De bakstrijd juni 2020

1 juni 2020
De bakstrijd juni 2020
2

Het was genieten geblazen afgelopen maand, want jullie gingen massaal thuis aan de bak met de lekkerste pizza’s! Wat heb ik ontzettend veel lekkere inzendingen voorbij zien komen. Hierbij alvast een compliment aan iedereen die heeft meegedaan. Vandaag maak ik de winnaar bekend én ik onthul het nieuwe thema voor de maand juni. Het is wat mij betreft tijd voor een lekker zoet ontbijtthema. Doe je mee?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
    • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
    • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
  • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 29e van de maand.
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES MEI 2020

Wat heb ik zitten watertanden door jullie inzendingen deze maand. Het waren er niet alleen heel veel, maar ze waren ook erg uiteenlopend! Neem bijvoorbeeld deze inzending: pizza met crème fraiche, shoarma, dorito chips en gesmolten kaas. Ik moest eerst lachen om deze combinatie, maar eigenlijk is het briljant bedacht en nu wil ik het proeven. Ook was het duidelijk dat de klassieke pizza met parmaham de publieksfavoriet is, maar jullie lusten ook wel pap van pizza’s met gehakt, ananas, pulled chicken of geitenkaas.

Jullie begrijpen het al, ik had het weer moeilijk met kiezen deze maand. Een kleine greep uit de inzendingen:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR MEI 2020

Mijn keuze is gevallen op de lekkere pizza van Laura van Geyt met rozemarijndeeg, tomatensaus, appeltjes, geitenkaas, parmaham, een beetje honing, walnoten en geraspte kaas! Door alle enthousiaste inzendingen met parmaham, moest ik bijna wel een pizza mét parmaham kiezen. Maar dat is niet de reden van mijn keuze hoor; ik vind het leuk dat Laura het deeg ook op smaak gebracht heeft. Verder is het een behoorlijk klassieke en lekkere smaakcombinatie, maar niet eentje die ik al eens op pizza heb gezien geloof ik. Ik zou er wel meer dan één stukje van lusten!

Van harte gefeliciteerd Laura van Geyt!

Laura, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal Bouwhuis is van jou.

BAKSTRIJD JUNI 2020

Het werd me al een aantal keer gevraagd tijdens de Bakstrijd van vorige maand: is er in juni weer een zoet thema? Ja! Het thema van deze maand is namelijk ontbijtwafels. Die kunnen natuurlijk zowel zoet, als hartig zijn, maar tijdens deze Bakstrijd mogen alleen zoete wafels meedoen. Je kunt als basis aan de slag gaan met mijn basisrecept voor wafels, of juist kiezen voor de chocolade variant. Ik ben heel benieuwd met welke smaakcombinaties jullie mij gaan verrassen en welke soort wafel de favoriet is bij jou thuis.

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs, een basisrecept voor gewone en chocolade wafels én een lekker inspiratie recept. Veel bakplezier!

Thema: zoete ontbijtwafels
Voorwaarden: hartige wafels doen niet mee dit keer
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal Bouwhuis

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. L.M schreef:

    Leuk! Ik doe mee 😃 welke wafelijzer zou jij aanbevelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jaaa wat leuk 😀 Ik heb een Piet Huysentruyt van Domo (fijn ding, maar groot nadeel dat de platen er niet uit kunnen).

  2. Sterre schreef:

    Jammer dat dit alleen kan als je een wafelijzer hebt. Of is er een andere manier?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas alleen als je een wafelijzer hebt. Misschien kun je er eentje van iemand lenen?

      1. Sterre schreef:

        O dat is ook een idee ja, kan ik het gelijk eens uitproberen 🙂

  3. Sterre schreef:

    O dat is ook een idee ja, kan ik het gelijk eens uitproberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *