Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Broodjes gevuld met spek en ei

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 maart 2016
in Brood, Feestdagen, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch, Pasen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Broodjes gevuld met spek en ei 1a

Waarschijnlijk ken je deze broodjes gevuld met spek en ei al, of misschien ken je ze juist met een andere vulling. Dat is het leuke van deze broodjes, je kunt ze vullen met vrijwel alles dat je lekker vindt. Een aantal jaar geleden maakte ik ze voor het eerst, toen voegde ik ook tomaatjes toe en gebruikte ik kleine spekjes in plaats van een plakje. Je zou ook nog champignons toe kunnen voegen, nog meer soorten kruiden of juist alleen het ei gebruiken. Kortom, genoeg opties om een lekker gevuld broodje te maken voor het paasontbijt!

Broodjes gevuld met spek en ei 3a

Recept afdrukken

Broodjes gevuld met spek en ei

Dit recept voor broodjes gevuld met spek en ei is ideaal voor het paasontbijt, maar ook voor de lunch of de high tea.
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 afbakbroodjes
  • 4-6 plakjes spek
  • handje geraspte kaas
  • 4 eieren (M)
  • kruiden naar wens ik gebruikte zout, peper en Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snij de bovenkant van het broodje af en verwijder de binnenkant. Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de bodem. Neem 1-2 plakjes spek en beleg hier de binnenkant van de broodjes mee, strooi ook wat geraspte kaas in het broodje. Druk het even goed aan, zo krijgt het ei wat meer ruimte. Breek het ei boven het broodje en strooi er nog wat kaas en kruiden overheen.
  • Zet de broodjes in een ovenschaal zodat je halverwege het bakken makkelijker met aluminiumfolie af kunt dekken.
  • Bak de broodjes (zonder ze af te dekken) in 10-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot ze mooi goudbruin zijn. Dek dan de broodjes af met folie en bak ze nog zo’n 15 minuten. Het ei gaart nu verder, maar de broodjes zullen niet verder kleuren. Door een prikker te gebruiken kun je controleren of het ei gaar is, het voelt dan stevig aan.
Tips

Ik gebruik M eieren omdat dit goed past, met een L ei overstroomt het broodje. Als je grotere broodjes hebt kun je natuurlijk ook een groter ei gebruiken.

Bewaren

Eenmaal voorbereid moet je ze wel gelijk afbakken. Eventueel zou je ze een paar uurtjes van tevoren al kunnen maken en dan voor serveren nog even opwarmen.

Broodjes gevuld met spek en ei 2a

Ik vind deze eenvoudige versie met spek, kaas en ei het lekkerst bij het ontbijt, maar wees creatief en voeg toe wat je lekker vindt!

Vorige post

Volgende post

Paasei konijn
Paaseitjes fudge

Related Posts

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Schaap taart

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft
27 maart 2021
16

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 60

  1. Daniëlle says:
    5 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Ik ben niet heel erg gek op ei, maar ga dit broodje wel een keer proberen denk ik.

    Beantwoorden
  2. Rachel Kromdijk says:
    5 jaar geleden

    Ziet er onwijs smakelijk uit, erg leuk!

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Leuk idee!

    Beantwoorden
  4. Kristel says:
    5 jaar geleden

    Dit ga ik een keer proberen. Eet je dit met mes en vork of gewoon met je handen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat jij makkelijk vindt, ik gebruik mes en vork.

      Beantwoorden
    • Peter says:
      1 jaar geleden

      Nee nee dit word vooral gegeten met de mond…😁

      Beantwoorden
  5. Marjolijn says:
    5 jaar geleden

    Oeeh, deze staan 1e Paasdag zeker op het menu!! Klinkt heerlijk! Ik was alleen nog benieuwd (en hopelijk lees je dit nog op tijd) of je die spek van tevoren ook af moet bakken? Bij recepten uit de oven heb ik dat er namelijk altijd bij staan. Vroeg me of de spek anders wel gaar wordt. Ik hoor het graag!

    Groetjes,

    Marjolijn

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee gaat er gewoon ongebakken in en is perfect gaar als het er uit komt 😉

      Beantwoorden
      • Daniëlle says:
        3 jaar geleden

        Gebruik je hiervoor gewone ontbijtspek?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dat kan, wat dunnere plakjes spek zijn ook mogelijk.

          Beantwoorden
  6. Rowan - sillysis.nl says:
    5 jaar geleden

    Hey wat toevallig, zo’n soort receptje is ook op mijn blog online gekomen vandaag. Die van jou ziet er ook errug lekker uit! Ga ik ook eens uitproberen! 😉

    Beantwoorden
  7. Marcha says:
    5 jaar geleden

    Moet je de afbak broodjes eigenlijk van te voren bakken? Ik heb het niet gedaan, maar we vonden achteraf de broodjes te “zacht”.
    Maar ondanks dat waren ze wel lekker.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bak ze niet van tevoren (en ze waren lekker knapperig)

      Beantwoorden
    • Michiel says:
      3 jaar geleden

      Als je een afbakbroodje voor je hem in de over legt even met een beetje water bestrijkt (gewoon met natte handen even over het broodje wrijven) worden ze in de oven knapperiger en iets donkerder bruin.

      Beantwoorden
  8. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Oh jammie!! Ook echt allemaal ingrediënten waar ik gek op ben 😀

    Beantwoorden
  9. Annemiek says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt voor 2e paasdag en de kleintjes vonden het er fantastisch uitzien en super lekker. Ik vond het wel erg zout door de spek en het zout, het zout laat ik de volgende keer achterwege. Zeer geslaagd!

    Beantwoorden
  10. Linda says:
    5 jaar geleden

    waar zou ik het ei voor kunnen vervangen? ik kan namelijk zelf niet tegen ei:(

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit recept draait juist om het ei als vulling. Er is geen vergelijkbare vervanger, dan kun je beter een ander soort broodje maken.

      Beantwoorden
  11. Shanna says:
    5 jaar geleden

    Goedemiddag! Ik ga dit zeker een keer als verrassing voor mijn man maken. Heb alleen een vraag. Is het eigeel nog zacht of niet meer.

    Groeten!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heel klein beetje nog.

      Beantwoorden
  12. Pepijn says:
    4 jaar geleden

    Dit ziet er lekker uit.. Wil ik ook.. Goed idee! Op deze manier kan ik gewoon mijn eigen mini quiche maken in een afbakbroodje..

    Beantwoorden
  13. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Lekker zeg! Heb het net gemaakt! Maar kun je misschien ook iets posten met een andere vullig!? Wel ei maar dan iets anders dan Ham en Kaas. Super lekker zeg!☺️?? goed bedacht! En ga het zeker vaker maken zo voor de luch of het avondeten als je geen zin hebt om te koken!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      er staat ook al een gevuld stokbrood online met ei en spinazie, misschien vind je dat wat? 🙂

      Beantwoorden
  14. Corry says:
    4 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst gemaakt en wij vonden ze hier thuis echt heerlijk!!!?

    Beantwoorden
  15. Lean says:
    4 jaar geleden

    Eet je ze altijd warm of zijn ze koud ook lekker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Koud kan ook, maar zodra ze uit de oven komen zijn ze hier al snel op 😉

      Beantwoorden
  16. gre glorie says:
    4 jaar geleden

    Kan je deze broodjes al van te voor klaarmaken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan

      Beantwoorden
  17. Lisette says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura! Blijven bij jou de broodjes niet ‘plakken’ aan de ovenschaal?

    Groetjes Lisette

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb dat slechts een keer gehad, toen had het ei iets gelekt. Sindsdien leg ik er een stukje bakpapier onder 🙂

      Beantwoorden
  18. Amber Schonewoerd says:
    3 jaar geleden

    Lekkrrr!

    Beantwoorden
  19. Maaike says:
    3 jaar geleden

    wordt alleen het eigeel gebruikt of ook het eiwit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je gebruikt het hele ei.

      Beantwoorden
  20. andre says:
    3 jaar geleden

    geprobeerd en echt lekker er echt van genoten komt vaker op tafel.

    Beantwoorden
  21. Ann says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit , ga ik beslist maken voor de paasbrunch .

    Beantwoorden
  22. Puck says:
    3 jaar geleden

    hoe lang van te voren kun je deze gevulde broodjes klaar maken? Worden ze dan niet zacht door het (nog rauwe) ei?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik maak ze zelf altijd op het moment dat ik ze nodig hebt. Eenmaal voorbereid moet je ze wel gelijk afbakken. Eventueel zou je ze een paar uurtjes van tevoren al kunnen maken en dan voor serveren nog even opwarmen.

      Beantwoorden
  23. rita says:
    3 jaar geleden

    Hallo,broodje met spek, ei, kaas gemaakt.2 met spek teruggeslagen en 2 met spek over de rand laten hangen.de 1e heel knapperig en op180 graden na 20 minuten gaar.2e broodje zachter en na 15 minuten op 180 graden gaar.lekker gerecht en leuk om te maken op de zondag morgen.

    Beantwoorden
  24. Nathalie says:
    3 jaar geleden

    Dit zag er zo lekker uit dat ik het nu ook aan t proberen ben. Ze staan net in de oven, dus ben benieuwd 🙂 Heb 2 italiaanse bollen gebruikt en een pistoletje, onderin een gedeelte van een plakje kaas, de bollen aan de randen van het uitgeholde gedeelte gevuld met spekreepjes en in het midden het ei. Bij het pistoletje op de kaas een beetje spekjes en daarop het ei. Ik strooi er naast zouten peper meestal nog oregano en provinciale kruiden overheen. Bedankt voor het idee 🙂 Het is weer wat anders dan standaard gebakken eitje.

    Beantwoorden
  25. Kim says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ziet er heerlijk uit
    Ik heb nog wel een vraagje dus als ik het goed begrijp moet je niet eerst u pistolets afbakken? Baktijd pistolets bij mij is 8 a 10 min op 200^ u praat over 2x 15min? Gaat deze dan niet veel te bruin of krokant zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee je hoeft ze niet eerst te bakken. Gewoon gelijk vullen en de oven in, gaat helemaal goed als je het recept volgt.

      Beantwoorden
  26. Jacqueline Meerkerk says:
    2 jaar geleden

    Zou je deze broodjes kunnen bereiden en het bewaren voor een ander moment. Zodat je het mee kan nemen voor lunch?
    Hoe moet je het dan bewaren

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Zou het goed verpakt in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  27. Chris says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik ga straks je recept proberen. Lijkt me erg lekker!

    Vraagje. Word je niet knettergek van de vele onnozele vragen die mensen stellen?

    Groetjes,
    Chris

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hahaha, ik hoop dat je genoten hebt. En: valt mee 😉

      Beantwoorden
      • Chris says:
        2 jaar geleden

        Was lekker! Dank je voor ’t recept! 😉

        Beantwoorden
  28. Pingback: Broodmuffins met ei en spek - Laura's Bakery
  29. Pingback: Croissant muffins met spek en ei - Laura's Bakery
  30. Yorbin says:
    1 jaar geleden

    Echt super lekker ik eet het nu bijna elke ochtend haha

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Jaaa, wat lekker!

      Beantwoorden
  31. Djanna says:
    1 jaar geleden

    hoi laura!
    zou ik nog wat lekkers met het overige brood kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Een broodpuddinkje maken? Croutons? Of aan de eendjes voeren? 😉

      Beantwoorden
  32. Pingback: Tortilla cups met ei - Laura's Bakery
  33. Ellen Visser says:
    1 jaar geleden

    Dit is een favoriet voor iedere brunch, hmmm!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik lust ze inderdaad iedere ochtend wel 😉

      Beantwoorden
  34. Leo says:
    9 maanden geleden

    Ter correctie:

    “Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de boven” moet denk ik zijn “in de bodem”

    M vr. gr

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dank Leo!

      Beantwoorden
  35. Wendy says:
    4 maanden geleden

    Voor mijn vriend gemaakt afgelopen weekend, was een groot succes! 🥰🥳

    Beantwoorden
  36. Frits Mol says:
    4 maanden geleden

    Vraagje : Dooier heel of stuk ??? Is welliswaar nu Kerstmis maar wat doet dat er toe.
    Als het lekker is….is het lekker.
    Groet
    Frits

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik laat ‘m heel! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Frambozen-citroen ijstaart

Wit brood

Bakken met roomboter of margarine?

Quiche met broccoli en tomaat

Volgende Post
Paaseitjes fudge

Paaseitjes fudge

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan