Deense appel-kaneel broodjes

Gepost: 29 maart 2021 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023
Deense appel-kaneel broodjes
141

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van appel en kaneel blijft een heerlijke klassieker. In deze broodjes voegde ik er ook nog banketbakkersroom aan toe. Meer hoef ik je niet te vertellen toch? Probeer ze zeker eens uit!

BAKTIP: Als je het lastig vindt om de appel met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline

Snelle Deense appel-kaneelbroodjes 2a

 

DEENSE APPEL-KANEEL BROODJES

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Deense appel-kaneel broodjes

Banketbakkersroom, appel en kaneel in een broodje. Ze zijn heerlijk, probeer dit recept snel eens uit!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden dicht. Halveer het deeg zodat je twee rechthoeken hebt. Elke rechthoek snijd je over de lengte in 5 repen.
  • Pak een reep deeg en draai er een wokkel van. Maak van die wokkel een spiraal door een uiteinde om het begin heen te draaien.
  • Leg dit rondje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk dit met je vingers in het midden plat. Je zit dat er automatisch een soort bakje wordt gevormd. Doe dit met alle repen deeg.
  • Schep een volle theelepel banketbakkersroom in de deegbakjes.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in 4 parten. Snijd de parten in dunne plakjes. Verdeel deze plakjes over de broodjes. Strooi er als laatst wat (grove) kaneelsuiker overheen.
  • Bak de Deense broodjes in 15-17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Het lekkerst om nog een beetje warm te serveren. Maar ook 2-3 dagen in de koelkast houdbaar als je ze goed verpakt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Monique schreef:

    Mmmm, dat ziet er lekker uit! Nu woon ik in Spanje en heb ik hier niet die rollen croissantdeeg, denk ik. Kan je die zelf maken of is bladerdeeg een alternatief?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Croissantdeeg is eigenlijk een soort bladerdeeg maar dan met gist. Je kunt het prima door bladerdeeg vervangen, maar dat is wel echt een ander soort broodje dan. Je zou ook de basis van dit deeg aan kunnen houden: https://www.laurasbakery.nl/cinnamon-rolls-met-pecannoten-en-karamelsaus/

  2. Monique schreef:

    Ok, dank je wel!

  3. eva schreef:

    Soms is het jammer dat er geen video uitleg bij is..
    Vind de uitleg een beetje vaag, een wokkel maken en dan een spiraal geen idee wat je precies bedoeld
    Het klinkt wel heerlijk!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend dat het niet duidelijk is! Een video zou het inderdaad duidelijker maken maar dat kost ons helaas weer erg veel tijd en moeite. Daarom ga ik het nog iets uitgebreider aan je proberen uit te leggen. Weet je niet wat ik bedoel met een wokkel of met een spiraal? Bij een wokkel doel ik op de vorm van het welbekende chipje, je draait de strook deeg dan aan beide uiteinden de andere kant op en dan ontstaat een wokkel (of een twister, als dat misschien logischer voelt voor je). Dat je er vervolgens een spiraal van maakt betekent simpelweg dat je één uiteinde neemt en de rest van de wokkelreep hier omheen draait; het zou kunnen helpen om de vorm van een spiraal even te googlen. Als je het eenmaal snapt is het heel makkelijk, hopelijk lukt het zo!

      1. eva schreef:

        Dankje Laura voor de extra uitleg!!
        De wokkel was wel duidelijk, maar de spiraal was bij mij een vraagteken hoe je het precies bedoelde.
        Spiraal googlen heeft geholpen bedankt voor de tip! 😉
        Deze komt op bij het paasontbijt erbij!!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Super fijn om te horen! Geniet ervan!

  4. Serina schreef:

    Is erg onduidelijk uitgelegt!!!

  5. Adriaan schreef:

    Dus als ik het goed begrijp bak je de banketbakkersroom mee?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja dat klopt inderdaad.

  6. Elseline schreef:

    Deze zien er heerlijk uit!
    Kan je ze voorbereiden en een dag later afbakken?
    Of kan je ze dan beter alvast afbakken en dan weer oppiepen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Allebei zou kunnen, maar wel goed verpakt bewaren!

  7. Fleur schreef:

    Kan je deze broodjes invriezen zo ja verandert de smaak dan nog erg? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet aanraden met croissantdeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *