Confetti cheesecake

Gepost: 3 oktober 2020 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Confetti cheesecake
103

Er komen dit jaar extra veel recepten met confetti online, want waar confetti is, is iets te vieren! En ik vier natuurlijk dit hele jaar met jullie dat Laura’s Bakery 10 jaar bestaat. De confetti koekjes en confetti taart vielen al erg goed in de smaak, maar mijn team smeekte om een confetti cheesecake. Want wie houdt er nu niet van cheesecake?

Qua smaak moet je vooral denken aan een vanille cheesecake en voegt de confetti weinig toe, maar het ziet er wel ontzettend vrolijk en gezellig uit. Ideaal voor een verjaardag, zeker als je de taart rondom afwerkt met slagroom.

Confetti cheesecake (3)a watermerk
Confetti cheesecake (2)a watermerk

 

CONFETTI CHEESECAKE maken

Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Confetti cheesecake

Een vrolijke confetti cheesecake die zich perfect leent voor een verjaardag. Want waar confetti is, is iets te vieren!
Porties: 12 personen
Voor een 24 cm springvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram (digestive) koekjes
  • 125 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram patentbloem
  • 3 el sprinkles naar keuze

Benodigdheden

  • 24 cm springvorm

Instructies

  • Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede springvorm en druk stevig aan tegen de bodem en de randen (ongeveer 3 cm hoog).
  • Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg al mixend toe. Voeg 15 gram bloem toe en klop tot een glad geheel, maar niet te lang.
  • Als laatste spatel je de sprinkles door het cheesecake beslag. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de confetti cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.
  • Serveer de cheesecake met toeven slagroom en versier met extra sprinkles.

Tips

  • Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, stop er dan een houten pollepel tussen.
  • Extra smaakje geven aan de cheesecake? Smeer er dan een lekkere laag lemon curd overheen.

Bewaren

Voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Sanne schreef:

    Met wat zou ik de bloem kunnen vervangen voor een glutenbrood exemplaaar?
    (Nog)groot fan van je recepten!
    Hoop dat je reageert!
    Groetjes,
    Sanne

    1. Sanne schreef:

      *glutenvrij bedoel ik natuurlijk??

    2. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt maizena gebruiken.

  2. HisQueen schreef:

    Hoe weet ik wanneer de cheesecake op kamertemperatuur is?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan moet de cheesecake niet warm en niet koud aanvoelen.

  3. Laura schreef:

    Zure room is dat hetzelfde als creme fraiche?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, maar eventueel kun je dit wel door elkaar vervangen in dit recept als dat je vraag is.

  4. Laura schreef:

    Dank Laura voor je reactie! Ik vroeg het omdat ik een kleine supermarkt hier in het dorp heb. Ze hebben niet altijd alles.

  5. Elise schreef:

    Waar haal je de sprinkles en welke sprinkles gebruik je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan met allerlei soorten, maar deze waren van Bakd.

  6. Nathan schreef:

    Hallo,
    Is het mogelijk een iets gezondere versie van deze cheesecake te maken door de roomkaas te vervangen door ….?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen.

  7. Daisy van Knaap schreef:

    Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik Philadelphia.

  8. Gaby schreef:

    Ik vind het lekker als de bodem nog een beetje krokant is, heb je hier een tip voor? Daarnaast wil ik vragen hoe ik ervoor kan zorgen dat de cheesecake niet gaat lekken in de oven.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het lekker van de cheesecake ligt in principe aan je bakvorm (is het een oude vorm?). Je zou de bodem ook eerst nog even kunnen voorbakken, voordat je het beslag erin doet. Niet te lang trouwens 5 – 10 minuten.

  9. Lieve schreef:

    Hoelang zou je bakken voor een vorm van 12cm met dus ook de helft van de ingrediënten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik ook moeten testen. Ik heb wel een recept voor een vierpersoons cheesecake in een 15 cm bakvorm online staan, die kun je als extra indicatie aanhouden: https://www.laurasbakery.nl/vierpersoons-speculoos-cheesecake/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *