
In een ver ver verleden zette ik alleen foto’s met een verhaaltje online op mijn blog. Zo ook bij de chocolade whoopie pies die in ik november 2010 online zette, bijna 10 jaar geleden al! Voor wie het leuk vind om de vreselijke foto’s met roze randjes van toen nog even te zien: hier kun je je lol op 😉 . De fotografie is er gelukkig op vooruit gegaan in de laatste 10 jaar, en het is ook best handig dat ik nu wel de recepten deel van wat ik maak. Toen ik mijn blog 10 jaar geleden startte deed ik dit puur voor de lol, ik dacht er pas over na om recepten te delen toen wildvreemde mensen hier om vroegen. Ineens werd het groter dan een stukje internet voor mijn eigen plezier en dat van familie en vrienden. Nou goed, tot zover een stukje bloggeschiedenis. In de laatste jaren is er veelvuldig gevraagd om het recept voor whoopie pies. Zo vaak dat ik laatst besloot dat ik ze gewoon nog eens moest maken. Dus hier zijn ze: chocolade whoopie pies met frambozencrème, mét recept!

Chocolade whoopie pies met frambozencrème
Ingrediënten
Cakejes
- 60 gram ongezouten roomboter
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram donkerbruine bastersuiker
- 1 ei (M)
- 60 ml melk
- 180 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
Frambozenvulling
- 150-200 gram poedersuiker
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 el ongeklopte slagroom
- 3 frambozen (voor de creme)
- ongeveer 10 extra frambozen (los in de vulling)
Instructies
Cakejes
- Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen, doe hetzelfde met de melk.
- Bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout voeg je tegelijk toe. Mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen en vul een spuitzak met het beslag.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit kleine hoopjes van het beslag, die van mij waren ongeveer 4-5 centimeter in doorsnede. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen uit in de oven. In totaal moet je 40 cakejes hebben om 20 whoopies te kunnen maken.
- Bak de cakejes in 10-12 minuten op 180 graden (boven en onderwarmte).
Frambozenvulling + samenstellen
- Doe 150 gram poedersuiker, boter, slagroom en de 3 frambozen in een kom en mix tot een mooie crème ontstaat. Gebruik eventueel meer poedersuiker om hem steviger te maken. Het is goed om te weten dat de vulling bij het rusten ook nog iets steviger wordt.
- Als de cakejes volledig zijn afgekoeld sorteer je ze op gelijke grootte. Doe de vulling in een spuitzak en halveer de extra frambozen.
- Neem een cakeje en spuit hier een ring van de vulling op, in het midden plaats je een halve framboos. Plaats het tweede cakeje er bovenop en klaar is je whoopie pie. Doe dit voor alle whoopies.
Tips
- Het werkt het snelst als je de helft van de cakejes met de platte kant naar boven legt. Zo kun je er achter elkaar de vulling op spuiten en ze verder afmaken.
- De cakejes kunnen ondanks de slagroom gewoon buiten de koelkast bewaard worden, de suiker conserveert dit als het ware.
Goed verpakt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Cakejes zitten in de oven… Straks de crême maken en genieten…;) Dank voor dit lekkere recept…
Leuk, geniet ervan!
zou je bv ook van die gevriesdroogde frambozen kunnen gebruiken ?
Dat weet ik niet zeker, maar het lijkt me wel. Verse frambozen zullen het beste werken, met naar mijn mening het beste resultaat.
Hee Laura. Vanmiddag deze heerlijke cakejes gemaakt. Zoals altijd klopt het recept en is het goed te volgen. Wel heb ik nog een vraagje over de 2eetl. Slagroom in de botercreme. Kun je deze ook vervangen door melk?
Liever niet, want je gaat het opkloppen!
Hey Laura ziet er super lekker uit!!!! ga het zeker een keertje uitproberen!
Hoi Laura, het water loopt me in de mond! Denk je dat ik de whoopies voor Valentijn in de vorm ve hartje kan spuiten? Of lopen ze teveel uit tijdens t bakken? Thanks!
Het loopt wel iets uit, dus ze zullen niet perfect de vorm behouden.
Echt smullen! Bedankt voor het recept!
Heerlijk lekker. Perfecte afsluiter voor ons valentijnsdiner! Bedankt voor het receptje 😊