Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Citroen yoghurtijs

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 augustus 2019
in Allergenen, Glutenvrij, IJs & Drankjes, Moederdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De regenbuien van de laatste tijd lijken plaats te maken voor een zomers zonnetje de komende dagen. Prima weer dus om met ijs aan de slag te gaan. Dit keer een variatie op mijn 3 ingrediënten roomijs. Slagroom werd vervangen door Griekse yoghurt en in plaats van vanillepasta gebruikten we citroenen als smaakmaker. Anders dan het klassieke roomijs met slechts 3 ingrediënten, moet dit citroenijs de eerste paar uur wel met regelmaat doorgeroerd worden. Sla dit echt niet over, want ik kan je vast vertellen dat je dan geen goed resultaat krijgt. Laten we het er maar op houden dat wij dat vast voor je hebben getest 😉 .

Recept afdrukken

Citroen yoghurtijs

Deze citroen yoghurtijs is heerlijk fris en romig tegelijk. Te maken zonder of met ijsmachine.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 blik gecondenseerde melk 397 gram
  • 2 citroenen zowel de sap en rasp

Instructies

  • Roer de yoghurt los en voeg de gecondenseerde melk, de citroensap en het citroenrasp toe. Vermeng tot een glad geheel.
  • Doe het ijsmengsel in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Roer het ijs voor de eerste vier uur ieder half uur met een lepel door en plaats dan weer terug in de vriezer indien het ijs nog niet stevig genoeg is. Laat ongestoord minstens 2 uur staan.
  • Haal kort voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt scheppen.

Tips

  • Tip: Dit ijs kan ook makkelijk met een ijsmachine gemaakt wordt. Doe het ijsmengsel in jouw ijsmachine en volg de instructie van het apparaat.
  • Bewaren: Het ijs blijft tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Vorige post

Volgende post

Blauwe bessen tiramisu
Gegrilde courgette met feta

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 22

  1. Natasja says:
    1 jaar geleden

    Kan ik de OREO ijs ook maken met de Griekse yoghurt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat moet vast lukken.

      Beantwoorden
  2. Marjanne Jordens says:
    1 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,
    Kan ik deze yoghurt citoenijs ook ineen ijsmachine maken? Het lijkt me namelijk een heerlijk recept😋

    Groetjes, Marjanne.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      1 jaar geleden

      Dat kan zeker!

      Beantwoorden
      • Pauline says:
        1 jaar geleden

        Goedenavond! Als het recept gemaakt is in de ijsmachine, moet het dan alsnog geroerd worden als het de vriezer in gaat?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Nee dat hoeft dan niet meer.

          Beantwoorden
  3. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    1 jaar geleden

    Misschien leuk voor wat extra sunshine om gecondenseerde kokosmelk te gebruiken, evt. soya Griekse yoghurt voor vegan. Niet zelf uitgeprobeerd, krijg wel allemaal wilde ideeen nu het weer lekker warm blijft…

    Beantwoorden
  4. Janwillem van Boven says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Heerlijk ijs. Heb het net uit de ijsmachien gehaald. We moeten thuisblijven i.v.m. Corona. Dus des te meer tijd om recepten van Laura te maken.
    En van dit recept heb ik totaal geen spijt. Heerlijk romig en niet te zoet.
    Bedankt.
    Ik hoop nog veeeeeeeeeeel meer ijsrecepten op jouw site te vinden.

    MVG
    Janwillem van Boven
    Nijmegen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Leuk om te lezen Janwillem, thanks! Ik ben zelf nog niet helemaal in de stemming om met ijs aan de slag te gaan, maar ik zal het weer op de baklijst zetten 😉

      Beantwoorden
  5. Sarah says:
    9 maanden geleden

    Zou dit ook met magere kwark lukken? Of mis ik dan vet gehalte?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Moet lukken, al zal het resultaat wel iets anders zijn.

      Beantwoorden
  6. Sanne says:
    8 maanden geleden

    Heerlijk ijsrecept! Ik heb alleen 2 limoenen gebruikt in plaats van citroenen, omdat ik die toevallig nog had liggen. Ook een prima alternatief dus. Ik ga het zeker vaker maken. Maar met een ijsmachine in huis is dit ook een koud kunstje 😉

    Beantwoorden
  7. Thijm says:
    7 maanden geleden

    Top recept. En heel makkelijk

    Beantwoorden
    • Af says:
      3 maanden geleden

      Hi!

      Ik ben zojuist het ijs aan het maken. Het zit al ongeveer 4.5 uur in de vriezer. Zoals vermeld heb ik het ieder half uur, 4 uur lang doorgeroerd.

      Ik wil het ijs morgen pas serveren. Kan ik het dan het beste in de vriezer later? Of wordt het dan heel hard zoals bovenstaande reactie beweerd? Of kan ik het beter nu in de koelkast bewaren en morgen pas invriezen en vlak voor gebruik eruit halen?

      Alvast bedankt! X

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        3 maanden geleden

        In mijn ervaring kun je het prima in de vriezer bewaren.

        Beantwoorden
  8. jip says:
    7 maanden geleden

    lekker ijs kan het ook met coekie douw

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat lijkt me bij dit ijs niet zo lekker, maar: https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookie-dough-ijs/

      Beantwoorden
  9. Noah Gaspersz says:
    6 maanden geleden

    We hebben net onze bak met ijsmengsel in de vriezer gezet, ik ben benieuwd:-) ik moest een opdracht doen

    Groetjes
    Noah

    Beantwoorden
  10. Maarten says:
    6 maanden geleden

    Het ijs komt na 24 uur zo keihard uit de (normale) vriezer dat het niet te scheppen is. “Kort voor het serveren eruit halen” – wat is kort dan? 10 minuten was iig niet genoeg! Gaat het restant niet kristalliseren als je dat weer terugplaatst?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Heb je misschien magere Griekse yoghurt gebruikt?

      Beantwoorden
      • Maarten says:
        6 maanden geleden

        Nee, yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet. Nog andere ideeën? Nu te lang laten ontdooien en zitten er zeker ijskristallen in na opnieuw invriezen 😉 Ik probeer het binnenkort opnieuw bij iemand met een ijsmachine. De smaak is iig prima!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 maanden geleden

          Vervelend zeg! Je hebt het wel continu omgeroerd de eerste vier uur ook? Dan zou het in principe goed moeten gaan, ik durf het verder niet te zeggen op afstand.

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Carpaccio wraps

Banketbakkersroom

Caramel Shortcake

Brioche

Volgende Post
Gegrilde courgette met feta

Gegrilde courgette met feta

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-5

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan