Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Carrot cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 maart 2018
in Cakes, Feestdagen, Pasen, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Daar is hij dan eindelijk: het recept voor een carrot cake! En als ik zo vrij mag zijn, dit is echt de allerlekkerste worteltaart ooit. Ik heb inmiddels heel wat carrot cakes gegeten en had duidelijk voor ogen waar mijn versie aan moest voldoen. Het resultaat werd zelfs nog lekkerder dan ik had gehoopt, dus je kunt begrijpen hoe blij ik ben met dit recept. Deze worteltjestaart is luchtig, smeuïg en precies kruidig genoeg. Als losse cake al perfect, maar in combinatie met de cream cheese frosting wordt het pas echt een feestje. Ik maakte er zelf een laagjestaart van, maar heb lang getwijfeld of ik het beslag niet in een tulband zou bakken. Dat ziet er vast ook prachtig uit als je de cream cheese frosting bovenop smeert en hem decoreert met walnoten.

Recept afdrukken

Carrot cake

Deze carrot cake is luchtig, smeuïg, precies kruidig genoeg en heeft een heerlijke cream cheese frosting. Het is misschien wel de lekkerste carrot cake ooit!
VOOR EEN 20 CM TAART, 12-14 PERSONEN

Ingrediënten

  • 4 eieren (M)
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl gember
  • 0,25 tl kruidnagel
  • 400 gram wortel (geraspt)
  • 125 gram walnoten (fijngehakt)

Ter decoratie

  • 1 portie cream cheese frosting (volgens recept)
  • extra walnoten

Instructies

  • Begin met het raspen van de wortels. Zelf gebruik ik bospenen, maar met een winterpen kan ook. Rasp de wortel verder niet de grof, maar ook zeker niet zo fijn dat het er als een papje uit komt. Je wilt kleine, dunne sliertjes wortel. Dat is uiteindelijk het lekkerst in de cake (gekochte zakjes met rasp vind ik zelf te grof).
  • Na het raspen kun je beginnen aan het beslag. Doe de eieren, zonnebloemolie en vanille-extract in een kom en klop met een garde door elkaar. Voeg de suiker toe en roer dit vast door het mengsel. Bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden kun je tegelijk toevoegen en door het beslag spatelen.
  • Zodra deze droge ingrediënten zijn opgenomen voeg je de geraspte wortel toe en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
  • De cake bak je in 3 losse lagen, je krijgt dan een beter resultaat dan wanneer je hem als 1 grote cake zou bakken en later doorsnijdt. Als je 3 bakvormen van 20 cm hebt kun je het beslag daar gelijk over verdelen, anders doe je dit vast in kommen zodat de lagen cake even groot worden.
  • Vet je bakvorm(en) in en bestuif deze met bloem, leg op de bodem een bakpapiertje zodat ze makkelijk loslaten. Stort het beslag in de bakvorm(en).
  • Bak de lagen cake in 15-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de lagen cake even afkoelen in de vorm voordat je ze verplaatst naar een rooster om helemaal af te koelen. Verpak de lagen cake na het afkoelen in folie als je de taart nog niet gelijk afmaakt. De cakes kun je al prima een dag of 2 van tevoren maken.
  • Maak de cream cheese frosting volgens recept, daarna kun je beginnen met het opbouwen van de taart.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of taartstandaard en verdeel er een laagje frosting over, ik koos zelf voor dunne laagjes frosting. Leg de tweede plak cake er bovenop en vul deze op dezelfde manier. Vervolgens eindig je met de derde en laatste plak cake, zorg dat de platte onderkant (zoals gebakken) nu de bovenkant wordt.
  • Voordat je de taart afsmeert vul je eerst alle kiertjes op met frosting en breng je ook een dun laagje aan op de bovenkant. Gebruik vervolgens een paletmes om de taart rondom strak af te smeren. Maak je bord of plateau rondom schoon met een licht vochtig keukenpapiertje.
  • Doe de overige frosting (zonder kruimels!) in een spuitzak met gladde spuitmond. Maak een cirkel van toefjes bovenop de taart. Hier vind je tips om dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Decoreer de toeven bovenop met de extra walnoten.
  • En klaar is je carrot cake!

Tips

  • Als decoratie kun je ook kleine worteltjes maken van fondant/marsepein. Past perfect bij deze taart.
  • In dit artikel vertel ik je hoe je snel en makkelijk de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier bekleedt.
  • Tips voor het afsmeren van een taart lees je in dit artikel. Je volgt dit dan tot en met de crumb coat.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed. Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Blini’s met gerookte zalm
Amandel-abrikoos koekjes

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 164

  1. Birgit says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, als ik hem in een tulbandvorm wil bakken, kan ik dan dezelfde hoeveelheden gebruiken? En hoe lang moet hij dan, denk je, in de oven?

    Beantwoorden
    • Melissa says:
      3 jaar geleden

      Ja, dat vroeg ik me ook af.
      Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde?

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is afhankelijk van het formaat (en de inhoud) van je tulbandvorm, je zult in ieder geval een eind komen (misschien heb je wel iets meer nodig). Baktijd verschilt daarmee dus ook, waarschijnlijk ongeveer 60 minuten.

      Beantwoorden
  2. Marije says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!!

    Als ik het recept halveer en in 1 vorm stort, hoe lang zou de cake dan ongeveer moeten bakken? Of kan ik gewoon de regel aanhouden met de sateprikker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hangt helemaal af van het formaat vorm. De regel met de sateprikker geldt altijd om te controleren 😉

      Beantwoorden
  3. Stephanie says:
    3 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Vraagje, kun je dit recept ook zonder noten maken? Wat zou ik er dan in kunnen doen om deze te vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou ze gewoon weg kunnen laten.

      Beantwoorden
  4. Samantha says:
    3 jaar geleden

    Ik heb gemberwortel poeder. Kan dat ook of bedoel je dat juist?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      inderdaad in poedervorm, bij het bakken gebruik je altijd poeder.

      Beantwoorden
    • Semmy says:
      2 jaar geleden

      Wat nou als die net in de oven zit met stemgember kwart thee lepel? Mislukt het dan?

      Beantwoorden
  5. Melanie says:
    3 jaar geleden

    Deze ga ik maken! Komen de kruiden ongeveer overeen met voorgemixte speculaaskruiden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      er zitten (een aantal) gelijke kruiden in, maar qua smaak vind ik het wel echt anders. Deze combinatie past beter bij carrot cake.

      Beantwoorden
  6. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Ik zou deze graag in een vierkante vorm bakken, zodat ik er blokken van kan snijden. Is het daar stevig genoeg voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Snijd dan wel aan met een goed scherp mes.

      Beantwoorden
      • Rianne says:
        2 jaar geleden

        Ziet er lekker uit! Is deze taart ook goed in te vriezen?

        Beantwoorden
    • Alice says:
      1 jaar geleden

      Hallo Laura,

      Een vraagje. Ik kom net terug van de winkel om alles te kopen, zie ik dat ik baking soda ben vergeten. Wat kan ik hiervoor in de plaats toevoegen? Of kan ik het evt ook weg laten?
      Groetjes Alice

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Zeker niet weglaten! Je hebt het echt nodig. Je zou 3 extra tl bakpoeder kunnen toevoegen. Werkt niet hetzelfde, maar komt in de buurt.

        Beantwoorden
  7. Manon says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Bedoel je met ‘gember’ verse gember of gemberpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      gemberpoeder, bij het bakken gebruik je altijd gedroogde kruiden in poedervorm (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
  8. Ilse van Engen says:
    3 jaar geleden

    Ziet er prachtig uit! Ga ik binnenkort maken!

    Beantwoorden
  9. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Het recept lijkt me heerlijk!
    Maar……..ik kan ‘m weer niet uitprinten.
    Graag zie ik het printertje weer te gemoed onder aan het recept.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die staat er gewoon hoor, nooit weggeweest. Meest rechtse icoontje.

      Beantwoorden
      • Sabine says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Er staat in het recept na het raspen van de wortels, dat je de eieren, olie en vanille extract met een garde moet kloppen. Voor hoelang ongeveer? Tot de eieren stijf geklopt zijn of gewoon alleen even mengen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Tot alles goed gemengd is.

          Beantwoorden
        • Laurine says:
          10 maanden geleden

          Wat is roomkaas en welke gebruik jij ?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            10 maanden geleden

            Vaak Monchou of Philadelphia naturel.

  10. Siv says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura. I have learned that baking soda needs sour (karnemelk, yoghurt or buttermilk or soo…) to develop bubbles. I dont see sour in your carrotcake. Why?
    Kind regards from Siv

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      The baking powder contains sour (and the brown sugar too). I made this list with ingredients that work with baking soda: https://handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

      Beantwoorden
      • Siv says:
        3 jaar geleden

        Thanks Laura!

        Beantwoorden
  11. Demelza says:
    3 jaar geleden

    Hele stomme vraag misschien, maar er staat 0,25 kruidnagel…..ik heb alleen hele kruidnagels liggen! Kan ik deze gewoon veramalen tot poeder en gebruiken??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er staat ‘tl’ bij, een kwart theelepel dus, en dan inderdaad gewoon de gemalen variant. Bij het bakken gebruik je altijd kruiden en specerijen in poedervorm.

      Beantwoorden
  12. Sigrid says:
    3 jaar geleden

    Hij was heerlijk!!!!!!! Baktijd moest in mijn oven langer en ik had te weinig frosting om m zo mooi af te smeren met toefjes, maar deze maken we zeker vaker! Best machtig, dus 12 stukjes konden er makkelijk uit.

    Beantwoorden
  13. May says:
    3 jaar geleden

    Het was super lekker! Gemaakt voor op werk en alles binnen een uur op ?. Ik heb een brownie vorm gebruikt en 2 x gebakken. Toefjes verdeeld over de brownie en wat kaneelpoeder erop gestrooid. Ook een mix gebruikt van donkere en lichtere bastaard suiker. Deze ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
  14. Lonneke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Het recept klinkt heerlijk! Ik wil ‘m morgen gaan maken. Hoeveel tijd moet ik in totaal ongeveer rekenen voor het maken van de taart en frosting?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat verschilt heel erg per persoon. Ik heb zelf zo’n cake al vlot in de oven staan, anderen kunnen daar het dubbele in tijd voor nodig hebben. Dat hangt helemaal af van hoeveel ervaring je al hebt. Lees het recept goed door, dan kun je vaak al een schatting maken.

      Beantwoorden
  15. Anita Kock says:
    3 jaar geleden

    Deze Carrot cake staat al weer in de oven. Voor de derde keer in één week. Ik maak hen in de crown tulband. Prachtig resultaat. Dit recept is voldoende voor 1 tulband. Dan wel 60 minuten in de oven. Mijn resultaat staat op instagram en facebook: taarten-kock.

    Beantwoorden
    • Barbara says:
      1 jaar geleden

      Hi Laura, super lekkere taart. Al vaak gemaakt.

      Ik heb een vraag, kan je de deeg ook bewaren in de diepvries?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat zou ik niet doen nee! Het resultaat kan wel goed ingevroren worden.

        Beantwoorden
  16. Eline says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    De wortels zijn geraspt, de rest doe ik vanavond. De wortels zijn vrij nat na het raspen. Heb jij ze nog droog gedept of gewoon wat vochtig gebruikt? Alvast bedankt. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb ze niet droog gedept, een beetje vochtig is prima.

      Beantwoorden
    • Mandy says:
      10 maanden geleden

      Hi, na 18 minuten in de oven is het beslag nog steeds erg slap. Heb me precies aan de stappen gehouden. Ook de wortels niet in een papje geraspt…Nog maar wat langer in de oven dan?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Wat vervelend! Dat klinkt alsof de oven niet goed voorverwarmd was, of dat er toch iets mis is gegaan bij het afwegen van de ingrediënten. Is het nog goedgekomen?

        Beantwoorden
        • Mandy says:
          10 maanden geleden

          Hoi, het is goed gekomen. Ik las later dat het uitmaakt als je een andere diameter hebt qua bakvorm. Ik had 24cm ipv 20cm, maar wel maar verdeeld over 2 lagen. Dus hij moest gewoon langer. Heb iedere keer met Max 2 minuten verlengd en getest met een prikker.

          Hij was echt verrukkelijk! Zeker een taart die ik vaker ga maken. Ook echt niet moeilijk om te maken. De gasten waren er ook helemaal weg van!

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            10 maanden geleden

            Fijn om te lezen dat het helemaal goedgekomen was en zo in de smaak viel 😀

  17. Marloe says:
    3 jaar geleden

    Hoii, ik wil dit recept dit weekend gaan uitproberen. Kan ik de cake ook in één keer bakken, in 1 bakvorm ipv in meerdere lagen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar ik raad het niet aan. Het duurt dan veel langer voor de cake in het midden gaar is (terwijl hij dat aan de randen wel allang is).

      Beantwoorden
  18. lisa says:
    3 jaar geleden

    hoi! ik heb een vraagje..als ik het recept wil maken voor een springvorm van 26 cm, wat zouden dan de hoeveelheden zijn? daarmee zou ik onwijs geholpen zijn! dankjewel alvast! liefs lisa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier lees je hoe je een recept kunt omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  19. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, ik had een vraagje. Er staat 2 tl bakpoeder 1 tl baking soda. Maar is dat niet hetzelfde ??
    Ben benieuwd 🙂 groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, dat is niet hetzelfde: https://www.laurasbakery.nl/alles-over-baking-soda/

      Beantwoorden
      • Kimberley says:
        3 jaar geleden

        Ahhh oké !!!! Bedankt hoor 🤗🤗🤗 ( gaat zich even stom voelen in een hoekje )

        Beantwoorden
        • Soeraya says:
          2 jaar geleden

          250 (?!) ml olie??? Dat kán toch haast niet goed zijn… of bedoel je 25 ml? 250 is toch serieus een kwart van een liter?

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            250ml is correct in dit recept. Als je een cake met boter maakt heb je ook ongeveer dit soort verhoudingen.

  20. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Hij was echt heerlijk! Volgens mijn familie één van de lekkerste taarten die ik heb gemaakt tot nu toe 🙂 bedankt hoor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  21. Afke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil er graag een 2 lagen taart van maken. Ik heb wel 2 taartvormen, maar deze passen niet tegelijk in m’n oven. Kan ik het tweede bakblik met beslag tijdens het afbakken van de eerste cake gewoon even in de koelkast zetten? Of kamertemperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die kan je gewoon op het aanrecht laten staan tot hij in de oven kan.

      Beantwoorden
  22. noortje says:
    3 jaar geleden

    hi laura, ik heb ‘m net gemaakt en de taart is vrij compact. Hij rijst niet echt tijdens het bakken, klopt dat?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Door de wortel is de taart wat compacter dan een normale cake of biscuit.

      Beantwoorden
  23. Lindinha Moreira says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Kan ik de zonnebloemolie ook vervangen voor boter? Mijn cakes krijgen altijd een hele rare smaak van zonnebloemolie🤔

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou het kunnen proberen met gesmolten boter. Wat vreemd dat je cakes een aparte smaak krijgen, heb ikzelf nooit last van. Je gebruikt niet een bepaald soort met een smaakje oid?

      Beantwoorden
      • Lindinha says:
        3 jaar geleden

        Nee gewoon zonnebloemolie. Ik snap er zelf ook niks van. Heb het ook bij cupcakes en muffins

        Beantwoorden
  24. Gerine Lagerweij says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb eerder een keer een carrot cake gemaakt waarbij ik geraspte sinaasappelschil toevoegde aan de cake en citroensap aan de frosting. Ik vond dat persoonlijk een lekkere frisheid geven aan de taart. Is dit bij jouw recept ook aan te raden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ik vind het zelf niet nodig, maar experimenteer er gerust mee.

      Beantwoorden
  25. Corine says:
    2 jaar geleden

    Deze taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Ben zelf geen fan van worteltaart maar hij viel bij de gasten behoorlijk in de smaak. Veel vonden hem de beste worteltaart die ze gehad hebben. Perfect recept dus!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
      • Betty says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Ik wil deze taart graag gaan maken, maar dan in de glutenvrije variant. Wat kan ik het beste gebruiken ter vervanging van de bloem?
        Groetjes Betty

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Ik zou gewoon een zak glutenvrij meel kopen, dat is vaak al een mix van verschillende soorten melen en dat werkt het best.

          Beantwoorden
  26. Tessa says:
    2 jaar geleden

    hoi Laura! zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen door milde olijfolie?

    xx

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, zal wel iets invloed hebben op de smaak.

      Beantwoorden
  27. Iris says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je het ook kunnen maken met een bakvorm van 24cm? Zo ja, wat wordt dan de baktijd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Op deze pagina vind je meerdere artikelen over het omrekenen van recepten, baktijden, etc. https://handigebaktips.nl/category/tips-en-trucs/omrekenen/

      Beantwoorden
  28. Merit says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik zou graag dit recept willen gebruiken om er cupcakes van te maken! Weet jij hoe lang de baktijd dan ongeveer moet zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zo’n 18-20 minuten gok ik.

      Beantwoorden
  29. Linda says:
    2 jaar geleden

    Ik zou hem graag af willen smeren met witte chocolade ganache, zou dan lekker zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zal ook heerlijk zijn.

      Beantwoorden
  30. Brechtje says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als ik de cake lagen twee dagen eerder wil maken, bewaar ik ze dan in vershoudfolie? En in de koelkast of juist niet?

    Groetjes,
    Brechtje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Goed verpakt en buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  31. Els says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,
    Lijkt me een heerlijke cake!
    Zou je hem ook kunnen maken met geraspte pompoen ipv wortel denk je?
    Blijven dan alle hoeveelheden hetzelfde of zijn er misschien aanpassingen nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb nog nooit gebakken met pompoenrasp, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen (al denk ik dat het wel lukt). Gewoon eens proberen dus 🙂

      Beantwoorden
  32. Marion says:
    2 jaar geleden

    Deze carrot cake is fantastisch!
    Ik heb hem in 2 delen gebakken, 30 minuten per deel.
    Deze taart wordt zeker vaker gemaakt!

    Beantwoorden
  33. Ryanne says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit recept ook gebruiken om cupcakes van te maken? Hoelang zouden deze dan in de oven moeten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, waarschijnlijk zo’n 18-20 minuten.

      Beantwoorden
  34. Marjolein says:
    2 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Ik heb geen 20 cm bakvorm maar wel 18 en 22 cm. Welke zou je mij aanraden? Ik weet dat ik het recept kan omrekenen naar een andere bakvorm maar hierbij is het verschil zo klein dat ik vreemde aantallen krijg. Dus hoopte dag bijv een 22 cm kan, dat dit niet zo’n groot verschil is.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide kan, hij wordt alleen wat hoger of juist lager.

      Beantwoorden
  35. Irma says:
    2 jaar geleden

    Dag laura, ik heb zo gauw geen lichtbruine basterdsuiker. Kan ik witte of donkere gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, ik zou dan een mix maken van de twee soorten suiker.

      Beantwoorden
  36. Elina says:
    2 jaar geleden

    Hiii Laura, deze cake lijkt me super om te maken voor de babyborrel van mijn dochter. Ik had graag een unicorn taart gemaakt met dit recept. Kan ik bij deze taart fondant gebruiken als afwerking?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, maar dan moet je wel met een 1:1 botercrème afsmeren en dijkjes spuiten waar je de vulling tussen verdeelt.

      Beantwoorden
  37. Fre says:
    2 jaar geleden

    Ik heb m gemaakt, zonder frosting want ik vind een carrotcake gewoon puur het allerlekkerst. En deze is fantastisch goed en heerlijk. Dankjewel voor het delen van het recept.

    Beantwoorden
  38. Sharon says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik zou graag cupcakes van dit lekkere recept maken! Enig idee hoelang ze dan ongeveer in de oven moeten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      cupcakes hebben doorgaans 18-20 minuten nodig.

      Beantwoorden
  39. Marjolijn says:
    2 jaar geleden

    Kun je deze taart ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor dat kan prima als je ‘m goed verpakt.

      Beantwoorden
  40. Maaike says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Wat een heerlijke taart!
    Als je de taartdelen 2 dagen van te voren maakt, moet je deze dan in de koelkast bewaren of gewoon op een droge, koele plek?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      De cake zelf kun je het beste in vershoudfolie wikkelen en op een droge, donkere plek bewaren, maar niet in de koelkast.

      Beantwoorden
      • Lonneke says:
        1 jaar geleden

        Hi Laura,

        Ik heb deze carrot cake al eens eerder gemaakt en we konden er maar niet vanaf blijven, zo lekker was ie!!
        Nu wil ik ‘m weer maken en ik heb toevallig ook een vraag over het bewaren van de cake. Ik wil ‘m donderdag trakteren op werk, maar zondag al maken. Met cheesecakes is mijn ervaring dat dit prima kan, maar met een cake zoals deze heb ik geen idee. Ik zou de frosting er natuurlijk donderdag pas op doen, maar kan ik de cakes zolang bewaren? Of zou je t afraden en kan ik beter dinsdag bijv. trakteren?

        Alvast bedankt 🙂

        Beantwoorden
  41. Pingback: Carrot cake trifle - Laura's Bakery
  42. Gonda says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    ik heb ooit jouw carrotcake gekozen omdat ie zo vreselijk mooi uitziet. Zelf ‘slechts’ twee lagen gemaakt, maar wel met de vulling/topping. en zelf gebruik ik een kwart minder suiker (kha). Thuis en op het werk een doorslaand succes!!!
    Simpel en lekker. Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Superleuk Gonda! Dankje!

      Beantwoorden
  43. Jolijn says:
    1 jaar geleden

    Hallo,
    Heb deze taart even geleden gemaakt en was heel lekker.
    Maar is het normaal dat de cake nog plakkerig is en niet is opgesteven?

    Groetjes Jolijn

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Jolijn, dat klinkt alsof de cakes misschien niet lang genoeg in de oven hebben gestaan.

      Beantwoorden
  44. Prisca says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik wil deze cake graag maken voor aankomend kerst. Ik heb 2 vragen.
    – Gebruik je gesloten (pme) bakvormen of kunnen dit ook springvormen zijn? Maakt dit wat uit?
    – Daarnaast staat er bij het maken van het cake beslag dat je dit klopt met een garde. Begrip ik het goed dat dit dus niet met een elektrische mixer hoeft?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Een springvorm is prima en inderdaad met de garde. Veel bakplezier 🙂

      Beantwoorden
      • Prisca says:
        1 jaar geleden

        Bedankt voor je antwoord! Gaat zeker goedkomen met jouw recepten 😚.

        Beantwoorden
  45. Chrisje says:
    1 jaar geleden

    Fantastische taart, heerlijk van smaak en textuur.
    Ik heb wel gemixt met de elektrische mixer, resultaat was prima!
    Heb 2 cakes gebakken met dit recept, 30 min baktijd was perfect.
    Deze gaan we zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk Chrisje, bedankt voor je bericht!

      Beantwoorden
  46. Yazzie says:
    1 jaar geleden

    Hallo,
    Kan ik de vanilie extract ook weglaten of vervangen met iets anders? Zoals de merg van een vaniliestokje of vaniliesuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja dat kan!

      Beantwoorden
  47. Chantal says:
    1 jaar geleden

    Gemaakt gisteren! Super lekker!!!!
    En ook de chocolade-polkadot-taart, alleen dan zonder polka dots, maar daar is een Lego Ninjago taart van gemaakt aan de bovenkant. Was ook superlekker!
    Heel erg bedankt voor de fijne recepten, uitleg en leuke inspiratie hier, echt een feestje!
    Lieve groetjes, Chantal

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn Chantal! Graag gedaan!

      Beantwoorden
  48. Kyra says:
    1 jaar geleden

    Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept! De taart is erg goed gelukt en smaakte verrukkelijk.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn Kyra!

      Beantwoorden
  49. Anouk says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    In het recept staat dat de je de lagen cake in 15-18 minuten op 180 graden moet bakken. Is dit als je alle lagen tegelijk in de oven bakt of is het 15 – 18 minuten per laag apart bakken?

    Groetjes,
    Anouk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb alle lagen tegelijk afgebakken, maar het geldt ook als je ze per laag afbakt.

      Beantwoorden
  50. Charelle Waterman says:
    1 jaar geleden

    Ik wil jouw carrot cake maken maar dan glutenvrij. Hoe kan ik dat het beste doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Daarvoor kun je dit het beste even lezen, daarmee kun je denk ik verder: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

      Beantwoorden
    • Eline says:
      1 jaar geleden

      Hoi Laura,

      Ik heb de taart laatst gemaakt en het cake gedeelte zelf vond ik geweldig! Lekker zacht en luchtig. De frosting vond ik best wel vet en boter-achtig smaken, wat ik niet verwacht had bij creamcheese frosting! Hoe kan ik de verhoudingen aanpassen waardoor het minder boterig wordt maar toch stevig genoeg? En kan ik misschien ook nog een fris smaakje toevoegen zoals een beetje limoenrasp/sap zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de structuur?

      Ik had ook nog een vraag over het decoreren met toeven, het lukte mij met veel moeite en overnieuw doen voordat de toeven in een mooie gelijke cirkel kwamen. Hoe heb je dat zelf gedaan, gewoon uit de losse pols of heb je nog tips?

      Gr. Eline

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Hi Eline, je kunt altijd proberen alleen een frosting te maken van stevige roomkaas (die kleine pakjes van monchou bijvoorbeeld), maar dat geeft geen mooi afsmeerbaar resultaat. Je kunt er zeker wat citroenrasp of extract aan toevoegen!
        Voor het spuiten van de toeven kun je het van tevoren al even ‘aftekenen’, bijvoorbeeld met een klein prikkertje op alle plekken waar een toef moet komen een klein gaatje prikken. Of je spuit de toeven steeds tegenover elkaar en werkt dan door in de rondte, steeds twee tegenover elkaar.

        Beantwoorden
  51. catherine says:
    1 jaar geleden

    de frosting volgens recept gemaakt maar jammergenoeg, al van zodra ik roomkaas toevoegde, volledig geschift. Heb ik iets over het hoofd gezien? Deze zal ook niet meer te redden vallen vermoed ik?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Schifting komt bijna altijd door verschillende temperaturen van de ingrediënten. Daarom is het zo belangrijk dat alles op kamertemperatuur is. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

      Beantwoorden
  52. Eleftheria says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Mijn vriend is allergisch voor walnoten maar mag bijvoorbeeld amandelen en hazelnoten, denk je dat deze erbij passen? Ik wil niet de noten helemaal weg laten… dank je wel!

    Beantwoorden
  53. Alice says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Ik ben baking soda vergeten mee te nemen bij de winkel. Dom natuurlijk! Maar kan ik dit evt. Ook weg laten? Of vervangen voor iets Anders?

    Groetjes Alice

    Beantwoorden
    • Nousjka says:
      1 jaar geleden

      Hoi Laura,
      Ik wilde taart heel graag bakken maar heb maar 1 springvorm in het formaat. Kan ik de lagen om de beurt bakken, en het beslag zolang dus laten staan? Heeft het wachten van het beslag geen invloed op het evt rijzen door de baking soda?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Verdeel het beslag over drie beslagkommen en voeg de baking soda er dan pas vlak voordat je het in je bakvorm giet en de oven inschuift eraan toe. Probleem opgelost! 🙂

        Beantwoorden
  54. Jolanda says:
    1 jaar geleden

    Hoi, ik heb een vraagje. Als ik de lagen afbak komen ze zo omhoog dat ik geen nette vlakke lagen heb, waardoor het wat onstabiel op elkaar staat. Hoe pak jij dit aan? Snijd je de bovenkant van de taart af of..?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik snijd dit inderdaad af óf je kunt het opvullen met de vulling.

      Beantwoorden
  55. Denise says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Afgelopen week heb ik de carrot cake gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Hij is erg in de smaak gevallen en zoals je al zei in het begin, is het de lekkerste carrot cake die ik ooit geproefd heb!
    Erg bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ah wat leuk zeg, fijn om te lezen!

      Beantwoorden
  56. Fieke says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de taart nu 2 keer gemaakt en hij is echt heerlijk. De lagen rijzen bij het afbakken alleen meer aan de binnenkant dan aan de randen. Kan ik dat voorkomen? Of moet je de lagen bijsnijden voordat je de taart opbouwt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Je moet het inderdaad een beetje bijsnijden, het verschil zou niet al te groot moeten zijn.

      Beantwoorden
  57. Suzanne says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb dit recept al een keer gemaakt en het was heerlijk! Wel vond ik het een nogal forse taart dus dit keer wil ik het recept halveren. Ik wil dan 1 laag maken in dezelfde bakvorm (20 cm) maar ik weet niet hoe veel langer ik het dan moet bakken en of de oven wellicht hoger moet. Heb jij enig idee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Dan moet het wel iets langer in de oven inderdaad (geen hogere temperatuur) en misschien wordt de cake dan wat minder luchtig.

      Beantwoorden
  58. Jenny says:
    12 maanden geleden

    Ziet er onwijs lekker uit, ga ik zeker uitproberen. Ik vraag me af of je de taart ook zonder ei kan maken? Wat kan ik ipv eieren gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik heb het niet getest, maar je zou dit kunnen proberen: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
  59. Marta says:
    12 maanden geleden

    Alleen het cake gedeelte gemaakt. Met 200 gram donkere basterd suiker ipv 250 lichte basterd suiker, volkoren meel ipv bloem en 700 gram wortels ipv 400 geraspt met een groffe kaasrasp (reden: de wortels moesten op, ik had geen zin in boodschappen doen, de rest had ik in huis). In de oven gedaan in een springvorm met een bak water eronder. na zo’n 20 minuten was het midden nog rauw (door de extra wortels en bak water gok ik) dus 10 -15minuten extra erin gelaten op lagere temp (beide fan forced). Na de extra minuten begon het ook extra te rijzen. Heb hem ondersteboven laten rusten.
    Hij was super fluffy en erg lekker. Ook de volgende dag is het zacht en lekker. Mijn vriend die normaliter geen worteltaart lust, was ook verrast hoe lekker het was.

    Ik denk dat ik de volgende keer met nog iets minder suiker maak. De extra smak wortels houd ik erin. Verder denk ik dat de temperatuurverloop aan ga passen ivm met de extra wortels en de bak water eronder (ik ga 160c 30 min en dan 150c 20 min proberen, met opletten). Hij was namelijk eigenlijk nog steeds een beetje klef in het midden.

    De frosting ga ik achterwege houden, het klinkt niet als de frosting die ik lekker zou vinden. Hoogstens zou ik aalbessenjam erop overwegen. Mjam

    Bedankt voor het recept! Hij is super!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat fijn Marta! En lekker aanpassen naar je eigen smaak inderdaad.

      Beantwoorden
  60. Daisy says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Misschien een gekke vraag maar ik heb alleen een hete lucht stand op mijn oven. Adviseer je dan dezelfde temperatuur of lager?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      10-20% lager. En helemaal geen gekke vraag hoor 🙂

      Beantwoorden
  61. Sylvia says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura, als ik toch een taartsnijder wil gebruiken, kan ik de bovenkant en randen dan toedekken met aluminiumfolie om zwarte randen te voorkomen, of komt dat niet ten goede van de luchtigheid van het deeg? En hoelang is de baktijd in dat geval? Heb je daar een idee over?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Ik zou dit niet doen, de cake wordt er niet lekkerder op (droge randen, niet zo luchtig, etc.)

      Beantwoorden
  62. Karin says:
    8 maanden geleden

    Ik heb deze taart gisteren gemaakt en wat was hij HEERLIJK! Tijdens het bakken ruik je al dat het een échte worteltaart is. Ik ga hem zeker vaker maken. Als variatie had ik zelf gekarameliseerde walnoten fijn gemaakt en op de zijkant geplakt (ik had dit ooit in Zuid Afrika bij een worteltaart gehad en vond dit heerlijk). Iedereen die twijfelt om deze taart te gaan maken: niet meer twijfelen, gewoon maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Bedankt voor deze lieve reactie 😀

      Beantwoorden
  63. Maja says:
    8 maanden geleden

    Hoi!

    Met welk spuitmondje spuit jij je toeven? 1A of 2A?
    Dankjewel!
    Ziet er super uit 🙂

    Groeten,
    Maja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Met 1A, zie hier mijn favoriete spuitmondjes: https://www.laurasbakery.nl/mijn-favoriete-spuitmondjes/

      Beantwoorden
  64. Aisha says:
    7 maanden geleden

    Als ik het volledige beslag in één keer in een springvorm van 24 cm stort, hoe lang en op hoeveel graden moet hij dan ongeveer in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest.

      Beantwoorden
  65. Jolanda says:
    6 maanden geleden

    Hoi. Ik lees ergens dat baking ballingsoord vervangen kan worden door 3 tl bakpoeder. Nou heb ik altijd gedacht dat bakpoeder hetzelfde is als bakingsoda :-0 Wat is het verschil ?
    Dank!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Het is ook niet hetzelfde, hopelijk geeft dit wat uitleg: https://www.laurasbakery.nl/wanneer-gebruik-je-gist-bakpoeder-en-baking-soda/

      Beantwoorden
      • Jolanda says:
        6 maanden geleden

        Dankjewel! Het is me helemaal duidelijk. Nu de taart maken!

        Beantwoorden
  66. Louis says:
    6 maanden geleden

    Hi Laura,
    Wat een ontzettend goed recept. Ze zijn heerlijk. Ik kan deze met een gerust hart aanbieden aan mijn klein groepje gasten morgen tijdens mijn verjaardag.

    Jij blijft mijn inspiratie bron.
    Thanks.

    Beantwoorden
  67. Tanja says:
    6 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik voor dit recept, een deel van, de bloem vervangen door amandel meel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest.

      Beantwoorden
  68. Pauline says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Voor dit recept twijfel ik of ik de easy layers ga gebruiken of gewoon een normale bakvorm. Wat heb jij gebruikt voor dit recept?

    Groetjes,
    Pauline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Het kan allebei prima, zolang je maar drie vormen gebruikt.

      Beantwoorden
  69. Donna says:
    5 maanden geleden

    Dag Laura,

    Gister deze taart gemaakt, en hij was echt super lekker! Wel heb ik nog een interesse-vraag: op bak-websites lees ik dat baking soda alleen werkt met een zuur, zoals azijn, citroenzuur karnemelk, etc. In dit recept zit echter geen zuur, hoe werkt het dan?

    Groetjes Donna

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Er zijn heel veel ingrediënten die een zuur bevatten. In dit geval doet de bruine suiker het hem: https://www.laurasbakery.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

      Beantwoorden
  70. Marisa says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura,

    Mijn familie is ondertussen ook onwijs fan van deze taart. Elke maand vragen ze wel of ik hem wil maken. Nu is dit verzoek wederom gedaan met Kerst, alleen vind ik hem niet heel “kerstig”. Denk je dat het met de genoemde ingrediënten en verhoudingen ook mogelijk is om hem plat af te bakken en dan in de kerstboom vorm te snijden zoals die ook op jouw website staat? En dan de frosting te gebruiken als botercreme?

    Groetjes,
    Marisa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Zeker weten! Je kunt ‘m ook kerstiger maken door decoratie!

      Beantwoorden
  71. Stacey says:
    3 maanden geleden

    Wauw. Wat een heerlijke taart! Deze ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  72. Brenda Andriese says:
    2 maanden geleden

    Hoi! Ik heb deze taart vandaag en het is echt de allerlekkerste carrot cake die ik tot nu toe gemaakt heb. Zo luchtig en juicy. Superbedankt daarvoor!
    Ook de frosting is echt heerlijk. Ik heb echter wel een vraag: er staat bij de ingrediënten achter de roomboter niet dat die op kamertemperatuur moet zijn. Nu ben ik ervan uitgegaan dat dit moet en dat leidde ook tot een prima resultaat, maar was dit een juiste aanname of moest het koude boter zijn? Mij lijkt dat dat niet lekker mengt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dit was een juiste aanname! Ik mijn basis baktips/bakregels leg ik altijd uit dat alle ingrediënten standaard op kamertemperatuur moeten zijn, tenzij anders vermeld. Dus je hebt het helemaal goed gedaan!

      Beantwoorden
      • Brenda Andriese says:
        2 maanden geleden

        Dank je wel!!! Deze taart is echt hemels

        Beantwoorden
  73. Maaike says:
    1 week geleden

    Deze wortel taart gemaakt op verzoek van mijn dochtertje voor haar verjaardag. Wat is deze taart verrukkelijk!! Precies gemaakt zoals je hebt geschreven en echt perfect dank je voor dit mooie recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten
  • FIJNE PAASDAGEN ALLEMAAL! Ik ben benieuwd welke paasrecepten jullie gaan maken van de site! Ik overweeg nog een portie lemon meringue pie fudge 😍.⁠
⁠
Verder heb ik heel veel zin in een uitgebreid ontbijt, mijn favo maaltijd van de dag (zeker met dit soort dagen). Uiteraard zullen er de nodige paaseitjes sneuvelen, en mevrouw Lot verwacht ook lekkere snoepjes gok ik. Gelukkig heb ik er daar genoeg van in huis 😋🐰⁠
⁠
#fijnepaasdagen #happyeaster @lotjehetkonijn

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Amandel-abrikoos koekjes

Amandel-abrikoos koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-3

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan