De Bakstrijd: september 2020

Gepost: 1 september 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: september 2020
0

Ondanks dat het afgelopen maand grotendeels te heet was om de oven aan te zetten, zijn er veel bakstrijders geweest die het toch aandurfden. Ik heb zelfs een foto gezien van een oven die buiten in de tuin is gezet! Dat is nog eens slim bakken als het buiten 35 graden is. Ondertussen heb ik zitten genieten van alle inzendingen, wat waren ze creatief! Ook staat er een overheerlijk thema (een favoriet baksel van mij!) klaar voor september, met wel twee niveaus om mee te doen.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 28e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES AUGUSTUS 2020

En wederom is mijn lijst met borrelhapjes die ik eens wil proberen flink uitgebreid. Goed bezig allemaal met jullie creatieve inzendingen! Heel tof om te zien. Ik heb er een aantal uitgelicht in onderstaande galerij en daaronder kun je lezen wie er deze maand in de prijzen zijn gevallen.

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR AUGUSTUS 2020

Deze maand is er niet één winnaar, maar twee! De eerste winnaar is door mij geselecteerd en de tweede winnaar is de zogenaamde publieksprijs, oftewel de inzending in de Facebookgroep die de meeste likes heeft gekregen afgelopen maand. En dat was overduidelijk de tarte soleil met courgette boter van Jacqueline Bitting. Een smakelijk zonnetje op tafel waar je gemakkelijk een stukje vanaf kunt trekken. Heerlijk!

Mijn eigen keuze is gevallen op de bladerdeegvlinders met hartige ricottavulling van Martijn Spit. Ik heb een zwak voor kaasvlinders, op verjaardagen zorg ik altijd (subtiel) dat het schaaltje met deze lekkernij in mijn buurt staat. Samen met mijn nichtje die deze verslaving deelt zorgen we ervoor dat ze snel op zijn haha. Deze luxe variant met vulling ziet er buitengewoon goed uit en moet ik dus zeker eens met haar proberen.

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD SEPTEMBER 2020

appeltaart-cheesecake-1

Het thema voor de Bakstrijd van deze maand is appeltaart, maar niet zomaar appeltaart. Zoals ik de vorige Bakstrijd al aankondigde hebben we naar jullie geluisterd, want uit de Bakstrijd enquête bleek dat het niveau van de inzendingen soms te hoog lag. Daarom introduceren we deze Bakstrijd twee verschillende deelthema’s (met een niveauverschil). Je kunt niet winnen binnen beide thema’s, dus kies je favoriet.

Het eerste thema voor deze Bakstrijd is: Hollandse appeltaart met een twist. De meeste volgers van Laura’s Bakery hebben vast en zeker Oma’s appeltaart al eens gebakken en zo niet dan is dit de perfecte aangelegenheid. Bedenk een lekkere twist op dit makkelijke basisrecept, stuur ‘m in en maak kans op  één van de twee prijzen.

Het tweede thema is: internationale appeltaart! Droom jij nog steeds van die spectaculaire appeltaart die je vijf jaar geleden op vakantie at? Duik dan zelf de keuken in en verras ons met het eindresultaat. Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijzen en een aantal recepten ter inspiratie. Uiteraard volgt er later deze maand ook nog een lekker recept van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema’s: Hollandse appeltaart met een twist OF een internationale appeltaart naar keuze
Voorwaarden: Kies één van beide thema’s. Vermeld bij jouw inzending in de tekst wat je gebakken hebt en binnen welk thema
Prijzen: Iedere winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Digitale ober schreef:

  Ziet er zo goed uit, erg nieuwsgierig naar smaak.

 2. Shenu Yussuf schreef:

  Hi Laura, hope you are in good health, I’m looking fpr your recipe Roomboter Kranjes, can’t really find it, if you could email me i will really appreciate it, thank you so much

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *