Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Citroen botercrème

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 september 2018
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mijn recept voor botercrème is populair, maar het is ook een recept dat veel vragen oproept. Voornamelijk of hij nou echt wel lekker is, want je wilt liever niet zo’n boterige smaak. Ik kan je gelijk vertellen dat dit niet het geval is. Dat komt omdat je gebruik maakt van een bloemmengsel als basis en niet alleen boter en poedersuiker gebruik. Verder is het geven van smaakjes aan botercrème iets dat voor de nodige vragen zorgt. Ik schreef er al eens een artikel over met tips, maar ik probeer de recepten hier op het blog ook uit te breiden als ik weer eens geëxperimenteerd heb. Vandaag kan ik daar de citroen botercrème aan toevoegen, die maakte ik vorige week voor een heerlijke taart waar het recept nog van volgt. De hele zomer heb ik veel vragen gekregen over een frisse botercrème en hoe je die het best kon maken. Met dit recept heb ik daar een antwoord op. En het fijne is dat het ontzettend simpel is om te maken!

Recept afdrukken

Citroen botercrème

Botercrème is te gebruiken in ontzettend veel lekkere baksels. Deze citroen botercrème geeft een heerlijke frisse smaak aan je (cup)cakes en taarten.

Ingrediënten

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram lemon curd (volgens recept)

Instructies

  • Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
  • Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je hem het best even door een zeef drukken.
  • Als het mengsel is afgekoeld klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg het bloemmengsel in delen toe en mix goed door tot een luchtige crème. Ook de lemon curd voeg je in delen toe, dit om te voorkomen dat de crème gaat schiften.
  • Zet de kom na het toevoegen van de curd weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!

Tips

  • Als je cupcakes maakt met dit recept zul je zo’n 16-20 toeven kunnen spuiten. Een taart van 20 centimeter kun je hier twee keer mee vullen en met een laagje afsmeren.
  • Tip: leg de plasticfolie gelijk op het melk-botermengsel, zo kan er geen velletje ontstaan tijdens het afkoelen.
  • Tip: is je citroen botercrème toch geschift, lees hier hoe je dat kunt verhelpen.
  • Bewaren: Botercrème kun je ook heel goed voorbereiden en bewaren. Daarover vertel ik je uitgebreid in dit artikel.

Vorige post

Volgende post

Kaneel bagel
Pretzel bites

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 40

  1. Joop says:
    2 jaar geleden

    Deze botercreme is de goorste ooit. Een roux gebruik je niet in een botercreme

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Smaken verschillen zullen we maar zeggen 😉 (en omdat jij iets niet op deze manier maakt, wil dat niet zeggen dat het niet mogelijk is)

      Beantwoorden
  2. Tessa says:
    2 jaar geleden

    De botercreme en de rest van de taart vielen gister behoorlijk goed in de smaak! Vandaag eens proberen met het chocobiscuit…. #bakdag2

    Beantwoorden
  3. Gé says:
    2 jaar geleden

    Hai Laura,

    Kun je deze botercreme ook gebruiken om een biscuittaart af te smeren en te bedekken met fondant?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zou ik niet doen, omdat deze crème vrij vochtig is heb je de kans dat je fondant smelt.

      Beantwoorden
  4. Gé says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor je reactie😊 Ik heb de crème vanmorgen gemaakt en vind hem heerlijk! Hoe lang kan ik deze crème bewaren? (Niet dat het dit keer nodig is😉)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een week ongeveer

      Beantwoorden
  5. Sanne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als leek wil ik voor de verjaardag van mijn twee zoons een dripcake maken met botercreme. Misschien een domme vraag maar, welke melk gebruik je? Halfvol of volle melk?

    Ik ga al jouw tips en recepten bewaren en gebruiken, hopelijk lukt het. Dan deel ik het op Instagram 🤗

    Groetjes Sanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik zelf altijd halfvolle melk, maar vol kan ook.

      Beantwoorden
  6. Ge says:
    1 jaar geleden

    Hai Laura,

    Bewaar je deze botercreme ook buiten de koelkast? Ik heb hem wederom gemaakt! Het blijft een groot succes hier!

    Groet Ge

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi, nee ik bewaar botercrème altijd in de koeling.

      Beantwoorden
  7. Vanity says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb laatst voor het eerst de botercreme gemaakt (gewoon vanille ) hij was lekker alleen vond ik hem niet makkelijk om de buitenkant van de taart mee af te smeren. Hij was niet smooth zeg maar een beetje dik. Hoort dit of heb ik iets verkeerd gedaan.
    Groetjesss,
    Vanity

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het zou zeker makkelijk moeten gaan. Was de botercrème wel goed op temperatuur of koud uit de koelkast?

      Beantwoorden
      • Vanity says:
        1 jaar geleden

        Ik ging de botercreme meteen gebruiken toen het klaar was. Hij heeft niet in de koelkast gestaan.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat is gek! Dan zou de crème zeker ‘smooth’ moeten smeren.

          Beantwoorden
          • Vanity says:
            1 jaar geleden

            Hmmm vreemd. Het bloem melk mengsel was wel echt heel dik, ook niet door een zeef te drukken

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Heb je misschien teveel bloem gebruikt of te lang laten indikken?

  8. Yara says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan je ook gewoon lemon curd uit de supermarkt gebruiken en door deze botercreme roeren? Of moet je echt zelf maken?

    En nog een andere vraag, de gewone vanille botercreme zonder de Citroen, kan je dat gebruiken om een taart af te smeren en vervolgens marsepein erover te doen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je kunt natuurlijk ook kant en klare lemon curd gebruiken ja. Het antwoord op je tweede vraag vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/waarmee-moet-je-een-taart-afsmeren/

      Beantwoorden
  9. Christine says:
    12 maanden geleden

    Dag Laura

    Ik heb een kant en klare botercreme mix, kan ik de lemon curd daar ook gewoon aan toevoegen?

    Christine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Zeker! Die zou alleen wel iets zoeter kunnen zijn.

      Beantwoorden
      • Christine says:
        12 maanden geleden

        Bedankt voor je antwoord.
        Ik ga toch eens proberen jouw botercreme zelf te maken. Ik was begonnen met de kant en klare, maar vind de geur vies, zo chemisch precies. Heb er dus niet mee verder gedaan 🙂

        Beantwoorden
  10. Pingback: Frambozen-citroen cakerol - Laura's Bakery
  11. Julie Van den bosch says:
    10 maanden geleden

    Heyy Laura,
    Ik heb de botercrème geprobeerd maar hij proefde zeer hard naar de boter. Daardoor was hij niet zo lekker en lag hij nogal zwaar op de maag. Wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Lastig om te zeggen voor mij op afstand.. Heb je het recept helemaal gevolgd?

      Beantwoorden
      • Julie Van den bosch says:
        10 maanden geleden

        Ja, ik dacht misschien dat ik de boter niet lang genoeg had opgeklopt. Kan dat de oorzaak zijn?
        Alvast heel hard bedankt om me raad te geven!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Dat zou kunnen ja, je moet al snel vijf minuten mixen om de boter luchtig te kloppen (en mooi licht van kleur). Weet je nog hoe lang je dat gedaan hebt?

          Beantwoorden
          • Julie Van den bosch says:
            10 maanden geleden

            Misschien inderdaad niet lang genoeg…
            Ik heb het gewoon vermengd en dan gestopt.
            Moet het echt heel licht van kleur zien? Kan dat er dan voor zorgen het niet té hard naar boter smaakt?
            Bedankt!

          • Laura's Bakery says:
            10 maanden geleden

            Het moet wel echt lichter van kleur worden ja en ik vind de smaak zachter worden als het goed is opgeklopt.

  12. Freya says:
    10 maanden geleden

    Hoi!

    Ik heb net een biscuit met blueberries en citroen zest erin gemaakt (volgens jouw recept met mijn eigen twist dus). Ik ga morgen deze botercreme maken, maar ik wil in de helft hiervan (ongeveer) blueberry reduction doen, zodat ik de taart daarmee kan vullen met aan de buitenkant deze citroen botercreme.

    nu is mijn vraag: kan dit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Hier lees je meer over het geven van smaakjes aan botercrème: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-een-smaakje-geven/

      Beantwoorden
  13. Jimmy says:
    9 maanden geleden

    Hoi laura,

    Ik heet jimmy en ben 11 jaar. Ik wil voor m’n moeders verjaardag iets met botercréme maken en ik vroeg me af: heb je een recept van botercréme of iets dat daar op lijkt zonder poedersuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Helaas niet! Dan is het namelijk ook niet meer zo lekker, zonder poedersuiker..

      Beantwoorden
  14. Mandy says:
    8 maanden geleden

    Ik wilde graag een frisse vulling voor Brandy Snaps en heb deze vulling geprobeerd. Zalig!! Hoop dat het inderdaad een week houdbaar is, ik ga ze zaterdag weer maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat goed zeg! Je kunt het ook altijd nog invriezen.

      Beantwoorden
  15. Laura says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura!
    Ik ga je appelcake maken voor mijn zoontje, en wil dit recept gebruiken om de taart mee af te smeren. Is deze ook geschikt om met een spuitzak aan te brengen?
    Dankjewel alvast voor je reactie.
    Groetjes, ook een Laura 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Jazeker!

      Beantwoorden
  16. Linique says:
    4 maanden geleden

    Héérlijk! Al 2 x gebruikt als laag tussen een taart en op cupcakjes. Onze dochter van 2 blijft van de lepel smullen!

    Beantwoorden
  17. Daphne says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura,

    In principe maak ik voor elke verjaardag cupcakes met vanille botercrème en een biscuittaart met frambozenjam en witte chocolade botercrème.
    Nu zou ik eens iets van mangocrème in een taart willen gebruiken. Zou ik dit recept kunnen maken met mangocurd (elders op internet een recept gevonden) i.p.v. lemoncurd?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat lijkt me helemaal prima!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zelf aardbeienjam maken

Bakken zonder eieren

Kersen clafoutis

Pasen crème koekjes

Volgende Post
Pretzel bites

Pretzel bites

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan