De Bakstrijd: september 2018

2 september 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden dat ik de vorige bakstrijd introduceerde. Nu komt dat deels natuurlijk omdat het laatste thema (ijs op een stokje) twee maanden liep in verband met de zomerperiode en vakanties, maar zeker ook omdat ikzelf gigantisch druk ben geweest de laatste tijd. Tijdens mijn vakantie en verhuizing (en alles dat daarbij komt kijken) ben ik weinig online geweest, ik vond het dus heerlijk om de laatste dagen al jullie prachtige creaties te bekijken. Ik laat jullie een verzameling zien van de gemaakte ijsjes, en deel natuurlijk ook het nieuwe thema met jullie!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
    • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES juli en augustus 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen:

WINNAAR juli en augustus 2018

De winnares is Maaike van der Veen! Zij maakte deze zalige aardbeienijsjes. Gemaakt met aardbeien, Griekse yoghurt, stukjes witte chocola én stukjes koekjesdeeg. Afgewerkt door even in de witte chocolade te dippen. Dat klinkt heerlijk!

Maaike, de ijsjesvorm komt zo snel mogelijk jouw kant op!

DE BAKSTRIJD september 2018

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na een paar regenachtige dagen heb ik weer ontzettend veel zin om met warme najaarssmaken aan de slag te gaan. Bakken met specerijen hoort daar voor mij zeker bij en dat is dan ook (onderdeel van) het nieuwe thema: cakes met specerijen! Van kleine cakejes tot grote tulbanden, als er maar specerijen inzitten.

Thema: cake met specerijen
Prijs: Nordic Ware bakvorm naar keuze! (mijn favoriete merk voor mooie tulbanden en andere prachtige bakvormen)

INSPIRATIE

Ik heb eens even gezocht tussen mijn cakerecepten waar specerijen in verwerkt zijn, en kwam tot de conclusie dat ik vooral veel kaneel in mijn cakebeslag doe. Je ziet wel weer waar ik gek op ben 😉 . Toch heb ik ook nog wat andere cakes met specerijen gebakken, kijk maar:

INFORMATIE

Volgens mij is het thema meer dan duidelijk, maar ik zal het voor de zekerheid nog even toelichten. Je bakt dus een cake en brengt deze op smaak met specerijen. Van kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat. Alles is mogelijk. En of je er nu een standaard cakeblik of springvorm voor gebruikt of kiest voor een tulband, het kan allemaal. Kleine cakejes en grote cakes. Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *