De bakstrijd: mei 2018

1 mei 2018 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
0

De eerste maand van De Bakstrijd zit erop en wat is het een succes! Ik ben zo ontzettend blij met alle leuke reacties en natuurlijk vooral alle deelnames. Jeetje wat zijn er lekkere koekjes gebakken de afgelopen maand. In de Facebookgroep las ik dat er veel inspiratie op gedaan is, dat geldt zeker ook voor mij. Ik heb er weer heerlijke bakplannen van gekregen. Vandaag laat ik je een berg creaties zien die de afgelopen maand zijn gemaakt en vertel wie de winnaar is. En ook heel belangrijk: ik maak het nieuwe maandthema bekend!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
  • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

Deelnames april 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen via de Facebookgroep en Instagram:

Winnaar april 2018

De winnaar van De Bakstrijd deze maand is Tessa! Zij maakte grapefruit koekjes met een grapefruit glazuur en rozensuiker, zijn ze niet prachtig? Tessa ontvangt van mij een berichtje zodat Het Basisbakboek haar kant op komt.

DE BAKSTRIJD MEI 2018

Het nieuwe thema draait om een specifiek baksel dat ontzettend populair is de laatste tijd. Ik snap heel goed waarom, want ik ben er zelf ook gek op! Het thema van de maand mei is: sloffentaarten!

Thema: sloffentaarten (hier vind je het recept)
Prijs: Een exemplaar van Het Laura’s Bakery Bakboek!

Inspiratie

Varieer met de bodem in formaat/vorm, of breng deze zelfs op smaak met specerijen. Alleen met de basis voor deze taart kun je al volop variëren. Met de topping kun je vervolgens ook helemaal los, gebruik vers fruit, kies voor chocolade en karamel of ga voor een hele andere verrassende smaakcombinatie. De keuze is aan jou! Om je een beetje te inspireren deel ik alle sloffentaarten die op Laura’s Bakery staan met je:

Mocht je Het Laura’s Bakery Bakboek in je bezit hebben kun je daar ook een heerlijk recept in vinden, de frambozen sloffentaart.

Informatie

Wil je nog wat meer weten over sloffentaarten voordat je aan de bak gaat? Dan heb ik een heel fijn artikel voor je op Handige Baktips. In dit artikel lees je over de meest gestelde vragen over sloffentaarten. Of je per se de spijslaag moet toevoegen en waar je zo’n speciale vorm nu eigenlijk koopt. Met al deze extra informatie moet het zeker gaan lukken!

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Dorien schreef:

  Oeh wat een leuk thema!
  Ik weet nog niet of ik deze maand een slof kan bakken (want afstuderen gaat voor), maar het zal vast genoeg inspiratie opleveren voor een slof in de toekomst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *