Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cream cheese frosting

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 maart 2018
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In de afgelopen dagen heb ik jullie via kijkjes achter de schermen op Instagram (stories) al lekker zitten maken met de carrot cake die aankomend weekend online komt. Daarvoor maakte ik een zálige cream cheese frosting die natuurlijk ook als los basisrecept niet mag ontbreken op Laura’s Bakery. Want dat hij perfect is voor bij een worteltaart is algemeen bekend, maar de roomkaascrème kan natuurlijk bij vele andere soorten gebak gebruikt worden. Bij een red velvet cake, in tartelettes, als toef op gebakjes en nog veel meer. Mijn hoofd stroomt inmiddels over van de ideeën, al maar ik vind de crème ook heerlijk om gewoon zo van te snoepen (kan het nooit laten). Deze cream cheese frosting is niet al te zoet, al kun je hem natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt.

Tot slot een paar lekkere ideetjes waar je deze frosting voor kunt gebruiken:

  • carrot cake
  • als vulling bij tartelettes
  • red velvet cupcakes (de frosting in dit recept heeft andere verhoudingen en is steviger. Voor goede stevige toeven gebruik je die, maar persoonlijk vind ik deze -iets zachtere- crème nog lekkerder)

Recept afdrukken

Cream cheese frosting

Met deze heerlijke cream cheese frosting maak je jouw gebak nóg smaakvoller. Makkelijk te maken en precies zo te maken dat het aan jouw smaak voldoet.

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas (gebruik een A-merk, deze zijn steviger)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter in een paar minuten licht en romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Als laatst voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand (of spatel) door de crème. Als de poedersuiker is opgenomen kun je nog even kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.
  • Proef even van de crème, als je hem graag zoeter wilt hebben kun je meer poedersuiker toevoegen. Je crème zal hier dan (bij veel extra suiker) ook steviger van worden.
  • Je kunt de cream cheese frosting gelijk gebruiken, of in de koelkast laten opstijven tot hij nog steviger wordt (of totdat je hem nodig hebt).

Tips

  • Deze frosting is genoeg om een taart van 20 cm 2x te vullen en af te smeren. Je kunt hem afsmeren met een dikke laag, of juist dun en met de overige frosting rondom toeven spuiten.
  • Voor iedereen die zich afvraagt of deze frosting naar roomkaas smaakt: ja, je proeft de roomkaas nog terug. Dat kan ook haast niet anders wanneer het het hoofdingredieënt is. De smaak is wel subtieler door de toevoegingen.
  • Let op: Dit is een wat zachtere crème. Kleine toefjes spuiten en een taart afsmeren gaat prima, maar grote stevige toeven zullen een beetje inzakken, daarvoor is botercrème prettiger. Je kunt de taart hier ook niet mee afsmeren om hem vervolgens te bekleden met fondant of marsepein.
Bewaren

De frosting kun je een kleine week in de koelkast bewaren, in de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Lemon-meringue sloffentaartjes
Blini’s met gerookte zalm

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 94

  1. Ilse says:
    3 jaar geleden

    Cream cheese frosting is echt mijn favoriet – maar soms als ik hem maak wordt hij echt veel te dun en is hij niet te gebruiken! Hoe zorg ik ervoor dat hij stevig blijft?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou kunnen liggen aan de roomkaas die je gebruikt, de (goedkope) huismerken bevatten veel meer vocht en zijn niet stevig.

      Beantwoorden
  2. Lilo says:
    3 jaar geleden

    Kan je ook mascarpone gebruiken voor deze frosting?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, als je mascarpone wilt gebruiken zou ik gewoon de mascarponeroom maken.

      Beantwoorden
  3. Anne-Roos says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze vulling ook gebruiken op carrotcake muffins? Of is deze vulling alleen maar geschikt voor de taart?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan ook voor muffins hoor.

      Beantwoorden
  4. Mariam says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura heb een vraagje kun je ook slagroom opkloppen en dat daarna door de cream cheese frosting voorzichtig doorroeren? Want wil het iets ‘luchtiger’’ hebben.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar is deze vulling niet geschikt voor. Heb je hem al geprobeerd te maken, want deze vulling krijg je ook best romig en luchtig.

      Beantwoorden
  5. Elin says:
    3 jaar geleden

    Gebruik je hiervoor philadelphia of die pakjes stevige roomkaas?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik zelf Philadelphia, maar monchou zou ook kunnen.

      Beantwoorden
  6. Bee says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept exact gevolgd, inclusief de a merk creamcheese, maar helaas werd hij heel dun. Mijn carrotcake lijkt nu op n treinwrak :’-) ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.

    Wel superrrrrlekker!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien heb je hard en lang gemixt? Of geen roomboter gebruikt?

      Beantwoorden
  7. Frida Wessels says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ‘m gemaakt en ben heel benieuwd hoe hij smaakt. Normaal maak ik de frosting voor carrot cake met slagroom ipv roomboter.
    Zou je een weetje in het recept willen toevoegen over roomkaas vs mascarpone? Ik wist niet dat mascarpone geen roomkaas is, en kwam daar achter toen ik de reacties las terwijl ik met een kom korrelige frosting stond. Weer wat geleerd!

    Beantwoorden
  8. Britta says:
    2 jaar geleden

    Hallo, is de 1/2 tl gember verse gember? of gebruik jij gemberpoeder?
    En ook: Heb jij al geprobeerd wat versgeraspte gember door de frosting te doen? Lijkt me ook superlekker 🙂 Ik ga deze carrotcake alleszins zeer binnenkort en zeer dringend uitproberen 😉
    Heel inspirerende website, bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Bij het bakken gebruik ik altijd gemberpoeder.

      Beantwoorden
  9. Any says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura! İk heb heel vaak geprobeerd om cream cheese frosting te maken en heb echt overal filmpjes en recepten geprobeerd maar het smaakt echt niet goed. Je proeft voornamelijk poedersuiker alsof je korrels aan het eten bent. waar kan dit aan liggen? Mixen doe ik wel goed genoeg maar toch blijft de poedersuiker zo grof

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien de poedersuiker even zeven? Ik heb hier echt totaal geen last van namelijk. Je gebruikt ook wel echt poedersuiker?

      Beantwoorden
    • Brigitta says:
      9 maanden geleden

      De boter moet echt op kamertemperatuur zijn anders is de frosting idd korrelig

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Ja, het kan ook zijn gaan schiften door temperatuur verschil!

        Beantwoorden
  10. Marticia says:
    2 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb vaker recepten van jou uitgeprobeerd en ik ben echt super tevreden. Ook dit recept was weer een succes.

    Ik heb alleen voor deze frosting 112 gram poedersuiker gebruikt, omdat dat alles was dat ik aan poedersuiker had. Achteraf ben ik er heel blij mee geweest. Aan alle mensen die deze frosting willen gebruiken voor red velvet cakes/cupcakes, tussen de 100 en 120 gram poedersuiker is eigenlijk goed genoeg. Aangezien de red velvet al zoet is, is het dan goed in balans.

    Erg bedankt. Ik ben dik tevreden.

    Mvg Marticia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt altijd naar smaak toevoegen uiteraard, maar de poedersuiker zorgt ook voor een stevigere crème (wat ik zelf erg prettig vind)

      Beantwoorden
      • Marticia says:
        2 jaar geleden

        De crème was met de 100 gram nog steeds erg stevig. Misschien ook wel omdat ik monchou heb gebruikt. Heb gemerkt dat Philadelphia nog net iets dunner/zachter blijft. Vind stevigere crèmes ook prettiger namelijk. Maar inderdaad ieder z’n smaak.

        Was een kleine tip voor mensen die niet van erg zoet houden.

        Bedankt voor de reactie. 🙂

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat komt inderdaad door de MonChou, in dit recept bedoel ik smeerbare roomkaas.

          Beantwoorden
    • Bianca says:
      11 maanden geleden

      Hi,
      Kan je ook in plaats van vanille-extract een vanillepoeder gebruiken.
      Groetjes Bianca

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Ja hoor!

        Beantwoorden
  11. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Ik ga een red velvet cake maken in een springvorm van 26 cm en 3 lagen cake (3 hoog dus) hoeveel moet ik dan gebruiken? Is verdubbelen genoeg, 2x het recept voor de cream cheese frosting?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat je dan al een heel eind gaat komen ja.

      Beantwoorden
  12. Elke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Denk je dat cream cheese frosting ook lekker is in combinatie met fruitsmaken? Bijvoorbeeld rood fruit of citrusvruchten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  13. Stephany says:
    2 jaar geleden

    Mag je ook kleur stof in de Cream cheese Frosting doen ?
    Gr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat mag 🙂

      Beantwoorden
  14. Marjolein says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ben echt super fan van de worteltaart icm deze heerlijke frosting. Hij is onwijs lekker (wel veel werk als je maar 1 springvorm hebt zoals ik…). Een vraag nog wel. Heb je ook een tip om deze frosting lactosevrij te maken? Ik kan plantaardige boter gebruiken, maar zit dan nog met de roomkaas… en word ie dan net zo lekker? Dank alvast voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik weet niet of er een lactosevrije roomkaas bestaat, maar je kun het zeker proberen. Invloed op de smaak heeft het sowieso, plantaardige boter smaakt al heel anders.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura, er bestaat lactosevrije roomkaas, die heb ik gewoon bij de supermarkt gekocht. Ik heb ‘m gemaakt volgens dit recept, maar dan met plantaardige margarine en lactosevrije roomkaas. De frosting was wel lekker maar veel te dun! Mijn driedelige worteltaart gleed bijna uit elkaar 😉 Moet ik de volgende keer dan (veel) meer poedersuiker toevoegen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dan zou ik meer poedersuiker toevoegen inderdaad. Margarine is al zachter en best kans dat de lactosevrije roomkaas ook meer vocht bevat. Hopelijk was hij wel lekker (gaat toch niet heel naar binnen een taart 😉 😛 )

          Beantwoorden
        • Sisi says:
          2 dagen geleden

          Wat ook helpt is een zakje klop ast erdoorheen mixen, daar zit wat gelatine in. Met MinusL roomkaas gaat het goed, lactofree is veel slechter en ook minder lekker!

          Beantwoorden
  15. Susanne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gebruik je hierin gezouten of ongezouten roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  16. ikram says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, klinkt lekker. Kan ik hierbij witte chocolade toevoegen? Zoja, hoeveel ivm dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je stukjes toe wilt voegen gewoon naar smaak.

      Beantwoorden
  17. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Tip voor de mensen die dit lezen, als je monchou gebruikt zorgt dat je boter en monchou op kamer temperatuur zijn, anders heb je grote kans dat ze gaan schiften 🙈

    Beantwoorden
  18. Letty says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Ik ga voor een bruidstaart 1 laag red velvet cake maken(de taarten worden niet op elkaar gestapeld maar komen op een standaard) Kan ik dan monchou uit een kuipje voor deze frosting gebruiken? ik wil hem namelijk niet te zoet maken, of kan ik de pakjes monchou op kamertemperatuur hiervoor bewerken. Met andere woorden blijven de kuipjes monchou na verwerken stevig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik zelf philadelphia

      Beantwoorden
  19. Pieternel says:
    2 jaar geleden

    Super lekker recept dit. Ik maak het met Philadelphia roomkaas, maar dan niet heel stevig. Nu was deze uitverkocht en met monchou gemaakt. Super stevig en extra lekker! =tip

    Beantwoorden
  20. Lisa says:
    2 jaar geleden

    Kan je hierover ook drips maken met ganache? Of smelt dan je creamcheese mengsel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk niet dat het zal smelten, ik vraag me meer af of het wel stevig genoeg is als ‘ondergrond’

      Beantwoorden
      • Jessica says:
        2 weken geleden

        Ik heb dit vandaag geprobeerd. Het lukt wel maar als je aan de bovenkant de taart royaal afsmeert dan is de ondergrond inderdaad te onstabiel.

        Beantwoorden
  21. Isa says:
    2 jaar geleden

    Het is ook een aanrader om er de schil en sap van een limoen in te doen, dit geeft het een wat frissere smaak

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Heerlijk inderdaad!

      Beantwoorden
  22. Irma says:
    2 jaar geleden

    Het was heerlijk

    Beantwoorden
  23. Marèl says:
    1 jaar geleden

    Heb hem gemaakt met die Monchou kuipjes, werkt perfect. Heerlijke frosting, waar ik erg veel compliment op ontving. Heb de frosting gebruikt op de Red velvet cakemix van de Xenos, echt een aanrader. Precies genoeg frosting voor 3 lagen en de buitenkant.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen! Probeer je ook een keer mijn red velvet taart? https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-taart/

      Beantwoorden
      • Jessica says:
        2 weken geleden

        Ik heb grotendeels jou red velvet recept gebruikt maar een paar kleine aanpassing; 20 gram cacao en 2 theelepels rode gelkleurstof.
        200 gram boter en 300 gram suiker en 3 eieren. (Het idee was ook ietsjes meer beslag te krijgen)
        Heerlijk van smaak en ietsje pietsje roder dan op jou foto.
        En jou cream cheese frosting recept. Die was wel aan de dunne kant helaas maar misschien ook ietsje te lang gemixt en als ik iets meer tijd voor opstijven had gehad was het vast prima. Dankjewel voor de inspiratie!

        Beantwoorden
  24. Margie says:
    1 jaar geleden

    Nomnomnom! Toen straks deze cream cheese frosting gemaakt voor in een red velvet cake, heerlijk!!!
    Volgende keer ga ik wel eens monchou kaas proberen ipv Philadelphia.. kijken of ie dan toch iets steviger wordt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja die kleine pakjes van monchou zijn net wat steviger!

      Beantwoorden
  25. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Hoi,
    Als ik de frosting op de worteltaart doe, kan ik de taart dan een dag uit de koelkast bewaren? Of gaat de roomkaas dan zuur worden of frosting uitlopen?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee, de frosting moet absoluut in de koelkast bewaard worden.

      Beantwoorden
  26. Femke says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Als ik vloeibare food coloring wil gebruiken, moet ik dit dan toevoegen op hetzelfde moment als het vanille-extract of kan ik dit ook er door mengen als hij al klaar is? Thanks!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou het tegelijk met het vanille extract doen.

      Beantwoorden
  27. Tanja says:
    1 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk. De lagen zijn aan het bakken, maar ga hem niet meteen afmaken. Ik zal ze in folie wikkelen, bewaar ik de lagen dan in of buiten de koelkast?

    Beantwoorden
  28. Loraine says:
    1 jaar geleden

    Top recept! Hoe krijg je hem zo wit? of lijkt dat misschien door de foto?
    Ik wil de cream cheese namelijk spierwit krijgen voor een bruidstaart.
    Heeft er iemand wellicht ervaring met een goede witte kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het is niet echt wit op mijn beeldscherm. Het hangt een beetje van je boter af, maar als je écht witte wilt kun je inderdaad het beste een kleurstof gebruiken.

      Beantwoorden
  29. Gwen says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik vind deze cream cheese frosting erg lekker, heb hem al meerdere malen gebruikt. Kan ik deze ook gebruiken precies zoals jij hem hierboven hebt gemaakt, maar dan met een fondant-laag ook nog erover? Of is cream cheese frosting daar niet voor geschikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Afsmeren doe ik altijd met een 1:1 botercrème (suiker en boter), anders is het te vochtig en kun je scheurtjes krijgen in het fondant. Bedenk je ook dat cream cheese frosting minder strak afwerkt dan botercrème.

      Beantwoorden
  30. Nadia says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, kun je deze frosting ook gebruiken om een taart met ombre effect aan de zijkanten te maken? Of is hij daar niet stevig genoeg voor en kan ik beter botercreme gebruiken?

    Beantwoorden
  31. Evelien says:
    1 jaar geleden

    Hoi, vandaag deze carrot cake gemaakt. De cakes gingen heel goed en makkelijk! Daarna de frosting, die mislukte…. ik nam mascarpone en ik lees nu dus hier, FOUT! Hij is te zoet, niet stevig en korrelig. Jammer, maar ik laat de taart er niet voor staan, hihi.
    2 vragen;
    1) ik had drie lagen cake waardoor ik de indruk heb dat ik te weinig frosting heb. Of komt dat door de mascarpone?
    2) ik vind de smaak van de cake zelf net iets te tam. Wat kan ik nog doen? Of zou dat ook komen doordat de frosting niet klopt?

    Volgende week probeer ik een meelloze ricotta lemon amandelcake 😛
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bedoel je dat je deze carrot cake had gemaakt? https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake/
      Als je evenveel mascarpone als roomkaas hebt gebruikt dan zou dat qua hoeveelheid niet uit moeten maken. Misschien had je een wat dikkere laag frosting tussen de cake lagen gesmeerd.
      Voeg gerust extra kruiden toe om de carrot cake voor jou een wat pittigere smaak te geven! Dat verschilt een beetje per persoon hoe je dat lekker vindt.

      Beantwoorden
  32. Cheisje says:
    1 jaar geleden

    Heb je recept exact gevolgd, met roomboter en Philadelphia roomkaas, maar de frosting was echt aan de dunne kant. Kreeg ‘m niet mooi glad afgestreken aan de zijkant vd taart. Er zakte een hoop nr beneden.
    Hij steef wel meer op in de koelkast, maar toen was het al te laat.
    Zou monchou beter zijn voor een dikkere frosting?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend! Ik laat de frosting altijd goed opstijven voor gebruik. Had je misschien een beetje dikke laag tegen de taart gesmeerd? Die kleine pakjes van monchou zijn inderdaad het allerstevigst en er is ook verschil in hardheid tussen soorten boter.

      Beantwoorden
      • Chrisje says:
        1 jaar geleden

        Eerst laten opstijven is een goede tip! Na koeling was de frosting namelijk stevig genoeg.
        Aan de zijkant had ik niet veel gesmeerd, maar heb wel geprobeerd om de kieren op te vullen, en dat zakte er allemaal uit.
        Maar aan de smaak lag het zeker niet, het was een heerlijke -niet te zoete- frosting.
        Ga ‘m zeker nog een keer maken

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Fijn om te lezen!

          Beantwoorden
  33. Pingback: Carrot cake bananenbrood - Laura's Bakery
  34. Catherine says:
    1 jaar geleden

    De frosting volgens recept willen maken maar helemaal geschift, heb ik iets over het hoofd gezien? Ik vermoed ook dat deze portie niet meer te redden is?

    Beantwoorden
    • Maeike says:
      1 jaar geleden

      Jawel! Even verarmen en weer mixen (Google maar eens) ik heb t ook vaak. Kaas en boter moeten beide op kamer temperatuur zijn voor je gaat mixen anders gaat t idd schiften.

      Beantwoorden
  35. Maeike says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, heel blij met je recept! A-merk kaas was de gouden tip.
    Vraagje: kun je er gesmolten (kinder)chocolade doordoen en zo ja op welk moment? Want denk dat er dan veel kan is dat t gaat schiften? Of beter de chocolade raspen en er door? Is als vulling voor red velvet (icm frambozenjam) niet om af te smeren:) dat doe ik met smbc met framboos erdoor:) alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wauw wat klinkt dat lekker allereerst! Ik weet het niet zeker eigenlijk, heel belangrijk dat het dezelfde temperatuur heeft. Misschien testen met een kleine hoeveelheid?

      Beantwoorden
      • Maeike says:
        12 maanden geleden

        Het is gelukt:) inderdaad gewacht tot t dezelfde temp had ongeveer:)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Mooizo!! 🙂

          Beantwoorden
  36. Alice says:
    11 maanden geleden

    Super lekker! Bedankt voor je recept 😃

    Beantwoorden
  37. Pingback: Carrot cake - Laura's Bakery
  38. Vincent says:
    11 maanden geleden

    Frosting 2x gemaakt. Eerste maal met generieke roomkaas, was veel te korrelig om een mooi resultaat te bereiken. Tweede keer met Philadelphia, alles dik in orde dan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Goede test! Was het niet gaan schiften de eerste keer waardoor er een korrelige structuur ontstond? Thanks voor het delen.

      Beantwoorden
  39. Vigo says:
    8 maanden geleden

    Hallo,
    Ik wil graag dat de creamcgeese frosting naar witte chocolade smaak zonder dat er stukjes in zitten alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat moet doen. Zou je mij kunnen helpen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Je kunt daar dan het beste even een recept voor opzoeken online.

      Beantwoorden
  40. Yvon says:
    8 maanden geleden

    Hoi,
    Zou je over de creamcheese frosting ook nog chocolade kunnen laten lopen als een dripped cake of zou dat qua smaken niet passen? (of wellicht lukt het uberhaupt niet omdat de creame cheese dan uitloopt?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik zou dat zelf qua smaak niet vinden passen en heb het daarom ook nog niet uitgeprobeerd.

      Beantwoorden
  41. Anouk says:
    8 maanden geleden

    Heerlijk!! Is er ook een manier waarop de cake overal even hoog wordt? Nu is het midden hoger waardoor er aan de zijkant erg veel vulling nodig is…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat ligt waarschijnlijk aan de warmte verdeling in je oven.

      Beantwoorden
      • Anouk says:
        8 maanden geleden

        Is daar een oplossing voor?

        Beantwoorden
        • Guusje says:
          7 maanden geleden

          Je zou de bovenkantjes er af kunnen snijden, waardoor de cake plat wordt. Je cake wordt daardoor alleen minder hoog.

          Beantwoorden
  42. Lore says:
    7 maanden geleden

    Deze voor de eerste maal geprobeerd, was op vraag van iemand, zelf nooit echt “willen” maken. Zei me niets carrot cake. Maar Oh Mijn God! Heerlijk!!!! ZO lekker! Dit is een blijvertje!!!

    Beantwoorden
  43. Claire says:
    6 maanden geleden

    Ik ga deze cream cheese vandaag maken i.p.v. de creamcheese frosting die bij mijn carrotcake recept zit omdat ik verwacht dat deze wat steviger is (andere recept gebruikt alleen creamcheese en poedersuiker). Wel zit orgineel wat citroensap in verwerkt wat, denk ik wel goed zou passen bij de carrotcake. Is het mogelijk dat ook in deze te verwerken, bijvoorbeeld i.p.v. het vanille-extract?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat kan, zolang het maar niet teveel is want dat gaat ten koste van de stevigheid.

      Beantwoorden
  44. jacqueline says:
    1 maand geleden

    Hallo kan ik de poedersuiker vervangen door “Zusto” voor diabetes?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Blini’s met gerookte zalm

Blini's met gerookte zalm

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan