Cupcakes met kerstmuts topper

Gepost: 2 december 2014 Laatst bewerkt: 4 april 2024
Cupcakes met kerstmuts topper
21

Ik weet heel goed dat het vrijdag eerst nog Sinterklaas is, maar ik moet zeggen dat de kerststemming er hier al behoorlijk in zit. Al een tijdje eigenlijk, maar dat kan ook bijna niet anders met de voorbereidingen die nodig zijn voor deze advent. Helemaal niet erg, want ik heb er onwijs veel plezier in!

Het maken van deze cupcakes met kerstmuts topper vond ik ook zo leuk. Je kunt het zelf ook zo ingewikkeld maken als je wilt. Ik maakte het natuurlijk weer wat ingewikkelder door te gaan zitten pielen op de bontrand van de kerstmuts, maar ook zonder dat gepiel zullen ze hartstikke leuk zijn. Echt waar! Kijk mee naar deze heerlijk eenvoudige how to voor een vrolijke kerstmuts topper!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

cupcakes kerstmuts topper 2a
cupcakes kerstmuts topper 3a
cupcakes kerstmuts topper 4a

CUPCAKES MET KERSTMUTS TOPPER maken

Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Cupcakes met kerstmuts topper

Deze cupcakes met kerstmuts topper halen het kerstgevoel in je naar boven. Combineer deze leuke topper met elk cupcake recept dat je maar lekker vindt!

Ingrediënten

  • Cupcakes, gebruik bijvoorbeeld dit basisrecept
  • Topping, gebruik bijvoorbeeld dit basisrecept
  • Rode fondant
  • Witte fondant
  • Needle tool (of een gewone naald)
  • Sprinkles in kerstkleuren

Instructies

  • Bak de cupcakes volgens recept en bereid ook gelijk de botercrème voor. Terwijl de cupcakes en het basis mengsel voor de crème afkoelen kun jij vast kerstmutsen maken.
  • De basis is niet ingewikkeld zoals je ziet op bovenstaande foto. Maak van rood fondant een kegeltje en van wit fondant het bolletje en de onderste rand. Plak de onderdelen op elkaar.
  • Nu kun je de muts zo laten, maar ik vond het leuk om de muts een wat pluiziger effect te geven. Het is een priegelwerkje, maar het geeft de kerstmuts net dat beetje extra.
  • Met de punt van een naald maak je als het ware allemaal kleine haaltjes in het witte fondant. Uiteindelijk geef je het witte fondant zo een mooi donzig effect.
  • Maak de botercrème af en spuit mooie toeven op de afgekoelde cupcakes. Zet in elke toef een kerstmuts en strooi wat sprinkles over de cupcake.
Tips

De cupcakes kun je natuurlijk elke smaak geven die je maar wilt, net als de crème. Misschien vind jij een variant op de gingerbread tulband met witte chocolade die ik gisteren plaatste wel heel lekker. Maak dan cupcakes van dit recept en spatel wat (goed afgekoelde) gesmolten witte chocola door de botercrème. Succes verzekerd!
Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat zien ze er geweldig uit!

  2. willy schreef:

    Deze vind ik echt leuk en ga ik zeker maken! Hier hou ik van, makkelijk en toch heel leuk!!

  3. Jolanda schreef:

    Zien er mooi uit ! Mag ik vragen waar je de superleuke baking-cups papiertjes hebt gekocht ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze zijn van het merk House of Marie, verkrijgbaar bij o.a. taartdecoratiezaken.

  4. Emily van Kampen schreef:

    Die zijn gaaf! Het is dat ik dit jaar al een taart in de planning heb, anders waren deze cupcakes ook erg leuk geweest met de kerstdagen.

  5. Joke schreef:

    Wat zijn ze weer leuk Laura en inderdaad dat pluizige randje maakt het helemaal af!

    Liefs, Mam ♥

  6. eef schreef:

    ik vind ze heel leuk en schatig blijf zo door gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *