De Bakstrijd: juli + augustus 2018

Gepost: 1 juli 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

Ik vind het toch zo ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast De Bakstrijd is ontvangen en hoe jullie allemaal aan de slag gaan met de lekkerste recepten. Afgelopen maand stond in het teken van fruitige tulbanden. Nou dat heb ik geweten hoor, de lekkerste creaties werden online gepost! Ik zal je straks een aantal van die prachtige baksels laten zien. En ik maak uiteraard weer een winnaar bekend. Het nieuwe thema is niet voor 1 maand, maar voor 2 maanden. Dat was even praktischer. Voor mijzelf, maar ook voor jullie. Ik zal vast niet de enige zijn die vakantie gaat vieren, door dit thema twee maanden te laten lopen heeft iedereen wat meer kans (en tijd!) om mee te doen. Daarnaast is dit thema ook perfect voor de zomer. Wat het is? Lees snel verder!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
  • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES juni 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen:

WINNAAR juni 2018

Deze maand gaat alle eer naar Astrid Spang. Ze maakte deze kleine citroen tulbandjes met maanzaad en bramen, ik vind ze er zálig uitzien en zou zo een hap uit mijn scherm willen nemen. Astrid, er komt een mooie Nordic Ware tulband naar keuze jouw kant op!

DE BAKSTRIJD Juli + augustus 2018

Bij zomer horen ijsjes, daar gaan we dus mee aan de slag. Twee maanden lang De Bakstrijd zonder te bakken, dat is ook best bijzonder 😉 . Voor een kleine extra uitdaging zal ik het thema nog ietsjes specifieker maken. Ik ben namelijk benieuwd naar al jullie ijsjes op een stokje! Of dat nou een zelfgemaakt waterijsje is of dat je roomijs in een vormpje doet met een stokje erin. De vorm van het ijsje (op een stokje dus) ligt al vast, maar verder ben je vrij om te maken wat je wilt. Van fruitige ijsjes tot chocolade ijsjes.

Thema: ijs op een stokje!
Prijs: Silikomart ice cream mold (die hebben de vorm van een magnum!)

INSPIRATIE

Op het blog staat al een hele verzameling aan heerlijke ijsjes op een stokje. Bij deze een selectie:

Voor een overzicht met alle ijsjes kun je op deze pagina kijken. Houd vooral ook de site in de gaten, deze zomer komen er namelijk nog veel meer lekkere ijsjes online.

INFORMATIE

Geen vorm in huis om ijsjes op een stokje te maken? Die hoef je ook niet per se te gebruiken. Zo heb ik al eens gezien dat ijsjes worden gemaakt in plastic bekertjes en bijzondere (grote) ijsblokjeshouders. Kijk eens in je keukenkastjes en wees creatief, vaak heb je al iets in huis waarmee je heerlijke ijsjes kunt maken. En anders zijn ze gelukkig ook volop verkrijgbaar in allerlei winkels.

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Cari schreef:

  Hoi Laura, ik heb een paar keer geprobeerd ijsjes-op-stokjes te maken (met vruchtensap/puree en yoghurt, of zelfs gewoon danoontjes met een stokje erin) maar bij mij worden ze altijd heel hard en “korrelig”, je voelt de ijskristallen. Niet zo lekker. Heb jij tips hoe ik dit kan voorkomen? Bedankt en groetjes, Cari

  1. Laura Kieft schreef:

   Toevoegen van suiker(siroop) helpt vaak al, dat maakt de structuur heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *