. Ze worden erg mooi groot en luchtig, maar er ontbreekt echt zout in het recept. Er zit haast geen smaak aan de donut.

    Beantwoorden
  61. Irma says:
    3 jaar geleden

    Vraagje. Ik zoek de standaard suiker donuts. Is dat alleen suiker? Weet je hoe de suiker dan blijft plakken? Moet ik daar iets voor doen of gaat dat vanzelf? Bedankt alvast voor de hulp!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is over het algemeen gewoon de basis ja. Als je de donuts direct na het bakken door de suiker wentelt blijft het vanzelf plakken.

      Beantwoorden
      • Jeanet says:
        3 jaar geleden

        Wanneer kan k die donuts dippen in die glazuur om die glazuur mooi droog te worden ..warm of koude donuts

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dat doe je wanneer ze afgekoeld zijn.

          Beantwoorden
  62. Carolina says:
    3 jaar geleden

    Overigens zijn donuts niet Amerikaans, maar echt een Nederlandse uitvinding…. Jammer genoeg heeft America ze beroemd gemaakt.

    Beantwoorden
    • Irma says:
      3 jaar geleden

      Nee door Nederlandse Amerikanen. Dus wel in Amerika. Daarom heten ze Donuts (Doughnuts).

      Beantwoorden
  63. Lilian says:
    3 jaar geleden

    Ik zou je donuts in een hartjes vorm willen maken. Kan dat?? Of is dat onhandig? Ik vind het namelijk een leuk idee voor mijn vriendje voor Valentijnsdag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Denk dat dat wel lukt, al kan het wel zo zijn dat de vorm niet heel goed meer te herkennen is (maar roze glazuur doet dan wonderen haha).

      Beantwoorden
  64. Simon says:
    3 jaar geleden

    Kan hij ook in de pan of moet hij in de frituur

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Pan met hete olie kan natuurlijk ook.

      Beantwoorden
    • Katleen says:
      3 jaar geleden

      Ik heb ze vandaag in de pan gemaakt, Ze zijn goed gelukt, echt een super recept!
      Alleen moet ik ook wel toegeven dat ik wat smaak mis. Ik heb er al zout bij gedaan omdat het hier al aangehaald werdt maar ik denk dat ik de volgende keer toch wat extra suiker gebruik.

      Beantwoorden
      • keke says:
        3 jaar geleden

        hallo,
        ik heb geen mixer thuis wel een garde. Is dat ook goed?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Je maakt een stevig deeg, dat lukt niet met een garde.

          Beantwoorden
  65. Marie says:
    3 jaar geleden

    Mijn deeg is best slap en wilt niet rijzen wat is het probleem?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere informatie lastig te zeggen, heb je je volledig aan de receptuur en ingrediënten gehouden?

      Beantwoorden
  66. Anne says:
    3 jaar geleden

    kan je de donuts ook laten rijzen als je de oven op een lage temperatuur zet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb dat nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd. Je kunt het uiteraard proberen, houd het dan wel goed in de gaten.

      Beantwoorden
  67. Anna says:
    3 jaar geleden

    Hoe kan je de donuts het beste bewaren? Als ik op internet kijken dan staat er in de koelkast een een pasr uur voor je ze wilt eten eruit halen. Is dit ook wat je voor deze donuts adviseerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Gewoon in een trommel buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  68. Janneke says:
    3 jaar geleden

    Ik ga voor mijn neefje Feyenoord donuts maken.
    Ik wil graag de ene kant van de donut rood (links) en de andere kant wit (rechts)
    Dippen in glazuur lukt dus niet. Heeft u een tip?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met een spuitzakje misschien, of erop smeren met een lepeltje.

      Beantwoorden
  69. Esmee says:
    3 jaar geleden

    Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk! Bedankt! Nu ga ik ze weer maken maar heb ik veel minder nodig. Kan ik al de hoeveelheden simpelweg halveren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      dat kan zeker.

      Beantwoorden
  70. Lucy says:
    3 jaar geleden

    Hoi hoi,
    Ik heb de donuts gemaakt en ze zijn heerlijk maar mijn vraag nu… kan het deeg bewaard worden? Want 30 donuts maken in 1x vind ik wel veel, heb er maar 4 tal nodig.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deeg zou ik niet bewaren, je kunt beter de gemaakte donuts invriezen (en eventueel al een kleinere hoeveelheid maken).

      Beantwoorden
  71. P. Vd bogaard says:
    2 jaar geleden

    Kan ik frituurolie gebruiken in de friteuse voor de donuts?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan ook.

      Beantwoorden
  72. Marit says:
    2 jaar geleden

    Hi,
    Kan ik de gedroogde gist ook vervangen voor instant gist? Heb nml wel altijd die zakjes van dr oetker. Zo ja, hoeveel heb ik dan nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is hetzelfde 😉

      Beantwoorden
  73. joke says:
    2 jaar geleden

    hoi,
    Ik ben Joke en ik moet voor school donuts maken. Er is wel 1 probleem, het duurt te lang om in de klas te maken… Zou ik het deeg de avond ervoor kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dat gaat niet. Misschien van tevoren bakken en dan op school alleen versieren?

      Beantwoorden
  74. An says:
    2 jaar geleden

    Hoi.
    Hoe lang laat jij ze frituren?
    Grtjs An

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      tot ze mooi goudbruin zijn, ik kijk echt naar de donuts en laat mij niet leiden door alleen de tijd.

      Beantwoorden
  75. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik dit recept ook gebruiken als ik donuts mbv een donutijzer wil maken?

    Beantwoorden
    • Michelle says:
      2 jaar geleden

      Oeps, ik lees net in oudere reacties dat dat geen optie is, helaas!

      Beantwoorden
  76. Marvin says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura, ten eerste bedankt voor al je recepten, you are amazing!

    Ik heb me ook exact aan het recept gehouden en mijn deeg is te plakkerig om te kneden! Met de hand lukt het niet in ieder geval. Of had ik het met de mixer moeten doen? Zeker als het gerezen is krijg ik mijn vormpjes helemaal onder de deeg terug.. doe ik iets fout?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruikte de mixer inderdaad. Dit deeg is wat plakkeriger, maar als het heel erg plakkerig is kun je wat meer bloem toevoegen. De uitsteker even in bloem dopen helpt trouwens bij het uitsteken.

      Beantwoorden
    • Thijs says:
      2 jaar geleden

      Dit is vrij plakkerig deeg inderdaad. Voor elk deeg geldt echter: zodra het goed gekneed is, is het minder plakkerig. Goed kneden is een work-out, anders doe je het niet goed. Kneed zeker 10 minuten. Kneden is niet voor het mengen, maar voor structuur aanbrengen in het deeg. Daardoor rijst het beter en krijg je lekker grote en luchtige donuts. Ik raad aan met de hand te kneden. Alleen dan voel je het deeg veranderen en weet je wanneer je klaar bent.
      Bij deeg worden je handen ‘vies’, zeker bij zulk plakkerig deeg als dit, dat voorkom je niet. Je kan je handen van tevoren invetten met wat zonnebloemolie, om plakken te verminderen, maar dit deeg blijft plakkerig, ook na goed kneden. Koop een deegschraper: een stukje plastic of metaal waarmee je je aanrecht en je handen tussendoor mee schoon kan schrapen.
      De vormpjes eerst in de bloem duwen kan plakken aan de vormpjes voorkomen.

      Beantwoorden
  77. Laura says:
    2 jaar geleden

    Hey laura!

    Kan het recept ook met verse gist?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  78. Kim says:
    2 jaar geleden

    Het deeg blijft van binnen rauw maar van buiten zijn ze bijna donkerbruin…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Waarschijnlijk is je olie dan te heet.

      Beantwoorden
  79. Wendy says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik wil de donuts binnenkort gaan maken voor de verjaardag van mijn dochter. Ik heb een ‘donut wall’ waar ik ze aan wil hangen. De glazuur van de donuts dient echt hard te worden. Is dat met dit recept voor glazuur? Onlangs geprobeerd met icing maar dat bleef dus kleverig. De donuts ‘uit de supermarkt’ hebben wel harde topping. Dat wil ik ook bereiken. Heb je hier een tip voor? Of lukt dat met dit glazuur al?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit glazuur hardt niet helemaal uit. Je zou Royal icing kunnen maken of ze in chocolade dippen.

      Beantwoorden
  80. Hugo says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Op zoek naar donut recepturen, kwam ik natuurlijk bij u terecht.
    Een en ander vergeleken en toch gekozen voor een andere receptuur.
    Ik durfde het eigenlijk niet aan om een rijsdeeg te maken van minimaal 80 % hydratatie.
    Dat is erg hoog en wordt meestal gebruikt voor o.a. stokbrood, maar dan is het een heel ander proces dan simpel 2 keer rijzen.
    Ik ben wel nieuwsgierig naar het resultaat met uw recept en ik ga het dus een keer proberen op een dapper moment. LOL.
    Groet, Hugo

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hi Hugo, ik ben erg benieuwd hoe je donut-avonturen af gaan lopen. Hou me op de hoogte 😉

      Beantwoorden
      • Hugo says:
        2 jaar geleden

        Hallo Laura,

        Nou, dat was dus koudwatervrees.
        Geweldig gelukt, lekker en beter dan dat zgn andere recept waarover ik het in mijn vorige reactie had.

        Nou is de beer dus los en ga ik nog meer van uw recepten maken.
        Ik zal niet meer aan u twijfelen, hahaha.
        Groet, Hugo

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Blij dit vervolg van je avontuur te lezen! 😀 Dankjewel!

          Beantwoorden
  81. An says:
    1 jaar geleden

    Welke soort bloem gebruik je voor de donuts? Patisseriebloem, broodbloem, …?

    Beantwoorden
  82. Linda says:
    1 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor deeg voor donuts in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nog niet! Hoewel deze in de buurt komen 😉 https://www.laurasbakery.nl/donut-koekjes/

      Beantwoorden
    • Bvr says:
      8 maanden geleden

      Ik heb net een recept voor donuts uit de oven geprobeerd van een andere website (even googlen en lijkt erg op die van een groot merk dat bakproducten verkoopt) : echter, ik vind het het een bagle ipv een donut.. Het is een ovengebakken gistdeeg dus wat mij betreft een zoet broodje-ik vond het geen succes en ga volgende keer die van Laura voor de frituur volgen. Maar, wellicht vind jij het wel wat..

      Beantwoorden
  83. Jootje says:
    1 jaar geleden

    Hoi! Ik heb ze geprobeerd en het recept is duidelijk en goed te volgen. Ze zien er heerlijk uit. Alleen vind ik ze iets te veel naar oliebollen smaken.. Wat kan ik dan anders doen een volgende keer?? Ik dacht het vuur misschien zachter zetten en iets meer suiker toevoegen aan het beslag, maar misschien heb je nog andere tips. Ik heb zonnebloemolie gebruikt. Is dat t?? Hoor t graag 🙂
    P.s. dit was vooral mn eigen ervaring, de rest vond ze heerlijk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hmm, lastig te zeggen. Misschien een iets fijnere soort bloem gebruiken, zoals patentbloem?

      Beantwoorden
      • Jootje says:
        1 jaar geleden

        Ok, dankjewel! 🙂 zal t proberen een volgende keer

        Beantwoorden
  84. Sonja says:
    1 jaar geleden

    Hi! kan ik de bloem ook vervangen door speltbloem? Superblij in deze tijd met al die leuke bakrecepten!

    Beantwoorden
  85. Vivianne says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Super recept! Wij zijn fan 🙂 We hebben het al een paar keer gemaakt thuis.

    Ik heb alleen een vraagje. Kan ik het recept ook halveren? Ik weet niet goed hoe ik dan de verhoudingen moet maken ivm de gist en dat het goed blijft rijzen.

    Groetjes Vivianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Dan gewoon van alle ingrediënten de helft gebruiken.

      Beantwoorden
  86. Letitia says:
    1 jaar geleden

    30 stuks lijkt me enorm veel dus kan ik gewoon het recept halveren en bekom ik dan hetzelfde resultaat ? Grtjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden
  87. Célina says:
    12 maanden geleden

    ik ga het met koningsdag uitproberen en ik doe er oranje glazuur overeen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Superleuk!

      Beantwoorden
  88. Rebekka says:
    10 maanden geleden

    super lekker!!. alleen als het deeg net klaar is dus voor de eerste rijzing vind ik het erg plakkerig. of heb ik het dan te nat gemaakt? na de eerste rijzing valt het mee

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Zolang het resultaat goed was heb je niks verkeerd gedaan! 🙂

      Beantwoorden
      • Rebekka says:
        10 maanden geleden

        Dus het klopt dat het plakkerig is?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Dat viel bij mij wel mee, omdat ik veel bloem op het aanrecht gebruikte (zie foto’s)

          Beantwoorden
  89. Mada says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura
    Ik heb een kwart lepeltje zout in beslag gedaan maar dat vond ik achteraf te weinig.
    Met hoeveel zout moet ik volgende keer proberen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Waarom slaat chocolade wit uit?

Waarom slaat chocolade wit uit?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan