Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

De basis van het bakken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 februari 2017
in basiskennis, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De basis van het bakken

Jullie weten dat ik van een goede basis houd. Er staan dan ook niet voor niets vele basisrecepten op het blog en laten we mijn Basisbakboek ook vooral niet vergeten. Yep, met een goede basis kun je alle kanten op. En daarmee bedoel ik niet alleen maar basisrecepten. Ook basiskennis mag niet ontbreken. In mijn boek deel ik die basis lekker beknopt, hier op Laura’s Bakery schrijf ik er al meer over en op mijn andere blog Handige Baktips kun je al helemaal je lol op.

Een heleboel tips heb ik dus al geschreven, maar bepaalde vragen worden nog zo’n beetje dagelijks gesteld. Deze vragen gaan grotendeels over de basis van het bakken. Hoogste tijd dus om vandaag die basis van het bakken eens uitgebreid te bespreken. Gewoon lekker alles bij elkaar, al zal ik soms wel verwijzen naar een ander artikel waar je nog meer kunt lezen over het onderwerp.

De basis van het bakken

Ongeschreven bakregels

We beginnen met de ongeschreven bakregels. Wie mijn boek heeft kent deze regels inmiddels al (en heb je hem nou niet, dan kun je hem hier bestellen 😉 ). Onderstaande punten zijn regels die eigenlijk altijd gelden, maar vrijwel nooit besproken worden. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen die kent. Maar iedereen die begint met bakken, moet ze toch eerst leren. Daarom heb ik ze voor je verzameld:

  • Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld.
  • Met suiker wordt kristalsuiker bedoeld, ik gebruik het liefst fijne kristalsuiker.
  • Met een ei wordt altijd een M ei bedoeld, dit is ongeveer 50 gram (zonder schaal).
  • Alle ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn.
  • Bakken doe je in het midden van de oven. Het gaat hierbij om de plek van de bakvorm, niet van het rooster.
  • Een tl (theelepel) heeft een inhoud van 5 ml en een el (eetlepel) heeft een inhoud van 15 ml (milliliter).
  • Genoemde temperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bij een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager.
  • Je bakt altijd in een voorverwarmde oven.

Voor bovenstaande regels geldt het volgende: je kunt ervan uitgaan dat deze regels altijd gelden, tenzij anders wordt vermeld in een recept.

De basis van het bakken

Dan gaan we verder met nog een paar onderwerpen die je ook kunt beschouwen tot de basis van het bakken. Omdat ik over veel onderwerpen al uitgebreid heb geschreven op Handige Baktips, zal ik soms verwijzen naar de artikelen.

In de voorraadkast

De basisregels zijn belangrijk om te kennen, maar de basisingrediënten zijn minstens even belangrijk. In dit artikel op Handige Baktips vind je een lijst met basisingrediënten. Met deze ingrediënten in huis kun je altijd iets lekkers bakken.

Basismaterialen

Naast ingrediënten zijn er natuurlijk ook bepaalde materialen die je nodig hebt. Beslagkommen, spatels en bakvormen. Je kent het wel. Ik maakte al eens een overzicht met de spullen die naar mijn mening niet in je keuken mogen ontbreken.

Recept in een andere bakvorm bakken

Kun je een red velvet cake bakken van het recept voor red velvet cupcakes? En kun je die citroen-bosbessen yoghurt cake nou ook omtoveren tot cupcakes? Ja hoor, waarom niet? Je moet misschien alleen het een en ander aanpassen qua oventemperatuur en baktijd. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er alles over!

Ook een optie: je wilt wel dezelfde soort bakvorm gebruiken, maar een ander formaat. In dat geval hoef je je recept alleen maar om te rekenen. In dit artikel op Handige Baktips leg ik je uit hoe dit moet.

de basis van het bakken

Bloemsoorten

In mijn recepten heb ik het altijd over bloem of zelfrijzend bakmeel. Wanneer ik bloem noem, wordt vaak gevraagd of ik zelfrijzend bakmeel bedoel. Nee dus, want als ik dat wel bedoel schrijf ik dat natuurlijk gewoon op. Dan zijn er natuurlijk ook nog verschillende bloemsoorten, ik gebruik zelf eigenlijk altijd patent- of tarwebloem. In dit artikel op Handige Baktips vertel ik je er meer over.

Bakpoeder en baking soda

Bakpoeder en baking soda zorgen altijd voor veel verwarring, zeker wanneer ik beide noem als ingrediënt in een recept. Baking soda is een rijsmiddel dat een zuurtje uit een ander ingrediënt nodig heeft voordat het zijn werk doet. Bakpoeder is een rijsmiddel dat bestaat uit meerdere ingrediënten, waaronder baking soda. Hier dat zuurtje al in, dat hoef je dus niet extra toe te voegen. In dit artikel op Handige Baktips kun je meer lezen over het combineren van deze twee rijsmiddelen.

Vervangers

Niet zo zeer de basis van het bakken in mijn optiek, maar omdat veel vragen gaan over het vervangen van bijvoorbeeld suiker besteed ik er toch even aandacht aan door naar een ander artikel te verwijzen. Hier lees je alles over vervangen en vind je ook linkjes naar artikelen met lijstjes vervangers.

De basis van het bakken

Bewaren en invriezen 

Als je een taart bakt voor een verjaardag hoef je je meestal niet druk te maken over het bewaren van baksels. Maar het komt ook wel eens voor dat je baksels wilt voorbereiden of juist een restje wilt bewaren voor later. Dat kan prima, maar de manier van bewaren verschilt per baksel. Op Handige Baktips heb ik een overzicht van artikelen staan waar ik al mijn bewaartips met jullie deel. Lekker overzichtelijk per soort gebak. Hier vind je het overzicht met bewaartips.

Dat is hem. De basis van het bakken. Met deze kennis kun je de hele bakwereld aan en ik hoop dat ik wat vragen en onzekerheden bij je weg heb kunnen nemen. 

Meer leren?

Mocht je nou toch nog meer willen lezen over bepaalde onderwerpen, verwijs ik je graag naar Handige Baktips. Daar heb ik al over vele onderwerpen geschreven en het wordt ook nog regelmatig aangevuld, via het menu of met de zoekfunctie rechtsboven vind je eenvoudig wat je zoekt. Zo kun je ook veel vinden via Laura’s Bakery trouwens, net als op deze pagina met veelgestelde vragen. En heb je nu een vraag waar ik nog niets over heb geschreven, dan kun je het natuurlijk gewoon vragen 🙂 .

Vorige post

Volgende post

How to: taart strak afsmeren
Stempelkoekjes recept

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
2

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 16

  1. Nicky says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De de ongeschreven bakregels zijn zo handig! Ook gebruik ik vaak jouw tips uit het boek die voor een nieuwe soort cake of koekjes staan. Afgelopen zaterdag jouw omrekentabel voor de bakblik gebruikt. Ik moest van een 18cm naar een 20 cm. Ideaal, scheelde weer ritje naar de winkel op zoek naar een kleiner blik.

    Ik mag altijd graag met recepten van jouw aan de slag, zowel uit je boek als vanaf de site (de recepten voor avond eten en hapjes recepten).

    Succes met het bedenken van al je recepten en hopelijk komt er nog een boek met hartige hapjes en diner recepten.

    Groetjes Nicky

    Beantwoorden
  2. Geerjanneke says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,

    Wat ben ik blij met je basisboek. Heldere alledaagse taal, duidelijke foto’s. Helemaal top! Ik was best tevreden over mijn eerste baksel: De appel-kaneel slof. Voor mijn verjaardag had ik een slof gekregen, dus heb ik die meteen uitgeprobeerd. Ondanks dat de koek een beetje te hard was, de spijs naar mijn idee ook iets te hard, de room wat te zacht (…) was de smaak geweldig. En daar gaat het uiteindelijk om. Toch kan ik het niet laten om te vragen: hoe komt het dat?..Ik heb alles volgens recept gedaan. Het enige wat zou kunnen zijn: de oven was al heel lang voorverwarmd. Misschien wordt daar de koek wat harder van? De spijs: er moest een half ei in. Ik was wat voorzichtig; hoe verdeel je nu een ei door de helft, dus moet ik er de volgende keer gewoon iets meer ei bij doen. Wb te zachte room: Moet je na het mixen van de banketbakkersroom met de slagroom het niet even in de koelkast zetten? Het was een wat dunne room.

    Groetjes,
    Geerjanneke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als de bodem te hard is heeft hij meestal te lang of te heet in de oven gestaan. Een ei verdelen doe ik gewoon door het in grammen af te wegen, dat is het makkelijkst :). Banketbakkersroom stijf zeker nog wat op in de koelkast, maar te lang/hard mixen kan het ook weer te dun maken.

      Beantwoorden
      • Geerjanneke says:
        4 jaar geleden

        Bedankt! Ik ga het zeker nog een keer proberen.

        Beantwoorden
  3. Suzanne says:
    4 jaar geleden

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn eiwitschuimpjes helemaal opdrogen en niet dat het binnen nog een beetje taai is

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ze langer bakken en/of maïzena in het recept vervangen door poedersuiker.

      Beantwoorden
  4. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Graag zou ik willen weten hoeveel 200 milligram olie is naar milliliter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is iets minder dan 200, waarschijnlijk zo’n 180. Om het zeker te weten zou ik het gewoon even afwegen in een maatbeker 🙂

      Beantwoorden
  5. Marja says:
    4 jaar geleden

    Heel handig die tips, maar nu kan ik ze in jouw boek opzoeken?, want…..yes! voor mijn verjaardag jouw boek gekregen! Heel blij mee en zal er zeker vaak gebruik van maken. Gr. Marja

    Beantwoorden
  6. Carola says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, inmiddels ben ik serieus aan het bakken. Ik heb hiervoor gewoon een springvorm van zenker. Maar ja na alle bakuurtjes wordt deze hard minder. Heb jij tips welke springvormen nu echt goed zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier kun je lezen over mijn veel gebruikte en favoriete bakvormen: https://handigebaktips.nl/mijn-meest-gebruikte-en-favoriete-bakvormen/

      Beantwoorden
  7. Danique says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,

    Vanwege je opmerking dat je de temperatuur van een heteluchtoven altijd 10-20% lager moet zetten, heb ik gisteren je Oreo Brownie op 170 graden gebakken. Zelfs na ‘m 7 minuten extra in de oven gezet te hebben, was hij niet gaar en stortte hij in.

    Ik vraag me nu dus of ik ‘m niet gewoon op 190 graden in hetelucht had moeten bakken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat gek, dat is in principe wel echt de regel, maar elke oven is weer anders.

      Beantwoorden
  8. Irayda says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb pas jou boek gekocht en vind het nu al super. Nu zie ik alleen iets staan bij een recept en dat is een half ei. Hoe verdeel ik een ei door de helft? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Even loskloppen in een bakje en dan op het oog door 2-en delen, of het op de weegschaal doen als je het heel precies wilt!

      Beantwoorden
  9. Iraijda says:
    8 maanden geleden

    Bedankt voor je reactie. Ik ga vanmiddag aan de slag!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Stempelkoekjes recept

Stempelkoekjes recept

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-18

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan