Carpaccio wraps

30 december 2015
114

carpaccio wraps 1a

Ik had de smaak te pakken hoor bij het voorbereiden van de hapjes voor Kerst. Ik wilde een afwisseling tussen koude en warme hapjes en besloot dat er nog ruimte was voor wraps. Ik wilde wraps die wat feestelijker zijn dan de meest bekende variant met kruidenkaas, kipfilet en sla. Als ik voor een kerstdiner had gekozen in plaats van het buffet, zou ik carpaccio serveren als voorgerecht. Niet origineel, maar wel heel erg lekker. Daarom besloot ik carpaccio wraps te maken, dat leek mij een erg lekkere combinatie. En ja hoor, dat bleek inderdaad heerlijk te zijn!

Vind je dit recept leuk en wil je het delen op bijvoorbeeld Facebook? Dat kan, maar deel dan gewoon het linkje dat jouw vrienden/volgers naar mijn site met recept doorverwijst. Kopiëren en plakken van foto’s en teksten schendt mijn auteursrecht en dat is niet toegestaan. Waarom ik dit vermeld? Dit recept is al eindeloos vaak onrechtmatig gebruikt en het kost mij ontzettend veel tijd om overal achteraan te gaan. Bedenk, maak en fotografeer gewoon je eigen recepten als je iets wilt delen, gebruik niet die van een ander (die hier wel veel tijd in heeft gestoken).

carpaccio wraps 2a

Carpaccio wraps

Deze carpaccio wraps zijn een ontzettende leuke variatie op de populaire kruidenkaas wraps. Ze zijn ideaal voor bij de borrel, een feestje of gewoon als lekker hapje tussendoor.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 2 middelgrote wraps
  • groene pesto
  • ongeveer 100 gram carpaccio (ossenhaas) (ik gebruikte 5 plakjes per wrap)
  • pijnboompitjes
  • snippers Parmezaanse kaas
  • rucola

Instructies

  • Smeer een dun laagje pesto op de wraps en beleg deze met de plakjes carpaccio. Strooi hier de pijnboompitjes overheen, net als de Parmezaanse kaas en rucola.
  • Rol de wraps strak op en verpak ze in huishoud- of aluminium folie. Leg ze minstens een half uur in de koelkast. Een dag van tevoren zou ook al kunnen als je ze wilt voorbereiden.
  • Haal de wraps uit het folie en prik er om de 2 centimeter een prikker in. Snij met een scherp mes de wrap in plakjes.
Bewaren

Bewaar de carpaccio wraps in de koelkast tot je ze serveert.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

39 reacties

  1. Trudy schreef:

    Fijne Jaarwisseling!

  2. Rachel Kromdijk schreef:

    Ik ben de laatste paar maanden helemaal verzot op carpaccio hihi! ziet er dus heerlijk uit!

  3. Nicole schreef:

    Oh dit lijkt me heerlijk. Dit ga ik ook eens maken.

  4. nancy schreef:

    Hoi! Dit maak ik ook erg graag en heb een lekkere toevoeging! ,Bij de lidl verkopen ze een bakje met pesto spread waar ook al pijnboompitten en kaas door heen zit, deze is heerlijk om in plaats van de grovere pesto te gebruiken en dan verder gestreept volgen. Het bakje ligt in de koeling bij de anti pasta gerechtjes.
    Groetjes,
    Nancy

    1. Marian schreef:

      Goedemiddag, ik lees dat de pesto spread van de Lidl heerlijk is ipv de grovere pesto. Als ik deze pesto spread wil gebruiken, betekent dit dat ik dan ook geen pijnboompitten en Parmezaanse kaas hoef te kopen?
      Groetjes, Marian

      1. Laura Kieft schreef:

        De pijnboompitten en Parmezaanse kaas zijn extra toppings, die zijn dus gewoon nodig (en zitten bovendien altijd in elke soort groene pesto)

  5. Inez schreef:

    Ziet er echt heel lekker uit! Is ook eens iets anders dan hoe ik het normaal maak (met gerookte zalm en kruidenkaas)..

  6. Ziet er echt heel goed uit! Misschien dat dit wel een leuke toevoeging is aan ons oudjaarsavond-buffet 🙂

  7. Alicia schreef:

    mijn vader houd van carpaccio dus ik ga deze snel voor hem maken en ook een beetje voor mijzelf :p

  8. Renaatje schreef:

    Ziet er heel lekker uit maar moet je de pijnboompitjes niet eerst roosteren? Ik heb geleerd nl dat ze rauw een giftige stof bevatten.

    1. Laura schreef:

      Kun je zeker doen. Van die giftige stof heb ik nog nooit gehoord, ook nog nooit ergens last van gehad (misschien dat je er dan bakken vol van moet eten 😉 )

  9. Tineke schreef:

    Ik ga de wraps zo maken… smeer en beleg je de wraps helemaal of maar een gedeelte daarvan?? Ik hoor het graag!!

    1. Laura schreef:

      Ik doe het helemaal, dan krijg je een mooie spiraal.

  10. Evelien schreef:

    Truffelmayonaise ipv pesto is ook een aanrader!!! ?

  11. Astrid schreef:

    Enig idee waar ik carpaccio kan halen? Of moet ik dit zelf snijden?

    1. Laura schreef:

      Ik kocht het gewoon bij AH, als het er niet onder de naam carpaccio ligt, kun je ook zoeken naar Ossenhaas (dat is hetzelfde)

  12. Riek schreef:

    Misschien een leuke tip voor de Carpaccio fans!

    ipv een wrap kun je ook eens kroepoek gebruiken, zelfde ingredienten maar dan op stukjes gebroken kroepoek.

    erg lekker en viel hier erg goed in de smaak ! 🙂

  13. Franny schreef:

    Andere suggesties: gerookte kip met tomaten of olijven tapenade met wat sla/ rucola, gerookte zalm met mierikswortel, bieslook en sla/ rucola, kipfilet met komkommer en pindakaas en beetje sambal ….met wraps is het erg leuk om smaken te combineren!

  14. RInus schreef:

    Het werd een succes! Carpaccio??? Carpacciawesome!!!

  15. Tanusja schreef:

    Heel lekker!! Maar waar heb je de prikkers vandaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Durf ik niet te zeggen helaas, volgens mij heb ik deze ooit gekregen.

  16. Marijkedenhoedt schreef:

    Leuke tips

  17. Gerry Rugebregt schreef:

    De stokjes om in de wraps te prikken
    Kun je bij de action kopen

  18. Monique schreef:

    Wij hebben de wraps gemaakt met kerst en het was een groot succes!
    Dankjewel hiervoor en heel veel succes verder.

  19. Anke schreef:

    Oh zo een leuk idee en maakt de lunch in je broodbox ineens veel smakelijker!

  20. Ankie schreef:

    Vandaag gemaakt! Heerlijk!??

  21. Willy schreef:

    Hey Laura. Compliment voor de goede smaakvolle foto! Bij het zien van goede foto’s krijg ik een heleboel inspiratie!! Wat dat jij van wrap; honing, grove-mosterd en dille dressing (zelf gemaalt) rucola en ijsbergsla. Zalm en ? geroosterd pijnboompitten
    Of?? Wrap; Dressing van yofress, Franse mosterd en honing. Vlinder dunne gebakken bacon, ijsbergsla, gerookte kip nog beetje dressing en flinter dunne gekookte ei! Zooo lekkerrrr

  22. Maarten schreef:

    Was heerlijk ☺ ik ga het zeker vaker maken ! En wat is dit een leuke site trouwens ! Dankjewel Laura.

  23. Hannie schreef:

    Ik wil ze ook maken, maar kan ik het i.v.m. ruccola ook al een dag te voren maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  24. Pepijn schreef:

    Hey Laura,
    Over die pitten.
    Zijn die lekker?
    Xxx
    Pepijn

      1. Pepijn schreef:

        ik niet, als ik ze eet stik ik 🙁

  25. Siat schreef:

    Welke wraps kun je het best gebruiken? Middel grote of grote en volkoren? Kan ik ze ook invriezen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Welke je zelf wilt. Invriezen zou ik zelf niet doen.

  26. Sylvia schreef:

    Met zelfgemaakte pesto wordt dit zeker een succes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is inderdaad het allerlekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *