De Bakstrijd: december 2020

Gepost: 1 december 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: december 2020

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees je meer in dit artikel. Ook kondig ik de nieuwe Bakstrijd aan, met een thema waar ik persoonlijk erg van hou en waardoor je al lekker in kerststemming kunt komen. Deze Bakstrijd komt immers tegelijk online met de start van de adventmaand op Laura’s Bakery!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 30e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES NOVEMBER 2020

Deze maand waren er weer twee niveaus waar jullie aan konden deelnemen. Voor beide niveaus moest je zelf aan de slag met een recept voor flammkuchen, maar binnen niveau twee moest je óók het deeg van de flammkuchen zelf op smaak brengen. Binnen beide niveaus hebben jullie mij erg verrast, wat een lekkere combinaties allemaal! Kijken jullie even mee naar een greep uit de inzendingen?

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR NOVEMBER 2020

De keuze was deze maand weer erg moeilijk om te maken. Ik zag flammkuchen voorbij komen met verschillende soorten zelfgemaakte pesto, wat me absoluut heerlijk lijkt. Ook heb ik zitten watertanden bij variaties met gekarameliseerde uien en vijgen onder andere.

Maar, binnen niveau 1 is mijn keuze dan toch gevallen op de flammkuchen van Carola Heijden. Zij belegde haar flammkuchen met crème fraiche, stoofpeer, gerookt spek, roombrie, peper, gekarameliseerde peccanoten, rucola & balsamico crème. Die wilde ik onmiddellijk maken toen ik het las en zag, helaas had ik de ingrediënten niet in huis.

Binnen niveau 2 heeft de Japanse flammkuchen van Bas Haagsma gewonnen, simpelweg omdat deze echt uniek bedacht is. Het deeg maakte Bas op smaak met witte sesam en zwarte gerookte sesam. Hij belegde de flammkuchen met verse sashimi en ziltige zeewier salade. Een hele bijzondere combinatie!

Gefeliciteerd Carola en Bas!

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD DECEMBER 2020

roomboter-kerstkransjes-1a

De Bakstrijd voor de maand december staat in het teken van.. Kerstkoekjes! Ik ben een echte kerstfanaat, dus ik word al heel vrolijk bij de gedachte aan al jullie inzendingen. Ook voor deze Bakstrijd heb ik weer twee niveaus bedacht, of eigenlijk zijn het deze keer meer “thema’s”. Natuurlijk zullen er aankomende maand (tijdens de advent!) ook de nodige kerstkoekjes van mijn hand online komen.

Thema 1: gedecoreerde kerstkoekjes.
Prijs: Een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal
Voorwaarden: Hierbij zullen we niet zo zeer beoordelen op smaak(combinaties), maar echt op basis van de creatieve decoratie. Twee voorbeelden:

Thema 2: kerstkoekjes op basis van smaak.
Prijs: Een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal
Voorwaarden: Natuurlijk is het een plus als de koekjes er ook mooi en smakelijk uitzien, maar vergeet er vooral niet bij te vermelden welke smaakcombinatie of ingrediënten je hebt gebruikt. Twee voorbeelden:

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Audrey schreef:

  Oeee, dit vind ik een heel leuke challenge! Erg leuk ook hoe de twee opties nu echt voor ieder wat wils zijn. Ik heb ook nog nooit kerstkoekjes gebakken, dus dat mag wel eens gaan gebeuren. Ik ga even broeden op een goed idee!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Leuk om te horen Audrey! Kijk uit naar je inzending 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *