Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate chip cookie dough – eetbaar koekdeeg

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 maart 2014
in Koekjes, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

cookie dough 1a

Ik hou van lijstjes. Zo heb ik ook een lijst waar allemaal dingen op staan die ik graag nog eens wil bakken/decoreren. Een lijst die nooit eens korter wordt. Ik bedenk namelijk altijd wel weer iets nieuws wat ik dan gelijk wil maken (en dat doe ik dan ook), terwijl mijn lijst al vol staat met andere dingen waar ik dan weer niet aan toe kom. Chocolate chip cookie dough is daar een voorbeeld van. Dit cookie dough is trouwens niet zomaar een koekjesdeeg, hier zit namelijk geen ei in waardoor je het veilig zonder gevaar voor salmonella kunt eten (denk maar eens aan de Ben & Jerry’s cookie dough ijsjes!).

Ik denk dat dit eetbare koekdeeg al zeker 2 jaar op mijn lijst staat. Schandalig, ik weet het! Zeker nu ik weet hoe lekker het is. Zo lekker dat ik het nu al twee weekenden achter elkaar heb gemaakt. Misschien was het dus wel veiliger geweest als ik het nog wat langer had uitgesteld. Maar aan de andere kant; nu kunnen jullie ook genieten van dit heerlijke chocolate chip cookie dough. Ik heb het ook al verwerkt in een aantal verschillende recepten, dus daar zie je binnenkort ook meer over!

cookie dough 2a

cookie dough 3a

Recept afdrukken

Chocolate chip cookie dough

Dit chocolate chip cookie dough is hartstikke veilig om lekker van te snoepen. Het eetbare koekdeeg bevat namelijk geen ei. Klik snel door naar het recept!
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips (lees hier waar je ze koopt en wat de alternatieven zijn)

Instructies

  • Klop boter en suiker (beide soorten) romig. Voeg de melk en vanille extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot een een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng er goed doorheen. Kneed met de hand het deeg tot een bal.
  • Dit deeg kun je overigens niet bakken. Tenminste, het kan wel. Maar dan krijg je niet zulke lekkere koekjes als je gewend ben van chocolate chip cookies. Wel koekjes bakken? Daarvoor staat dit lekkere recept online!
Bewaren

Koekdeeg kun je ook prima bewaren, daar lees je hier alles over.

cookie dough 4a

Zou je nu niet het liefst een lepel van het scherm af pakken om van het koekjesdeeg te smullen? (en daarna stiekem verder gaan met de tweede lepel..)

Vorige post

Volgende post

25 leuke en gezonde kindertraktaties
Review + winactie Wilton Treatwich bakpan

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 194

  1. kim says:
    7 jaar geleden

    ow heerlijk! Cookie dough is echt iets waar ik altijd een klein hapje van moet proeven haha 🙂 Ik ben trouwens wel benieuwd naar je baklijst, staan vast alleen maar heerlijke dingen op jouw kennende.

    Beantwoorden
  2. milou | Shimmer-Pie says:
    7 jaar geleden

    Hmmm, dit ziet er zoooo lekker uit! Ik heb ook een keer zo iets gemaakt en toen heb ik het door ijs gedaan haha!

    Beantwoorden
  3. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Oh dit is echt gevaarlijk! Ik ben gek op Ben&Jerry’s Cookie Dough dus dit recept is meer dan welkom. 😀

    Beantwoorden
  4. Jacqueline says:
    7 jaar geleden

    ooooh dit lijkt mij zo erg lekker!!! ik denk dat ik het vanmiddag gelijk ga maken ik kan niet meer wachten !!!
    Ik had nog wel een vraagje je had laatst een foto geplaatst van oreo truffels met gekleurde confettie ik zit te wachten op dat recept hahaha wanneer ga je die plaatsen ??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Haha, wat leuk dat je zo nieuwsgierig bent naar de Oreo truffels. Ik denk dat ze volgende week en anders de week erna online komen! 😀 ze zijn echt heerlijk!

      Beantwoorden
  5. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Hoe lang is het houdbaar? Zit me te bedenken alsof dat ooit langer dan een twee dagen in huis is….vrees van niet.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt het prima een paar dagen in de koelkast bewaren (in een afgesloten bakje). Maar ik denk inderdaad niet dat je dat redt 😉

      Beantwoorden
  6. Kayleigh says:
    7 jaar geleden

    Hmmm ik ben al gek op cookie dough van ben en jerry dus alleen maar cookie dough lijkt me al helemaal lekker!

    Beantwoorden
  7. Lian says:
    7 jaar geleden

    Dit staat ook al zo lang op mijn lijstje! Maar nu durf ik niet meer, of toch wel. Kun je volgens mij heerlijke cookiedough bonbons mee maken 😉

    Beantwoorden
  8. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Bij gebrek aan chocolade drops heb ik een tablet chocolade grof gehakt. Erg lekkere deeg. Ik ga proberen om er cookdough ijs mee te maken. Vanillepudding staat af te koelen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Lekker! Ik had hier laatst ook kleine balletjes gedraaid en die geserveerd met vanille ijs en een beetje karamelsaus, heerlijk!

      Beantwoorden
      • Sonja says:
        7 jaar geleden

        Klinkt ook erg lekker. De ijsjes waren super gelukt, dankzij jou tip over die zoku ijsmachine.

        Beantwoorden
        • Carlijn says:
          6 jaar geleden

          Sonja heb je dit koekjesdeeg zo in de zoku ijsmachine gedaan?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            6 jaar geleden

            Hoi Carlijn, volgens mij had Sonja het hier over andere ijsjes.
            Dit koekdeeg zou ik in ieder geval niet direct in de zoku doen, dat werkt niet. Ik heb wel dit weekend een speciaal recept geplaatst voor cookie dough waterijsjes: http://www.laurasbakery.nl/cookie-dough-ijsjes/

      • Silke says:
        6 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Het is ook erg lekker om het koekjesdeeg in kleine bolletjes te rollen en een paar uur in de vriezer te zetten. Dan krijg je heerlijke cookie dough ice cream bites! Ik ben nu helemaal verslaafd aan bevroren koekjesdeeg en vind het zelfs lekkerder dan het gewone deeg!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Dat heb ik ook wel eens gedaan en het is inderdaad heerlijk!

          Beantwoorden
      • Mariska says:
        8 maanden geleden

        Vraagje… Maakt het niks uit dat de bloem niet eerst verwarmt is? Ooit eens gehoord dat dat moet vanwege bepaalde bacteriën.
        Kan ook zijn dat ik dit mis heb hoor😅

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Het klopt inderdaad dat er een klein risico is, je kunt de bloem dus ook eerst afbakken in de oven!

          Beantwoorden
  9. Carolien says:
    7 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik zag pas geleden op internet een brownie cupcake met cookie dough er bovenop. is de cookie dough uit jouw recept daar geschikt voor?

    Alvast bedankt voor je reactie en wat zijn je recepten geweldig zeg! Ik heb er al veel gemaakt en voorbij zien komen op internet.

    Groetjes, Carolien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja daar is dit recept zeker geschikt voor!

      Beantwoorden
  10. Chantal says:
    7 jaar geleden

    Klinkt onwijs lekker natuurlijk…
    Maar rauw meel is toch ook hartstikke slecht voor je om te eten? Er kan een bacterie inzitten die je ziek maakt, en van het meel kun je flinke buikpijn krijgen..
    Natuurlijk snoep ik ook van koekjesdeeg, maar echt grote stukken zal ik niet eten en zeker niet uitdelen, hoe lekker het ook is 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je dit helemaal in je eentje opeet 😉 Als je echt geen rauw bloem wilt eten kunt je ook havervlokken malen tot poeder en dit gebruiken.

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        7 jaar geleden

        oke, dat is ook wel een goede oplossing. stuk gezonder en beter voor mijn maag denk ik! 🙂 mjammie!

        Beantwoorden
    • Renske says:
      4 jaar geleden

      Je kan ook amandel deeg gebruiken

      Beantwoorden
    • Angela says:
      1 jaar geleden

      Inderdaad. E coli bacterie kun je heeeeeeel ziek van worden. Ik vind dus ook een raar recept terwijl ik veel recepten van laura wel maak. Je kunt je bloem eerst afbakken in de oven. Dan maak je het veilig.

      Liefs…

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Het afbakken van het meel is inderdaad een goede en veilige tip! Even kort in de oven en oppassen dat het niet verbrand.

        Beantwoorden
        • Renske says:
          9 maanden geleden

          Hoe zou je het dan precies moeten afbakken?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Bloem uitspreiden op een bakplaat en kort bakken zonder dat het verbrand (want dat gebeurt nogal gauw).

  11. Celine says:
    7 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Waar kopen jullie die chocolat chips? Kan ze hier niet vinden bij de albert heijn en jamin.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb ze bij deleukstetaartenshop.nl gekocht. Maar je kunt ook prima een pure chocoladereep in stukjes hakken.

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Op deleukstetaartenshop.nl staan “Callebaut Chocolade Callets”, “FunCakes Chocolade Melts”, “FunCakes Chocolade Drops” en “FunCakes Chocolade Chunks”. Zou u me alstublieft kunnen vertellen wat het verschil daartussen is, is het enkel de vorm of is er ook een verschil in dat de ene smelt en de andere niet bij het bakken? Als dit laatste het geval is, welke dien ik dan te nemen?
        Alvast heel erg bedankt voor uw reactie.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          de callets en melts smelten (en volgens mij gebruikt Funcakes ook die van Callebaut in hun eigen verpakking), drops zijn veel kleiner en meer geschikt om door een beslag of deeg te spatelen/kneden, net als chunks maar die zijn bakvast. Welke je nodig hebt is afhankelijk van wat je er mee wilt doen.

          Beantwoorden
          • Jenske says:
            4 jaar geleden

            Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie! Dan weet ik nu wat ik kan gebruiken bij uw vele leuke recepten 🙂

  12. ina says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura,
    Ik vind je recepten geweldig!
    En als mensen dit “te slecht” vinden waarom zoek je dan ook naar deze recepten, maar goed das mijn menig.
    Groet ina

    Beantwoorden
    • Chantal says:
      7 jaar geleden

      Hoi Ina,
      Dit gaat vast over mijn stukje.
      En ik zoek er niet naar, krijg het gewoon in mijn mail.
      Ja, ik vraag me af of het wel gezond is om zo te eten, kan toch? Wil niet dat mijn 3 kinderen ziek worden van iets lekkers wat ik heb gemaakt.
      Voor de rest ben ik helemaal niet negatief of zo en ben ik ook blij met de recepten. Die ik dus vaak in mijn mailbox krijg… Jammer dat je je mening zo wilt neerzetten na een serieuse vraag van mij. Maar goed, das mijn meniNg 😉
      Veel bakplezier gewenst verder!

      Beantwoorden
  13. houda says:
    6 jaar geleden

    Voor wat heb je de basterd suiker nodig

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die moet je tegelijk romig kloppen met de kristalsuiker en boter.

      Beantwoorden
  14. Irma says:
    6 jaar geleden

    Ohjeetje, ik heb dit met behulp van jouw recept gemaakt en dit is fijnnnn! Super lekker om van te snoepen. Staat hier niet veilig op het aanrecht, haha!

    Beantwoorden
  15. Minkie says:
    6 jaar geleden

    Hoezo is het geen lekker deeg om echt koekjes van te bakken? Ik kan nooit vab cookie dough afblijven, ook als ik vol zit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt er zeker wel koekjes van bakken hoor. Maar omdat er geen ei in zit krijg je een heel ander effect dan wanneer je een recept voor chocolate chip cookies maakt. Dit is bedoeld om rauw te eten, niet om te bakken.

      Beantwoorden
  16. marloes says:
    6 jaar geleden

    Wauw net dit recept gemaakt. HEERLIJK!
    Ik ben van plan de bonbons ervan te maken, maar ik heb echt veeel te veeel deeg, voor 40 bonbons en we zijn met zn 2en..
    Is het mogelijk om het deeg in te vrieze n? Zodat ik volgende week weer wat lekkers ervan kan maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan heel goed! Goed luchtdicht verpakken en volgende week nog een keer smikkelen 😉

      Beantwoorden
  17. Anita says:
    6 jaar geleden

    kan je dit ook als de onderkant van een monchou taart gebruiken?
    of kan je dan beter verkruimelde chocolate chip cookies gebruiken ?
    alvast bedankt !
    groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan kun je beter verkruimelde koekjes gebruiken, maar dat zal ook heel lekker zijn!

      Beantwoorden
  18. Karlijn :D says:
    6 jaar geleden

    Heeyy! Dit recept lijkt mij zoooooo lekker! Maar ik heb een vraagje. Kan je in plaats van het vanille-extract ook vanille-suiker gebruiken? Ik heb namelijk geen extract maar wel suiker in huis haha 😀

    xxx

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook. Is wel minder sterk van smaak maar een prima vervanger.

      Beantwoorden
  19. Bente says:
    6 jaar geleden

    Lekker! Ik wil jeéén tip geven., het is helemaal niet erg om rauw ei te eten. Salmonella is een ziekt die heel weinig voorkomt, als er een kip besmet is met salmonella, dat zit dat aan de buitenkant van het ei, je moet doen bijv echt een stukje schil in je mond krijgen of dergelijk. Rauw ei eten e is juist heel gezond en er zijn ook veel deskundige die dit aanraden!

    Beantwoorden
  20. Sabrina says:
    6 jaar geleden

    Hi,

    Kan ik dit recept ook gebruiken als bodem voor brownies? En dan mee bakken, of is het echt beter om het achteraf aan de brownie toe te voegen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit koekdeeg is niet echt gemaakt om te bakken. Dan kun je beter een ‘gewoon’ koekjesdeeg gebruiken.

      Beantwoorden
  21. Iris says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,
    wat een leuke recepten staan op jouw site!
    Ik heb een vraagje, er staat namelijk bij heel veel recepten vanille extract.
    Helaas heb ik dit niet zo vaak in huis. Zou ik ook gewone vanille suiker kunnen gebruiken?
    Groetjes Iris

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou ook vanillesuiker kunnen gebruiken, dit geeft echter niet zoveel smaak af als suiker. Extra suiker kan ook de structuur van je deeg/beslag veranderen in sommige gevallen. Het is dus mogelijk, maar ik zou aanraden een flesje extract aan te schaffen 😉

      Beantwoorden
  22. Evelien says:
    6 jaar geleden

    Hoihoi,

    Zoals zoveel van jouw recepten heb ik ook deze uitgeprobeerd. Elk recept lukt altijd, maar mijn koekdeeg wordt heel kruimelig. Hoort dit zo of doe ik iets verkeerd..??

    Groetjes,

    Evelien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit deeg hoort niet heel kruimelig te zijn, gewoon zoals normaal koekdeeg ook aan zou moeten voelen. Of heb je het gebakken? Want dit deeg is niet om te bakken namelijk 😉

      Beantwoorden
  23. Evelien says:
    6 jaar geleden

    Nee, ik heb het niet gebakken.
    Mijn deeg bestond meer uit losse stukjes.. Losse deegkruimels en stukjes chocolade.. Ik heb het meteen na het maken in de koelkast gezet.. Zou dat het probleem kunnen zijn i.v.m. stollen van boter ofzo? Ik weet het ook niet en ondanks de ietwat vreemde structuur was het wel lekker.. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik kneed het na het mixen altijd nog even met de hand door, dan krijg je een mooi samenhangend deeg. De mixer mengt de chocoladestukjes er wel doorheen, maar het komt niet echt goed ‘vast’ te zitten.

      Beantwoorden
  24. Kim says:
    6 jaar geleden

    Ik heb dit recept nu al een aantal keren gebruikt en ben nog steeds enthousiast! Super lekker 🙂 Bedankt!

    Beantwoorden
  25. Carlijn says:
    6 jaar geleden

    heey! Waar kan je vanille-extract kopen…? Ik woon dicht bij de boni en c1000 maar daar hebben ze t niet xxxxxxxx

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De toko, kookwinkel, de tuinen en Dille en Kamille zijn wat adresjes waar je vanille extract kunt vinden

      Beantwoorden
  26. Jennifer says:
    6 jaar geleden

    Mmmm klinkt super lekker! Zou je dit ook als cake pop kunnen maken of is het daar niet stevig genoeg voor? Mijn brein draait gelijk overuren haha, kan ik het met cake pops gebruiken, zou het lekker zijn als taartvulling, hoe zou ik het in een cupcake kunnen gebruiken. Super bedankt voor het recept iig 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kan allemaal! 😉

      Beantwoorden
  27. Leticia says:
    6 jaar geleden

    Hallo !
    Lijkt me super lekker, maar op welke manier kan je het allemaal serveren? heb al gelezen om er balletjes van te maken als dessert met ijs ed. Maar zijn er nog mogelijkheden? Kan het bv als taartvulling?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou het inderdaad ook als taartvulling kunnen gebruiken. Ik heb tussen brownies gedaan, dippen in chocola voor bonbons. Je kunt er echt heel veel mee.

      Beantwoorden
  28. Tja says:
    6 jaar geleden

    Hoe krijg je het zo mooi glanzend? Bij mij raakt het erg snel uitgedroogd, jouw deeg ziet er zachter uit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je het recept precies gevolgd? Bij mij ziet het er eigenlijk altijd hetzelfde uit. Als het bij jou heel droog is misschien volgende keer iets meer vocht toevoegen.

      Beantwoorden
    • Charlotte says:
      6 jaar geleden

      heb je ipv melk water gebruikt?
      ik had geen melk in huis en het werkte even goed,

      ben er echt verslaafd aan geworden,
      om te maken, en om weg te geven 😀
      recept al een aantal keer uitgeprint , en er een cadeautje van gemaakt.
      GE-WEL-DIG!

      Beantwoorden
  29. Salina says:
    6 jaar geleden

    Ik heb het recept uitgeprobeerd maar heb in plaats van tarwebloem havermout in de blender gestopt en dat gebruikt. HET WAS ECHT SUPERLEKKER! Morgen ga ik je ijsjes maken, ik ben fan!

    Beantwoorden
  30. Daniek says:
    6 jaar geleden

    Rauwe bloem kan de E.coli bacterie, en hier zitten hele nare gevolgen aanvast.
    Dit is dus zeker niet altijd veilig om te eten.

    Beantwoorden
  31. luna says:
    6 jaar geleden

    voor hoeveel gram is dit ??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb het niet gewogen, durf ik je dus niet te zeggen.

      Beantwoorden
  32. PJ says:
    6 jaar geleden

    Hm ja vooral doen als je een toxicoinfectie en/of vergiftiging wil oplopen. Bacillus cereus is niet zeldzaam in rauwe graanproducten. Sporen ontkiemen tot vegetatieve cellen onder de juiste omstandigheden (vocht dat je hebt toegevoegd) en produceren toxinen vanaf 4 graden. Dus ook in de meeste koelkasten.
    De bacterie alleen kan een (mildere) infectie veroorzaken in de darmen.
    Ik raad niet aan om dit aan kinderen te geven aangezien zij onder de risicogroep vallen met een verlaagde weerstand.
    Vr groeten

    Beantwoorden
  33. Eefke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vanmiddag heb ik dit recept gemaakt maar in plaats van chocalatchips M&M’s gebruikt. Lekker met nootjes erin. Lijkt wel op een flurry van de goudgele M ?. Nu nog even een potje vullen dan kan het zo mee als cadeautje naar mn vriendinnetje ?

    Bedankt voor weer een leuk vlot recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Maakt het lekker vrolijk die M&M’s! Leuk idee! 😀

      Beantwoorden
  34. Eric says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,
    Wat voor advies heb jij om dit recept te combineren met ijs? Ik heb dit weekend 10 man over de vloer en gekozen voor Amerikaans als thema. Baked Beans, Honey-Marinated Ham, en Peanutbutter Icecream en ChocolateChip CookieDough Icecream. Heb een KitchenAid met ijsmaker.
    Graag je advies.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Oeh klinkt heerlijk allemaal! Ik vind het lekker met vanille ijs, maar eigenlijk kunnen heel veel smaken. Zou kleine balletjes draaien van de cookie dough en deze los invriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze aan het ijs toevoegen.

      Beantwoorden
  35. Shivani says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura

    Ik heb de cookie dough een paar keer gemaakt alleen als ik het eet dan voel ik alle suiker korrels in mijn mond heb jij daar tips voor ? Het suiker lost niet op je voelt het ook als je er doorheen kneedt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Goed romig kloppen met de boter, dan lost het vanzelf op. Zelf vind ik fijne kristalsuiker het prettigst werken.

      Beantwoorden
  36. Sarah Roos says:
    5 jaar geleden

    LEKKER??
    kan je ook alle ingrediënten door 2 delen als je niet zo veel cookie dough wilt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat.

      Beantwoorden
  37. suzan says:
    5 jaar geleden

    Ik wil graag even een aanvulling/tip geven. Vanille extract kun je ook zelf maken. Je kunt wodka in een schoon flesje doen en hier vanillepeulen bij in doen. (Of zoals ik, een zakflacon wodka en daar de vanillepeulen in). Laat dit een paar weken donker staan en je hebt een top extractje.

    Beantwoorden
  38. Alicia says:
    5 jaar geleden

    Moet de boter hard of zacht zijn?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      boter moet altijd op kamertemperatuur zijn.

      Beantwoorden
  39. Margaux says:
    5 jaar geleden

    Je weet toch dat rauwe bloem (dus niet gebakken) ongezond is, je zou beter je bloem vooraf bakken. Handige tip om geen buikpijn te hebben. Wie eet er nu ook rauw deeg

    Beantwoorden
  40. Lola says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, heb dit koekjesdeeg gemaakt en als kleine bolletjes in de vriezer gelegd….wat een heerlijkheid mjammie. Ik koop de ingredienten zoals vanille extract en chocolate chips ook altijd bij de “leukste taartenshop” Bedankt voor dit recept Top!!! 🙂

    Beantwoorden
  41. Angelina says:
    4 jaar geleden

    Hoi, kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv normale bloem? xxx

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee, dat is niet mogelijk in dit recept

      Beantwoorden
      • Marittt says:
        4 jaar geleden

        Ik heb het gedaan met zelfrijzend bakmeel, het werkt ook prima alleen je moet er iets meer melk bij toevoegen ;3 x

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Zelfrijzend bakmeel is in dit geval niet slim om te gebruiken aangezien je het rauw opeet (en het rijsmiddel zijn werk dan nog niet gedaan heeft).

          Beantwoorden
  42. Madeleine says:
    4 jaar geleden

    Oh wauw, je recept dook heel makkelijk op toen ik er eentje zocht – en ik zocht er eentje zonder ei. Niet alleen vanwege de salmonella maar ook omdat ik de ziekte van Crohn heb, en daarmee wat ‘food issues’. Toevallig heb ik kokosolie staan, momenteel heel zacht door de zomerse temperaturen, dat heb ik ipv boter gebruikt. Ik mijd suiker gewoonlijk, maar nu maak ik een uitzondering. Het is heel erg genieten, bedankt!

    Beantwoorden
  43. Laticha says:
    4 jaar geleden

    Is het niet gevaarlijk als je het zonder het niet in de oven of magnetron in zet op eet want dan blijft het plakken in je darmen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee hoor, is niet gevaarlijk. Je eet het recept natuurlijk niet in je eentje in één keer op.

      Beantwoorden
  44. britt kloosterman says:
    4 jaar geleden

    is dit recept ook goed om cakepops mee te kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook prima

      Beantwoorden
  45. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept! Ik wil het voor mn surprise gaan gebruiken maar heb het afgelopen woensdag gemaakt en niet in de koelkast bewaard. Kan ik het morgen (zaterdagavond) nog steeds gebruiken? Of kan ik beter nieuwe maken?

    Groet,
    Chantal

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als het nog gegeten gaat worden zou ik het zeker opnieuw maken.

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        4 jaar geleden

        Dank je voor je reactie. Echter zit er toch enkel boter in en dat kan wel enkele dagen uit de koelkast nietwaar?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ik zou het zelf niet doen en adviseren, maar het staat je natuurlijk vrij om dit wel te doen.

          Beantwoorden
  46. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Heee Heee,

    Ik heb vandaag met volle enthousiasme dit recept nagemaakt! Helaas hadden ze in de supermarkt geen chocolade druppels. Daarvoor heb ik een reep pure chocolade gebruikt en daar kleine blokjes van gehakt. Nu vond ik wel dat het vrijwel naar bloem smaakt.. wellicht iets verkeerds gedaan? (wel volledig het recept aangehouden) Ik ga het vanavond proberen om er chocolade nog om heen te smelten, wellicht dat dit het ook lekkerder maakt.

    Super recept veder, ben fan!
    Vanavond ga ik je tortilla recept maken met kip, cremefreche, tomaat, kaas, lenteui. Wij zijn benieuwd.

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je alles wel goed afgewogen, het zou niet naar bloem moeten smaken namelijk.

      Beantwoorden
  47. Judith says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik wil deze koekjes graag gaan maken, lijken me super lekker. Hoeft het deeg niet gekoeld te worden. Dat zie ik bij heel veel koekjesrecepten staan. Als ik het deeg wel koel, zou het beslag dan minder uitlopen, want ik hou van lekker dikke koekjes.

    Groetjes van Judith

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dit recept is niet om koekjes mee te bakken, dit is eetbaar koekdeeg 😉

      Beantwoorden
  48. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Jaaa! Wat een briljant idee! Ik ga deze zeker maken. 🙂
    Dank je voor het recept! X Mariska

    Beantwoorden
  49. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik zou het willen verwerken als taartvulling . Is het iets om te combineren met bijv slagroom voor in mijn biscuit ?
    Of door enchated cream .
    Ik denk dat het te machtig is om alleen als vulling te gebruiken ?
    Bedankt alvast .
    groetjes Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het is machtig ja, maar dat is op te lossen door kleine stukjes te snijden. Je kunt het zeker combineren, maar ik vraag me af of slagroom de juiste combi is.

      Beantwoorden
  50. Karin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een soortgelijk recept met kristalsuiker en bruine suiker, de korrels suiker uit het deeg krijgen zodat je geen korrels suiker meer proeft is dat een kwestie van lang genoeg mixen? Krijg je dan altijd een glad beslag? ik doe er in mijn versie ook nog pindakaas doorheen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Door boter en suiker lang te kloppen zouden de korrel inderdaad zo goed als opgelost moeten zijn.

      Beantwoorden
  51. Eva says:
    4 jaar geleden

    Als ik minder deeg wil moet ik dan de ingredienten door de helft doen? (Gram)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt het inderdaad halveren als je minder wilt maken.

      Beantwoorden
  52. Britt says:
    4 jaar geleden

    Zou je het ook zonder kristalsuiker doen?
    En smaakt het dan net zo lekker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen.

      Beantwoorden
  53. Gretchen says:
    4 jaar geleden

    Ladies & Gentlemen, we hebben officieel een “zwangere vrouw friendly” koekiedeegrecept! Ik ben (nog) niet zwanger, maar dit is een heldenrecept, deeg zonder rauwe ei! Bedankt Laura!

    Beantwoorden
    • Sophie says:
      2 jaar geleden

      Hoi! Onderzoekers hebben gevonden dat je ook erg ziek kan worden van rauw meel door een bacterie die er in kan zitten. Ik zal adviseren om het meel eerst te verhitten in de magnetron.

      Beantwoorden
  54. Claire says:
    4 jaar geleden

    Ik heb in een ander recept gelezen dat je de bloem moet verhitten in de magnetron maar bij dit recept lees ik dat niet ? Heeft dit meerwaarde of niet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb nog nooit van die bereiding gehoord, durf niet te zeggen waarom dit wordt gedaan en of dit een meerwaarde heeft.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        3 jaar geleden

        Bloem wordt in de oven meestal gebakken om bacteriën en soortgelijken te doden. 🙂

        Beantwoorden
    • Eva says:
      4 jaar geleden

      Dit wordt gedaan om te bacterien te doden wat er in de bloem zit.
      Zoiets hoorde ik.

      Beantwoorden
  55. Sophie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het mogelijk om gepasteuriseerd ei te gebruiken waardoor het wel een goed koekje wordt om te bakken? (en heb je toevallig ook een idee hoeveel gram ik dan moet gebruiken) Zo kan je het deeg rauw eten en later bijv. invriezen en afbakken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou ik persoonlijk niet doen, dan kun je gewoon beter 2 soorten deeg maken in kleinere porties.

      Beantwoorden
  56. Kelly says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb dit geprobeerd maar het is echt niet te eten.. jammer

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Jammer dat je het niet lekker vond, ik en vele andere vinden het heerlijk. Smaken verschillen 🙂

      Beantwoorden
  57. Daae says:
    4 jaar geleden

    Als ik cookie dough deeg als kern in een cupcake wil verwerken (niet uithollen, maar dus mee de oven in) raad je dan dit recept aan of het deeg waar je normaal gesproken koekjes van bakt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dan zou ik gewoon normaal koekdeeg gebruiken.

      Beantwoorden
  58. Joy says:
    4 jaar geleden

    Hi! Moet het per se licht bruine bastard suiker zijn? Want ik heb alleen gele basterd suiker of witte basterd suiker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat de gele basterdsuiker hetzelfde is (of lijkt op) de lichtbruine basterdsuiker?

      Beantwoorden
  59. Sanne says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, kan het ook met donkere basterdsuiker?

    Groetjes,
    Sanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan, maar qua smaak is de lichtbruine het lekkerst.

      Beantwoorden
  60. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk Laura. Kan de negatieve reactie absoluut niet begrijpen. Gr. Rianne

    Beantwoorden
  61. Lola says:
    4 jaar geleden

    Ik vond het niet lekker

    Beantwoorden
  62. Heidy says:
    4 jaar geleden

    Tip: gebruik smarties! Vinden kinderen heerlijk!

    Beantwoorden
  63. Megan says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan je dit recept ook in de oven doen? Moet er dan nog iets door het recept of kan dit helemaal niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zoals in het artikel staat is dit niet aan te raden. Dan kun je gewoon beter een ander recept gebruiken.

      Beantwoorden
  64. Eva says:
    3 jaar geleden

    Kun je het ook zonder melk doen want ik mag geen lactose

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou sojamelk of water kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  65. Carlijn says:
    3 jaar geleden

    Voor hoeveel koekjesdeeg is dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb het destijds niet gewogen, maar je haalt er een flinke portie uit.

      Beantwoorden
    • Cher says:
      3 jaar geleden

      Wij hadden er 501 gram uitgehaald. (Voor 3 personen was dit al te veel.)

      Beantwoorden
  66. Ezperanza says:
    3 jaar geleden

    Kan het ook met tarwe Bloem

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  67. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Dit recept heb ik gisteren gemaakt en het is echt heerlijk! Smaakt net als ‘gewoon’ koekjesdeeg ?

    Beantwoorden
  68. D says:
    3 jaar geleden

    Love itt!

    Beantwoorden
  69. Eva says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het met de keukenmachine gemaakt maar hij is te luchtig moet ik dan meer bloem toevoegen om het weer goed te krijgen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat bedoel je precies met te luchtig? Want naar mijn weten kan koekdeeg niet te luchtig worden, oplossen met bloem zal in ieder geval niet helpen. Daar krijg je alleen een droger deeg van.

      Beantwoorden
  70. Anne says:
    3 jaar geleden

    Voor hoeveel personen, of hoeveel porties is het recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hangt er helemaal vanaf wat je ermee wilt doen, het is voor een goede kom vol.

      Beantwoorden
  71. Maxime says:
    3 jaar geleden

    Kan je de boter ook eerst smelten, zodat je het makkelijker kan kloppen met de suiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat kan niet, naast dat je het niet romig kunt kloppen werkt gesmolten boter niet voor koekdeeg.

      Beantwoorden
  72. Yara says:
    3 jaar geleden

    Hoe lang is het deeg houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ongeveer een week

      Beantwoorden
  73. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept ook vorige week gebruikt en heb er truffels van gemaakt. Echt super lekker 🙂

    Beantwoorden
  74. Daphne VC says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kan niet wachten om aan het recept te beginnen, ik ga er deze namiddag mee aan de slag!

    Nog een vraagje, is zelfrijzende bloem oké om te gebruiken?

    Bedankt hoor!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, hiervoor moet je gewoon bloem gebruiken. Als er zelfrijzend bakmeel nodig is staat dit áltijd in het recept.

      Beantwoorden
  75. Gina says:
    3 jaar geleden

    Ik ga dit recept gebruiken voor een school opdracht, maar ik zoek iets voor variatie want ik ga meerdere porties maken… weet iemand toevalig wat? ( iets anders dan chocolade )

    Beantwoorden
    • Hanna says:
      3 jaar geleden

      Hmm?
      Mischien zijn oreos of smarties wel lekker erin?

      Beantwoorden
  76. Iris says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura, Kan dit recept ook met zelfrijzend bakmeel ipv bloem ? ( Bij gebrek aan beter en het niet-open zijn van de supermarkt.. )
    Groetjes, Iris

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, dat is niet mogelijk.

      Beantwoorden
  77. Johan says:
    3 jaar geleden

    Ongebakken meel eten is af te raden ivm de e coli bacterie (Google maar eens). Het is niet alleen ei waarvan je ziek kunt worden bij ongebakken koekjesdeeg.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je geen risico wilt lopen kun je de bloem verhitten in de magnetron.

      Beantwoorden
  78. Suzan says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Waar kan ik de andere recepten met dit deeg vinden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Via de zoekfunctie zijn die oa te vinden: https://www.laurasbakery.nl/?s=eetbaar+koekdeeg

      Beantwoorden
  79. Manuela says:
    3 jaar geleden

    Gebruik je hiervoor roomboter of gewone boter van bv blueband? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Voor bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
  80. heidi walraven says:
    3 jaar geleden

    hai kan dit recept ook zonder vanille exstract maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan.

      Beantwoorden
  81. Han says:
    2 jaar geleden

    Hi, vraagje klopt het dat je de suiker qua structuur nog goed voelt bij het eten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, maar als je boter en suiker goed romig klopt dan lost de suiker ook deels op.

      Beantwoorden
  82. Pingback: Bisc8
  83. Letitia says:
    2 jaar geleden

    Heb je ook alternatieven zoals brownie cookie dough of salted caramel cookie dough en dergelijke ? Zou graag eens iets ‘specialer’ maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Helaas, die zijn er (nog) niet.

      Beantwoorden
  84. Pingback: Cookie Dough Fudge | Recepten
  85. Pingback: Chocolate Chip Cookie Dough Koekdeeg | Recepten
  86. Sharona says:
    2 jaar geleden

    Ik vind t niet meer lekker ik wil er nu koekjes van maken moet ik een ei of iets toevoegen?

    Beantwoorden
    • Sharona says:
      2 jaar geleden

      En hoe hoog moet de oven en hoe lang moet ik ze erin laten

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zoals je kunt lezen is dit recept niet echt geschikt om koekjes van te bakken.

      Beantwoorden
  87. Laura says:
    2 jaar geleden

    Jeetje wat een hoop vragen.. ik vind het knap dat je nog iedere keer reageert ook nog!
    Verder wilde ik zeggen dat het een lekker deegje was, wilde het eigenlijk stiekem zo al opsnoepen maar heb het toch kunnen bewaren voor de cookie dough rice crispy treats.
    Bedankt voor je duidelijke en lekkere receptjes.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Haha, het is wel steeds lastiger om bij te kunnen houden hoor 😉 Fijn dat het zo in de smaak viel!

      Beantwoorden
  88. Naomi says:
    2 jaar geleden

    Hi kun je in plaats van bloem ook zelfrijzendbakmeel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dat is in dit recept niet mogelijk.

      Beantwoorden
  89. Amy says:
    2 jaar geleden

    Ik had geen ei in huis en geen zin om naar de winkel te gaan maar zon zin in vers gebakken koekjes toen heb ik dir recept gemaakt en gebakken! Ze waren gebakken ook heel erg lekker!

    Beantwoorden
  90. Eveline says:
    2 jaar geleden

    Belachelijk dat je dit online zet. Rauw bloem eten is erg gevaarlijk, voor bacteriën en salmonella. Ik heb dit gemaakt en nu erge buikpijn heb net gelezen dat het ontzettend gevaarlijk is!! Misschien volgende keer beter onderzoek doen naar de ingrediënten, want dit kan voor vele zieken zorgen…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wanneer je dit met mate eet is er niets aan de hand, heb ik zelf al vele malen gedaan. En als je graag alle mogelijke (kleine) risico’s wilt uitsluiten kun je het bloem even in de magnetron verhitten. Dan zijn mogelijke bacteriën weg.

      Beantwoorden
  91. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb dit al een paar keer gemaakt, erg lekker 😋. Helaas zonder chocolade, want daar krijg ik migraine van. Iemand een idee voor een andere vulling?
    Groetjes, Miranda

    Beantwoorden
  92. Cyrille says:
    1 jaar geleden

    Heyy Laura,
    Kan het ook met witte chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, zeker kan dat.

      Beantwoorden
  93. Hinse Kottmann says:
    1 jaar geleden

    Kan je de bloem ook vervangen met zelfrijzend bakmeel?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Gezien je het niet afbakt zou dat in principe moeten kunnen!

      Beantwoorden
  94. Anoniem says:
    10 maanden geleden

    Is het gevaarlijk om zo rauwe bloem te eten? En de boter? Ik heb hier niet veel kennis van maar ik ben een overthinker. Ik heb gelezen dat het gevaarlijk is om rauwe bloem te eten, van rauwe ei wist ik het al maar bloem nog niet?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Zie mijn reactie op je meest recente reactie.

      Beantwoorden
  95. Anoniem says:
    10 maanden geleden

    En nog een vraagje, ik heb het gemaakt met zelfrijzende bloem, en ik heb er niet veel van gegeten maar wel een beetje, is dit schadelijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Het bestaat inderdaad (een hele kleine) mogelijkheid schadelijke bacterie in rauw bloem of meel zit. Als je hier angstig voor bent kun je het bloem of meel voordat je het snoept het beste even kort bakken in de oven.

      Beantwoorden
  96. Nikky says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zit er nog verschil in wat voor zout je gebruikt?

    Liefs!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Je kunt fijn of grof zout gebruiken. Het eerste is subtiel van smaak en het tweede zul je soms wat ‘explosiever’ proeven als je begrijpt wat ik bedoel.

      Beantwoorden
  97. Astrid says:
    8 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Ik wil dit binnenkort gaan proberen. Nu zie ik dat ze in Amerika voor eetbaar koekjeddeeg de bloem eerst toasten in de oven om zo de eventuele bacteriën diein de bloem aanwezig te zijn te doden.. is dit hier niet nodig?.
    Groeten Astrid.

    Beantwoorden
    • Renske says:
      8 maanden geleden

      Hoii, de bloem toasten is alleen voor de veiligheid. Als je zeker wil weten dat je geen bacterieen er hebt moet je de bloem wel toasten.

      Beantwoorden
      • Astrid says:
        8 maanden geleden

        Hartstikke bedankt voor je reactie 😍

        Beantwoorden
  98. anna says:
    5 maanden geleden

    de ‘klik hier’ voor alternatieve opties voor de cholate chips werkt niet.
    wat zouden alternatieven zijn?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Oma’s Appeltaart

Caramel Shortcake

Banketbakkersroom

Brioche

Volgende Post
Review + winactie Wilton Treatwich bakpan

Review + winactie Wilton Treatwich bakpan

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-34

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

Nieuwe receptprintable: kruidnoten

door Laura Kieft-11 november 2020-2

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis...

Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

door Laura Kieft-09 november 2020-0

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan