Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate chip taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 februari 2019
in Cakes, Taarten, Vaderdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vorig jaar ging ik een dag met mijn zusje aan de bak. In haar nieuwe huis had ze nog nooit gebakken en dat moest dus echt gaan gebeuren. Monica bedacht wat ze wilde maken en vervolgens werkte ik uit hoe we dat gingen maken. Ongeveer dan, want we gingen gewoon lekker een dagje aan de bak zonder dat het mooi op de foto gezet werd. Lang geleden was dat, zo’n bakdag! We maakten een hele lekkere taart met chocolate chip cookies en toen ik een snelle foto deelde op Instagram was iedereen zó enthousiast. Omdat ik hem zelf ook wel erg leuk vond om te maken, besloot ik een paar weken later een iets andere versie te maken, dat werd deze prachtige chocolate chip taart! Als decoraties wederom de koekjes, en door de cakelagen zelf zitten chocolate chips. Voor een extra leuk effect heb ik elke laag cake een andere smaak (en daarmee ook kleur) gegeven. Een ombre taart zoals dat vaak ook wel genoemd wordt. Al met al een prachtig spektakelstuk vind ik zelf, en eentje die ook nog eens ontzettend lekker is.

Recept afdrukken

Chocolate chip taart

Deze chocolate chip taart is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. En jij maakt met deze laagjestaart zeker weten indruk! 
Porties: 12 personen

Ingrediënten

Cake (3 lagen van 15 cm doorsnede)

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren (M)
  • 1 el vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Extra ingrediënten per cakelaag

  • vanille: 75 gram chocolate chips
  • marmer: 10 gram cacaopoeder, 2 el melk, 75 gram chocolate chips
  • chocolade: 10 gram cacaopoeder, 2 el melk, 75 gram chocolate chips

Vulling + decoratie

  • vanille botercrème (volgens recept, je houdt waarschijnlijk een beetje over)
  • chocolate chip cookies

Instructies

  • Zorg dat je de vanille botercrème al hebt gemaakt, dat is wel zo handig.
  • Voor de cake klop je boter en suiker romig in een kom. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de voorgaande helemaal is opgenomen. Giet ook het vanille-extract erbij. Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en mix op een lage snelheid tot het helemaal is opgenomen. Langer mixen is niet nodig.
  • Verdeel het beslag in drie delen, elk deel ga je nu op smaak brengen zodat er als het ware drie verschillende cakelagen ontstaan. Ik zal per cakelaag aangeven hoe je ze maakt:

Instructies per cakelaag:

  • Voor de vanillecake spatel je de chocolate chips door het beslag.
  • Voor de laag marmercake maak je van cacaopoeder en melk een papje. Spatel eerst de chocolate chips door de laag cake, voeg daarna de cacao toe, spatel door het beslag en stop zodra het half is opgenomen en er een marmer effect ontstaat.
  • Voor de chocoladecake maak je ook van cacaopoeder en melk een papje. Voeg dit toe aan het beslag en spatel tot het beslag egaal van kleur is. Voeg de chocolate chips toe en spatel deze erdoor tot ze goed verdeeld zijn.
  • Elke cakelaag bak je apart. Vet een vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormen en gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm zelf te verdelen.
  • Bak de cakes in 25 minuten op 160 °C gaar en goudbruin (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cakes een paar minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een rooster stort, laat ze hier volledig afkoelen.

Taart afmaken

  • Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de taart in elkaar zetten. Leg de eerste cake op een bord of taartstandaard en verdeel er een laag botercrème over. Leg de tweede laag cake op de vulling en breng op dezelfde manier weer een nieuwe laag botercrème aan. Eindig met de laatste cake (platte (onder)kant boven!).
  • Ook op de bovenkant gaat een laag botercrème, net als op de zijkanten. Gebruik een spatel om de taart rondom netjes af te smeren. In dit artikel geef ik je daar tips voor. Voor de zijkanten koos ik voor een heel dun laagje crème, zodat de verschillende lagen cake nog goed zichtbaar zijn.
  • Als laatst decoreer je de taart met chocolate chip koekjes. Zet een aantal hele en halve koekjes in het midden en maak het af met kleine stukjes en kruimels.

Tips

  • Tip: Wentel de chocolate chips door wat bloem om te zorgen dat ze (zo min mogelijk) naar de bodem zullen zakken. (3 keer raden wat ik dit keer was vergeten )
  • Tip: De cakes hebben altijd een licht gebolde bovenkant als ze uit de oven komen. Ik vind dat prima en laat het zo, maar als je wilt kun je ze ook recht afsnijden zodat je cakelagen bij aansnijden van de taart helemaal netjes recht zijn.
  • Bewaren: liefst op een koele plek buiten de koeling, hier blijft hij zo’n 3-4 dagen goed, verpak hem wel goed. Dit kan in folie, in een taartdoos of onder een grote stolp.

Vorige post

Volgende post

De Bakstrijd: februari 2019
koffie granola

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 79

  1. Patty says:
    2 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, komt op mijn bakbucketlist! Welke maat springvorm heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Eefje says:
      2 jaar geleden

      Daar ben ik ook heel erg benieuwd naar!

      Beantwoorden
    • Mirte says:
      2 jaar geleden

      Ze gebruikt en doorsnede van 15 cm

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      15 cm, dit staat gewoon bovenaan bij de ingrediënten 😉

      Beantwoorden
  2. Dee says:
    2 jaar geleden

    Gebruik je chocolate chip cookies uit de winkel of zijn die ook zelfgebakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deze zijn uit de winkel.

      Beantwoorden
  3. Nadia says:
    2 jaar geleden

    Kan ik slagroom gebruiken ipv boterroom?
    De taart ziet er trouwens superlekker uit! 😉

    Beantwoorden
    • Renske says:
      2 jaar geleden

      Ik dacht inderdaad ook aan slagroom!

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In principe kan het, maar je loopt het risico dat de cakelagen te zwaar zijn en de vulling als het ware uit de taart wordt gedrukt. Gebruik dan in ieder geval klopfix om het steviger te maken.

      Beantwoorden
  4. Melanie says:
    2 jaar geleden

    Hoe krijg je bij de marmer en de chocolade laag verschillende kleuren als je dezelfde ingrediënten gebruikt? Ik ga deze (proberen te) maken voor de verjaardag van mijn dochtertje, een chocolade én koekjesmonster!

    Beantwoorden
    • Amber says:
      2 jaar geleden

      Bij de marmer laag moet je de ingrediënten niet helemaal goed door elkaar mixen. Bij de chocoladelaag wel!

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je de bereiding al gelezen? Dan zie je dat die verschilt, en dat zorgt dus voor het verschil 😉

      Beantwoorden
  5. Corinne says:
    2 jaar geleden

    Wat een prachtige taart! Even een vraagje: waar kan je die chocolate chips kopen? Gewoon in de supermark (en zo ja, welke)?

    Beantwoorden
    • Amber says:
      2 jaar geleden

      Ik weet dat Dr. Oetker chocolate chips heeft, maar ik maak ze vaak zelf door gewoon repen chocolade in stukjes te maken in een sterke keukenmachine. Werkt prima!

      Beantwoorden
    • Renske says:
      2 jaar geleden

      Pipoos heeft ze. Of anders heel simpel via internet zoals bol.com 🙂

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Bij kookwinkels, sommige supermarkten kun je die kopen. Of je hakt gewoon een reep in stukjes 🙂

      Beantwoorden
  6. Ankie says:
    2 jaar geleden

    Kan ik dr cakes in het voren bakken en invriezen? Heb een beetje tijdgebrek richting de verjaardagen van onze zoontjes 😅

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima!

      Beantwoorden
      • Irene says:
        2 jaar geleden

        Hoe lang blijft ze dan goed?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          in de vriezer tot 3 maanden, daarna zoals vermeld in het artikel.

          Beantwoorden
          • Rianne says:
            2 jaar geleden

            Mijn cakes worden niet zo hoog wat heb ik verkeerd gedaan?

          • Lian van Rens says:
            2 jaar geleden

            Zijn ze na het bakken weer ingezakt? Dan hadden ze mogelijk nog wat langer mogen bakken. Het kan ook zijn dat jouw zelfrijzend bakmeel niet meer goed zijn werk heeft gedaan. Zonder verdere informatie is het lastig te zeggen wat hier de reden van is.

      • Michelle says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura, ik wil deze echt zo snel mogelijk maken, ziet er echt leuk en lekker uit. Maar ik heb 15 cm vormpjes gekocht en dan kunnen hier toch nooit 12 stukjes uit? Want bij een 24 cm vorm haal ik er altijd 10 normale taartpunten uit! Dan zullen deze stukjes wel heel klein zijn? Ik heb bij de 20 cm vorm ook 10 stukjes eruit gehaald en die waren ook niet echt groot te noemen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Je heb wel gezien hoe hoog de taart is toch? 😉 Het zijn smalle punten, maar ze gaan flink de hoogte in. Je kunt bij het aansnijden natuurlijk ook de drie lagen afstapelen en van elke laag 4-6 puntjes snijden. Dan kom je aan nog wel meer stukken.

          Beantwoorden
          • Michelle says:
            1 jaar geleden

            Ja dat is waar, dankje!

          • Michelle says:
            1 jaar geleden

            Hoi, ik heb ze in de oven, maar na 25 min op 160 gr waren ze lang nog niet gaar. Lijkt me ook wel wat lage temperatuur 160?? Even wachten dus nog😋

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Het kan altijd verschillen per oven. Heb je wel dezelfde hoeveelheid lagen en grootte van bakvorm gebruikt?

  7. Kim says:
    2 jaar geleden

    Ik wil 3 lagen van 20 cm maken. Kan ik deze verhouding aanhouden? Worden ze alleen iets minder hoog denk ik?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan worden ze minder hoog inderdaad, ik zou eerder het recept omrekenen naar een 20cm vorm (het is best een groot verschil namelijk).

      Beantwoorden
  8. Jessie says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze cake zojuist gemaakt, maar ze zijn totaal niet gaar, ik heb ze zelfs 35 minuten gebakken. Waar kan dit aan liggen? Dan heb ik de volgende keer wel n goed gelukte taart☺️

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zonder info is dat lastig te zeggen. Heb je misschien een combimagnetron? Daarin wijken tijden namelijk vaak heel erg af en is niet zo goed te bakken. Daarnaast is de genoemde tijd een richtlijn, het kan natuurlijk best zo zijn dat jouw oven gewoon meer tijd nodig heeft.

      Beantwoorden
  9. Mirke says:
    2 jaar geleden

    Na 25 minuten was het midden van de taart echt nog beslag! Kan het ook langer want ik 25 min is echt te kort!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ovens verschillen, de genoemde tijd is een richtlijn dus het kan zijn dat jouw oven meer tijd nodig heeft. Je bakt wel elke laag afzonderlijk in een aparte vorm? En heb je wellicht een combimagnetron? Daar hoor je dit namelijk vaak bij.

      Beantwoorden
  10. Rozanne says:
    2 jaar geleden

    Ik moest hem ook 40 minuten doen voor hij goed was. Ik heb een gewone oven.

    Beantwoorden
  11. angelique says:
    2 jaar geleden

    ik ben hem op dit moment aan het bakken heb de vanille er een uur ingehad maar nog niet gaar…
    jammer hoop dat de volgende lagen wel lukken probeer ik de vanille overnieuw.
    ziet er zo lekker uit op het plaatje. jammer dat het hier niet lukt.
    heb inderdaad een combi oven zou je hem daar anders in moeten bakken dan een gewone oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een combi oven kan (let op: dit is iets anders dan een combi magnetron). Ik zet hem op boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  12. Nelle says:
    2 jaar geleden

    ik ga deze taart bakken, maar dan in een bredere springvorm. Het gaat dus een dunnere taart worden. Moet ik buiten de baktijd nog ergens rekening mee houden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De baktijd veranderd dus, en het kan zijn dat je wat meer botercrème nodig hebt.

      Beantwoorden
      • Nelle says:
        2 jaar geleden

        dankje!!

        Beantwoorden
  13. Lena says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deel je het beslag door drieën? Dus de ingrediënten voor de cake zijn voor alledrie de lagen?
    Ik dacht dat is zo weinig?

    Bedankt voor je antwoord!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het beslag is inderdaad voor alle 3 de lagen, meer dan genoeg hoor. Het is maar een 15cm taartje

      Beantwoorden
  14. Anne-Floor Oppenhuizen says:
    2 jaar geleden

    hee, gebruik je hiervoor een bakpan of springvorm, want ik snap niet helemaal hoe je een taart bakt in een bakvorm en hoe het werkt met bakpapier en de taart er weer uitkrijgen ofzo☺️ alvast bedankt!❤️

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide kan, ik gebruik zelf een bakpan

      Beantwoorden
  15. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb de taart gemaakt, hij was erg lekker, maar wel erg vast (en daardoor aan de droge kant) en machtig… Hoe kan ik de lagen iets luchtiger krijgen???

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan zijn dat je het beslag te lang hebt geklopt, daar wordt een cake namelijk minder luchtig van. Stoppen met mixen zodra de ingrediënten zijn opgenomen is goed. Droog kan ook komen door te heet en/of lang bakken.

      Beantwoorden
  16. iris says:
    2 jaar geleden

    hoi ik heb het recept gevolgd maar ik heb nu drie cakes die bijna helemaal plat zijn, komt dit alleen maar omdat ik een 20cm bakvorm heb gebruikt, of moest ik het recept 3x doen omdat er 3 cakelagen waren? Alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het recept is voor drie cakelagen, maar als je een grotere vorm gebruikt worden de cakes vanzelfsprekend dunner

      Beantwoorden
  17. Shehista says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, ik lees in de opmerkingen dat een combi magnetron dus niet handig is voor dit recept? Of kan het wel en moet ik rekening houden met een andere baktijd (wat inderdaad logisch is per oven). En moet ik het op dan ook op 160 graden bakken?

    Nog een vraagje.. als ik alles afzonderlijk ga bakken, kan het dan geen kwaad om het overige beslag gewoon zo te laten rusten? Ik had altijd het idee dat het beslag na het mixen zsm de oven in moet :s

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Een combi-magnetron is niet hetzelfde als een combi-oven. Een combi-oven is een oven die je op verschillende ovenstanden kan zetten en ook kan gebruiken als magnetron (geen draaiende plaat zoals bij een magnetron).

      Een combi-magnetron werkt doorgaans heel slecht als oven. Dit is meer een magnetron dan een oven. Het is dus belangrijk om na te gaan wat voor oven je hebt. Als je vaker cakes hebt gebakken volgens de originele recepten en dat gaat goed, dan kun je gewoon dit recept aanhouden.

      Anders gewoon even kijken/testen wat voor jouw oven het beste werkt.

      Beantwoorden
  18. Wesley says:
    2 jaar geleden

    hoi laura ik ben 15 en heb mee gedaan aan een kookwedstrijd en heb gewonnen met dit recept ik wouw je een deel van het geldbedrag geven

    Beantwoorden
  19. Marianne says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ga deze taart volgende week maken. Maar hoe kan ik hem het beste aansnijden???
    Ik laat weten hoe het resultaat is, ik heb nog nooit zo ’n hoge taart gemaakt.
    Groetjes marianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik vind het ’t leukst om de taart echt door alle drie de lagen te snijden! Je kunt bij het aansnijden natuurlijk ook de drie lagen van elkaar halen en zo aansnijden.

      Beantwoorden
  20. Corine says:
    1 jaar geleden

    10 gr. cacaopoeder bij de marmercake en chocoladecake krijg je dezelfde kleur! Ik heb wat minder cacaopoeder gebruikt, maar helaas kleurden alle cake soorten aan de zijkant hetzelfde. Wat kan ik hieraan doen? Ook was mijn botercreme niet zo dik geworden na de stappen die gevolgd heb 🙈..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik begrijp het begin van je berichtje niet helemaal.. Heb je het recept dus aangepast met minder cacaopoeder?

      Beantwoorden
  21. Marta says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Dank je voor je heerlijke recepten 🙂
    Bij een van de tips schrijf je dat De cakes altijd een licht gebolde bovenkant hebben als ze uit de oven komen. Hoe zorg je ervoor dat de taart toch “stabiel” en recht wordt wanneer je de lagen op elkaar doet? Ik vind het zonde om in de cakes af te snijden, maar ik wil wel graag een rechte taart.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Marta, dan zul je helaas toch echt de bolling eraf moeten snijden.

      Beantwoorden
  22. Anne says:
    12 maanden geleden

    Wat een geweldige taart, die ga ik zeker een keer maken. Ik zou het alleen graag in een 20 cm vorm doen, maar als ik dat omreken via je site kom ik uit op bijna 450 gram boter, suiker en bakmeel.
    Klopt dat wel voor die 5 cm extra? Haha 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      De tool klopt altijd! 🙂 En het is een grote taart..

      Beantwoorden
      • Marijke says:
        7 maanden geleden

        Mag ik misschien een link van de site om het om te rekenen? Staan er nog meer maten springvormen op? Ik heb er 1 van 24cm.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Natuurlijk! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  23. Lisa says:
    11 maanden geleden

    Ik ben hem nu aan het maken alleen ik vraag me af of ik al de cakes met de bolle kant naar onder moet doen of alleen de bovenste?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Het is het meest belangrijk voor de bovenste laag, anders krijg je geen rechte bovenkant. Je ziet de binnenkant en de bolling het beste op de foto’s 🙂

      Beantwoorden
  24. Nick says:
    10 maanden geleden

    ik heb perongelijk de botervreme gebruikt voor het beslag, kan je dat dan ook gerbuiken of moet je dan opnieuw beginnen en dan nieuw boter of kan het zo ook verder met botercreme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Wat bedoel je precies? Heb je de vulling door het beslag gedaan dat nog gebakken moet worden? Dat gaat niet werken in ieder geval.

      Beantwoorden
  25. Daisy says:
    9 maanden geleden

    Roomboter: kan ik ook gewoon patesserieboter gebruiken?

    Ik wil deze morgen graag maken voor mijn vriend zijn verjaardag donderdag, ziet er erg lekker uit!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Daisy says:
      9 maanden geleden

      Sorry klinkt misschien als een domme vraag maar:
      zijn de basis ingrediënten per cake of voor de 3 lagen samen?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        9 maanden geleden

        Voor alle lagen.

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Ik ben zelf niet bekend met patisserieboter, maar klinkt wel zo.

      Beantwoorden
  26. An says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura!

    Mijn zoon wil graag een chocolade taart voor zn verjaardag en ik kwam dit recept tegen.

    Zou dit lekker zijn met een mascarpone framboos of aardbei vulling ipv botercreme?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik denk het wel, maar ik weet niet of dat stevig genoeg is om de taart te dragen!

      Beantwoorden
  27. Rosa says:
    7 maanden geleden

    Een heerlijke taart! Wel erg machtig. De botercreme maakt hem helemaal af! Nog een leuk idee: maak de botercreme blauw en werk de taart af als cookie monster !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Oh heel erg leuk idee!

      Beantwoorden
  28. Jesse says:
    6 maanden geleden

    (3 keer raden wat ik dit keer was vergeten )
    Topper!

    Beantwoorden
  29. Silke says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Dankje wel voor dit leuke recept! Ik was op zoek naar een verjaardagstaart voor mijn dochter die erg houd van chocolade chips dan maar die taart ervan 🤗.
    Omdat we geen spring form van 15cm hadden maar een van 18, van alles 300 gr gebruikt met 6 eieren.
    In de oven, boven onder warmte 175 graden 30 min per keer. Die botercreme maakt het helemaal af.
    Wat een succes! Hij is goed gelukt en was super lekker ❤

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Wat fijn zeg en super opgelost zo!

      Beantwoorden
  30. Esther says:
    3 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik ga dit recept als basis gebruiken voor de cookiemonster taart voor de verjaardag van mijn zoontje. Ga dan ook nog jouw chocolate chip koekjes maken. De ‘vacht’ van cookiemonster spuit ik met een ‘gras’spuitmondje 233, daar gaat mijn vraag over. Denk je dat ik jouw Zwitserse room recept of gewoon banketbakkersroom kan gebruiken voor de vacht. Ik vind botervaten (ook op basis van banketbakkersroom) een beetje te heftig en ben dus op zoek naar een wat luchtigere variant. Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Esther

    Beantwoorden
  31. Manon says:
    2 maanden geleden

    Wat een heerlijk recept. Gemaakt voor de baking friday op het werk, we hebben genoten! De kinderen waren blij dat er nog wat over was…
    Geen 15 cm vorm in huis, 24 cm vorm gedaan (niets aangepast aan het recept). Lagen worden dan dunner, maar al met al was het een hele hap😉😄.
    Lagen allemaal wel 25 minuten gebakken, precies goed.

    Beantwoorden
  32. Sandy says:
    2 weken geleden

    Hi Laura,

    Nou ben ik net naar de winkel geweest voor de ingrediënten om deze taart morgen te maken, vergeet ik de lichte basterdsuiker! Nu heb ik nog wel bijna een hele zak donkere èn witte basterdsuiker staan. Kan ik het ook door 1 van deze of een mix van beide basterdsuikers vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Een mix moet ook prima werken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
koffie granola

koffie granola

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-25

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan