Choco praline pops

Gepost: 14 november 2012 Laatst bewerkt: 19 september 2023
57

CHOCO PRALINE POPS

Had ik al verteld dat ik erg blij ben met mijn cakepop maker en alle mogelijkheden die het apparaat heeft? Ook deze lekkere choco praline pops waren hier thuis een succes, het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat ze snel op waren. De combinatie van luchtige cake met de lekkere smeuïge praline vulling in een knapperig laagje chocolade… ja, die smaakte erg goed!

recept CHOCO PRALINE POPS

Bak met de cakepop maker lekkere balletjes cake. Ik gebruikte vanille cake, voor echte choco bommetjes zou je ook chocoladecake kunnen gebruiken. De praline kocht ik in een handig bakje van Funcakes. Wel even goed doorroeren voor gebruik, maar dan heb je ook een héérlijke praline vulling voor je pops. Vul een spuitzak met de praline en zet hier een lang, smal spuitmondje op, ik gebruikte nummer 230 van Wilton. Steek het spuitmondje in het cake balletje, iets verder dan de helft, en vul deze met de praline.

CHOCO PRALINE POPS
recept

Smelt chocolade in een chocolade smelter of in de magnetron en doop hier alle gevulde cake balletjes in. Leg ze te drogen op een stuk bakpapier voordat je ze gaat decoreren. Wanneer alle chocolade goed is uitgehard kun je beginnen met decoreren.

CHOCO PRALINE POPS
maken

Vul een spuitzakje met witte chocolade, knip het puntje eraf en spuit met een zigzaggende beweging lijntjes over de cake balletjes. Geen spuitzak in de buurt? Je kunt ook met een lepeltje chocola dit effect krijgen. Gewoon de chocola eraf laten lopen en de zigzaggende beweging maken.

CHOCO PRALINE POPS
bakken

En dan een doorsnede van deze overheerlijke choco praline pops! De meeste praline vulling is er hier al afgebeten, maar ik denk dat jullie het idee wel snappen 😉

Wat hebben jullie al van lekkers gemaakt met de cakepop maker? Of wat zou je graag nog willen maken?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Nog maar een keertje dan! Ik wilde dus zeggen dat ik dit echt superleuk vind! Ik lust zelf alleen geen praliné dus ik zou voor ganache gaan. Zelf maak ik de cakepops altijd volgens de bakerella manier. Jou manier van dippen van de balletjes vind ik wel superhandig met die vork, dat ga ik ook eens proberen 🙂

    Anouk!

  2. Tanya schreef:

    Wat zien ze er mooi en lekker uit!

  3. Anonymous schreef:

    Wat ziet dat er lekker uit!
    Liefs,
    MrsP.

  4. Joke schreef:

    Lekkerrrrrrrr !!!!!!!!

    Liefs, Mam ♥

  5. Nayra schreef:

    Ik maak ze ook volgens de Bakerella manier, heb het overigens ook maar twee keer gedaan (wat een werk zeg!) Dus zit echt te overwegen zo’n popmaker te kopen (lijkt iig veel eenvoudiger!)
    Gr! Nayra.

  6. anja schreef:

    oh jij bent zo verkeerd voor mijn lijn ,hahahahah maar o zo lekker.
    ik weet wat ik vraag voor kerst is een leuk kadootje.ziet er top uit.
    en dames wat is de bakerella manier??
    lieve gr Anja

    1. Laura's Bakery schreef:

      De bakerella manier is cake verkruimelen en dan met bijv. botercreme wat plakkeriger maken zodat je er balletjes van kunt draaien.

  7. O, ik ben ook zo blij met dat apparaat. Heb alleen nog niet geprobeerd om het zonder stokje te doen omdat ik het idee heb dat het mij zou storen als de chocolade niet helemaal rondom zit. Maar goed, als je de balletjes netjes laat liggen zie je daar natuurlijk niks van. En als ze op zijn al helemaal niet 😀

    Het ziet er iig hartstikke lekker uit weer!

  8. Cynthia schreef:

    Hoi Laura, het beslag wat jij gebruikt van funcakes, krijg je daar lekkere luchtige cakejes mee? Niet te droog?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vin dat je met funcakes heerlijk luchtige cakejes krijgt, totaal niet droog!

  9. Nancy schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb ook een cakepop maker. Hoe lang bak jij de cakepops? Ik ben daarin nog zoekende en mijn pops zakken een beetje in. De smaak is echter wel goed en ze zijn niet plakkerig van binnen. Ik zie dat die van jou ronder zijn.

    Ik hoor graag van je.
    Met vriendelijke groetjes! Nancy

  10. Mar schreef:

    Hi,

    wat is het recept voor de vanille cake pops?

    Groetjes

  11. Bernadette Cardinael schreef:

    Beste, als ik ganache op iets aanbreng ( vb koekjes, melocekes) dan blijft de chocolade kleven, zodat je niet netjes kunt eten. Je handen hangen vol chocolade…
    Hoe kan je dit oplossen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt proberen met een spuitzak te werken (afhankelijk van de dikte van de ganache), of handschoenen bijvoorbeeld! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *