Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brownie petit fours

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 december 2015
in Brownies & Repen, Feestdagen, Kerst, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

brownie petit fours 1a

Deze brownie petit fours zijn het bewijs dat brownies perfect bij Kerst passen. Kleine vierkante blokjes brownie, omhuld in chocoladeglazuur. Dat is al heerlijk op zich, maar met een klein beetje extra moeite maak je er echte kerstgebakjes van. Bovenop plaatste ik een klein marsepeinen schildje en langs de rand zitten mooie gouden sprinkles. Dat is pas een feestelijke brownie!

Al heel lang wilde ik een keer petit fours maken. Toen Bouwhuis mij vroeg of ik een leuk kerstrecept voor hun wilde maken, besloot ik dat ik nu dan echt een keer met petit fours aan de slag wilde gaan. Ik had eigenlijk in gedachten om een grote plak biscuit te bakken, deze te vullen en vervolgens in kleine blokjes te snijden. Precies dat hield mij steeds een beetje tegen, maar ik wilde het toch eens proberen. Na mijn idee voorgesteld te hebben, veranderden mijn plannen alweer. Bouwhuis liet namelijk hun speciale bakvormen voor petit fours zien en ik was gelijk om, het zou veel makkelijker zijn om deze mini gebakjes gelijk al in het vierkant te bakken!

brownie petit fours 2a

brownie petit fours 3a

brownie petit fours 4a

Recept afdrukken

Brownie petit fours

Brownie petit fours, dat zijn nog eens feestelijke brownies! Ik kan je verklappen dat ze onweerstaanbaar lekker zijn. Zeker uitproberen voor de feestdagen dus!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Glazuur

  • 150 gram pure chocola
  • 110 gram poedersuiker
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 4-5 el water

Extra nodig

  • Siliconen bakvorm mini kubus
  • Gouden sprinkles
  • Marsepeinen Kerst schildjes

Instructies

  • Smelt de boter, chocola, stroop en beide soorten suiker in een pannetje. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de eieren en het vanille extract door elkaar. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
  • Vet de vorm licht in. Dit hoeft overigens niet per se, maar omdat het kleine vormpjes zijn deed ik het zelf wel. In elk vormpje schep je met theelepels browniebeslag, vul de vormpjes ongeveer voor tweederde met beslag.
  • Bak de brownies in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze na het bakken goed afkoelen voordat je ze uit de vorm verwijderd. Dit gaat het makkelijkst door de vorm op zijn kop te houden en de brownies er voorzichtig uit te drukken.
  • Als de brownies helemaal zijn afgekoeld kun je het glazuur maken. Smelt de chocolade au bain marie, eenmaal gesmolten voeg je de poedersuiker toe. Roer tot deze helemaal is opgenomen. In een aparte kom klop je de boter romig, voeg deze daarna toe aan het chocolademengsel. Roer tot deze helemaal is gesmolten, voeg dan het water toe en meng tot een egale massa. Giet het chocoladeglazuur eventueel over in een kleiner kommetje waar je makkelijker in kunt dippen.
  • Dip de brownie blokjes in het chocoladeglazuur. Met een vork haal je ze eenvoudig uit het kommetje. Laat even uitlekken en zet ze dan op een rooster. Plaats het schildje bovenop de petit fours wanneer het glazuur nog nat is.
  • De sprinkles kun je nu ook gelijk langs de rand aanbrengen. Zet het rooster boven een bord of bakplaat, dan vallen daar de overtollige sprinkles op. Met een theelepeltje kun je heel eenvoudig de randen voorzien van wat sprinkles.
  • Laat het glazuur helemaal uitharden voordat je ze van het rooster haalt.
Tips

Ik zal mij voortaan niet meer laten tegenhouden om petit fours te maken, met deze bakvorm werkt dat echt ideaal. Zorg gewoon dat je een ontzettend lekkere cake, brownie of ander baksel in de vorm bakt en kies daar een lekkere topping of glazuur bij uit. Door te decoreren pas je de petit fours aan elke gelegenheid aan.

Bewaren

De brownie petit fours bewaar je buiten de koelkast in een afgesloten trommel, of dek ze af met folie. Zo kun je ze prima een paar dagen bewaren.

brownie petit fours 5a

Dit artikel is een samenwerking met Bouwhuis, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Sneeuwman Oreo truffels
10x Creatief met candy canes

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 21

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Erg leuk gedaan! Heel feestelijk!

    Beantwoorden
  2. Anita says:
    5 jaar geleden

    Ziet er weer heel mooi uit Laura.

    Beantwoorden
  3. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Heel erg leuk! Volgende week maar even uitproberen.. Waar heb jij alleen de schildjes/plaatje voor boven de petit fours vandaan? Want het maakt ze wel net nog wat leuker. 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat maakt het zeker leuk 😉 Die zijn van Bouwhuis, als je op de tekst bij benodigdheden klikt wordt je direct naar de juiste pagina verwezen.

      Beantwoorden
  4. christa says:
    5 jaar geleden

    Heel leuk!
    Brengt mij ook weer op een idee.
    Maar hoe kom je aan die marsepeinen schildjes?
    Zelf maken?
    groetjes Christa Meijer

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die zijn van Bouwhuis, als je op de tekst bij benodigdheden klikt wordt je direct naar de juiste pagina verwezen.

      Beantwoorden
  5. Emma says:
    5 jaar geleden

    Mmm, ze zien er ontzettend feestelijk uit Laura!!

    Beantwoorden
  6. Juudith says:
    5 jaar geleden

    Super handig die vorm zeg !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Jaa die werkt echt super! Heel erg blij mee 🙂

      Beantwoorden
  7. Erica says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk recept. Kan ik de pure chocolade in de glazuur vervangen voor melkchocolade? Blijven de hoeveelheden dan hetzelfde?

    Groetjes,
    Erica

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je zeker proberen. Heb het zelf nog niet getest dus weet niet of de hoeveelheden aangepast moeten worden voor het beste resultaat.

      Beantwoorden
      • Erics says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Bedankt voor je antwoord. Wordt je glazuur hard?

        De spullen zijn in ieder geval onderweg dus van het weekend ga ik ze maken 🙂

        Groetjes,
        Erica

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Wat leuk dat je ze gaat maken! Glazuur wordt niet keihard, maar droogt wel redelijk stevig op.

          Beantwoorden
          • Erica says:
            5 jaar geleden

            Hoi Laura,

            Bedankt! Aangezien ik ze in doorzichtige blokbodemzakjes wil doen om cadeau te geven ga ik ze maar gewoon dippen in chocolade net als je oreo truffels (jammie) Knapperige bite maar dan ziet het er in het zakje wel mooier uit 🙂

            Bedankt voor je antwoorden!

            Groetjes
            Erics

  8. happybudgetcooking says:
    5 jaar geleden

    Zien er super leuk uit! Verkoopt blokker misschien ook zo’n soort siliconen bakvorm?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit model niet voor zover ik weet

      Beantwoorden
  9. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er geweldig uit! Die bakvorm lijkt me inderdaad ideaal, ook leuk voor kleine appeltaartjes, kwarktaartjes, cakejes of iets dergelijks.

    Beantwoorden
  10. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi, ik wil deze mini brownies graag maken. Bij xenos heb ik een mini muffinblik eerder gekocht en al veel gebruikt met succes. Is zo’n blik voor deze brownies als ik het invet geschikt ? Leuke site !

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou hem dan invetten en met bloem bestuiven

      Beantwoorden
  11. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Bedankt, dat gaan we zeker doen tijdens de kerstvakantie volgende week. Idem de chocolate cookies, de kerst m&m’s liggen al veilig weggestopt klaar !

    Beantwoorden
  12. Pingback: Kerstdessert inspiratie - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
10x Creatief met candy canes

10x Creatief met candy canes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-18

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan