Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brownie petit fours

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 december 2015
in Brownies & Repen, Feestdagen, Kerst, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

brownie petit fours 1a

Deze brownie petit fours zijn het bewijs dat brownies perfect bij Kerst passen. Kleine vierkante blokjes brownie, omhuld in chocoladeglazuur. Dat is al heerlijk op zich, maar met een klein beetje extra moeite maak je er echte kerstgebakjes van. Bovenop plaatste ik een klein marsepeinen schildje en langs de rand zitten mooie gouden sprinkles. Dat is pas een feestelijke brownie!

Al heel lang wilde ik een keer petit fours maken. Toen Bouwhuis mij vroeg of ik een leuk kerstrecept voor hun wilde maken, besloot ik dat ik nu dan echt een keer met petit fours aan de slag wilde gaan. Ik had eigenlijk in gedachten om een grote plak biscuit te bakken, deze te vullen en vervolgens in kleine blokjes te snijden. Precies dat hield mij steeds een beetje tegen, maar ik wilde het toch eens proberen. Na mijn idee voorgesteld te hebben, veranderden mijn plannen alweer. Bouwhuis liet namelijk hun speciale bakvormen voor petit fours zien en ik was gelijk om, het zou veel makkelijker zijn om deze mini gebakjes gelijk al in het vierkant te bakken!

brownie petit fours 2a

brownie petit fours 3a

brownie petit fours 4a

Recept afdrukken

Brownie petit fours

Brownie petit fours, dat zijn nog eens feestelijke brownies! Ik kan je verklappen dat ze onweerstaanbaar lekker zijn. Zeker uitproberen voor de feestdagen dus!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Glazuur

  • 150 gram pure chocola
  • 110 gram poedersuiker
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 4-5 el water

Extra nodig

  • Siliconen bakvorm mini kubus
  • Gouden sprinkles
  • Marsepeinen Kerst schildjes

Instructies

  • Smelt de boter, chocola, stroop en beide soorten suiker in een pannetje. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de eieren en het vanille extract door elkaar. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
  • Vet de vorm licht in. Dit hoeft overigens niet per se, maar omdat het kleine vormpjes zijn deed ik het zelf wel. In elk vormpje schep je met theelepels browniebeslag, vul de vormpjes ongeveer voor tweederde met beslag.
  • Bak de brownies in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze na het bakken goed afkoelen voordat je ze uit de vorm verwijderd. Dit gaat het makkelijkst door de vorm op zijn kop te houden en de brownies er voorzichtig uit te drukken.
  • Als de brownies helemaal zijn afgekoeld kun je het glazuur maken. Smelt de chocolade au bain marie, eenmaal gesmolten voeg je de poedersuiker toe. Roer tot deze helemaal is opgenomen. In een aparte kom klop je de boter romig, voeg deze daarna toe aan het chocolademengsel. Roer tot deze helemaal is gesmolten, voeg dan het water toe en meng tot een egale massa. Giet het chocoladeglazuur eventueel over in een kleiner kommetje waar je makkelijker in kunt dippen.
  • Dip de brownie blokjes in het chocoladeglazuur. Met een vork haal je ze eenvoudig uit het kommetje. Laat even uitlekken en zet ze dan op een rooster. Plaats het schildje bovenop de petit fours wanneer het glazuur nog nat is.
  • De sprinkles kun je nu ook gelijk langs de rand aanbrengen. Zet het rooster boven een bord of bakplaat, dan vallen daar de overtollige sprinkles op. Met een theelepeltje kun je heel eenvoudig de randen voorzien van wat sprinkles.
  • Laat het glazuur helemaal uitharden voordat je ze van het rooster haalt.
Tips

Ik zal mij voortaan niet meer laten tegenhouden om petit fours te maken, met deze bakvorm werkt dat echt ideaal. Zorg gewoon dat je een ontzettend lekkere cake, brownie of ander baksel in de vorm bakt en kies daar een lekkere topping of glazuur bij uit. Door te decoreren pas je de petit fours aan elke gelegenheid aan.

Bewaren

De brownie petit fours bewaar je buiten de koelkast in een afgesloten trommel, of dek ze af met folie. Zo kun je ze prima een paar dagen bewaren.

brownie petit fours 5a

Dit artikel is een samenwerking met Bouwhuis, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Sneeuwman Oreo truffels
10x Creatief met candy canes

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 21

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Erg leuk gedaan! Heel feestelijk!

    Beantwoorden
  2. Anita says:
    5 jaar geleden

    Ziet er weer heel mooi uit Laura.

    Beantwoorden
  3. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Heel erg leuk! Volgende week maar even uitproberen.. Waar heb jij alleen de schildjes/plaatje voor boven de petit fours vandaan? Want het maakt ze wel net nog wat leuker. 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat maakt het zeker leuk 😉 Die zijn van Bouwhuis, als je op de tekst bij benodigdheden klikt wordt je direct naar de juiste pagina verwezen.

      Beantwoorden
  4. christa says:
    5 jaar geleden

    Heel leuk!
    Brengt mij ook weer op een idee.
    Maar hoe kom je aan die marsepeinen schildjes?
    Zelf maken?
    groetjes Christa Meijer

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die zijn van Bouwhuis, als je op de tekst bij benodigdheden klikt wordt je direct naar de juiste pagina verwezen.

      Beantwoorden
  5. Emma says:
    5 jaar geleden

    Mmm, ze zien er ontzettend feestelijk uit Laura!!

    Beantwoorden
  6. Juudith says:
    5 jaar geleden

    Super handig die vorm zeg !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Jaa die werkt echt super! Heel erg blij mee 🙂

      Beantwoorden
  7. Erica says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept. Kan ik de pure chocolade in de glazuur vervangen voor melkchocolade? Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde?

    Groetjes,
    Erica

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je zeker proberen. Heb het zelf nog niet getest dus weet niet of de hoeveelheden aangepast moeten worden voor het beste resultaat.

      Beantwoorden
      • Erics says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Bedankt voor je antwoord. Wordt je glazuur hard?

        De spullen zijn in ieder geval onderweg dus van het weekend ga ik ze maken 🙂

        Groetjes,
        Erica

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Wat leuk dat je ze gaat maken! Glazuur wordt niet keihard, maar droogt wel redelijk stevig op.

          Beantwoorden
          • Erica says:
            5 jaar geleden

            Hoi Laura,

            Bedankt! Aangezien ik ze in doorzichtige blokbodemzakjes wil doen om cadeau te geven ga ik ze maar gewoon dippen in chocolade net als je oreo truffels (jammie) Knapperige bite maar dan ziet het er in het zakje wel mooier uit 🙂

            Bedankt voor je antwoorden!

            Groetjes
            Erics

  8. happybudgetcooking says:
    5 jaar geleden

    Zien er super leuk uit! Verkoopt blokker misschien ook zo’n soort siliconen bakvorm?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit model niet voor zover ik weet

      Beantwoorden
  9. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er geweldig uit! Die bakvorm lijkt me inderdaad ideaal, ook leuk voor kleine appeltaartjes, kwarktaartjes, cakejes of iets dergelijks.

    Beantwoorden
  10. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi, ik wil deze mini brownies graag maken. Bij xenos heb ik een mini muffinblik eerder gekocht en al veel gebruikt met succes. Is zo’n blik voor deze brownies als ik het invet geschikt ? Leuke site !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou hem dan invetten en met bloem bestuiven

      Beantwoorden
  11. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Bedankt, dat gaan we zeker doen tijdens de kerstvakantie volgende week. Idem de chocolate cookies, de kerst m&m’s liggen al veilig weggestopt klaar !

    Beantwoorden
  12. Pingback: Kerstdessert inspiratie - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
10x Creatief met candy canes

10x Creatief met candy canes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan