De Bakstrijd: oktober 2020

Gepost: 1 oktober 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: oktober 2020
1

Stel je eens voor dat je een bakwedstrijd moet keuren. Neem daarbij je favoriete taart als thema en meer dan 300 zalige en creatieve inzendingen. Dat is geen pretje kan ik je vertellen. Ook heb ik nu voor een heel jaar trek in appeltaart, jullie worden vriendelijk bedankt. Grapje natuurlijk, want ik geniet ontzettend van al die smakelijke inzendingen. Het liefst zou ik iedereen een prijs willen geven, maar helaas maak ik vandaag maar twee winnaars bekend. Ook staat er weer een lekker thema klaar voor de maand november. Bak jij gezellig mee?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 30e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES SEPTEMBER 2020

Deze maand hadden we voor het eerst twee categorieën binnen het Bakstrijd thema (‘appeltaart’). Jullie konden kiezen tussen 1. klassieke appeltaart met een twist en 2. een internationale appeltaart. De meesten van jullie hebben voor een klassieke Nederlandse appeltaart met (heerlijke en creatieve) twist gekozen. Op internationaal vlak ben ik verrast met allerlei wereldse taarten, zoals Zweedse äppelkladdkaka, Franse open appeltaarten en tarte tatins, Amerikaanse appel-pompoentaart, apple cinnamon roll taart, Engelse appelcharlotte, Maleisische appeltaart en nog veel meer. Kijk je mee?

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR SEPTEMBER 2020

Bij de uiteindelijke keus had ik het echt moeilijk. Je moet je voorstellen dat ik uit 300 recepten twee keer een top 3 probeer samen te stellen en daaruit vervolgens de winnaars kies. Zo hebben het prachtige ‘Ceci n’est pas une pomme’ spiegelgebakje, de Appelslof deluxe, een aantal stroopwafel-appeltaarten en open Franse appeltaarten me flink aan het twijfelen gemaakt, maar uiteindelijk heb ik onderstaande keuze gemaakt.

Appel-spekpannenkoek appeltaart. Van buiten een ouderwetse appeltaart, maar van binnen een stapel spekpannenkoeken met daartussen partjes appel, rozijnen en kaneel. Dat is de winnaar binnen de eerste categorie, omdat ik het simpelweg ontzettend creatief bedacht vind. Ik ben ook erg benieuwd hoe het zou smaken, maar als we maker Marlies Averink moeten geloven is dit er eentje voor in de boeken.

Kroatische appeltaart. In de tweede categorie heb ik gekozen voor een internationale appeltaart die ik nog nooit eerder gezien had, namelijk uit Kroatië. En daar houden ze nogal van slagroom kan ik uit deze taart concluderen. De taart bestaat uit een cakelaag, in custard gekookte appeltjes en een rijke laag slagroom. Lijkt me ontzettend lekker!

Gefeliciteerd Jeroen/Laura de Bruijn en Marlies Averink!

119182500_3356779321077128_3920933598436850710_o
118960838_1004302560015872_1892103571479709516_n

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD OKTOBER 2020

citroen-rozemarijn scones-2a

Voor de maand oktober heb ik een heerlijk thema bedacht dat goed bij het najaar past: scones. Want wat is er nu lekkerder om te doen als het buiten regent, dan binnen van een high tea genieten? En met een high tea kun je veel kanten op, maar scones zijn altijd van de partij. Ook deze keer heb ik het thema onderverdeeld in twee categorieën, zoet en hartig. Je mag dus zelf kiezen of je liever aan de slag gaat met een zoet scones recept, bijvoorbeeld met blauwe bessen en clotted cream, of juist met een lekkere portie hartige scones.

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs en een aantal recepten ter inspiratie. Uiteraard volgt er later deze maand ook nog een lekker recept van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema: zoete scones of hartige scones
Voorwaarden: geef bij je inzending duidelijk aan wat de ingrediënten waren of smaakcombinatie is en in welke categorie je wilt meedoen
Prijzen: Iedere winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Zien er allemaal heel erg lekker uit die appeltaarten ?
  Voor mij had de taart op foto nr. 6 gewonnen, daar zou ik het recept wel van willen hebben ?
  Groetjes,
  Yvonne

  1. Laura's Bakery schreef:

   De cinnamon roll appeltaart! Zeker een geweldig idee. In de Facebookgroep van de Bakstrijd kun je de maker vinden en onderling recepten uitruilen.

   1. Naomi schreef:

    Dat is toevallig. Scones wilde ik net gaan maken, dus dat komt goed uit. Ik doe zeker mee. ?

   2. Yvonne schreef:

    Dat is mooi, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *