Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolade muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 februari 2017
in Inspiratie, Muffins, Video, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Inmiddels zijn er meer dan genoeg muffins op Laura’s Bakery te vinden, het enige dat nog ontbrak was een goed basisrecept voor chocolade muffins. Ik gebruikte namelijk gewoon altijd een vanille muffins als basis voor al mijn recepten. Na wat experimenteren in de keuken heb ik ook een lekkere en eenvoudige chocolade muffin weten te creëren waarvaan ik het recept uiteraard met jullie deel. Zie dit recept vooral als basis om weer lekker verder mee te variëren, bijna alles is mogelijk!

Kun je de video niet zien, bekijk hem dan hier. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe video’s die ik plaats? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Hier komen ook video’s online die niet op Laura’s Bakery geplaatst worden.

Recept afdrukken

Chocolade muffins

Een eenvoudig recept, met een heerlijk eindresultaat: chocolade muffins. Hier kun je natuurlijk ook weer lekker mee variëren.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 100 gram melk chocolate chips + extra ter decoratie

Instructies

  • Voeg in een eerste kom alle droge ingrediënten samen: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Meng de ingrediënten door elkaar.
  • In een andere kom doe je de eieren, melk en zonnebloemolie. Mix met een garde door elkaar en voeg toe aan de kom met droge ingrediënten. Met een spatel meng je tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Het is niet erg als het beslag nog wat klonten bevat.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag.
  • Met een ijsschep verdeel je het beslag over de muffinvormpjes. Strooi eventueel ook wat extra stukjes chocolade over de muffins.
  • Bak de chocolade muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Hoe je deze muffins bewaart lees je hier.

Vorige post

Volgende post

pizza pannenkoeken hapjes
Botercrème een smaakje geven

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
2

...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Marielouise says:
    4 jaar geleden

    Kan de zonnebloemolie vervangen worden door kokosolie? Of heb ik dan andere hoeveelheden nodig?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je proberen, maar heb ik geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  2. SterkInDeKeuken.nl says:
    4 jaar geleden

    Daar krijg je meteen trek van! Ziet er heerlijk uit! 🙂

    Beantwoorden
  3. lya Brem says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt maar ze waren erg droog

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan heb je ze waarschijnlijk te lang of te heet gebakken. Temperatuur is voor boven- en onderwarmte, bij hetelucht moet de temperatuur lager.

      Beantwoorden
    • Toos says:
      10 maanden geleden

      Recept exact gedaan. Wij vinden er geen chocolade smaak aan. Al je recepten zijn top. De structuur is verder prima.

      Beantwoorden
  4. Jonna@burgertrutjesNL says:
    4 jaar geleden

    Lekker recept! Chcolade muffins gaan er hier altijd wel in

    Beantwoorden
  5. Conja says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn perfect! Heerlijk smeuïg en niet té zoet. In plaats van zonnebloem- heb ik olijfolie gebruikt. Omdat het maar relatief weinig is in verhouding, proef je het totaal niet terug. Ik heb de muffins 18 minuten op 200 graden gebakken en toen nog 4 min. op 175, mijn combi-oven doet er altijd net wat langer over.

    Beantwoorden
  6. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de muffins gemaakt, maar ze zijn niet zo smeuïg als ok had verwacht, eigenlijk zijn ze aan de droge kant. Hoe komt dit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dan zijn ze te heet en/of te lang gebakken. Volgende keer dus proberen de temperatuur wat lager te zetten en iets korter. Als je een heteluchtoven hebt moet de temperatuur sowieso al 10-20% lager.

      Beantwoorden
  7. Yvonne says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Lijken mij heel erg lekker.

    Waar koop jij deze goede vormpjes.
    Ben er al heel lang naar op zoek.

    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      bij kook- en taartdecoratie winkels zijn deze te koop.

      Beantwoorden
  8. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    kun je ook lichtbruine basterdsuiker of fijne kristalsuiker gebruiken? Zo ja, hoeveel gram?

    Alvast bedankt!

    Brenda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het in dit recept zelf niet doen omdat je smaak heel anders wordt, maar het kan wel. Hoeveelheid blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  9. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben nogal fan van kokos, en dan vooral in combinatie met chocolade :). Ik weet dat jij geen fan bent van kokos, maar als ik naast de chocolate chips kokosrasp toe zou willen voegen aan dit recept, wat zou dan een geschikte hoeveelheid zijn om een mooie combinatie van kokos en chocolade te krijgen?

    Groetjes,
    Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou de rasp gewoon naar smaak toevoegen. Omdat ik het nooit gebruik durf ik niet te zeggen hoeveel gram dat zou moeten zijn helaas 😉

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        4 jaar geleden

        Hoi ik ga muffins bakken voor Moederdag kan ik er ook gesmolten chocolade in doen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Heb ik nog niet geprobeerd, maar je kunt het testen natuurlijk. Kans bestaat wel dat je beslag te zwaar wordt en daarmee niet luchtig.

          Beantwoorden
  10. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Er staat 100 gram melk wat bedoel je daar mee

    Beantwoorden
  11. Marieke says:
    4 jaar geleden

    O er staat melk CHOCOLADE ooeps???

    Beantwoorden
  12. Fairytale Flavors says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    deze muffins zien er echt superlekker uit! Het water komt me in de mond 🙂 ! Dankje voor het leuke receptje!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

    Beantwoorden
  13. Rba says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb dit recept vandaag met mijn dochter gemaakt. Het was binnen een mum van tijd klaar, zonder gedoe met mixer enz. En… ze zijn superlekker! Dit is vanaf nu ons vaste recept. Dank je wel! Groetjes

    Beantwoorden
  14. CATHARINA says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. Heerlijke muffins. Voor een nog intensere chocolade smaak heb ik er 100 gr gesmolten (au bain Marie) pure chocolade 85% aan toegevoegd. Wel eerst iets laten afkoelen voordat je het toevoegt aan de rest…

    Beantwoorden
  15. clair1991 says:
    3 jaar geleden

    Ik heb er ook een theelepel chilipoeder doorgemixt. Ik vind dat erg lekker bij chocolade gebak ed. Dankjewel voor dit gemakkelijke recept.

    Beantwoorden
  16. Fé says:
    3 jaar geleden

    ik heb ze gemaakt, en ze zien er heerlijk uit. de smaak valt alleen een beetje tegen. ze zijn echt niet zoet en ze smaken ook niet echt naar chocolade. jammer! ik denk dat ik er nog een topping voor ga maken, om ze nog een beetje meer smaak te geven

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat zoetheid betreft: smaken verschillen, je kunt wat meer suiker toevoegen. Maar muffins horen ook niet heel erg zoet te zijn, die zijn altijd wat neutraler dan cupcakes bijvoorbeeld. Chocoladesmaak vond ik juist erg goed, zou kunnen liggen aan je gebruikte ingrediënten.

      Beantwoorden
  17. Karen says:
    2 jaar geleden

    Hallo

    Om de chocoladechips toe te voegen aan het beslag, bedoel je dat die droog worden toegevoegd of eerst laten smelten?

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die voeg je gewoon zo als stukjes toe. Als ze gesmolten moeten worden zou dit in het recept staan.

      Beantwoorden
  18. Heidi says:
    2 jaar geleden

    Hallo,

    Welke cacaopoeder gebruik je?
    Ik heb er om ook chocolademelk mee te maken maar dan is de muffin lichter van kleur. Dus ik denk dat jij andere gebruikt…
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik droste, dat is echt cacaopoeder. Ik gok dat jij een speciale chocolademelk mix hebt, dat is geen cacaopoeder (maar al een mix van verschillende dingen).

      Beantwoorden
  19. Emilie says:
    2 jaar geleden

    Meestal laat ik suiker weg bij het bakken, heb ik nu niet gedaan. Bij deze muffins heb ik het gevoel dat er juist meer zoet bij zou moeten. Mijn dochter van 5 vindt ze helaas niet zo lekker. Zien er wel mooi uit.

    Beantwoorden
  20. Keukenmama says:
    1 jaar geleden

    Ik heb deze muffins gemaakt. Heerlijk smeuig maar niet zo’n duidelijke chocoladesmaak..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat meer cacao naar jouw smaak toevoegen dan een volgende keer 🙂

      Beantwoorden
  21. fedra says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura , kan je het recept ook makkelijk delen door 2 ?
    Voor 6 cakejes.

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor geen probleem.

      Beantwoorden
  22. Pien says:
    1 jaar geleden

    Ik vind jouw recepten normaal gesproken erg goed, maar deze was niet zo. Ik heb ze niet te heet en ook niet te lang gebakken, maar toch waren ze niet echt smeuïg, en echt helemaal niet zoet. Ik hou niet van te zoet, maar dit was echt te weinig suiker. Jammer..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat jammer om te lezen! Door de cacaopoeder worden de muffins wat ‘bitterder’ en vinden sommigen dat er meer suiker nodig is. Ik vind dat persoonlijk niet nodig.

      Beantwoorden
  23. Ilona says:
    5 maanden geleden

    Toch even iets tegen de reacties hier inbrengen, deze muffins samen met mijn peuterzoontje gebakken en er juist erg blij mee. Niet overdreven zoet en wat complexer door de donkerbruine suiker, prettig compact, goeie cacaosmaak en ik heb in plaats van de chips gehakte goeie kwaliteit melkchocolade gebruikt en dat viel ook niet tegen. Makkelijk recept ook, leuk voor samen met een nog niet al te behendige koter. Heb er overigens ene stel ingevroren, maar Laura: wat is naar jouw idee de beste manier om deze muffins weer te ontdooien? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Thanks voor je reactie! Ik vind het handig om ze per stuk in te vriezen, dan kun je er makkelijk eentje uithalen en ontdooien. Ik doe er verder niets spannends mee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Volkoren kaiserbroodjes

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Mini kerstboom pizza’s

Soorten suikers om mee te bakken

Volgende Post
Botercrème een smaakje geven

Botercrème een smaakje geven

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan