• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Food Talk / De Bakstrijd / De bakstrijd: mei 2018

De bakstrijd: mei 2018

1 meidoor Laura Kieft1

De eerste maand van De Bakstrijd zit erop en wat is het een succes! Ik ben zo ontzettend blij met alle leuke reacties en natuurlijk vooral alle deelnames. Jeetje wat zijn er lekkere koekjes gebakken de afgelopen maand. In de Facebookgroep las ik dat er veel inspiratie op gedaan is, dat geldt zeker ook voor mij. Ik heb er weer heerlijke bakplannen van gekregen. Vandaag laat ik je een berg creaties zien die de afgelopen maand zijn gemaakt en vertel wie de winnaar is. En ook heel belangrijk: ik maak het nieuwe maandthema bekend!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
    • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
    • Word lid van de Facebookgroep!
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

Deelnames april 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen via de Facebookgroep en Instagram:

Winnaar april 2018

De winnaar van De Bakstrijd deze maand is Tessa! Zij maakte grapefruit koekjes met een grapefruit glazuur en rozensuiker, zijn ze niet prachtig? Tessa ontvangt van mij een berichtje zodat Het Basisbakboek haar kant op komt.

DE BAKSTRIJD MEI 2018

Het nieuwe thema draait om een specifiek baksel dat ontzettend populair is de laatste tijd. Ik snap heel goed waarom, want ik ben er zelf ook gek op! Het thema van de maand mei is: sloffentaarten!

Thema: sloffentaarten (hier vind je het recept)
Prijs: Een exemplaar van Het Laura’s Bakery Bakboek!

Inspiratie

Varieer met de bodem in formaat/vorm, of breng deze zelfs op smaak met specerijen. Alleen met de basis voor deze taart kun je al volop variëren. Met de topping kun je vervolgens ook helemaal los, gebruik vers fruit, kies voor chocolade en karamel of ga voor een hele andere verrassende smaakcombinatie. De keuze is aan jou! Om je een beetje te inspireren deel ik alle sloffentaarten die op Laura’s Bakery staan met je:

  • Sloffenbodem (zonder topping, een goede basis mag niet ontbreken)
  • Aardbeienslof
  • Appel-kaneel slof
  • Paasei sloffenbodem
  • MonChou sloffentaart
  • Sinterklaas sloffentaartjes
  • Frambozen-kwark sloffentaart
  • Lemon-meringue sloffentaartjes
  • Koningsdag sloffentaartjes

Mocht je Het Laura’s Bakery Bakboek in je bezit hebben kun je daar ook een heerlijk recept in vinden, de frambozen sloffentaart.

Informatie

Wil je nog wat meer weten over sloffentaarten voordat je aan de bak gaat? Dan heb ik een heel fijn artikel voor je op Handige Baktips. In dit artikel lees je over de meest gestelde vragen over sloffentaarten. Of je per se de spijslaag moet toevoegen en waar je zo’n speciale vorm nu eigenlijk koopt. Met al deze extra informatie moet het zeker gaan lukken!

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

De bakstrijd: juni 2018
De Bakstrijd: januari 2019
De Bakstrijd: september 2018
De Bakstrijd: juli + augustus 2018

In categorie: De Bakstrijd1 Reactie

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Basisrecept pavlova
Fruitige vanillecakejes »

Reacties

  1. Dorien zegt

    1 mei 2018 op 09:10

    Oeh wat een leuk thema!
    Ik weet nog niet of ik deze maand een slof kan bakken (want afstuderen gaat voor), maar het zal vast genoeg inspiratie opleveren voor een slof in de toekomst 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Valentijn bakinspiratie Valentijn bakinspiratie
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer