De lekkerste vullingen en toppings

27 februari 2018
23

Door Lian – Als je hebt bakken van een goede basiscake eenmaal onder de knie krijgt wordt het tijd om deze cake naar een hoger niveau te tillen. Een paar lagen cake met daartussen de lekkerste vullingen en afgewerkt met een fijne crème maken van jouw cake een ware taart. Dat maakt het bakken nou zo leuk. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want met een aantal simpele basisrecepten kun je de lekkerste creaties maken. Ik denk dat dit ook zeker het motto is van Laura’s Bakery. Vandaar dat ik voor jullie een aantal toppings en vullingen op een rij heb gezet om te laten zien wat voor lekkers er allemaal is om uit te kiezen. Bij iedere topping zal ik ook nog een keer uitlichten waar deze het meest geschikt voor is. 

1. Zwitsere room

Misschien een room die snel over het hoofd wordt gezien, maar daardoor niet minder gebruikt. Wij vullen er graag sloffentaarten mee of wat dacht je van Laura’s stroopwafeltaart.

Hier vind je het recept!

2. Karamelsaus

Een karamelsaus hoor je als zoete thuisbakker wel te kunnen maken. Met dit makkelijke recept kun jij dat nu ook. Karamel is lekker als topping voor over je brownie of cheesecake.

Hier vind je het recept!

3. Mascarpone room

Een van mijn favoriete onder de vullingen en toppings. Het liefst vul ik er iedere taart mee, maar mascarpone room kan net zo goed als vulling gebruikt worden. Het is door de toevoeging van mascarpone dikker en steviger dan gewone slagroom.

Hier vind je het recept!

4. dulce de leche

Waar karamelsaus meer als een topping fungeert kun je dulce de leche juist gebruiken om je cakes of brownies mee te vullen en ze daardoor een karamelsmaak te geven.

Hier vind je het recept!

5. botercrème

Botercrème is eigenlijk een klassieker hier op het blog. Het is natuurlijk de ideale topping voor je cupcakes en om je taarten mee af te smeren.

Hier vind je het recept!

6. lemon curd

Met deze vulling maak je iedere taart lekker fris en zoet. Je gebruikt lemon curd voornamelijk als vulling, maar ook erg lekker om op je scones te smeren.

Hier vind je het recept!

7. ganache

Ganache is een heerlijke chocolade topping waarmee je bijvoorbeeld van die mooie drip cakes kunt maken. Laura deelde gelijk het recept voor pure, melk en witte chocolade ganache.

Hier vind je het recept!

8. banketbakkersroom

Zonder banketbakkersroom geen Zwitserse room. Deze vulling kan ik direct uit de kom opeten. Een van mijn favoriete vullingen en wie houdt er nou niet van een broodje gele room.

Hier vind je het recept!

9. amandelspijs

De vulling van de wintermaanden, want we kennen amandelspijs natuurlijk van de gevulde speculaas. Maar het is ook een basisingrediënt van een sloffenbodem. Met dit recept maak je het makkelijk zelf, dus laat dat pakje in de supermarkt maar liggen.

Hier vind je het recept!

Hiermee hebben we de basis van vullingen en toppings uitgelicht en besproken. Onderling kun je deze recepten vaak weer combineren. Zo maak je bijvoorbeeld een karamel botercrème door de karamelsaus met de botercrème te vermengen.

Waarmee vul jij jouw taarten het liefst?

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

23 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Lekker, al die verschillende vullingen bij elkaar.
    Ik moest wel even lachen bij nr . 8, want mijn man houdt toch echt niet van een broodje gele room
    ?

  2. Lieselotte schreef:

    Hallo,

    Ik gebruik vaak gecondenseerde kokosmelk om fudge te maken, dit omdat het lactosevrij is.
    Kan je die kokosmelk ook gebruiken om Dulce de Leche te maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, denk het wel 🙂

    2. Anka schreef:

      Ja dat kan heb ik al heel vaak gedaan

  3. Jim schreef:

    hoi! ik wil een blueberry cake maken en dan botercreme als een tussenlaag smeren, en dan invriezen. is dit een goed of slecht idee??

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik zou de cakes apart invriezen en ze voor serveren (na ontdooien) afsmeren met botercrème. Zo krijg je het mooiste resultaat.

  4. Inge schreef:

    Hazelnoot botercreme (wel de banketbakkers versie met opgeklopte eieren suiker en roomboter)

    Chocolade botercreme
    Frambozen crème
    Vanille botercreme
    Slagroom mascarpone vulling met gepureerde frambozen

  5. febe schreef:

    hoi, ik wil een dambord cake maken , maar welke vulling zou daarbij passen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt er helemaal vanaf welke smaken je cakelagen krijgen.

  6. Catharina otsen schreef:

    Ik heb een recept van een cake met een heel knapperige bodem maar ik vond de vulling niet zo lekker dat was 400 ml melk 3 eidooiers en 40 gr meel 100 suiker
    Koken en afkoelen en daar de bodem mee bedekken en de rest van het kruimige deeg
    Bovenop de vulling het werd een soort custard vla

    Heb jij een idee voor eenander soort vulling wat ook in de oven kan??
    Ik zou het graag van je willen horen

    Alvast bedankt catharina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lemon curd of kruimels?

  7. Miranda schreef:

    Ik wil een taart maken en afsmeren met pure genache, dit ivm de warmte en dat mijn fondant dan beter blijft zitten. Welke vulling smaakt daar t beste bij? Het is een kinderverjaardagstaart met fondant.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oreo botercrème of karamelspread?

  8. Martine schreef:

    Hallo, ik vind cupcakes heerlijk,maar alleen die botercreme brrr afschuwelijk vind ik het.
    Ik ga nu zelf cupcakes maken is er een andere soort creme voor de topping ipv botercreme

    1. Laura's Bakery schreef:

      Cream cheese frosting bijvoorbeeld!

  9. Sonja schreef:

    Hoi,

    Ik wil een taart van citroencake maken, bekleed met citroenfondant. Welke vulling past daar het beste bij?

  10. Michelle schreef:

    Hallo,

    Ik wil graag een koektaartje maken met een advocaat vulling.
    Hoe kan ik dat het beste maken?
    Mascarpone met advocaat mengen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou kunnen ja!

  11. Sandra schreef:

    Vraagje, kun je voor de vulling van een biscuittaart bv. mascarponeroom en jam gebruiken en voor het afsmeren botercreme? Of kan ik dan beter alleen botercreme of mascarponeroom gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      De combi kan prima hoor als het laagje botercrème heel dun is.

  12. Marga schreef:

    Ik wil graag een “Roscón de Reyes” maken, naar Catalaans recept. Zou ik als vulling tussen de lagen “crema Catalana” kunnen doen (uiteraard zonder de gebrande suikerlaag), dit om het nog meer Catalaans te maken? Of kan ik het echt beter bij banketbakkersroom houden? De vulling gaat er pas ná het afbakken tussen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik ben niet bekend met dit recept dus dat durf ik je niet te zeggen, maar banketbakkersroom moet sowieso lukken.

  13. Gerda schreef:

    Wat een leuk artikel! Ik mis alleen de fruitige vullingen nog. Zoals aardbeien boter crème. Die maak ik volgens het recept van Rudolf van Veen. Echt heerlijk vind ik die in een marsepein taart. Maar als topping op cupcakes lijkt het mij ook heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *