Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Dit is mijn droomkeuken + oven

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 november 2016
in Inspiratie, Samenwerking, Thema inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

droomkeuken-bosch-1

Zoals je zult begrijpen is een keuken voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn werk, voornamelijk de oven speelt hier een grote rol. Zonder oven geen baksels, zonder baksels geen artikelen en zonder die artikelen… Nou ja, je begrijpt vast waar ik heen wil gaan. Ik heb dus een dingetje met keukens en ovens. In winkels met keukens vergaap ik mij aan werkbladen, soorten kasten, lades en welke greepjes deze allemaal kunnen hebben. Ik kan enthousiast alle ovendeurtjes opentrekken om te kijken wat voor platen, roosters en andere toebehoren erbij zitten. Mij vergapen aan de blinkende schone binnenkant (dat is bij mij momenteel wel anders), maar ook hoe de bediening van de oven in elkaar zit vind ik bijster interessant.

Zelf heb ik niet echt heel erg veel ervaring met verschillende ovens, en al helemaal niet met mooie technische snufjes die er tegenwoordig allemaal bij komen kijken. Of althans, niet de ervaring van het dagelijkse gebruik. Toen ik nog bij mijn ouders woonde maakte ik gebruik van een oven die al ruim 25 jaar oud was (nu nog ouder, want ze hebben hem nog steeds!). Een mooie oven, maar wel eentje die door de ouderdom wat minder goed is gaan werken. Nu woon ik in een huurwoning en had ik weinig te kiezen. Sterker nog, ik was al dolblij dat er überhaupt een oven in mijn bescheiden keukentje zit. Hij is niet ideaal, en ik zou maar wat graag een andere oven -wat zeg ik, keuken!- willen hebben. Maar omdat het een huurwoning is kan ik dit niet zomaar doen, en ik heb helaas geen ruimte voor een extra oven (wat een feest zou dat zijn!).

droomkeuken-bosch-2

Mijn droomkeuken

Momenteel heb ik dus niet mijn droomkeuken met bijbehorende droomoven. Al weet ik uiteraard wel hoe dit er ongeveer uit zou moeten zien. Ik heb zelfs een Pinterest bord waarop ik plaatjes verzamel van mooie keukens (de eerste twee foto’s vind je daar ook). Die grote spoelbakken zoals op bovenstaande foto vind ik echt fantastisch. Mijn droomkeuken is een mix tussen een strakke moderne stijl en de landelijke sfeer die het gezellig maakt. Met een goede oven natuurlijk, liefst twee als ik dan toch aan het dromen ben. Er zijn plankjes waarop ik mijn bakboeken en mooiste bakspullen kan uitstallen en er is véél praktische opbergruimte. Ook droom ik van een mooi keukeneiland waaraan ik kan bakken en koken, maar waar mensen ook gezellig bij kunnen aanschuiven. Een leefkeuken is voor mij dus belangrijk. En die moet licht zijn. Dat vind ik niet alleen mooi, maar is voor mij werktechnisch ook erg handig als ik foto’s wil maken.

Ooit jongens, ooit zal ik mijn droomkeuken hebben. Voorlopig droom (en spaar) ik nog even lekker verder.

droomkeuken-bosch-4

Mijn droomoven

En dan die oven(s), daar heb ik wel al een idee over. Ik vind het sowieso belangrijk dat hier meerdere roosters en bakplaten in zitten, of dat deze bij te kopen zijn. De bediening moet duidelijk en overzichtelijk zijn, en ook het schoonmaken moet niet te veel moeite kosten. Ik ben dus op zoek naar een goede, praktische oven. Vorig jaar was ik op een evenement van Bosch waar hun nieuwe Serie 8 ovens werden geïntroduceerd. We bakten toen koekjes in deze supersonische oven. Een wereld ging voor mij open en ik gok zomaar dat ik mijn droomoven vond.

droomkeuken-bosch-3

Deze Serie 8 oven lijkt wel gemaakt te zijn voor bakkers, en hij is al helemaal geschikt voor bakkers die nog wel een beetje extra hulp kunnen gebruiken. Ik zal je even een voorbeeld geven. Stel dat je een cake maakt. Dan geef je aan dat je een cake in een blik gaat bakken. In de oven zitten sensoren die de zuurstofconcentratie en het vochtgehalte berekenen. Zo weet je oven precies wanneer je cake gaar is. Zodra het vochtgehalte af begint te nemen, begint je cake namelijk droger te worden (=minder lekker). De oven waarschuwt hiervoor en stopt wanneer je baksel perfect is. Dit kun je allemaal regelen met de PerfectBake functie. Nog zo’n snufje is de stoomfunctie AddedSteam. Die zorgt er ook voor dat je baksel niet uitdroogt door steeds een beetje stoom toe te voegen. Deze functie kan in combinatie met PerfectBake worden gebruikt, maar is ook handmatig in te stellen. Nieuwsgierig? Lees hier alles over de oven!

Die stoom is onder andere heel erg handig voor cheesecakes, kijk maar eens naar deze video:

Ooh, nu heb ik toch een partij zin in cheesecake! Ik heb er zelf al een hoop gegeten, maar nog niet zo heel erg veel gemaakt. Die tips voor de perfecte cheesecake vind ik dus erg handig, dat van de maïzena wist ik bijvoorbeeld niet. Mijn favoriete cheesecake recept is deze lemon meringue cheesecake, een aanrader voor jullie allemaal. En met de tips van Miljuschka ga ik binnenkort gewoon weer eens een poging wagen. Dan kies ik denk ik voor de ultieme cheesecake met boterkoekbodem uit Miljuschka’s nieuwste boek Lekker Miljuschka. Ik heb ooit eens een cheesecake met boterkoekbodem gegeten en dat was zó lekker, dat wil ik al tijden een keertje zelf maken.

Die bak ik nu nog in mijn huidige keuken, maar ik kan niet wachten tot het moment daar is en ik kan gaan bakken in mijn droomkeuken!

Dit artikel is een samenwerking met Bosch, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Quiche lorraine
Speculaas madeleines

Related Posts

Lancering Laura's Bakery Bakgroep

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft
01 april 2021
2

...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft
22 maart 2021
0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura's Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft
08 maart 2021
0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura's Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 17

  1. Zoraida says:
    4 jaar geleden

    Wowwwww die oven wil ik ook ( die keuken is ook mooi maar om een beetje het idee te hebben dat het sparen voor alleen die oven iets sneller gaat? Eerst die oven…..
    Weet je wat? Als ik de oven als eerste heb bakken we de cheescake daar samen in! Goeie deal? ???
    Groetjes

    Beantwoorden
  2. Rosita says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al mijn droomkeuken, en het mooiste is, is dat ik overal bij kan ondanks dat ik niet lang ben en een beperking heb. Mijn oven is mijn combimagnetron die ik 8 jaar geleden van mijn ouders heb gekregen. Deze werkt nog perfect en het bakken gaat erg goed. Een ander heel fijn en noodzakelijk apparaat is mijn vaatwasser (toevallig ook van Bosch). Die keuken op de foto’s is trouwens ook prachtig! De landelijke stijl, kan heel mooi zijn. Maar mijn voorkeur gaat uit naar modern. Hopelijk krijg jij ooit jouw droomkeuken, dat gaat vast goedkomen!

    Beantwoorden
  3. Lizzy says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb mijn droomkeuken gehad, ik realiseer me dat ik nooit gebakken heb ik die droomkeuken. Nu heb ik een kleine keuken, minimale werkruimte en bak de leukste, lekkerste taarten ooit. Natuurlijk droom ik ook van een keuken met groot werkblad en een Rofco oven, mijn droom. Voor nu geniet ik van elk baksel en heb plezier als men geniet van mijn creatie.
    Hoop dat je ooit al je dromen kunt waarmaken.
    Groetjes Lizzy

    Beantwoorden
  4. Diana says:
    4 jaar geleden

    Super mooie keukens! Wij hebben ook een nieuwe keuken geplaatst, nu zo’n 1,5 jaar geleden. Toen vond ik hem heel erg groot, maar nu vind ik dat wel meevallen. Ik wil ‘m het liefst nog groter haha!

    Beantwoorden
  5. Linda says:
    4 jaar geleden

    Leuk om te lezen! Wat heerlijk he, om te dagdromen. Wij hadden de mazzel dat we onlangs een nieuwe keuken nodig hadden en binnenkort krijgen we eem dubbele oven. Na jarenlang baken in een kleine combi oven, die zo hoog staat dat ik er niet eens in kan kijken, lijkt het me heerlijk om straks een echte ‘grote mensen keuken’ te hebben.

    Beantwoorden
  6. Cornelieke says:
    4 jaar geleden

    Yes, zo’n oven wil ik ook wel heel graag. Dat lijkt me echt ideaal. Had er nog nooit van gehoord maar ga er nu toch eens over lezen. En dan maar hopen dat mijn huidige oven het snel begeeft 😉

    Beantwoorden
  7. Truijens says:
    4 jaar geleden

    Kan je mij de referentie van je oven geven, a.u.b. want er zijn verschillende modellen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb de oven zelf helaas (nog) niet, het is de gehele serie die ik erg mooi vind

      Beantwoorden
      • Hugo says:
        4 jaar geleden

        OK bedankt

        Beantwoorden
  8. Pedro says:
    4 jaar geleden

    Leuk, wij hebben sinds kort een nieuwe keuken maar dan met de vergelijkbare ovens van Siemens.
    Een combi magnetron/oven met pulse steam en een combi stoomoven. Ideaal!! De baksensor werkt echt en bijvoorbeeld brood bakken met de toegevoegde stoom gaat perfect. Ook laat ik altijd het deeg rijzen in de oven met de speciale deeg rijs functie. Beide super ovens, wij hebben de grotere modellen. Die zijn wat hoger, dat zou ik uedereen aanraden. Bosch of Siemens, beide zijn gelijk en perfect! We hebben ook een Boretti oven voor het geotere bak werk maar ik moet zeggen dat ik die minder gebruik. Wij hebben zo ongeveer jou droomkeuken ? Misschien alleen iets strakker maar net een nega groot natuursteen werk blad waaraan je ook kan eten. We kunnen gemakkelijk met 4 mensen tegelijkertijd bakken en of koken…. heetlijk die ruimte. Ik zou zeggen kom eens een keer wat bakken hier, je bent welkom ?

    Beantwoorden
  9. Alissa says:
    4 jaar geleden

    1 troost Laura: als jij nu al zo’n oven had, kon je niet meer uitproberen welke ovenstand het meest handig is voor alle bloglezers die niet zo’n supersonische oven hebben… 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Haha, goed punt. Maar gelukkig kun je ook zonder de speciale programma’s bakken, kan ik het alsnog testen voor jullie 😛

      Beantwoorden
  10. Marinda says:
    4 jaar geleden

    Je hebt het over een vieze oven…een goed puntje aan de Siemens-oven die ik heb is….een zelfreinigingsfunctie. De oven brand al het vuil eruit en de oven is weer helemaal schoon. Niet meer zelf schoonmaken dus..ideaal!
    Andere merken, zoals Bosch (bijna gelijk aan Siemens) hebben het ook zag ik.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zo’n functie is zeker ideaal!

      Beantwoorden
  11. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl says:
    4 jaar geleden

    Ik vond het een feestje om een keuken uit te zoeken! Wij hebben nu een lekker grote met extra kastjes voor mijn bakspulletjes. Mijn eis was een goede oven. We hebben nu een 6pits fornuis van Smeg met grote oven. Fijn, want ik kan nu meerdere vormen naast elkaar bakken en ook met etentjes met veel mensen kan ik meerdere ovenschalen kwijt. Ik ben er heel blij mee, wil niet meer zonder!

    Beantwoorden
  12. Joke says:
    4 jaar geleden

    Eens lieverd, komt jouw droom uit en sta je te bakken in zo’n waanzinnig mooie keuken.

    Liefs, mam ?

    Beantwoorden
    • Rogier Dop says:
      4 jaar geleden

      Mooi! De liefde van een mama. Ik geniet er van!
      PS Wat ook prachtige fornuizen zijn, die van NEFF, zelfde fabriek maar nog meer op het koken en bakken gericht. En met de Slide&Hide deur, ( zelfde als de Great British Bakeoff gebruiken ) Love It!!!
      Groeten Rogier Dop van Glorious Bastards.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Speculaas madeleines

Speculaas madeleines

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan