De bakstrijd: juni 2018

1 juni 2018 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
0

Wat zijn er gigantisch veel sloffentaarten gebakken de afgelopen maand zeg! Mijn baklijst is net als vorige maand weer uitgebreid met allerlei lekkere ideetjes. In de Facebookgroep werd volop inspiratie gedeeld en ik vind het zo leuk om te zien dat jullie elkaar ook helpen bij vragen. Onderstaand vind je een overzicht van de heerlijke deelnames van afgelopen maand, net als de winnaar. Niet mee kunnen doen? Geen nood, ik maak namelijk ook het nieuwe maandthema bekend waar jullie mee aan de slag kunnen.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

  • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
    • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES mei 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen:

WINNAAR mei 2018

De winnares is Esther van Nieuwkoop! Zij maakte deze heerlijke sinaasappelkwarkslof. Ik vind hem er prachtig en heerlijk uitzien. Esther ontvangt van mij een berichtje zodat Het Laura’s Bakery Bakboek haar kant opkomt.

DE BAKSTRIJD juni 2018

Het nieuwe thema heb ik bedacht met mijn een van mijn favoriete bakvormen in gedachten, namelijk de tulband! In juni gaan we dus tulbanden bakken. Omdat je met tulbanden alle kanten op kunt, geef ik je ook vast een ingrediënt dat moet worden gebruikt: fruit. Je mag zelf kiezen welk soort fruit je gebruikt. Enige voorwaarde is dat het fruit ook al in het beslag (of deeg) zit en niet alleen ter decoratie wordt gebruikt.

Thema: fruitige tulband
Prijs: een Nordic Ware tulbandvorm naar keuze!

INSPIRATIE

Ik bak zelf regelmatig cakes met fruit, maar tulbanden met fruit heb ik nog niet heel veel gebakken. Wel een paar gelukkig, hopelijk geven ze je wat inspiratie.

Kun je nog wel meer inspiratie gebruiken? Kijk dan gewoon even tussen alle cake recepten.

INFORMATIE

Je bent vrij om ieder recept te gebruiken wat je wilt, als dit maar in een tulbandvorm wordt gedaan en er moet fruit in het beslag zitten. Omdat het gros van jullie cakes zal bakken heb ik hier nog wat tips voor:

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *