De Bakstrijd mei 2020

Gepost: 1 mei 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd mei 2020
1

De maand april is voorbij gevlogen! Dat kwam mede doordat Laura’s Bakery een klein feestje viert (je leest hier alles over het 10-jarig jubileum), maar ook dankzij al jullie inzendingen. Er zijn nog nooit zóveel inzendingen geweest als afgelopen maand en dat vond ik ongelofelijk leuk om te zien. Ik heb daarom een kleine verrassing voor jullie. Onder alle deelnames van april maak ik niet één, maar drie thuisbakkers gelukkig met een prijs! En daarnaast maak ik het thema voor mei bekend. Jullie mogen weer lekker hartig aan de bak!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 29e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES APRIL 2020

Een ding is zeker, jullie houden van cupcakes met een toef. Natuurlijk wordt er door heel Nederland extra veel gebakken afgelopen 1,5e maand, dat zie ik dagelijks aan mijn bezoekerscijfers. Toch kan ik concluderen dat dit thema favoriet was! Je zult dus wel begrijpen dat ik het niet makkelijk had bij het kiezen van de winnaars. De oplossing? Ik geef gewoon twee extra prijzen weg! De eerste prijs blijft de cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal en de tweede en de derde prijs is een Laura’s Bakery bakboek naar keuze!

Een kleine greep uit de inzendingen:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAARS APRIL 2020

De cupcakes kwamen in alle kleuren en thema’s voorbij. Pasen, geboorte, confetti, Koningsdag. Ze zagen er allemaal (bijna) even zalig uit. Uiteindelijk heb ik voor drie soorten cupcakes gekozen waar ik onmiddellijk mijn tanden in wilde zetten.

Winnaar 1: Myrthe Wouters met haar vanille cupcake met een Lotus koekjesbodem en een vloeibare Lotus Speculoos kern. Daarop botercréme met een lichte speculoossmaak, afgemaakt met een Lotus Speculoos drizzle, een half koekje en een Lotus Chocolade bolletje.

Winnaar 2: Tessa Zijm met haar vanillecupcakes met sprinkles erin, een toef van marshmallowcrème en daarover een knapperig laagje chocolade en natuurlijk: nog meer sprinkles.

Winnaar 3: Eempje Pauw met haar Koningsdag cupcakes! Door de cupcake te vullen met sinaasappel curd en de toef van sinaasappel Zwitserse room was ik al verkocht. En dan nog dat gezellige tompouce kroontje!

Van harte gefeliciteerd! En een klein applaus voor iedereen die deze maand zo z’n best heeft gedaan.

Myrthe, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

Tessa en Eempje, ook van harte! Jullie krijgen een Laura’s Bakery bakboek naar keuze thuis gestuurd.

BAKSTRIJD MEI 2020

Pizza met geitenkaas en pesto 2a

Na zo’n mierzoete cupcake maand, heb ik wel weer zin in een lekker hartige Bakstrijd. Daarom is het thema deze maand: pizza! Ik ben dol op zelfgemaakte pizza. Het voordeel van zelf pizza maken is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je erop doet. Ik hoop daarom dat jullie losgaan met smaakcombinaties deze maand! Daar draait het om, of het nu een ronde pizza is of een plaatpizza.

Onderstaand staan alle voorwaarden op een rij, inclusief de prijs, maar heb ik ook wat inspiratie voor jullie verzameld. Veel bakplezier!

Thema: pizza (hartig)
Voorwaarden: hartige ronde pizza’s of plaatpizza’s
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *