Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Citroen-Bosbessen Yoghurt Cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 augustus 2013
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De combinatie van citroen met bosbessen vind ik heerlijk! Ik ging dus op zoek naar een lekker recept met deze twee ingrediënten als basis. Uiteraard kwam ik via Pinterest aan meer dan genoeg ideeën, ik moest dus gaan kiezen. Ik besloot om een citroen-bosbessen yoghurt cake te maken. Het recept dat ik vond was een typisch Amerikaans recept. Een cake die tweemaal wordt ingesmeerd met siroop en vervolgens ook nog een laag glazuur krijgt. Dat is wel erg veel dacht ik. Mijn verbazing werd dus nog groter toen ik las dat ze dit een ‘breakfast loaf’ noemden. Cake als ontbijt?!

Nadat ik het recept een klein beetje had aangepast stond ik op het punt om ook de siroop en het glazuur te schrappen, ik dacht dat het teveel van het goede zou worden. Toch leek het mij ook wel eens leuk zo’n typisch Amerikaans recept te maken. Siroop en glazuur bleef dus op de planning staan. Dat bleek een goede keuze, de cake was namelijk heerlijk! De cake is vochtig, maar wel stevig. Ook is hij lekker fris en de bosbessen maken het geheel nog lekkerder. Het glazuur op de cake geeft echt dat beetje extra. Heerlijk fris!

citroen-bosbessen yoghurt cake

Recept afdrukken

Citroen-bosbessen yoghurt cake

Een recept voor een verfrissende citroen-bosbessen yoghurt cake, welke ingrediënten je nodig hebt lees je hier.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram bloem (+ een eetlepel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 170 ml yoghurt
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren (L)
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bosbessen

Siroop

  • 80 ml citroensap
  • 45 gram suiker

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 el citroensap

Instructies

  • Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag.
  • Meng de bosbessen met een eetlepel bloem en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  • Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cake na het bakken zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort. Zet het rooster met de cake boven een bakplaat.
  • Terwijl de cake afkoelt maak je de siroop. In een steelpan op middelhoog vuur roer je de citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Laat dan nog drie minuten doorkoken. Haal de siroop van het vuur en zet opzij.
  • Als de cake volledig is afgekoeld pak je een prikkertje. Prik in de bovenkant en zijkanten van de cake gaatjes, dit mogen er heel veel zijn. Smeer met een kwastje de cake in met de siroop. Laat de siroop intrekken en herhaal dit dan nog eens.
  • Maak in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en het citroensap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn.
  • Giet het glazuur over de cake en laat langs de zijkanten druipen. Laat het glazuur uitharden voordat je de cake serveert.
Bewaren

Hier lees je alles over het bewaren van cake.

bosbes citroen

Een groot succes was deze cake. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan wel voor bij de thee of koffie, niet als ontbijt.

Zouden jullie zo’n ‘breakfast loaf’ als ontbijt nemen?

Vorige post

Volgende post

Review Smult
Aardbeien Smoothie

Related Posts

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
14

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
3

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 192

  1. Joyce says:
    7 jaar geleden

    Ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
    • Adine says:
      6 jaar geleden

      Voor mijn verjaardag gister deze cake gemaakt. Heel spannend, want ik bak nooit zoetigheden. Was gelukkig in de smaak gevallen en verrukkelijk. Lekker fris en luchtig. Was vergeten poedersuiker te kopen, maar ook met alleen siroop is het smullen. Vanavond mag de tweede ronde het proeven…
      Leuke site en heel inspirerend voor mij. Zeker voor herhaling vatbaar.

      Beantwoorden
  2. Danielle says:
    7 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven. Ik ben heel benieuwd: het ruikt in ieder geval heeeerlijk!

    Beantwoorden
  3. Phineke Berger says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    Dat ziet er weer prima uit. Ik zou het niet als ontbijt eten. Doe mij maar een eitje in de ochtend.

    Groetjes Pien

    Made by pien

    Beantwoorden
  4. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Wow, wow, wow! Wat ziet dat er heerlijk uit. Als ontbijt vind ik het een beetje teveel maar voor bij de thee .. hmmm. Ga dit recept snel uitproberen!

    Beantwoorden
  5. Trudy says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    Make my day, give me a delicious piece of cake.
    Also for breakfast!

    Love, Trudy

    Beantwoorden
  6. Suus says:
    7 jaar geleden

    Wauw dat ziet er heerlijk uit en leuke blog heb je!

    Liefs Suus van Food Bandits

    Beantwoorden
  7. Shirley says:
    7 jaar geleden

    Uhm, Laura jij bent zo verslavend. De cake is nu net uit de oven de siroop en glazuur staan klaar de finish in touch! Ben heel beniwud morgencmaar gelijk proeven, kan niet wachten!
    Zie graag nog meer receptjes voorbij komen.

    Xxxx

    Beantwoorden
    • Fleur says:
      1 jaar geleden

      Wat voor yoghurt gebruik je?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Halfvolle yoghurt.

        Beantwoorden
  8. BonBeauty says:
    7 jaar geleden

    Wat een heerlijke cake! Mooie foto’s ook en duidelijk uitgelegd allemaal. Ik zou hem wel eens willen proberen na te maken, maar ik ben helaas geen beste keuken prinses;)

    Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    7 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk, maar als ontbijt niet. Herinner me nog als de dag van gisteren(het was geloof ik in 1992 in een hotel in Madrid, dat we o.a. een cupcake(gelukkig niet versierd) bij het ontbijt kregen.
    Lees je blog met veel plezier. Fantastische duidelijke informatie.
    Mieke R

    Beantwoorden
    • Alexandra says:
      7 jaar geleden

      Dat is heel normaal in Spanje hoor, erg zoet ontbijten. Dat soort cakejes zijn oa. magdalena’s , maar ook van die voorverpakte cakejes die je hier in de supermarkt koopt.
      Als je het daar echt goed doet, eet je bij het ontbijt churos. Een soort gefrituurde deegslierten.
      Aangezien ze in Spanje doorgaans laat lunchen, eet je eigenlijk pas bij de koffie een bocadillo, een soort Spaans stokbroodje/baquette met kaas of Serano-ham.

      Eigenlijk zijn wij Nederlanders ene van de weinige landen waar we behalve dan jam, niet of nauwelijks zoet eten bij het ontbijt 😉

      Beantwoorden
  10. Benjamin says:
    7 jaar geleden

    Ik heb m gemaakt van t weekend, hij is heerlijk! De cake is wat zuur door de citroensap, maar met het glazuur wordt dat weer goedgemaakt.

    Beantwoorden
  11. Joke says:
    7 jaar geleden

    Oh wat was deze cake lekker zeg, Een zalige combinatie die ik iedereen kan aanbevelen.
    Ik ga hem zelf ook een keer maken vaan eerst een stroopwafelcake :).

    Liefs, Mam

    Beantwoorden
  12. sylvia says:
    7 jaar geleden

    Al twee keer gemaakt en iedereen vond hem heerlijk!

    Beantwoorden
  13. Grace says:
    7 jaar geleden

    Ik ben zo’n zoetekauw dat ik het makkelijk als ontbijt op zou kunnen bij de thee!! Een plakje of twee… Dit is in ieder geval wel de eerstvolgende cake die ik ga bakken, ziet er HEERLIJK uit!

    Beantwoorden
  14. Chris Verhoef says:
    7 jaar geleden

    Oeh wat ziet die cake er lekker uit zeg! Die komt op mijn to-do lijstje!

    Beantwoorden
  15. My Linh says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet deze cake er heerlijk uit! Ik kan ook niet geloven dat dit een breakfast loaf wordt genoemd.. O.o Tsja, Amerikanen he? =/ Bij de thee lijkt mij een uitstekende keus ^^

    Beantwoorden
  16. Paulien says:
    7 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Ik wil hem morgen ook gaan maken! Welke soort yoghurt heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk dat je de cake ook wilt maken! Ik heb halfvolle yoghurt gebruikt 🙂 veel bakplezier!

      Beantwoorden
  17. Denise says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel citroenen heb je ongeveer nodig voor dit recept?
    Kijk er naar uit om hem te gaan maken!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Denise,
      Ik heb toen 3 of 4 citroenen gebruikt. Veel plezier met maken, hij is echt heel erg lekker!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Judith says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ben deze cake aan het bakken… klopt het, dat de cake niet zo heel hoog wordt? Of heb ik weer last van een niet-meewerkende oven:)?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Judith,
      Bij mij is hij toch wel gerezen hoor. Gewoon zoals standaard cakes. Misschien iets te veel vocht? Of toch een niet-meewerkende oven 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  19. Judith says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ben met deze cake bezig, hij is niet heel hoog, klopt dat?
    Benieuwd naar de smaak, even tot morgen wachten!

    Groetjes!

    Judith

    Beantwoorden
    • Judith says:
      7 jaar geleden

      Oow, nu komt je reactie op m’n scherm.. .dacht dat ik een foutje had gemaakt:) Mijne is toch ’n btje platter dan ik hoopte:) Maar misschien wel lekker. We gaan ’t zien!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 jaar geleden

        Je hebt geen foutje gemaakt hoor, hij stond in de spam. Daar heb ik hem net uitgehaald, want daar hoort hij niet ;). Echt 5 minuutjes geleden ofzo, haha.

        Beantwoorden
  20. Anneke says:
    7 jaar geleden

    Ik heb het vandaag gemaakt, maar dan met bosvruchten. Ik kon geen bosbessen vinden. Maar het was superlekker. Ik ga hem zeker nog eens weer maken.

    Beantwoorden
  21. Hennie says:
    7 jaar geleden

    Kan je de bosbessen vanuit de diepkvries gebruiken? En zo ja, moet ik deze dan eerst ontdooien of kan ik ze bevroren in het beslag doen.
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt prima diepvries fruit gebruiken hoor, je hoeft het niet per se te ontdooien maar je hebt dan misschien wel een iets langere baktijd.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  22. alie.stoutjesdijk says:
    7 jaar geleden

    Heb hem net klaar.jammie, jammer dat de bessen allemaal op de bodem lagen
    Toch eerst gebloemd, maar ja so what.groeten vaan alie

    Beantwoorden
  23. Anja says:
    7 jaar geleden

    Zojuist gemaakt ! Heerlijk!! lekker zuur en toch weer niet.
    ik had diepvries bosbessen gebruikt, door de bloem, maar toch naar de bodem. Volgende keer laat ik de bosbessen ontdooien. Heeft iemand ervaring hoe ik dit het beste kan doen. Want op de bodem proef je ze niet zo. Maar voor de rest…voor herhaling ….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Jammer dat ze naar de bodem zijn gezakt. Misschien eerst ontdooien inderdaad. Ik zou ze dan op keukenpapier laten ontdooien en dan even droog deppen. Daarna door de bloem en door het beslag spatelen.

      Beantwoorden
  24. Evelien says:
    7 jaar geleden

    Ik heb de cake nu twee keer gemaakt. De eerste keer met diepvriesfruit (niet door de bloem, vergeten ) en dit ging goed, maar de baktijd is dan inderdaad iets langer. De tweede keer heb ik verse bessen gebruikt en ze wel door bloem gehaald, maar helaas zaten deze toen op de bodem. Voor de smaak maakt het overigens weinig uit!

    Beantwoorden
  25. Ursula says:
    7 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven ,ben heel benieuwd.
    Makkelijk te maken,net als de boterkoek die is net klaar. Morgen een verjaardag en ik dacht ik bak een keertje zelf maar is leuk en goed te doen,nog 1 cake te gaan en mini pizza’s in hartvorm vanwege de Valentijn.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je bent lekker bezig! Klinkt heerlijk allemaal! Veel plezier met de verjaardag morgen!

      Beantwoorden
  26. sabje says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb net de cake gemaakt (is aan het afkoelen) zit er goed uit alleen 1 tl vanillesuiker ipv van aroma gebruikt! Stom stom ik hoop dat het smaakt!! Je hebt heerlijke recepten!!

    Groetjes Sabiha

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Sabiha,
      Ik denk dat je er in deze cake vrij weinig van zal merken omdat de citroen en bosbessen ook veel smaak hebben, komt helemaal goed dus 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  27. sabje says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura

    Het was wel lekker maar de cake smaakte nergens naar volgende x toch aroma gebruiken en ook verse bessen. Heb het de volgende dag ook als ontbijt genomen is niet verkeerd haha

    Groetjes,
    Sabiha

    Beantwoorden
  28. Anna belle says:
    7 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb de cake vandaag gebakken alleen was deze niet zo goed gelukt.
    De cake was lekker van smaak maar de textuur heel sponzig of hoort dit en komt dat door de yoghurt?!

    Groetjes Anna Belle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Anna Belle,
      Deze cake heeft wel een iets andere structuur dan een gewone cake maar zou niet heel sponzig moeten zijn. Misschien de volgende keer iets langer bakken of heb je misschien iets te veel vocht toegevoegd?
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  29. Floor Smit says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk ziet hij er uit!!! Heb gelijk de ingrediënten gehaald en hem samen met mijn zoontje gemaakt. Hij staat nu af te koelen en dan hebben we vanavond een heerlijk hapje voor bij de koffie. Ben benieuwd!!!!!
    Groetjes Floor

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      En? Heeft hij gesmaakt? 🙂

      Beantwoorden
  30. Hennie says:
    7 jaar geleden

    Welke suiker kan je het beste gebruiken voor deze cake? Basterdsuiker of gewone kristalsuiker?
    groetjes hennie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb voor deze cake fijne kristalsuiker gebruikt

      Beantwoorden
  31. Justine says:
    7 jaar geleden

    Water loopt me in de mond. Dit zet ik op mijn baklijst, haha

    Beantwoorden
  32. Willeke says:
    7 jaar geleden

    Zou je de olie kunnen vervangen door boter? Mijn dochter en ik mogen allebei geen olie…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      je krijgt wel een iets ander resultaat, maar je kan het vervangen met gesmolten boter.

      Beantwoorden
  33. Pingback: Citroen - blauwe bessen - yoghurt cake - Judith's Cakes
  34. Fouzia says:
    7 jaar geleden

    De cake staat bij mij in oven. Ik zag je recept vanmorgen en meteen maar de boodschappen in huis gehaald. Strals visite hoop dat het smaakt, hij oogt in ieder geval heerlijk op jouw foto’s!!

    Beantwoorden
  35. Bregtje says:
    7 jaar geleden

    Verrukkelijk, deze cake. Perfect als verjaarsgebakje op een tropische dag! Hij kwam met stip op één binnen :-). Heerlijk ook met een groot glas koude citroenlimonade.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk dat hij zo goed in de smaak viel! 🙂

      Beantwoorden
  36. irma says:
    7 jaar geleden

    hij is heerlijk 😀

    Beantwoorden
  37. m says:
    7 jaar geleden

    kan dit ook met aardbei, die zijn vaak wat natter namelijk
    vr. gr.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik zou de aardbeien dan van te voren wel even een beetje droog deppen, maar zeker proberen hoor! Is denk ik ook een hele lekkere combinatie.

      Beantwoorden
  38. Eva says:
    7 jaar geleden

    Hee! heb je hier magere yoghurt voor gebruikt?:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Heb hier inderdaad magere yoghurt voor gebruikt 🙂

      Beantwoorden
  39. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven! Ben wel de luie versie aan het maken, met een flesje citroensap en griekse yoghurt die nog in de koelkast stond. Ben heel benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik weet zeker dat die luie versie ook heel lekker zal zijn 🙂

      Beantwoorden
  40. Ilse says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik kwam vandaag voor het eerst op je blog, en wat een leuke blog heb je! Ga zeker vaker een kijkje nemen. Ik ben hem nu aan het bakken en ben benieuwd! Die tip van bloem met bosbessen zodat ze een beschermlaagje hebben en niet zo snel gaan zakken is top! Had ik zelf niet aan gedacht.

    Liefs Ilse

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Ilse,
      Wat leuk dat je direct aan de slag bent gegaan! ben benieuwd of je hem net zo lekker vindt als ik 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  41. Lydia says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik deze cake ook een dag van te voren maken?
    Is het dan misschien nog verstandig om de siroop/glazuur er later over te doen, of juist niet?

    Groetjes, Lydia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze cake kun je in zijn geheel heel goed een dag van te voren maken. Als je ook het glazuur en siroop een dag van te voren aanbrengt trekt het juist lekker in 😉

      Beantwoorden
  42. Dianne says:
    6 jaar geleden

    nou ben benieuwd! heb vakantie en dacht tijd om iets lekkers te gaan maken.
    alleen al 2x naar winkel geweest, recepten lezen is toch heel moeilijk 😉 haha
    alleen toch de citroenrasp vergeten, dus benieuwd of dat heel veel invloed heeft.
    leuke site! en super veel lekkere dingen om uit te proberen.

    groetjes
    Dianne

    Beantwoorden
  43. Shanna says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk en super recept!
    Ik heb hier een glutenvrije & melkvrije versie van gemaakt: met glutenvrije bloem en sojayoghurt. 200g suiker op 200g meel vind ik heel veel, dus heb het bij 150g zachte rietsuiker gehouden en zo vind ik de cake al meer dan zoet genoeg!
    Door de diepvriesbessen inderdaad een heel lange baktijd, dus volgende keer probeer ik toch maar met verse of ontdooide bessen.
    En ik heb absoluut geen probleem met cake bij het ontbijt 😉

    Beantwoorden
  44. Sarah says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake vandaag gemaakt!

    Super lekker!!

    Is bij iedereen in de smaak gevallen!!

    Bedankt voor de leuke inspiratie!!

    X

    Sarah

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Hij is inderdaad superlekker 🙂

      Beantwoorden
  45. Sarah says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb vandaag deze cake gemaakt!

    Super lekker!! En bij iedereen heel hard in de smaak gevallen!

    Leuke website trouwens om inspiratie op te doen!!

    Lieve groetjes,

    Sarah

    Beantwoorden
  46. lydia says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Kan ik de cake invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Jazeker, verpak de cake wel goed luchtdicht voor je hem invriest.

      Beantwoorden
  47. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,

    Wat een leuke recepten zie ik hier voorbij komen.
    Maar vooral super lekker! De citroen-bosbessen-yoghurtcake staat nu in de oven. Heb alleen volle yoghurt gebruikt, maar dat kan ook gewoon neem ik aan?
    Zo alleen nog even naar de supermarkt, poedersuiker vergeten! -_-
    Fijne dag en ik ben benieuwd hoe die uit de oven komt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      volle yoghurt kan ook hoor! Hoe is de cake geworden?

      Beantwoorden
      • Mathilde says:
        6 jaar geleden

        Hij zag er super uit! Mooi uit de oven gekomen.
        Sommigen vonden ‘m heerlijk en een paar vonden ‘m net te zuur, dus denk dat ik de volgende keer wat minder siroop doe. Het is zeker een cake die ik nog eens zal maken! Fijn weekend!

        Beantwoorden
  48. Linda says:
    6 jaar geleden

    Hoi,Laura
    Wat een geweldig blog heb jij mooi, lekker, en overzichtelijk.
    Ik heb deze cake inmiddels al een keer of 5 gemaakt ik en vele met mij vinden hem geweldig.
    Ben altijd weer blij als ik een nieuw recept op facebook voorbij zie komen 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      wat leuk om te horen, dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  49. catherine says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura ik heb maar anderhalve cittoen toen wel limoen sap kan dit ook???
    hij staat nu in de oven
    Gr catherine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      voor het siroop kan dit ook inderdaad.

      Beantwoorden
  50. catherine says:
    6 jaar geleden

    Citroen

    Beantwoorden
  51. Nees says:
    6 jaar geleden

    goedemorgen!

    Is deze cake in een heteluchtoven gebakken? Zo nee hoelang moet die dan en op hoeveel graden?

    Groet!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij een hetelucht oven moet de temperatuur altijd zo’n 20% lager staan, de tijd is hetzelfde.

      Beantwoorden
  52. Mar says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Ik ben echt waardeloos in de keuken maar de stap voor stap beschrijving (met foto’s hoe het er uit moet komen te zien) werkt echt perfect! De cake inmiddels al een aantal keren gemaakt, met kersen weliswaar. Uit de diepvries, zonder pit. Heerlijk hoor, bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  53. Floor Smit says:
    6 jaar geleden

    Ik ga hem straks voor de 2de keer maken. En samen met witte chocoladefudge zet ik het morgen op tafel met een high tea..

    Beantwoorden
  54. Joke says:
    6 jaar geleden

    Wat is dit een zaaaaaaalige cake.
    Ik kon er niet van af blijven, die wordt zeker vaker hier gemaakt, dankjewel Laura !

    Beantwoorden
  55. lucanne says:
    6 jaar geleden

    ik heb alles in huis alleen geen grote eiren, hoeveel m eiereb zouden er in moeten? groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      L eieren zijn zo’n 65 gram, M eieren 50 gram. Ik zou hier een half tot heel eitje extra toevoegen.

      Beantwoorden
  56. Jolanda S says:
    6 jaar geleden

    Zojuist..eindelijk ’s gemaakt.
    Helaas bleek ik echter geen citroen in huis te hebben , maar wel citroenmarmelade.
    Daar heb ik 2 eetl van door t beslag geroerd.
    Ook had ik geen poedersuiker in huis , maar wel een deco glazuurstift..daar heb ik nu de bovenkant mee versierd…
    Mmmmm..en lekker dat ie is 🙂

    Beantwoorden
  57. Anneke says:
    6 jaar geleden

    Wij hebben hem ook gemaakt! Zelf nog Cranberries an toe gevoegd en zonder de siroop. Heel leuk recept!

    Beantwoorden
  58. Jenny says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura!
    Ik wil deze cake echt een keer gaan maken?
    Wel heb ik nog een vraagje: Kun je het citroensap en de citroensap ook vervangen door citroen extract?
    En zo ja hoeveel?
    Hoop dat ik snel wat van je hoor!
    XXX

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Jenny,
      Het citroenrasp in de cake zou je kunnen vervangen door een tl extract, maar het sap niet voor het glazuur en de siroop.

      Beantwoorden
  59. Jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Ik heb er geen cake van gemaakt maar een taart in hartvorm en bosbessen er bovenop langs de rand in het glazuur geplaatst, het is echt een plaatje geworden en om je vingers bij af te likken zoooooo lekker!

    Beantwoorden
  60. Jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor al je heerlijke recepten, ik woon in Spanje en hier zijn alle taarten mierzoet en vreselijk zwaar, zo leuk als er weer een nieuw recept op facebook voorbij komt!

    Beantwoorden
  61. annuschka says:
    6 jaar geleden

    Heb deze cake gisteren gemaakt en kan maar 1 ding zeggen…HEERLIJK!!! Echt zo lekker…

    Beantwoorden
  62. Judith says:
    6 jaar geleden

    De cake net gemaakt. Kan niet wachten tot die afgekoeld is! 🙂 De siroop is helaas stroop geworden dus die maak ik maar even opnieuw.

    Beantwoorden
  63. Claire says:
    6 jaar geleden

    Heel lekker! Succesrecept!

    Beantwoorden
  64. sibelia says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura, wat heb je een geweldige blog! Bovenstaande cake heb ik eergisteren gemaakt en wat was ( is inmiddels al op) het lekker!! Heel erg bedankt voor al je lekkere receptjes. Groetjes, Sibelia

    Beantwoorden
  65. Mila says:
    6 jaar geleden

    Is het ook mogelijk de cake te maken zonder suiker toe te voegen? Of is de smaak dan niet lekker meer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt niet zomaar de suiker weglaten, je kunt wel kijken naar vervangers: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
  66. Emma says:
    6 jaar geleden

    Heeyy, ziet er heerlijk uit. Voor mijn verjaardag wil ik graag een citroen bosbessen cake maken en deze ziet er erg lekker uit! Ik wil hem dan wel in een ronde vorm maken (of is dat een heel raar idee?) en zonder de siroop. Is er niet toevallig nog een ingrediënt wat je zou kunnen toevoegen, vervangen of weglaten waardoor de cake wat hoger opstijft in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze cake kun je ook in een ronde vorm bakken. Als je een hogere cake wilt maakt je gewoon meer beslag 😉

      Beantwoorden
  67. Kiana says:
    6 jaar geleden

    Hele vullende, heerlijke cake! Zelfs bij het ontbijt. Wij hebben hem gemaakt met diepvries fruit en dat ging prima!

    Beantwoorden
  68. Sigrid says:
    6 jaar geleden

    Heel lekker ! Samen met mijn dochtertje gemaakt vanmiddag. Fijn recept, makkelijk te maken dus ook ideaal om met kinderen te maken.
    Alleen; ik heb geen kans gekregen om er glazuur op te doen ! Mam, mag ik al een stukje ?

    Beantwoorden
  69. Renny says:
    6 jaar geleden

    Net de eerste plak geproefd: heerlijk!! Ik heb wel de laatste glazuurlaag achterwege gelaten en ook iets minder siroop gedaan omdat ik niet te veel suiker wil gebruiken. Maar ook dan echt heerlijk! En de verdeling van de bosbessen top!

    Beantwoorden
  70. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Dit recept van het weekend gemaakt. Een paar veranderingen aangebracht, oa roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie en lekkere volle griekse yogurt gebruikt.

    Een zeer geslaagde cake! Komt zeker op mijn lijstje te staan!
    De bosbessen waren toch wel naar beneden gezakt in het mengsel, ondanks dat ik ze had bestoven met bloem!
    Naja, er moet wat uitdaging voor het volgende baksel blijven natuurlijk 😉

    Beantwoorden
  71. Iselin says:
    5 jaar geleden

    Deze gisteren gemaakt, qua smaak heerlijk! De bessen zijn ook niet naar beneden gezakt alleen rondom de bessen is het nattig gebleven. Het lijkt niet gaat maar dat is het wel, waar zou dit door kunnen komen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Het zou kunnen dat je wat zachtere en daardoor vochtigere bessen hebt gehad.

      Beantwoorden
  72. Nancy says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cake nu een paar keer gemaakt en dat is niet zonder reden! Onze dochter van 10 vraagt hier regelmatig om (zelfs als basis voor haar verjaardagstaart!) evenals familie en vrienden! En de bessen komen bij ons uit de tuin, dubbelleuk dus! Bedankt voor dit heerlijke recept, je hebt er een hoop mensen blij mee gemaakt!

    Beantwoorden
  73. Lotte says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke cake! Ik heb hem eens gemaakt zonder blauwe bessen en met magere yoghurt (ook héél lekker)
    Nu wil ik hem maken met blauwe bessen (nog steeds met magere yoghurt) maar dit keer wilde ik kokosolie gebruiken, in plaats van zonnebloem. Denk je dat dit kan?

    Groetjes, Lotte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen.

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Ik heb het gisteren geprobeerd en het is goed te doen!
        Groetjes 🙂

        Beantwoorden
  74. diana lockhorst says:
    5 jaar geleden

    heb deze cake gemaakt en hij was heerlijk, bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  75. maria says:
    5 jaar geleden

    Maak deze cake regelmatig gewoon weg heeerlijk.
    Ik gebruikt volle yoghurt voor extra lekkere en vettigere cake?
    Ik gebruik 150 gram suiker en dan doe ik ene helft Kristal suiker andere helft lichte basterd suiker voor net meer smaak.
    En die glazuur boven op vind ik net iets te zuur dus die laat ik weg .
    Deliciousss?

    Beantwoorden
  76. Oscar says:
    5 jaar geleden

    Ik ben over een paar weken jarig en deze cake lijkt me misschien wel lekker om te maken. Wat ik me alleen afvraag. Ik ben nogal fan van de boerencake, waar 4 eieren in gaan, met 200 gr suiker, 200 bloem, 1 theelepel bakpoeder en ik ben gewend de eieren voor in een cake luchtig te kloppen met de boter en suiker. Wordt het met de olie en yoghurt vanzelf luchtig in de oven doordat er een theelepel meer bakpoeder bij in zit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit is een iets compactere cake. Niet te vergelijken met een boerencake (en de bereidingswijze/receptuur is dus ook anders)

      Beantwoorden
      • Oscar says:
        5 jaar geleden

        Oké. Het lijkt
        Me wel lekker hoor

        Beantwoorden
  77. jaimy says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, heerlijke cake! Maar een vraagje. Ik heb de bessen met bloem gedaan maar alsnog is alles naar beneden gezakt? Heb jij hier een verklaring voor?
    Liefs, Jaimy!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Waarschijnlijk heb je het beslag te luchtig geklopt.

      Beantwoorden
  78. Anne says:
    5 jaar geleden

    Vandaag de cake gebakken en die is heerlijk. Volgende keer bak ik hem wel iets langer omdat hij nogal vochtig is. Glazuur aangemaakt.met een beetje bietensap, de kleur past mooi bij de bosbessen!

    Beantwoorden
  79. Mirjam says:
    5 jaar geleden

    Hij lijkt mij heerlijk dus ik ga deze vrijdag bakken zodat ik die zaterdag als dessert kan opdienen bij het etentje voor mijn schoonouders.

    Beantwoorden
    • Mirjam says:
      5 jaar geleden

      En vanavond dus de cake als dessert gegeten. Iedereen vond hem heerlijk!

      Beantwoorden
  80. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Mmmm, ziet er super uit! Kan je ook zelfrijzende bloem gebruiken ipv bloem + bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, kan ook.

      Beantwoorden
  81. Mirella says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijke cake was dit zeg! Binnen 1 dag was hij al op, natuurlijk wel iedereen laten proeven 🙂
    Dit recept daagt mij uit ook andere smaakcombinaties te maken maar weet alleen niet zo goed hoe. Ik dacht aan bijv mango, limoen, kokos, of anders misschien iets met munt?
    Ik heb (harde) kokosolie in huis, kan ik dit bijvoorbeeld verwerken in dit recept of toch liever geraspte kokos gebruiken? En, kan ik verse mango gebruiken (ipv bessen) of blijft dat te nat?

    Hoop snel van je te horen, kan niet wachten om te proberen! 😀

    Groetjes Mirella

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Leuk te horen dat je hem zo lekker vindt. Je kunt zeker variëren met dit recept, al is het altijd even proberen natuurlijk. Je zou heel goed stukjes verse mango kunnen gebruiken en dan de citroen vervangen door limoen. Als je kokos als smaakmaker wilt gebruiken zou ik voor rasp gaan.

      Beantwoorden
  82. Eline says:
    5 jaar geleden

    Kan je dit recept ook voor cupcakes gebruiken? Hoe lang zou je ze dan bakken en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Moet zeker kunnen, zo op 20 minuten beginnen (zelfde temperatuur)

      Beantwoorden
  83. Mirellla says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept binnenkort weer maken voor een feest maar ik heb de dag ervoor helaas geen tijd. Hoe lang van ter voren kan ik deze maken en is de smaak dan nog steeds zo geweldig?

    Bedankt (weer!)

    Groetjes Mirella

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      hier lees je alles over het bewaren van cake: http://www.handigebaktips.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden
  84. Isabel says:
    4 jaar geleden

    Ik ben altijd nauwkeurig met het volgen van een recept maar dit keer toch een fout gemaakt. I.p.v. gewone halfvolle yoghurt, per ongeluk yoghurt met vanillesmaak gekocht. Ik dacht al bij het openen van het pak: waarom is hij geel? Toch doorgegaan en de cake is heerlijk! Bedankt voor het recept. groetjes, Isabel

    Beantwoorden
  85. Ceulemans Maria says:
    4 jaar geleden

    Dit is echt een lekkere cake en helemaal niet moeilijk om maken. Zag zovele reacties bij u i.v.m. het naar beneden zakken van de bosbessen en aangezien ik geen bakkerstalent ben, had ik wel wat schrik, maar dat was niet nodig. De bessen zitten helemaal mooi verspreid. Ga volgende keer wel wat minder citroen gebruiken, maar dat is persoonlijke smaak. Bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes Maria

    Beantwoorden
  86. Pingback: Yoghurt cake met bosbessen en amandelmeel - Foodstyle
  87. Elsbeth says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Zou ik deze ook in een tulband-vorm kunnen maken?
    Ik heb de citroen-bosbes tulband uit je kookboek al eens gemaakt, maar ben erg benieuwd naar deze met yoghurt 🙂

    Groetjes Elsbeth

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  88. Marcella says:
    4 jaar geleden

    Heey!
    Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje
    Kan je door het beslaga ook nog extra citroensap mengen?
    Groetjes (:

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, maar voeg niet te veel toe. Anders wordt je cake minder luchtig.

      Beantwoorden
  89. Linda says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kun je alle soorten fruit voor dit recept gebruiken?

    Gr,
    Linda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, maar kijk wel uit met heel vochtige fruitsoorten. Niet dat het onmogelijk is, maar hij kan dan wat meer oventijd nodig hebben.

      Beantwoorden
  90. Maarten Kuijper says:
    4 jaar geleden

    Haar naam is Laaaaaura een hele lieve meid, als ik naar deze lekkere cake kijk ben ik de weg heel even kwijt :O!! Yum, ik ga deze proberen voor bij mijn nieuwe stage, daar moeten we om de beurt trakteren. Ik heb alleen wel een vrij krappe combi waarin het blik niet kan draaien, kan het niet al te veel kwaad als ik hem tussendoor ff snel omdraai? Of eventueel een andere vorm gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Haha! Je kunt hem best halverwege omdraaien. Als je een combimagnetron hebt kan het zijn dat je hem op een gegeven moment af wilt dekken met aluminiumfolie, het gebeurt met deze ovens vaak dat de buitenkant gaar is maar de binnenkant nog vloeibaar is.

      Beantwoorden
      • Maarten Kuijper says:
        4 jaar geleden

        Tnx voor de tip! ik zal er op letten. Vrijdag ga ik hem proefdraaien

        Beantwoorden
      • Maarten Kuijper says:
        4 jaar geleden

        Ik vroeg mij af he Laura, stel je ook wel eens iemand teleur? als je met wat kant en klaars aan komt zetten bij de koffie of zo. Of is het bij jou altijd feest 😀

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Altijd feest 😉 Heb sowieso altijd zelfgebakken koekjes in huis, dus iets lekkers voor bij de koffie is geen probleem.

          Beantwoorden
          • Maarten says:
            4 jaar geleden

            He Laura! Ik heb hem nu 3x gemaakt met succes, en steeds iets beter! Ik ben wel toe aan wat variatie 🙂 Is het ook mogelijk met frambozen? Of gaat dat niet samen met citroen… Ik ben wel fan van die yoghurt, het beslag mixt zo makkelijk!

          • Lian van Rens says:
            3 jaar geleden

            Met frambozen zal ook ontzettend lekker smaken en combineert prima met citroen. De smaak zal wel wat zuurder zijn, aangezien frambozen ook zuurder zijn van zichzelf.

  91. mar says:
    3 jaar geleden

    is deze cake ook luchtig ? of eerder aan de zware droge kant ? en mag ik 1/3 vd suiker nemen ? eet nl suikervrij eigenlijk.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je hem goed maakt is het een heerlijke smeuïge, luchtige cake. Je kunt experimenteren met de hoeveelheid suiker, maar je krijgt dan logischerwijs wel een ander resultaat.

      Beantwoorden
      • Lisa says:
        1 jaar geleden

        Hey Laura,
        Is het mogelijk dit recept te maken met Griekse yoghurt 10% vet?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik denk dat dat prima kan, wordt de cake misschien nóg wat smeuïger.

          Beantwoorden
  92. Emma says:
    3 jaar geleden

    Hallo, kan je bij dit recept de citroen ook gewoon weglaten? Lust het namelijk niet in een cake.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  93. Laura says:
    3 jaar geleden

    Ik vond hem lekker maar wel wat teveel zoetigheid. Dus denk dat ik de volgende keer een keuze maak uit de siroop of de topping. Wel bijzonder dat het beslag zo dun bleef en toch zo goed gebakken is.
    Bedankt weer voor het delen.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  94. Kaouthar says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Kan ik hiervoor de zonnebloem olie vervangen door roomboter? Zo ja, moet ik dan de boter van te voren smelten? En hou ik dan 100 ml aan?

    Groetjes Kaouthar

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, ik zou dan inderdaad de boter smelten.

      Beantwoorden
  95. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Kan deze cake ook gemaakt worden met bosbessen uit de diepvries?

    Zoja kunnen ze er dan beter bevroren door of ontdooit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor dat kan, kunnen er op beide manieren doorheen. Als je ze ontdooit zou ik ze ook even droog deppen.

      Beantwoorden
  96. Serwet says:
    3 jaar geleden

    De cake ziet er erg lekker uit kan het cake ook zonder siroop en glazuur

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  97. Gülay says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk, eenvoudig en rijk van smaak. Vanille-extract was op (vodka is in de cosmopolitans beland ipv het extract!) Maar met vanillepoeder ging het ook prima (sowieso fan van vanillepoeder!). En ik heb speltmeel gebruikt en wat soda toegevoegd. Heerlijk en smeuig resultaat. Mn posse zucht als ze me naar het recept vragen (Weer die Laura?). Een welbekend Turks spreekwoord luidt “oké schiet de pauw desnoods neer, maar pronk niet met haar veren!” Laura, ik vind je recepten de bom 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hahaha, wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  98. Laurine says:
    3 jaar geleden

    Als ik dit als plaatcake wil maken kan ik dan ongeveer de helft van de baktijd aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hangt af van de grootte en dikte. Met dezelfde hoeveelheid gok ik op 45 minuten, maar beginnen met 30 kan prima.

      Beantwoorden
      • Laurine says:
        3 jaar geleden

        Gelukt! Dezelfde hoeveelheid gebruikt, was nu meer een cake-reep maar super lekker.
        Dank je wel

        Beantwoorden
  99. Else says:
    3 jaar geleden

    Wat een fantastische, heerlijke cake! En ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  100. Marjolijn says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan deze cake ook gemaakt worden met diepvries bosbessen? En zo ja moet je deze dan vooraf ontdooien of kan je ze bevroren door het beslag mengen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is mogelijk, zowel ontdooid als bevroren. Het kan wel zo zijn dat de cake iets langer nodig heeft in de oven.

      Beantwoorden
  101. Jeldau says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik zou de cake graag willen ‘veganizen’, kan ik soja yoghurt gebruiken i.p.v. gewone yoghurt? Groetjes Jeldau

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Lijkt mij dat dat moet lukken.

      Beantwoorden
  102. Lore Vanbetsbrugge says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Gisteren de citroen-bosbessen yohurt cake gemaakt en die is heel lekker.
    Ik heb één probleem. De bosbessen waren allemaal naar de bodem gedaald.
    Hoe los ik dit op zodat de bosbessen na het bakken over de cake verdeeld zijn.

    Groetjes,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan zijn dat het beslag te luchtig was. En de bessen even door wat bloem wentelen helpt ook.

      Beantwoorden
  103. Mirella says:
    2 jaar geleden

    Hoi,

    Nadat ik de cake al lactosevrij heb gekregen door lactosevrije yoghurt te gebruiken ben ik nu op zoek naar een alternatief voor de bloem ivm glutenintolerantie.
    Nu zag ik ergens anders op de site kokosmeel als vervanger staan. Heeft iemand hier ervaring mee? Of een ander goed alternatief? Noten (dus ook amandelmeel) zijn helaas uitgesloten van deelname 🙂 , ook weer ivm met, je raadt het al, een allergie.

    Groetjes Mirella

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou niet alleen kokosmeel gebruiken, dat maakt het erg droog. Beter kun je een glutenvrije meelmix gebruiken.

      Beantwoorden
  104. Merel says:
    2 jaar geleden

    Deze cake is een winning recipe! Heb hem nu al een paar keer gemaakt en vrienden, familie en collega’s zijn er hélemaal weg van! Krijg regelmatig de vraag of ik ‘m weer wil maken.
    Om te voorkomen dat alle blauwe bessen naar beneden zakken, doe ik de helft door het beslag en de andere helft leg ik voorzichtig bovenop.

    Beantwoorden
  105. Anja says:
    2 jaar geleden

    Hij is nu hier aan het afkoelen..maar de kinderen staan met de neus er bovenop..weet niet of ik t redt om in te smeren met siroop en glazuur 😉😂
    Hij ruikt overheerlijk

    Beantwoorden
  106. Nancy says:
    2 jaar geleden

    Ik dacht, ik doe er ook wat frambozen door maar dat maakt het helaas veel te nat en w”s teveel bessen.We gaan een nieuwe poging wagen!

    Beantwoorden
  107. Manon says:
    2 jaar geleden

    Kun je de suiker ook vervangen door palmsuiker (1:1)?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Dit kan inderdaad.

      Beantwoorden
  108. Marjolijn says:
    2 jaar geleden

    Als je hier 12 grote muffins van wil maken is deze hoeveelheid dan voldoende? En wat zou ongeveer de baktijd zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze echt groot wilt hebben is 10 stuks misschien beter. Baktijd zal 20-25 minuten zijn.

      Beantwoorden
  109. mignon says:
    1 jaar geleden

    Wil hem vandaag maken en vrijdag meenemen voor collega’s. Hoe kan ik hem dan het beste bewaren, verpakt in de koelkast of er buiten? Zal ik dan wel of geen glazuur maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Je kunt ‘m prima buiten de koelkast bewaren! In een cakedoos of goed in folie wikkelen.

      Beantwoorden
  110. Clemence says:
    1 jaar geleden

    Hey Laura,
    Ik wil deze cake heel graag bakken maar we hebben geen zonnenbloemolie is dat een probleem?
    Mvg Clemence

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi, heb je wel een andere soort neutrale olie in huis? Daarmee kun je het vervangen.

      Beantwoorden
  111. Monica says:
    10 maanden geleden

    Zou ik dit als breakfast willen, Hell yeah!!
    Thanks for the recipes, I got these from my Dutch friend who lives in Ireland 🙂

    Cheers!
    Groetjes, vanuit Engeland

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Aaaah that’s awesome! Thanks for your nice comment, cheers 😉

      Beantwoorden
  112. KimRijsdijk says:
    10 maanden geleden

    Hé Laura. Kan ik ook magere kwark gebruiken ipv yoghurt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Liever halfvol.

      Beantwoorden
  113. doris says:
    9 maanden geleden

    Laura, de cake was heerlijk. Ik heb hem gemaakt met maismeel en Griekse yoghurt omdat ik niets anders in huis had. Misschien wel leuk te vermelden als je geen poedersuiker in huis hebt je die zelf kan maken door gewone suiker te malen in een keukenmachinetje
    Groetjes uit een zeer rustig Spanje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat leuk zeg met maismeel! Dat is inderdaad een leuke tip om te geven.

      Beantwoorden
  114. Anneleen says:
    6 maanden geleden

    Oh wat was deze lekker! Zelfs zonder de siroop en het glazuur. Hij was al op voordat hij was afgekoeld! In het weekend maak ik ‘m gewoon weer!

    Beantwoorden
  115. Ineke says:
    2 maanden geleden

    Totaal flutrecept. Misbaksel is minus 1 plakje in de vuilnis beland.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Oh wat jammer dat het bij je mislukt is, maar er is niks mis met het recept hoor.

      Beantwoorden
  116. Lidy Mewis says:
    1 week geleden

    Hallo,
    Ik maak graag muffins maar het probleem is dat het papiertje er altijd blijft aankleven.
    Dan maar zelf gemaakt uit bakpapier ,is wel niet gemakkelijk die blijven niet goed zitten.
    Bedankt voor al uw super idee’s

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Recept Royal Icing

Lemon Curd

Basisrecept vanillecake

Carpaccio wraps

Volgende Post
Aardbeien Smoothie

Aardbeien Smoothie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

10 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-22

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan