De Bakstrijd Augustus 2020

Gepost: 1 augustus 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd Augustus 2020
1

Het is weer de eerste van de maand, dus het is tijd voor een nieuwe Bakstrijd! Juli stond in het teken van boterkoek en dat heb ik geweten. Wat een ongelofelijk lekkere inzendingen heb ik gezien! Ook van het nieuwe thema begin ik spontaan te watertanden als ik eraan denk. Dat thema heb ik overigens niet zelf bedacht, want we pakken het deze maand helemaal anders aan qua thema en prijzen. Lees je mee?

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 31e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JULI 2020

Ik geloof dat ik de aankomende maand elke dag boterkoek ga bakken, want al jullie creaties gaan niet meer uit mijn hoofd. Van lemon meringue boterkoek tot een heuse Mondriaan boterkoek. Kijk maar mee, dan begrijp je wat ik bedoel:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR JULI 2020

Naast dat de categorie boterkoek op mijn baklijst vele malen langer is geworden met al jullie zalige inspiratie, hebben jullie me ook nog net geen hoofdpijn bezorgd met het maken van een keuze. Ik denk dat ik het selecteren van een winnaar deze maand het moeilijkst van allemaal vond, want zo’n beetje alles wil ik proeven. Er zaten complete taarten tussen (geweldig idee trouwens), maar ook boterkoeken die puur in smaak een originele twist gekregen hebben. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Snickers boterkoek van Anneke van der Veen. Chocoladeboterkoek met karamel en pinda’s, yum! En omdat het zo moeilijk was roepen we deze maand nog een tweede winnaar uit: de spekkoek boterkoek van Natasja Twickler. Soms is het toevoegen van een specerijenmix meer dan genoeg om een zalig baksel te maken. Dank voor het meedoen iedereen!

Anneke en Natasja nogmaals gefeliciteerd! We mogen Anneke blij maken met een cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal en Natasja met Het Laura’s Bakery Bakboek.

BAKSTRIJD AUGUSTUS 2020

geitenkaas, walnoot en honing hapjes 4a

Het thema van deze maand heb ik aan jullie overgelaten. Via een oproep én een poll in de Bakstrijd Facebookgroep was het al snel duidelijk welk hartige thema aan de beurt is: bladerdeeg hapjes! En wat een goed idee, want het aantal bladerdeeg hapjes op Laura’s Bakery is ook eindeloos. Ik ben er dol op, net zoals jullie zo blijkt. Omdat je met bladerdeeg hapjes veel kanten op kunt, gelden er twee voorwaarden. Het hapje moet hartig zijn en is binnen één of twee happen te verorberen.

Niet alleen het thema hebben we anders aangepakt deze maand, ook heb ik leuk nieuws wat betreft de prijs. Uit de enquête die we onder alle actieve Bakstrijders hebben afgenomen bleek dat jullie graag een grotere winkans zouden willen. Baktotaal stelt daarom vanaf heden niet één cadeaubon beschikbaar, maar wel twee (ter waarde van €75,-)! Hoe de winnaars worden verkozen zal per maand verschillen. Deze maand zal ik zelf een winnaar uitkiezen en de andere winnaar krijgt de zogenaamde publieksprijs. De publieksprijs wordt verkozen binnen de Facebookgroep, dus als je nog geen lid bent meld je dan hier aan.

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ter inspiratie vind je daar ook een kleine greep uit de bladerdeeghapjes op Laura’s Bakery. Kijk ook eens in het Borrelhapjes Bakboek, daar staan de nodige bladerdeeghapjes in maar ook een recept voor zelfgemaakt bladerdeeg. Uiteraard volgt er later nog meer lekkers van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema: kleine hartige bladerdeeghapjes
Voorwaarden: een klein en hartig bladerdeeghapje dat met één of twee happen te verorberen valt
Prijzen: twee cadeaubonnen ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Laura schreef:

  Wat goed dat je iets met de gekregen feedback hebt gedaan. Klinkt weer als een mooie uitdaging voor veel bakkers, heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *