Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cream cheese frosting

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 maart 2018
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In de afgelopen dagen heb ik jullie via kijkjes achter de schermen op Instagram (stories) al lekker zitten maken met de carrot cake die aankomend weekend online komt. Daarvoor maakte ik een zálige cream cheese frosting die natuurlijk ook als los basisrecept niet mag ontbreken op Laura’s Bakery. Want dat hij perfect is voor bij een worteltaart is algemeen bekend, maar de roomkaascrème kan natuurlijk bij vele andere soorten gebak gebruikt worden. Bij een red velvet cake, in tartelettes, als toef op gebakjes en nog veel meer. Mijn hoofd stroomt inmiddels over van de ideeën, al maar ik vind de crème ook heerlijk om gewoon zo van te snoepen (kan het nooit laten). Deze cream cheese frosting is niet al te zoet, al kun je hem natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt.

Tot slot een paar lekkere ideetjes waar je deze frosting voor kunt gebruiken:

  • carrot cake
  • als vulling bij tartelettes
  • red velvet cupcakes (de frosting in dit recept heeft andere verhoudingen en is steviger. Voor goede stevige toeven gebruik je die, maar persoonlijk vind ik deze -iets zachtere- crème nog lekkerder)

Recept afdrukken

Cream cheese frosting

Met deze heerlijke cream cheese frosting maak je jouw gebak nóg smaakvoller. Makkelijk te maken en precies zo te maken dat het aan jouw smaak voldoet.

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas (gebruik een A-merk, deze zijn steviger)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter in een paar minuten licht en romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Als laatst voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand (of spatel) door de crème. Als de poedersuiker is opgenomen kun je nog even kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.
  • Proef even van de crème, als je hem graag zoeter wilt hebben kun je meer poedersuiker toevoegen. Je crème zal hier dan (bij veel extra suiker) ook steviger van worden.
  • Je kunt de cream cheese frosting gelijk gebruiken, of in de koelkast laten opstijven tot hij nog steviger wordt (of totdat je hem nodig hebt).

Tips

  • Deze frosting is genoeg om een taart van 20 cm 2x te vullen en af te smeren. Je kunt hem afsmeren met een dikke laag, of juist dun en met de overige frosting rondom toeven spuiten.
  • Voor iedereen die zich afvraagt of deze frosting naar roomkaas smaakt: ja, je proeft de roomkaas nog terug. Dat kan ook haast niet anders wanneer het het hoofdingredieënt is. De smaak is wel subtieler door de toevoegingen.
  • Let op: Dit is een wat zachtere crème. Kleine toefjes spuiten en een taart afsmeren gaat prima, maar grote stevige toeven zullen een beetje inzakken, daarvoor is botercrème prettiger. Je kunt de taart hier ook niet mee afsmeren om hem vervolgens te bekleden met fondant of marsepein.
Bewaren

De frosting kun je een kleine week in de koelkast bewaren, in de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Lemon-meringue sloffentaartjes
Blini’s met gerookte zalm

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 96

  1. Ilse says:
    3 jaar geleden

    Cream cheese frosting is echt mijn favoriet – maar soms als ik hem maak wordt hij echt veel te dun en is hij niet te gebruiken! Hoe zorg ik ervoor dat hij stevig blijft?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou kunnen liggen aan de roomkaas die je gebruikt, de (goedkope) huismerken bevatten veel meer vocht en zijn niet stevig.

      Beantwoorden
  2. Lilo says:
    3 jaar geleden

    Kan je ook mascarpone gebruiken voor deze frosting?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, als je mascarpone wilt gebruiken zou ik gewoon de mascarponeroom maken.

      Beantwoorden
  3. Anne-Roos says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze vulling ook gebruiken op carrotcake muffins? Of is deze vulling alleen maar geschikt voor de taart?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan ook voor muffins hoor.

      Beantwoorden
  4. Mariam says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura heb een vraagje kun je ook slagroom opkloppen en dat daarna door de cream cheese frosting voorzichtig doorroeren? Want wil het iets ‘luchtiger’’ hebben.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar is deze vulling niet geschikt voor. Heb je hem al geprobeerd te maken, want deze vulling krijg je ook best romig en luchtig.

      Beantwoorden
  5. Elin says:
    3 jaar geleden

    Gebruik je hiervoor philadelphia of die pakjes stevige roomkaas?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik zelf Philadelphia, maar monchou zou ook kunnen.

      Beantwoorden
  6. Bee says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept exact gevolgd, inclusief de a merk creamcheese, maar helaas werd hij heel dun. Mijn carrotcake lijkt nu op n treinwrak :’-) ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.

    Wel superrrrrlekker!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien heb je hard en lang gemixt? Of geen roomboter gebruikt?

      Beantwoorden
  7. Frida Wessels says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ‘m gemaakt en ben heel benieuwd hoe hij smaakt. Normaal maak ik de frosting voor carrot cake met slagroom ipv roomboter.
    Zou je een weetje in het recept willen toevoegen over roomkaas vs mascarpone? Ik wist niet dat mascarpone geen roomkaas is, en kwam daar achter toen ik de reacties las terwijl ik met een kom korrelige frosting stond. Weer wat geleerd!

    Beantwoorden
  8. Britta says:
    3 jaar geleden

    Hallo, is de 1/2 tl gember verse gember? of gebruik jij gemberpoeder?
    En ook: Heb jij al geprobeerd wat versgeraspte gember door de frosting te doen? Lijkt me ook superlekker 🙂 Ik ga deze carrotcake alleszins zeer binnenkort en zeer dringend uitproberen 😉
    Heel inspirerende website, bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bij het bakken gebruik ik altijd gemberpoeder.

      Beantwoorden
  9. Any says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura! İk heb heel vaak geprobeerd om cream cheese frosting te maken en heb echt overal filmpjes en recepten geprobeerd maar het smaakt echt niet goed. Je proeft voornamelijk poedersuiker alsof je korrels aan het eten bent. waar kan dit aan liggen? Mixen doe ik wel goed genoeg maar toch blijft de poedersuiker zo grof

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Misschien de poedersuiker even zeven? Ik heb hier echt totaal geen last van namelijk. Je gebruikt ook wel echt poedersuiker?

      Beantwoorden
    • Brigitta says:
      11 maanden geleden

      De boter moet echt op kamertemperatuur zijn anders is de frosting idd korrelig

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Ja, het kan ook zijn gaan schiften door temperatuur verschil!

        Beantwoorden
  10. Marticia says:
    2 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb vaker recepten van jou uitgeprobeerd en ik ben echt super tevreden. Ook dit recept was weer een succes.

    Ik heb alleen voor deze frosting 112 gram poedersuiker gebruikt, omdat dat alles was dat ik aan poedersuiker had. Achteraf ben ik er heel blij mee geweest. Aan alle mensen die deze frosting willen gebruiken voor red velvet cakes/cupcakes, tussen de 100 en 120 gram poedersuiker is eigenlijk goed genoeg. Aangezien de red velvet al zoet is, is het dan goed in balans.

    Erg bedankt. Ik ben dik tevreden.

    Mvg Marticia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt altijd naar smaak toevoegen uiteraard, maar de poedersuiker zorgt ook voor een stevigere crème (wat ik zelf erg prettig vind)

      Beantwoorden
      • Marticia says:
        2 jaar geleden

        De crème was met de 100 gram nog steeds erg stevig. Misschien ook wel omdat ik monchou heb gebruikt. Heb gemerkt dat Philadelphia nog net iets dunner/zachter blijft. Vind stevigere crèmes ook prettiger namelijk. Maar inderdaad ieder z’n smaak.

        Was een kleine tip voor mensen die niet van erg zoet houden.

        Bedankt voor de reactie. 🙂

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat komt inderdaad door de MonChou, in dit recept bedoel ik smeerbare roomkaas.

          Beantwoorden
    • Bianca says:
      1 jaar geleden

      Hi,
      Kan je ook in plaats van vanille-extract een vanillepoeder gebruiken.
      Groetjes Bianca

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ja hoor!

        Beantwoorden
  11. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Ik ga een red velvet cake maken in een springvorm van 26 cm en 3 lagen cake (3 hoog dus) hoeveel moet ik dan gebruiken? Is verdubbelen genoeg, 2x het recept voor de cream cheese frosting?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat je dan al een heel eind gaat komen ja.

      Beantwoorden
  12. Elke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Denk je dat cream cheese frosting ook lekker is in combinatie met fruitsmaken? Bijvoorbeeld rood fruit of citrusvruchten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  13. Stephany says:
    2 jaar geleden

    Mag je ook kleur stof in de Cream cheese Frosting doen ?
    Gr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat mag 🙂

      Beantwoorden
  14. Marjolein says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ben echt super fan van de worteltaart icm deze heerlijke frosting. Hij is onwijs lekker (wel veel werk als je maar 1 springvorm hebt zoals ik…). Een vraag nog wel. Heb je ook een tip om deze frosting lactosevrij te maken? Ik kan plantaardige boter gebruiken, maar zit dan nog met de roomkaas… en word ie dan net zo lekker? Dank alvast voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik weet niet of er een lactosevrije roomkaas bestaat, maar je kun het zeker proberen. Invloed op de smaak heeft het sowieso, plantaardige boter smaakt al heel anders.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura, er bestaat lactosevrije roomkaas, die heb ik gewoon bij de supermarkt gekocht. Ik heb ‘m gemaakt volgens dit recept, maar dan met plantaardige margarine en lactosevrije roomkaas. De frosting was wel lekker maar veel te dun! Mijn driedelige worteltaart gleed bijna uit elkaar 😉 Moet ik de volgende keer dan (veel) meer poedersuiker toevoegen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dan zou ik meer poedersuiker toevoegen inderdaad. Margarine is al zachter en best kans dat de lactosevrije roomkaas ook meer vocht bevat. Hopelijk was hij wel lekker (gaat toch niet heel naar binnen een taart 😉 😛 )

          Beantwoorden
        • Sisi says:
          1 maand geleden

          Wat ook helpt is een zakje klop ast erdoorheen mixen, daar zit wat gelatine in. Met MinusL roomkaas gaat het goed, lactofree is veel slechter en ook minder lekker!

          Beantwoorden
  15. Susanne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gebruik je hierin gezouten of ongezouten roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
  16. ikram says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, klinkt lekker. Kan ik hierbij witte chocolade toevoegen? Zoja, hoeveel ivm dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je stukjes toe wilt voegen gewoon naar smaak.

      Beantwoorden
  17. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Tip voor de mensen die dit lezen, als je monchou gebruikt zorgt dat je boter en monchou op kamer temperatuur zijn, anders heb je grote kans dat ze gaan schiften 🙈

    Beantwoorden
  18. Letty says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Ik ga voor een bruidstaart 1 laag red velvet cake maken(de taarten worden niet op elkaar gestapeld maar komen op een standaard) Kan ik dan monchou uit een kuipje voor deze frosting gebruiken? ik wil hem namelijk niet te zoet maken, of kan ik de pakjes monchou op kamertemperatuur hiervoor bewerken. Met andere woorden blijven de kuipjes monchou na verwerken stevig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik zelf philadelphia

      Beantwoorden
  19. Pieternel says:
    2 jaar geleden

    Super lekker recept dit. Ik maak het met Philadelphia roomkaas, maar dan niet heel stevig. Nu was deze uitverkocht en met monchou gemaakt. Super stevig en extra lekker! =tip

    Beantwoorden
  20. Lisa says:
    2 jaar geleden

    Kan je hierover ook drips maken met ganache? Of smelt dan je creamcheese mengsel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk niet dat het zal smelten, ik vraag me meer af of het wel stevig genoeg is als ‘ondergrond’

      Beantwoorden
      • Jessica says:
        2 maanden geleden

        Ik heb dit vandaag geprobeerd. Het lukt wel maar als je aan de bovenkant de taart royaal afsmeert dan is de ondergrond inderdaad te onstabiel.

        Beantwoorden
  21. Isa says:
    2 jaar geleden

    Het is ook een aanrader om er de schil en sap van een limoen in te doen, dit geeft het een wat frissere smaak

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Heerlijk inderdaad!

      Beantwoorden
  22. Irma says:
    2 jaar geleden

    Het was heerlijk

    Beantwoorden
  23. Marèl says:
    2 jaar geleden

    Heb hem gemaakt met die Monchou kuipjes, werkt perfect. Heerlijke frosting, waar ik erg veel compliment op ontving. Heb de frosting gebruikt op de Red velvet cakemix van de Xenos, echt een aanrader. Precies genoeg frosting voor 3 lagen en de buitenkant.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen! Probeer je ook een keer mijn red velvet taart? https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-taart/

      Beantwoorden
      • Jessica says:
        2 maanden geleden

        Ik heb grotendeels jou red velvet recept gebruikt maar een paar kleine aanpassing; 20 gram cacao en 2 theelepels rode gelkleurstof.
        200 gram boter en 300 gram suiker en 3 eieren. (Het idee was ook ietsjes meer beslag te krijgen)
        Heerlijk van smaak en ietsje pietsje roder dan op jou foto.
        En jou cream cheese frosting recept. Die was wel aan de dunne kant helaas maar misschien ook ietsje te lang gemixt en als ik iets meer tijd voor opstijven had gehad was het vast prima. Dankjewel voor de inspiratie!

        Beantwoorden
  24. Margie says:
    2 jaar geleden

    Nomnomnom! Toen straks deze cream cheese frosting gemaakt voor in een red velvet cake, heerlijk!!!
    Volgende keer ga ik wel eens monchou kaas proberen ipv Philadelphia.. kijken of ie dan toch iets steviger wordt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja die kleine pakjes van monchou zijn net wat steviger!

      Beantwoorden
  25. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Als ik de frosting op de worteltaart doe, kan ik de taart dan een dag uit de koelkast bewaren? Of gaat de roomkaas dan zuur worden of frosting uitlopen?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Nee, de frosting moet absoluut in de koelkast bewaard worden.

      Beantwoorden
  26. Femke says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Als ik vloeibare food coloring wil gebruiken, moet ik dit dan toevoegen op hetzelfde moment als het vanille-extract of kan ik dit ook er door mengen als hij al klaar is? Thanks!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou het tegelijk met het vanille extract doen.

      Beantwoorden
  27. Tanja says:
    1 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk. De lagen zijn aan het bakken, maar ga hem niet meteen afmaken. Ik zal ze in folie wikkelen, bewaar ik de lagen dan in of buiten de koelkast?

    Beantwoorden
  28. Loraine says:
    1 jaar geleden

    Top recept! Hoe krijg je hem zo wit? of lijkt dat misschien door de foto?
    Ik wil de cream cheese namelijk spierwit krijgen voor een bruidstaart.
    Heeft er iemand wellicht ervaring met een goede witte kleurstof?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het is niet echt wit op mijn beeldscherm. Het hangt een beetje van je boter af, maar als je écht witte wilt kun je inderdaad het beste een kleurstof gebruiken.

      Beantwoorden
  29. Gwen says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik vind deze cream cheese frosting erg lekker, heb hem al meerdere malen gebruikt. Kan ik deze ook gebruiken precies zoals jij hem hierboven hebt gemaakt, maar dan met een fondant-laag ook nog erover? Of is cream cheese frosting daar niet voor geschikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Afsmeren doe ik altijd met een 1:1 botercrème (suiker en boter), anders is het te vochtig en kun je scheurtjes krijgen in het fondant. Bedenk je ook dat cream cheese frosting minder strak afwerkt dan botercrème.

      Beantwoorden
  30. Nadia says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, kun je deze frosting ook gebruiken om een taart met ombre effect aan de zijkanten te maken? Of is hij daar niet stevig genoeg voor en kan ik beter botercreme gebruiken?

    Beantwoorden
  31. Evelien says:
    1 jaar geleden

    Hoi, vandaag deze carrot cake gemaakt. De cakes gingen heel goed en makkelijk! Daarna de frosting, die mislukte…. ik nam mascarpone en ik lees nu dus hier, FOUT! Hij is te zoet, niet stevig en korrelig. Jammer, maar ik laat de taart er niet voor staan, hihi.
    2 vragen;
    1) ik had drie lagen cake waardoor ik de indruk heb dat ik te weinig frosting heb. Of komt dat door de mascarpone?
    2) ik vind de smaak van de cake zelf net iets te tam. Wat kan ik nog doen? Of zou dat ook komen doordat de frosting niet klopt?

    Volgende week probeer ik een meelloze ricotta lemon amandelcake 😛
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bedoel je dat je deze carrot cake had gemaakt? https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake/
      Als je evenveel mascarpone als roomkaas hebt gebruikt dan zou dat qua hoeveelheid niet uit moeten maken. Misschien had je een wat dikkere laag frosting tussen de cake lagen gesmeerd.
      Voeg gerust extra kruiden toe om de carrot cake voor jou een wat pittigere smaak te geven! Dat verschilt een beetje per persoon hoe je dat lekker vindt.

      Beantwoorden
  32. Cheisje says:
    1 jaar geleden

    Heb je recept exact gevolgd, met roomboter en Philadelphia roomkaas, maar de frosting was echt aan de dunne kant. Kreeg ‘m niet mooi glad afgestreken aan de zijkant vd taart. Er zakte een hoop nr beneden.
    Hij steef wel meer op in de koelkast, maar toen was het al te laat.
    Zou monchou beter zijn voor een dikkere frosting?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend! Ik laat de frosting altijd goed opstijven voor gebruik. Had je misschien een beetje dikke laag tegen de taart gesmeerd? Die kleine pakjes van monchou zijn inderdaad het allerstevigst en er is ook verschil in hardheid tussen soorten boter.

      Beantwoorden
      • Chrisje says:
        1 jaar geleden

        Eerst laten opstijven is een goede tip! Na koeling was de frosting namelijk stevig genoeg.
        Aan de zijkant had ik niet veel gesmeerd, maar heb wel geprobeerd om de kieren op te vullen, en dat zakte er allemaal uit.
        Maar aan de smaak lag het zeker niet, het was een heerlijke -niet te zoete- frosting.
        Ga ‘m zeker nog een keer maken

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Fijn om te lezen!

          Beantwoorden
  33. Pingback: Carrot cake bananenbrood - Laura's Bakery
  34. Catherine says:
    1 jaar geleden

    De frosting volgens recept willen maken maar helemaal geschift, heb ik iets over het hoofd gezien? Ik vermoed ook dat deze portie niet meer te redden is?

    Beantwoorden
    • Maeike says:
      1 jaar geleden

      Jawel! Even verarmen en weer mixen (Google maar eens) ik heb t ook vaak. Kaas en boter moeten beide op kamer temperatuur zijn voor je gaat mixen anders gaat t idd schiften.

      Beantwoorden
  35. Maeike says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, heel blij met je recept! A-merk kaas was de gouden tip.
    Vraagje: kun je er gesmolten (kinder)chocolade doordoen en zo ja op welk moment? Want denk dat er dan veel kan is dat t gaat schiften? Of beter de chocolade raspen en er door? Is als vulling voor red velvet (icm frambozenjam) niet om af te smeren:) dat doe ik met smbc met framboos erdoor:) alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wauw wat klinkt dat lekker allereerst! Ik weet het niet zeker eigenlijk, heel belangrijk dat het dezelfde temperatuur heeft. Misschien testen met een kleine hoeveelheid?

      Beantwoorden
      • Maeike says:
        1 jaar geleden

        Het is gelukt:) inderdaad gewacht tot t dezelfde temp had ongeveer:)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Mooizo!! 🙂

          Beantwoorden
  36. Alice says:
    1 jaar geleden

    Super lekker! Bedankt voor je recept 😃

    Beantwoorden
  37. Pingback: Carrot cake - Laura's Bakery
  38. Vincent says:
    12 maanden geleden

    Frosting 2x gemaakt. Eerste maal met generieke roomkaas, was veel te korrelig om een mooi resultaat te bereiken. Tweede keer met Philadelphia, alles dik in orde dan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Goede test! Was het niet gaan schiften de eerste keer waardoor er een korrelige structuur ontstond? Thanks voor het delen.

      Beantwoorden
  39. Vigo says:
    10 maanden geleden

    Hallo,
    Ik wil graag dat de creamcgeese frosting naar witte chocolade smaak zonder dat er stukjes in zitten alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat moet doen. Zou je mij kunnen helpen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Je kunt daar dan het beste even een recept voor opzoeken online.

      Beantwoorden
  40. Yvon says:
    9 maanden geleden

    Hoi,
    Zou je over de creamcheese frosting ook nog chocolade kunnen laten lopen als een dripped cake of zou dat qua smaken niet passen? (of wellicht lukt het uberhaupt niet omdat de creame cheese dan uitloopt?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik zou dat zelf qua smaak niet vinden passen en heb het daarom ook nog niet uitgeprobeerd.

      Beantwoorden
  41. Anouk says:
    9 maanden geleden

    Heerlijk!! Is er ook een manier waarop de cake overal even hoog wordt? Nu is het midden hoger waardoor er aan de zijkant erg veel vulling nodig is…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat ligt waarschijnlijk aan de warmte verdeling in je oven.

      Beantwoorden
      • Anouk says:
        9 maanden geleden

        Is daar een oplossing voor?

        Beantwoorden
        • Guusje says:
          9 maanden geleden

          Je zou de bovenkantjes er af kunnen snijden, waardoor de cake plat wordt. Je cake wordt daardoor alleen minder hoog.

          Beantwoorden
  42. Lore says:
    9 maanden geleden

    Deze voor de eerste maal geprobeerd, was op vraag van iemand, zelf nooit echt “willen” maken. Zei me niets carrot cake. Maar Oh Mijn God! Heerlijk!!!! ZO lekker! Dit is een blijvertje!!!

    Beantwoorden
  43. Claire says:
    8 maanden geleden

    Ik ga deze cream cheese vandaag maken i.p.v. de creamcheese frosting die bij mijn carrotcake recept zit omdat ik verwacht dat deze wat steviger is (andere recept gebruikt alleen creamcheese en poedersuiker). Wel zit orgineel wat citroensap in verwerkt wat, denk ik wel goed zou passen bij de carrotcake. Is het mogelijk dat ook in deze te verwerken, bijvoorbeeld i.p.v. het vanille-extract?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat kan, zolang het maar niet teveel is want dat gaat ten koste van de stevigheid.

      Beantwoorden
  44. jacqueline says:
    3 maanden geleden

    Hallo kan ik de poedersuiker vervangen door “Zusto” voor diabetes?

    Beantwoorden
  45. Amber says:
    2 weken geleden

    Kan ik de roomkaas ook vervangen door wat mascarpone die ik nog in de koelkast heb?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Zeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

triple chocolate muffins

Ananas upside down cake

Quiche met broccoli en tomaat

5 Veelgestelde Vragen #2

Volgende Post
Blini’s met gerookte zalm

Blini's met gerookte zalm

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan