Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brioche

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 juni 2015
in Brood, Koken, Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

brioche

Robèrt van Beckhoven gaf in het interview al aan dat een brioche één van zijn favoriete recepten is. Wie ben ik om dat tegen te spreken? Toevallig stond een brioche al op mijn lijst genoteerd sinds ik Robèrt zijn brioche had geproefd op de Culiperslunch eerder dit jaar. Toen ik het recept in zijn nieuwe boek zag staan wist ik het; die ga ik maken! Zo gezegd, zo gedaan. En vandaag deel ik het recept met jullie!

Het is geen moeilijk recept, maar het vergt wat voorbereiding. Het deeg moet namelijk heel wat uren rusten in de koelkast. Daarom is het makkelijk om ’s avond het deeg vast te maken zodat het de hele nacht in de koelkast kan opstijven. Dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar in de juiste vorm te brengen, na te laten rijzen en te bakken. Kun je bij het ontbijt genieten van een verse en warme brioche. Klinkt goed nietwaar?

brioche

brioche

Recept afdrukken

Brioche

Een brioche is absoluut niet moeilijk om te maken. Ik geef je het recept en leg je uit hoe je zelf een brioche kunt maken en hoe je dat plant.
Porties: 12 personen (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 10 gram gist, gedroogd
  • 20 gram basterdsuiker
  • 6 gram zout
  • 3 eieren
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 1 eidooier met een snufje zout, voor het afstrijken

Instructies

  • Doe de bloem, gist, suiker, zout en eieren in een kom en kneed met de mixer voor ongeveer 8-10 minuten. Voeg dan de boter toe en kneed tot dit volledig is opgenomen, dit kan ook met de mixer.
  • Laat het deeg een nacht in de koelkast opstijven in een goed afgedekte kom. Je kunt natuurlijk ook ’s ochtends vroeg het deeg maken en dit ’s avonds afbakken.
  • De volgende ochtend kneed je het deeg nog even kort goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, maak hier balletjes van en leg deze in een ingevette bakvorm. Smeer de brioche af met het eidooier waar een snufje zout aan toegevoegd is.
  • Laat je brioche nu nog zeker 70 minuten narijzen. Bak het brood dan af in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de brioche een beetje afkoelen in de bakvorm, hij krimpt dan iets waardoor je hem gemakkelijk uit de vorm kunt verwijderen. Warm is een brioche het allerlekkerst, maar ook helemaal afgekoeld kun je er heerlijk van smullen.
Tips

Wat ook heel lekker is: wentelteefjes maken van brioche! Ik had nog een stukje brioche over dat iets droger was geworden en daar heb ik fantastisch lekkere wentelteefjes van gemaakt.

Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast.

brioche

Vorige post

Volgende post

Meer meesterlijk brood + interview
Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 241

  1. Christa Meijer says:
    6 jaar geleden

    Lijkt me heerlij.k. Ik ga hem ook maken volgende week.

    Beantwoorden
  2. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Mmm, ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe brioche smaakt. Ik heb het nog nooit gegeten!

    Beantwoorden
  3. Carlien says:
    6 jaar geleden

    Gebruik je verse gist of 10 Gr gedroogde?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik gedroogde gist.

      Beantwoorden
    • Irma says:
      1 jaar geleden

      Leuk recept en ik ga het zeker straks maken maar voor het ontbijt morgenochtend gaat het niet lukken als het 70 min moet narijzen en 25 min moet afbakken en daarna nog afkoelen… Ik ga er van uit dat het een dag later ook nog lekkrr is en anders vries ik het in….

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Een dag later is het ook zeker nog lekker!

        Beantwoorden
      • Annet says:
        9 maanden geleden

        Moet er geen melk bij!??

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Nee, dat hoeft niet.

          Beantwoorden
          • Daniel says:
            2 maanden geleden

            Hoi Laura
            Ik zie evenveel successen als mislukkingen. Mag ik helpen door te verduidelijken dat proteïnerijke bloem meer gluten vormt en de structuur ten goede komt. Er zijn drie soorten gist: verse gist droge gist die in water moet geactiveerd worden en actieve droge die niet mag geactiveerd worden. Een eetlepel water kan genoeg zijn alhoewel er veel water in de eieren zit kan de niet actieve gist er niet goed bij. Gezien mijn leeftijd gebruik ik minder suiker en zout met even goed resultaat. Weinig gist ( soldaatjes) en koude temperatuur langere rijstijd nodig. Veel succes allemaal en niet opgeven.
            keizer Karel.

          • Laura's Bakery says:
            2 maanden geleden

            Dank voor je tips Daniel! Wat helaas het geval is, is dat men over het algemeen enkel een reactie achterlaat als het misgaat en bijna nooit als het goed gaat. Dat geeft vaak een vertekend beeld in de reacties, ondanks dat ik op Instagram vele mooie exemplaren voorbij zie komen en het bij mijzelf ook nooit mislukt.

  4. Angela says:
    6 jaar geleden

    Oh, dat klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Oh dat ziet er wel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  6. Marja says:
    6 jaar geleden

    Dit lijkt me erg leuk om zelf te maken! Ik heb 1x kant en klaar gekochte, koude Briochegegeten en was toen al gelijk verkocht. Laat staan als hij warm uit mijn eigen oven komt! Lijkt me heeeeeeeeeeel erg lekker! Bedankt voor het recept Laura. Het is lekker duidelijk omschreven, dus het moet me vast en zeker lukken.
    Groetjes en een fijn en zonnig weekeinde toegewenst.
    Marja. 😀

    Beantwoorden
  7. chucky1012 says:
    6 jaar geleden

    Het ziet er zo lekker uit!
    Wist niet dat het zo makkelijk zelf te maken was.

    Beantwoorden
    • Nathalie says:
      11 maanden geleden

      Goededag,

      Even een vraagje hoe lang kun je de Brioche bewaren ik heb het zondag en Maandag nodig lijk me wel lekker bij de Paasdagen.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Goed afgesloten buiten de koelkast, binnen 2 dagen het lekkerst, maar invriezen kan natuurlijk ook tot drie maanden!

        Beantwoorden
  8. Kübra says:
    6 jaar geleden

    Wauw! Appeltje eitje toch? Staat nu ook op mijn lijst 🙂

    Beantwoorden
  9. Glynis says:
    6 jaar geleden

    Deeg staat in de koelkast tot morgen ochtend . Vraagje , het narijzen moet dat ook in de koelkast of juist op kamertempeatuur ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het narijzen doe je buiten de koelkast 🙂

      Beantwoorden
      • Glynis says:
        6 jaar geleden

        Daar gokte ik al op 😉 ik had er nog een stukje plastik folie en theedoek overheen gedaan . Hij was overheerlijk trouwens.

        Beantwoorden
  10. lisanne says:
    6 jaar geleden

    Ik heb geprobeerd om een brioche te maken met dit recept. Ik vond het een lastig deeg om de volgende ochtend te kneden. Het plakte heel erg. Het brood smaakte wel lekker, maar was van structuur ook niet zoals jou foto (of zoals ik brioche al kende). Moet ik het nog maar eens proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is gek dat het nog heel plakkerig is, dat zou niet moeten na een nacht koelkast. Na kneden wordt het wel iets plakkeriger, maar niet heel erg. Wat voor boter heb je gebruikt? Misschien dat het daar aan ligt.

      Beantwoorden
      • Jan Maarten says:
        4 jaar geleden

        Heb je wel bloem gebruikt geschikt voor brood? Van supermarkt bloem kun jevgeen brood bakken.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ik heb zelf ook gewoon bloem uit de supermarkt gebruikt waar het mij altijd mee lukt, denk niet dat dit dé oorzaak is geweest in dit geval.

          Beantwoorden
          • Esparanza Van gelderen says:
            4 jaar geleden

            Wat voor soort bloem?

          • Lian van Rens says:
            4 jaar geleden

            http://www.handigebaktips.nl/welke-bloem-gebruik-je-om-te-bakken/

    • Claudia says:
      1 jaar geleden

      Recept geprobeerd, hetzelfde ervaren als Lianne😔ik denk zelf dat lauwwarme melk toegevoegd moet worden, klopt dat Laura?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Er gaat geen melk in dit recept.

        Beantwoorden
    • Anita says:
      10 maanden geleden

      Bij mij hetzelfde plakkerige deeg. Klein beetje bloem toegevoegd bij kneden nadat hij uit de koelkast kwam. Staat nu na te rijzen dus ben benieuwd ☺️

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Komt vast helemaal goed! Laat me even weten hoe het resultaat was.

        Beantwoorden
        • Mathilde says:
          9 maanden geleden

          Bij mij hielp het om langer door te kneden, daardoor werd het vanzelf minder plakkerig. Echter bij mij kwam het brood helemaal niet omhoog, niet in de koelkast en niet tijdens de 70 minuten narijs. Waar zou dat door komen. Heb het zout en de gist apart gehouden. Het staat nu in de oven, dus ik weet nog niet hoe het eruit gaat komen.

          Beantwoorden
          • Mathilde says:
            9 maanden geleden

            Het ziet er toch goed uit en ruikt lekker. Zo proberen maar!

          • Mathilde says:
            9 maanden geleden

            Beetje te zout, maar verder heel lekker. Misschien heb ik daar in verhouding iets te veel van gebruikt. Is in ieder geval niet lekker zoet.

          • Laura Kieft says:
            9 maanden geleden

            Te lang kneden komt de luchtigheid ook niet ten goede, dit zou de oorzaak kunnen zijn.

  11. Lise says:
    6 jaar geleden

    Was heerlijk! Dankje voor het recept!

    Beantwoorden
  12. Marja says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk hoor, had iets te lang in de oven gezeten, had het belletje niet gehoord. Nu ga ik zo een 2e poging wagen.

    Een gekochte brioche is veel zoeter, maar dit is ook lekker zo.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      6 jaar geleden

      Mijn 2e Brioche brood is heerlijk! Nog iets te donker naar mijn zin, volgende keer op traditionele oven proberen, de hetelucht oven gaat misschien toch te hard. Dat mis ik toch vaak in recepten, dat er niet bij staat of het in een heteluchtoven moet.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Je kunt altijd aanhouden dat in recepten geen hetelucht bedoeld wordt. Als dit wel zo is, dan staat het er bij. Voor mijn recepten (en de meeste anderen) geldt dus dat de temperatuur 20% lager moet staan voor een heteluchtoven.

        Beantwoorden
        • Marja says:
          6 jaar geleden

          Bedankt voor je reactie Laura!

          Beantwoorden
          • Effi says:
            11 maanden geleden

            Kan brioche brood ook met boter bedoel zoals solo ipv echte boter

          • Laura's Bakery says:
            11 maanden geleden

            Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

  13. Monique says:
    6 jaar geleden

    Zou je dit recept ook voor cinnamon rolls kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar is dit recept niet echt geschikt voor, maar er staat wel een ander heerlijk recept voor cinnamon rolls online! 🙂

      Beantwoorden
  14. Jolanda Elbers-Kusters says:
    6 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk om dit te maken met mijn twee kleinzonen Romke en Jim als ze dit weekend komen.

    Een volgende vraag is, het recept van Suikerbrood, misschien een uitleg hierover?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Suikerbrood heb ik nog geen recept voor online staan. Als ik een lekkere gemaakt hebt volgt die zeker!

      Beantwoorden
      • Marja says:
        6 jaar geleden

        Ik blijf het volgen! Suikerbrood lijkt me ook top om te maken!

        Beantwoorden
      • Aimée van den Bergh says:
        5 jaar geleden

        Jaaaaaaaaa suikerbrood..
        En dan het liefst zo’n lekker kleffe / natte!!
        Kan niet wachten!

        Broche afdekken met folie of met (natte) theedoek???

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Na het bakken doe ik hem in een zak. Tijdens rijzen met folie.

          Beantwoorden
    • Hester says:
      2 maanden geleden

      Ik heb je recept gebruikt. Super lekker. Mijn man kon niet wachten er wentelteefjes van te maken.

      Beantwoorden
  15. falafel says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor al uw leuke recepten .

    Beantwoorden
  16. hanny says:
    5 jaar geleden

    Alles in de kom en toen had ik geen boter. Weggooien of olie proberen. De olie won, het werd een glibberige boel maar ik heb doorgezet. Het resultaat was een heerlijk [wel wat vettig] brood.Komende zaterdag probeer ik het weer.

    Beantwoorden
  17. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe zit het met de combi zout en gist? In het recept staat dat dit tegelijk moet worden toegevoegd. Gaat dat wel goed met rijzen?

    Groetjes
    Leonie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, als je ze in de kom doet moet je alleen zorgen dat je ze beide aan een andere kant van de komt toevoegt. Zo komen ze pas met elkaar in aanraking als je alle ingrediënten vermengt.

      Beantwoorden
  18. Claartje says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    Bedankt voor je fijne revept, de brioche is prima gelukt! Ik heb alleen nog een vraagje? Heb je een tip hoe ik de brioche iets zoeter kan laten smaken? Moet er dan gewoon meer suiker in, of kloppen de verhoudingen dan niet meer?

    Groetjes Claartje

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het proberen met iets meer suiker, als je niet teveel toevoegt zou dat nog wel goed moeten gaan.

      Beantwoorden
  19. Fred says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura
    Heb de brioche gemaakt vlg uw recept!
    ’t Is aardig gelukt!
    Mijn hartelijke daank voor de goede tips!

    Beantwoorden
  20. Eline says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik kan gluten niet goed verdragen, spelt daar in tegen wel. Kan ik ook speltbloem gebruiken?

    En roomboter ook een optie? 😉

    Beantwoorden
    • Dorine says:
      5 jaar geleden

      Boter = roomboter Eline. Zou zeker geen margarine doen. Ik denk dat speltbloem vast wel kan, maar dat weet Laura beter dan ik. Speltmeel zou ik in ieder geval niet doen, omdat de structuur dan heel anders wordt (was zo bij m’n muffins).

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In alle recepten wordt met boter roomboter bedoeld, standaard regel bij het bakken 🙂
      Je kunt zeker proberen om het bloem te vervangen door speltbloem, ik heb er zelf alleen geen ervaring mee bij dit recept.

      Beantwoorden
  21. Dorine says:
    5 jaar geleden

    Boter = roomboter Eline. Zou zeker geen margarine doen. Ik denk dat speltbloem vast wel kan, maar dat weet Laura beter dan ik. Speltmeel zou ik in ieder geval niet doen, omdat de structuur dan heel anders wordt (was zo bij m’n muffins).

    Beantwoorden
  22. Lisa says:
    5 jaar geleden

    Hoort in brioche brood geen melk?
    Want als ik een brioche bij de ah koop zit er altijd melk in.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In dit recept niet, ik ken de receptuur niet die ze bij AH gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Gwen says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb deze brioche vaker met succes gemaakt, top!

    Kan ik het deeg ook bewaren in de diepvries? of is het beter de afgebakken brioche in de diepvries te doen? of beide niet? Ik wil deze nl. maken voor een familie lunch en heb de dag ervoor weinig tijd dus dacht misschien kan ik die al eerder maken.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      5 jaar geleden

      Ik bak 1 x per 2 weken 2 briocheborden volgens dit recept en vries soms per 4 boterhammen in en soms een half brood. En daar eet ik dan lekker 2 weken lang dagelijks van.

      Voor een lunch zou ik het brood in zijn geheel invriezen. Als je het de volgende dag eet is het nog heerlijk vers, zelfs 2 dagen later nog.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Precies wat Marja zegt 🙂 In zijn geheel invriezen kan prima.

      Beantwoorden
  24. Tamara says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, dit klinkt heel erg lekker, wil deze ook gaan proberen, maar kan ik dit kneden met de Kenwood pattisier? Normaal kneed ik geen deeg daarmee, maar gezien je het over een mixer had, dacht ik, misschien gaat het daar ook wel mee dan.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Moet zeker lukken met de Kenwood 🙂

      Beantwoorden
  25. Annet says:
    5 jaar geleden

    De brioche staat in de koelkast. Morgenochtend opnieuw kneden. Doe je dat weer met de mixer of met de hand?

    Ben een enorme fan van je recepten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat doe ik met de hand

      Beantwoorden
  26. Nanja says:
    5 jaar geleden

    Hoi, welke bloem is het best geschikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb gewoon patentbloem gebruikt

      Beantwoorden
  27. Yvette says:
    5 jaar geleden

    Hoi ik heb gedroogde gist van dr oetker moet ik daar ook 10 gr van gebruiken ? Op de verpakking staat namelijk dat je minder moet toe voegen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb ook Dr. Oetker gebruikt, dus 10 gram inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  28. Anja says:
    5 jaar geleden

    Ik heb gisteravond/vanmorgen deze brioche gemaakt: zeer goed gelukt en lastig om vanaf te blijven 😀

    Ik heb hem gemixt met een handmixertje. Op andere sites raden ze het af en mijn mixer heeft het ook wel moeilijk, maar ik heb geen zin in kneden met de hand. Even dacht ik dat het niet ging lukken, aangezien het deeg amper in omvang toenam na de twee rijzen, maar in de oven ging hij als een speer. Heerlijk, dankjewel!

    Beantwoorden
    • Marja says:
      5 jaar geleden

      Wat bijzonder, mjn deeg rijst in de koelkast al de pan uit, ook de 2e rijs zorgt voor verdubbeling en in de oven gebeurt er dan niks meer. Dus uit ervaring weet ik nu dat ik het brood pas moet bakken als het de juiste hoogte heeft in het blik. Ik bak sinds juli vorig jaar elke 2 weken 2 broden. Ik maak er geen bolletjes meer van, maar gewoon 2 grote broden. Ook het met ei besmeren voor het bakken doe ik niet meer, zo ook lekker.
      Ik wil geen ander brood meer, ben er gewoon verslaafd aan geraakt, haha..

      Beantwoorden
  29. Patrick says:
    5 jaar geleden

    Zojuist mijn eerste brioche gebakken. Dat was ik al een geruime tijd van plan maar het was er nog nooit van gekomen. Na het vinden van dit recept moest het dan eindelijk maar eens gebeuren. Heerlijk simpel om te maken en echt een overheerlijk brood. Dank je wel voor dit recept. Top.

    En nu proberen er van af te blijven…

    Beantwoorden
  30. Jelle says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik kom veel Brioche recepturen tegen, en het valt mij op dat er in het ene recept wel melk wordt gebruikt en in het andere niet. Kun je mij vertellen waarom dat is?:)

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat durf ik je eerlijk gezegd niet te zeggen, meestal zijn de verhoudingen helemaal anders (voor zover ik heb gezien). Gevalletje van meerdere wegen die naar Rome leiden denk ik 😉

      Beantwoorden
  31. Shanna says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hij lijkt me erg lekker. Zou je met dit recept er ook een Chinois van kunnen maken?
    Wat zou je dan kunnen doen?

    Groetjes,
    Shanna

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik ben niet bekend met een chinois, durf je niet te zeggen of dat (ongeveer) hetzelfde recept is.

      Beantwoorden
  32. Charlotte says:
    5 jaar geleden

    Vanmorgen genoten van deze heerlijke brioche! Bedankt voor het recept.best gemakkelijk. Ik heb laatst een workshop gehad bij een patisserie. Daar heb ik een hartige variant gemaakt van de brioche: het deeg verdelen in kleine bolletjes die passen in een muffin-vorm. Elk balletje een beetje open duwen met twee vingers en dan de vulling erin; geraspte kaas en/ of spekjes. Vervolgens dichtvouwen, omdraaien zodat het gevouwen stukje onder ligt, losjes draaien en dan in de vorm leggen. Erg lekker! In die workshop heb ik ook nog de tip gekregen om deeg te laten rijzen door een pannetje met heet water in koude oven te zetten, deeg ernaast en rijzen maar. Oven hoeft niet aan. Het werkt goed ook m.b.t. vochtigheidsgraad.
    Wat ik me m.b.t. dit recept nog afvraag is welk zout je gebruikt? In appeltaart volgens mijn opa’s recept (hij was banketbakker) gebruik ik maagzout. Voor deze brioche heb ik gewoon zout gebruikt. Wel wat minder dan in het recept. Ik vond het erg veel. Smaak was goed. Denk je dat maagzout ook zou kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik gewoon normaal zout, heb eerlijk gezegd geen ervaring met maagzout in recepten.

      Beantwoorden
      • Pechimo says:
        5 jaar geleden

        Maagzout is Baksoda of Sodabicarbonaat

        Beantwoorden
  33. Richel says:
    5 jaar geleden

    Hi. Your bread looks so yummy!I’d like to make this but I can’t understand your language. If you would please translate just the ingredients and I’ll work it out.
    Thank you so much!
    Richel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      These are the ingredients in English:
      250 grams flour
      10 grams yeast (dried)
      20 grams sugar
      6 grams salt
      3 eggs
      120 grams butter
      1 egg yolk with a pinch of salt (to brush the bread in the end)

      Have fun making this bread!

      Beantwoorden
  34. Marthe says:
    5 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Ik mis alleen de melk in het recept? Zojuist een brioche in Frankrijk opgegeten en daar zat melk in.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Er bestaan verschillende recepten, hier is het niet nodig.

      Beantwoorden
  35. Djana says:
    5 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en ook alweer bijna op, heerlijk! Je recepten zijn top.

    Beantwoorden
  36. john says:
    4 jaar geleden

    Origineel zit in een briocherecept geen melk maar het is best mogelijk.
    Voor degene met een zwaar rijzend deeg in de koelkast.Dat is hooguit mogelijk in de eerste tijd direct na het in de koeling zetten maar bij een temperatuur rond 7oC stopt de werking van de gist. Dus is de deeg veel te warm of staat de koelkast veel te hoog afgesteld.
    Ik laat mijn deeg in een van mijn 2 heteluchtovens rijzen.De temperatuur wordt ingesteld op 30 oC en na het bereiken van de temperatuur wordt door het openen van de deur de ventilator uitgezet terwijl het lampje blijft branden.Ik heb voldoende vocht en kokend water is bij mij niet nodig.
    Overigens heb ik nu een kapotte inbouw drankenkoeler met glazen deur welke ik op hetzelfde principe ga verwarmen.Is de kapaciteit onvoldoende dan kan ik nog bijv. een waterbedverwarmingsmatje oid toepassen.
    Een andere mogelijkheid is een grote omgekeerde plastic bak of een wegwerkdouchemutsje,ruim om een bakblik bevestigd.
    Succes

    Beantwoorden
  37. Dave van Echelpoel says:
    4 jaar geleden

    Vandaag afgebakken en gelijk opgegeten. Ik heb het als richtlijn aangehouden om de franse brioche praline en brioche chocolat na te maken. Dat is helaas niet gelukt omdat het hiervoor te zout is…dan heb ik dus een ander recept nodig. Desalniettemin vinden de kids het overheerlijk!

    De franse brioche praline is een heerlijk broodje gevuld met amandelen in een roze suikerlaagje, dat smelt wanneer het wordt afgebakken. Bij het bakkertje in de franse alpen hebben we dit bijna dagelijks genoten tijdens de vakantie. Vandaar dat we het ook thuis willen afbakken.

    Blijkbaar zijn er vele recepten(in het frans) maar als je hier ideeën over hebt, zou ik ze graag zien verschijnen. Ook de brioche chocolat is overheerlijk!

    Beantwoorden
  38. Danielle says:
    4 jaar geleden

    Vandaag de brioche afgebakken.
    De structuur was perfect alleen vond ik het lauw warme brood erg naar gist smaken en ruiken. Ik heb gist van dr Oetker gebruikt.
    En verder precies het recept gevolgd.
    Heb je nog tips om een gistsmaak te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Was je gist nog wel goed? Ik heb hetzelfde gebruikt en had dit probleem helemaal niet.

      Beantwoorden
      • Danielle says:
        4 jaar geleden

        Ik denk dat ik het op een te warme plaats heb laten rijzen. Heb het in de oven gezet, maar ik denk dat deze nog te warm was.
        Mijn gist was goed, net gehaald bij AH (tht was ook nog ruim) deze gebruik ik wel vaker.
        Ik ga in de herkansing want de textuur en structuur was perfect! Alleen wel wat zout dus dat gebruik ik minder de volgende keer en wat meer suiker en vanille extract voor een zoetere smaak.

        Beantwoorden
    • Marja says:
      4 jaar geleden

      Ik maak dit brood maandelijks 2 stuks tegelijk, en nog nooit een gistsmaak gehad. Ik gebruik gedroogde gist van de molen, maar in het begin van de supermarkt.

      Zoals Laura zegt: was de gist wel goed? Of niet de juiste hoeveelheid?

      Beantwoorden
  39. Petra says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb net een broodjesblik gekocht voor 8 kleine broodjes, zou het daar ook in kunnen??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeker, je krijgt wel een kortere baktijd

      Beantwoorden
      • Petra says:
        4 jaar geleden

        hoelang dan?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dat is afhankelijk van de grootte. Ik zou eens met 15-20 minuten beginnen en dan controleren.

          Beantwoorden
  40. Susan says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik wil deze brioche graag van het weekend maken, en nu vroeg ik mij af of ik het brood de eerste keer ook langer kan laten rijzen? Dat ik het deeg in de avond maak, en het de volgende dag vroeg in de middag pas verder verwerkt. Denk jij dat dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik denk het wel, maar heb er zelf geen ervaring mee.

      Beantwoorden
    • Marja says:
      4 jaar geleden

      Hallo Susan, ik maak dit brioche brood elke 2 weken. Soms in de ochtend, soms in de middag maak ik het deeg en dan gaat het de koelkast in. De volgende dag bak ik het af, en soms is dat ook pas laat in de middag. Gaat altijd goed. Deeg zakt wel iets in als het langer in de koelkast staat, maar dat komt helemaal weer goed bij de rijs in de broodvorm.

      Beantwoorden
  41. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Bedankt voor het delen van de brioche, hij zag er super mooi uit maar smaakte een beetje chemisch vond ik. De volgende keer blijf ik toch maar weer bij het oude recept met rijzen enzo i.p.v. koelkast.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien was je gist niet meer goed? En heb je wel droge gist gebruikt? Hij zou namelijk echt niet chemisch moeten smaken, hier is hij weer iedere keer heel erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  42. J. Brink says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb het deeg gemaakt, maar niet met 120 gram boter… (rond de 80 gram) het werd namelijk heel erg vettig, zelfs na een halfuur kneden. Is dat erg? Of zou ik nog wat boter morgen ochtend toe kunnen voegen?Hoe zwaar moet het deeg zijn voordat hij de koelkast in gaat? Rond de 500? Nog een laatste vraagje, waarom moet het deeg opstijven in de koelkast? Wordt het dan smeuiiger door een sckeikundig proces of iets?
    Alvast bedankt!
    Ik hoop dat het lukt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb je misschien margarine gebruikte ipv roomboter? Het is een ander soort brooddeeg dan je gewend bent, dat komt inderdaad door de boter. Je kan het niet later nog alsnog toevoegen. Ik heb het niet gewogen, maar het zal ongeveer net zo zwaar zijn als de ingrediënten bij elkaar opgeteld 😉

      Beantwoorden
  43. Catherine Johnson says:
    4 jaar geleden

    250 grams flour
    10 grams yeast (dried)
    20 grams sugar
    6 grams salt
    3 eggs
    120 grams butter
    1 egg yolk with a pinch of salt (to brush the bread in the end)
    Have fun making this bread!

    What are the directions?

    Beantwoorden
  44. Marie Louise says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura,
    De eerste keer is de brioche totaal mislukt. Ik had een plank. Misschien niet lang genoeg gekneed dacht ik? Maar ik miste in jou recept ook het 2 uur rijzen van het deeg na het kneden. Doet Robert dat niet? Want het staat niet in je recept. Dus nog even recept van Martha Stewart op gezocht en daarin staat dit wel degelijk. Op haar manier gedaan en na het kneden het deeg 2 uur laten rijzen. Nu had ik wel de mooie sponzige structuur na een nacht koelkast….
    Groet,
    Marie Louise

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Robert doet dit inderdaad niet, anders had het erbij gestaan 😉 Er zijn natuurlijk ook verschillende recepten en manieren om het te bereiden. Bij mij wordt het zonder die twee uur ook heel mooi van structuur.

      Beantwoorden
  45. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik wil dit brood vers bakken morgen ’s ochtends, maar heb het deeg gisteren al gemaakt. Kan ik dit deeg 36 uur in de koelkast laten staan? Of moet ik het toch vandaag maar bakken?

    Groet Laura

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het niet zo lang laten staan en dus gewoon vandaag bakken.

      Beantwoorden
  46. Marianne Köhlen says:
    4 jaar geleden

    HOi Laura
    Gisteren voor het eerst een brioche gebakken. Smaak was goed echter helaas is mijn baksel nauwelijks gerezen. Derhalve heb ik een paar vragen :
    Gebruik je voor het kneden de deeg haak of de bisschop?
    Is het de bedoeling dat het deeg in de koelkast al rijst?
    Gebruik je een cake blik of een brood blik?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb zelf de deeghaak gebruikt en een 25cm cakevorm. Het deeg laat je eerst een nacht in de koelkast staan. De volgende dag laat je het ook nog rijzen buiten de koelkast zoals in de receptuur staat. Dan rijst het bij mij altijd flink.

      Beantwoorden
  47. Jorge Ortiz says:
    4 jaar geleden

    Hi from Puerto Rico follower. It came out perfect, thanks for sharing. I had to convert all the units to US since that’s what we use. I tried to make it as close as possible after conversion and had no problems with it. Thank you very much, definitely will share with all of my friends. Looking forward to try other recipes you have posted. Great Job!

    Beantwoorden
  48. Kelly says:
    4 jaar geleden

    ’s Avonds het deeg gemaakt en in de koelkast gezet, de volgende ochtend rond 7 uur weer gekneed, in de vorm gedaan en bestreken. Toen dienden de eerste weeën zich al aan. Na 6 uur rijzen heeft de kraamverzorgster het afgebakken. Was heel speciaal… alsnog goed gelukte brioche in het kraambed.

    Beantwoorden
  49. Nona says:
    3 jaar geleden

    Hallo laura. Is het mogelijk om hartige ingredienten aan het deeg toe te voegen zoals ham en kaas ed., nadat het een nacht in de koelkadt heeft gestaan.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In theorie moet dat kunnen, alleen is een brioche een beetje zoetig en ik vraag me af of dat lekker wordt. Maar je kunt het uiteraard gewoon proberen 🙂

      Beantwoorden
      • Nonna says:
        3 jaar geleden

        Dankjewel voor je reactie. Ik ben van plan de suiker weg te laten.

        Beantwoorden
  50. Nona says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura.
    Is het mogelijk kaas en ham aan het deeg toe te voegen nadat het in de koelkast heeft gestaan?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  51. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Hoi!
    Ziet er heel goed uit! Maar ik heb een gek vraagje, ik wil dit 1e kerstdag graag maken als onderdeel van een dessert.

    Ik dacht ik, als ik ’s ochtend het door maak en in de koelkast laat reizen, kan ik het deeg dan vervolgens “verhuizen” naar mijn ouders (half uurtje rijden) of maak ik het gist kapot als het verschillende temperatuur wissels ondergaat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het best is een gelijke temperatuur, maar denk dat het nog wel lukt. Misschien kun je het in een koeltas vervoeren?

      Beantwoorden
  52. Liesbeth says:
    3 jaar geleden

    Ik wil de brioche bij de consomme serveren. Hoe kan ik hem hartiger maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met een hartige brioche, wellicht bestaan daar andere recepten voor? Ik zou sowieso suiker weglaten en dan wellicht wat hartige ingrediënten door het deeg kneden. Daar heb ik alleen geen ervaring mee, goed mogelijk dat er dan nog meer veranderd moet worden aan het recept.

      Beantwoorden
  53. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Ik zie dat er geen vocht is toegevoegd. Klopt dit wel? In heel veel brioche recepten wordt melk toegevoegd.
    Moet hier ook melk 8n?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat hoeft er niet in, anders had het er bij gestaan 😉

      Beantwoorden
  54. T.Meijer says:
    3 jaar geleden

    Vraagje, moet bij het brioche recept geen melk worden toegevoegd?
    Bij voorbaat dank voor uw reactie

    Met vr.gr.

    T.Meijer

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee dat hoeft niet, anders had het erbij gestaan.

      Beantwoorden
  55. Edith says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura! Do you have the english translation on your brioche recipe?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Unfortunately, I don’t have the English translation.

      Beantwoorden
    • Laura K. says:
      3 jaar geleden

      Yes Google translate. You can fill in the webaddress and google will translate it all into the language of your choice.

      Beantwoorden
  56. Rani says:
    3 jaar geleden

    Je kneedt dit met een mixer, is dit dan met een keukenmachine? Kan je als alternatief ook de gewone mixer gebruiken of met de hand kneden? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik een staande mixer, een handmixer kan ook. Met de hand ook, maar dat is (vooral in het begin) een behoorlijk plakkerig klusje.

      Beantwoorden
  57. Lindsey says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Kun je briochebrood goed invriezen? (Als ie de vriezer haalt tenminste?)

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Ik bak er altijd 2 tegelijk en vries ze altijd in. Soms per half brood maar meestal met 4 sneetjes per zakje. Blijft heerlijk!

      Beantwoorden
      • Lindsey says:
        3 jaar geleden

        Fantastisch! Bedankt ?

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zeker! Zo doe ik dat ook hier 😉

      Beantwoorden
  58. Robert says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het brood gisteren geprobeerd te bakken, maar helaas een mislukking over de hele lijn: het deeg was zó plakkerig dat het amper te manipuleren viel, en na zeventig minuten rijs op een warme en tochtvrije plaats was het zo goed als niks opgekomen. Nochtans: a) de ingrediënten en instructies heel precies opgevolgd, en b) ik ben een ervaren brood- en taartenbakker (doe het al ruim veertig jaar). Wat kan er gebeurd zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere informatie lastig te zeggen, wellicht is het bij het afwegen al mis gegaan. Het deeg is plakkerig, dat klopt helemaal. Na een nacht in de koelkast is het iets beter te bewerken. Rijzen doe ik op kamertemperatuur, niet op een warme plek. Dit kan het ook zijn (dat het teveel rees en daardoor weer inzakte).

      Beantwoorden
  59. Ank says:
    3 jaar geleden

    Hier ook een grote mislukking helaas, Kwam ook totaal niet op met reizen. Gist en zout heb ik goed apart gedaan.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Was je gist nog wel goed en heb je goed gekneed? Vooral kneden is belangrijk. Verder rijst het deeg het meest bij de laatste rijs (na het vormen).

      Beantwoorden
  60. Judith says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een tijdje geleden had ik brioch gemaakt en was goed gelukt en lekker. Het enige wat jammer was dat het brood heel droog was. Dat komt door dat ik combi magnetron heb met alleen hetelucht functie. Heb je misschien een tip om dit te voorkomen,?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bij een heteluchtoven moet je de temperatuur 10-20% lager zetten, maar goed bakken met een combi magnetron is sowieso lastig.

      Beantwoorden
  61. Marja says:
    3 jaar geleden

    Jammer Judith dat je geen boven- en onder- warmte functie hebt op je combimagnetron. Ik bak altijd in mijn combimagnetron en kies wat ik nodig heb. Het briochebrood is het lekkerst op de gewone ovenstand.

    Dus als je een nieuwe koopt er op letten dat je keuze hebt. Ik heb geen ruimte voor een gewone oven en mijn combi presteert geweldig, wat ik ook bak.

    Beantwoorden
    • judith says:
      3 jaar geleden

      bedankt Laura, de temperatuur had ik al lager gezet maar ik denk dat vooral aan de hetelucht ligt dat brood droog wordt.
      Marja het staat op me verlanglijstje

      Beantwoorden
  62. Rita says:
    3 jaar geleden

    Is dit met gewone tarwebloem of met broodbloem,bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik zelf patent- of tarwebloem in dit recept.

      Beantwoorden
  63. Marieke Cools says:
    2 jaar geleden

    Kan ik dit brood ook in een broodbakmachine bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee, durf niet te zeggen of dit anders werkt dan de oven qua temperatuur/tijd.

      Beantwoorden
      • Marieke Cools says:
        2 jaar geleden

        misschien ga ik het een keer proberen Laura, als ’t lukt laat ik het je weten.

        Beantwoorden
  64. Patricia says:
    2 jaar geleden

    T ziet er zalig uit. Ik heb alleen wT vragen.
    Het deeg staat nu te rijzen maar ik had problemen bij het opnemen v d boter. Op welke temperatuur moet deze bij het deeg gedaan worden?
    En als je na een nacht in de koelkast het deeg verder wilt bereiden, op welke temperatuur moet dit dan?
    Ik hoop dat als ik straks thuiskomt het deeg goed gerezen is, want het voelde niet echt soepel aan. Ik laat het je nog wel weten.
    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ingrediënten voeg je altijd op kamertemperatuur toe, tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        2 jaar geleden

        Ik had het recept verdubbeld. 1 blik met bolletjes. Deze was goed gelikt en lekker.
        En de andere was 1 bol en in een briocheblik gedaan. Deze was niet gaar vanbinnen. Buitenkant was perfect.
        Kan dit deeg alleen in bolletjes gebakken worden?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Als een geheel kan ook, maar dan heeft hij wat meer tijd nodig.

          Beantwoorden
  65. Juul Nijhuis says:
    2 jaar geleden

    Ik had een vraagje, kun je dit deeg ook in bijvoorbeeld mufin vormpjes maken inplaats van een brood bakvorm?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, de baktijd wordt dan wel korter.

      Beantwoorden
  66. Niels says:
    2 jaar geleden

    Is 6 gram zout niet een beetje veel in dit recept?
    Het deeg staat nu wel in de koelkast maar wel met minder zout.
    😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is zeker niet te veel.

      Beantwoorden
  67. Senna says:
    2 jaar geleden

    Hallo, dit recept heb ik al eens gemaakt.Het was verrukkelijk! Ik heb een vraag over de tweede keer reizen ( de70 min). Kan het kwaad het deeg de ipv 70 minuten, een paar uur narijst? Dan kan ik het namelijk in de nacht nog verwerken en hoef ik het sochtens alleen nog maar af te bakken.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen, dat maakt namelijk zeker verschil

      Beantwoorden
  68. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Vanmorgen voor het ontbijt deze brioche gebakken. Het deeg gemaakt met de Magimix patissier. Heel mkkelijk alles erin voor de eerste keer, draaien tot het een mooi homogeen deeg is. Daarna de boter erbij en nog even met de hand opbollen.
    Voor het narijzen gebruik gemaakt van onze stadsverwarmingskast, daar is het net even warmer dan in huis. Beide keren, in de koelkast en bij het narijzen, werd het deeg tweemaal zo hoog. Uiteindelijk werd het brood goudbruin en bros van buiten en heerlijk luchtig en zacht van binnen.
    Gegeten roomboetr, met lemoncurd, kornoeljejam en vruchtenstroop met kaneel.

    Beantwoorden
  69. Nienke says:
    2 jaar geleden

    Waarmee dek je de kom af als het deeg in de koelkast gaat opstijven? Met vershoudfolie?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik meestal folie inderdaad.

      Beantwoorden
  70. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Ik doe dat met een vochtige schone theedoek. Deze spoel ik eerst goed uit en leg hem erover heen.

    Beantwoorden
  71. Jasmina says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor dit recept, we hebben er s morgens heerlijk van gesmuld. De avond ervoor gemaakt. Heel de nacht in de koelkast. Om 7.10 heb ik de bolletjes gevormd en om 8.35 ging de brioche de oven in. Superbedankt!

    Groetjes Jasmina

    Beantwoorden
  72. Esther B says:
    2 jaar geleden

    What is the language of your blog? I would like to translate it into French.
    Thank you!

    Your brioche is wonderful!

    Beantwoorden
    • Esther B says:
      2 jaar geleden

      Thank you, I managed to translate it!

      Beantwoorden
  73. Esther B says:
    2 jaar geleden

    does the bread come up anyway if there is no lukewarm liquid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Maybe a bit, the results will be way better with lukewarm liquid.

      Beantwoorden
      • Esther B says:
        2 jaar geleden

        Thank you! But yet in the recipe your brioche raises a lot and there is no warm liquid …

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          This recipe is very different and needs no liquid. But when there is liquid, lukewarm is the best option.

          Beantwoorden
  74. C. C. says:
    1 jaar geleden

    Gebruik je zelfrijzende bloem of gewone bloem? En maakt dit een verschil? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als er bloem staat in een artikel bedoel ik altijd ‘gewoon’ bloem en geen zelfrijzend bakmeel. Dat laatste is een combinatie van bloem met bakpoeder, dus dat verschil is van belang 🙂

      Beantwoorden
  75. Jeanny says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat ben ik blij je recept voor brioch te vinden. Als wij in Frankrijk zijn dan is het uedere dag brioch eten. Nu heb ik geprobeerd brioche te bakken volgens je recept maar mijn meel gaat niet rijzen.
    Heb exact gedaan zoals wordt beschreven maar gelaas – ook met bakken gaat het niet rijzen. Wat doe ik fout.
    Zal tzt nog eens proberen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Jeanny, wat vervelend om te lezen! Ik kan op afstand helaas niet bedenken wat er mis is gegaan als je alles 100% gevolgd hebt..

      Beantwoorden
  76. Maartje janssens says:
    1 jaar geleden

    Hoi laura

    Ik hed een vraag hoe je het beste de brioch kan bewaren

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Goed afgesloten buiten de koelkast, maar invriezen kan natuurlijk ook!

      Beantwoorden
  77. Lien says:
    1 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Helaas hebben wij een koemelk allergie. Zou dit ook werken met een plantaardige boter? 🙈

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik niet geprobeerd, dus ik kan het je niet beloven maar het lijkt me wel.

      Beantwoorden
  78. Buyens says:
    1 jaar geleden

    Kan je er ook suikerbolletjes aan toevoegen om zo een suikerbrood te maken of is er dan een aangepast deeg nodig?Dank U

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Daar is inderdaad een aangepast deeg voor nodig om het echt als een suikerbrood te laten smaken, maar je kunt er prima suikerbolletjes aan toe voegen.

      Beantwoorden
  79. Inge says:
    11 maanden geleden

    Heb gisterenavond het deeg in de koelkast gelegd en deze morgen nogmaals doorgekneed en terug afgedekt voor het rijzen, maar dit deeg rijst helemaal niet meer???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Een deeg dat niet wil rijzen kan twee oorzaken hebben: het deeg is niet goed of lang genoeg gekneed, of het staat in een te koude omgeving. Als het deeg goed gekneed is dek je de kom af met folie of een schone theedoek en zet je deze op een tochtvrije plek. Minimaal op kamertemperatuur, maar liefst iets warmer.

      Beantwoorden
      • Cornelia says:
        3 maanden geleden

        Hoe lang moet je het deeg kneden nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Niet lang, zoals in het recept staat even kort doorkneden. Een minuutje bijvoorbeeld.

          Beantwoorden
  80. Rosa says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Voor pasen ga ik een brioche maken, alleen vroeg ik mij af wat voor soort basterdsuiker er wordt gebruikt, witte, bruine, donkerbruine?

    Beantwoorden
    • Inge says:
      11 maanden geleden

      Ik heb lichte bruine suiker gebruikt

      Beantwoorden
      • Rosa says:
        11 maanden geleden

        Aah bedankt!

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Lekker! Witte basterdsuiker.

      Beantwoorden
      • Effi says:
        11 maanden geleden

        Kan je ook gewoon suiker gebruiken. In België vind ik geen witte basterdsuiker

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dat moet geen groot probleem zijn.

          Beantwoorden
  81. Lins says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura, ik heb het geprobeerd, maar het is niet helemaal gelukt. De structuur lijkt meer op die van een cake dan van een brioche. Hij smaakt ook wat flauw. Wellicht heb ik er te weinig zout in gedaan (gedaan op gevoel ipv afgewogen), maar hoe die structuur mislukt is begrijp ik niet goed. Ik heb de kitchen aid gebruikt om te kneden en hij heeft netjes 1 nacht in de koelkast gestaan, ook mooi gerezen daags erna en kreeg een prima kleurtje in de oven. Het enige wat ik me kan bedenken is dat er wellicht nog een snufje bakpoeder in de bloem heeft gezeten van een vorige keer bakken. Ik had wat te veel en heb getracht een beetje waar geen bakpoeder zat terug te doen in de zak. Wellicht zat er toch nog een restje bakpoeder. Verder heb ik 7 gram gist gebruikt ipv 10 (nog maar 1 zakje in de kast en winkels dicht 😁). Bedankt alvast en Fijne Pasen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi Lins, wat jammer! De hoeveelheid gist is wel echt cruciaal. Te weinig zout zorgt inderdaad voor de flauwe smaak. Verder is het voor mij op afstand lastig inschatten wat er precies mis is gegaan, wellicht heb je het niet lang genoeg gekneed? Dat zorgt voor de elastische glutenvorming in het deeg.

      Beantwoorden
      • Lins says:
        11 maanden geleden

        Bedankt Laura! We gaan het nog eens proberen 😁💪🏻

        Beantwoorden
  82. Annemiek says:
    11 maanden geleden

    Hij is echt heerlijk geworden! Uiteraard was alle gist uitverkocht bij de supermarkt 😅 kon gelukkig nog verse gist krijgen bij een delicatessen zaakje. Heb 20 gr verse gist in 30 ml warme melk opgelost. Dat ging goed. Hij ziet er ook prachtig uit, bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat fijn dat het zo ook goed is gekomen! 😀

      Beantwoorden
  83. Nico says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb dit recept net gemaakt, maar (zoals ik ook al hierboven lees in een aantal reacties) is de structuur van mijn Brioche heel anders dan die van jou, veel vaster (het deeg was ook nauwelijks gerezen in de koelkast). Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb mijn deeg met de hand gekneed, zou ik het dan misschien langer/korter moeten doen dan met deeghaken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat voor een soort bloem heb je gebruikt?

      Beantwoorden
      • Nico says:
        11 maanden geleden

        Ik heb tarwebloem gebruikt

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dan lag het niet aan de soort bloem. Wellicht was je gist te oud? Het moet wel echt rijzen. Wellicht helpt dit artikel ook: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-brood-bakken/

          Beantwoorden
  84. Wilma says:
    10 maanden geleden

    Ik heb deeg in de koelkast staan. Morgen lekker bakkrn.Ben heeeel benieuwd.

    Beantwoorden
  85. Rosalie Rijkhoff says:
    10 maanden geleden

    Hi Laura,

    Enorm veel reacties, dus ik weet niet of mijn vraag er tussen stad. Ik heb dit recept in deze vorm met Pasen gemaakt en dat was heel goed gelukt. Nu wil ik graag brioche bollen maken, kan ik dan hetzelfde recept aanhouden en afbakken in bolletjes ipv blik? Of raad je me nog iets anders aan? Mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Hi Rosalie, dat kan prima! Alleen moet je dan wel de oventijd verkorten (ik heb dit ook niet getest).

      Beantwoorden
  86. Caroline says:
    10 maanden geleden

    Oh wauw. Ik had echt niet verwacht dat dit zo goed uit zou vallen. Ik was verbaasd over het gewicht toen ik het brood eruit haalde. Zo licht! Heerlijk en luchtig. Omdat het niet te zoet is smaakt het erg lekker ook met kaas of kruidenkaas.

    Beantwoorden
  87. Edwin E Mata says:
    10 maanden geleden

    can you do a Spanish or English version please

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      You could use google translate for another language.

      Beantwoorden
    • edwin e mata says:
      10 maanden geleden

      hi again , like to know if this Recipe have any milk?, Thank You

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        9 maanden geleden

        No it has not

        Beantwoorden
  88. Lena says:
    7 maanden geleden

    Kan het ook met verse gist, zo ja; hoeveel gram? En wat voor basterdsuiker wordt bedoeld? Lichtbruine, witte of donkere? Is het handig om het zout pas helemaal als laatste toe te voegen, als de gist er al mee vermengd is? En als ik wat extra suiker erbij wil doen, hoeveel gram is dan handig denk je? 30-40? Ik wil er namelijk wel echt een zoet brood van maken. Er staat trouwens ook dat het in de koelkast moet rijzen, maar ik lees een beetje tegenstrijdige dingen in de reacties. Dat het juist beter rijst op kamertemperatuur. Ohja en ik dacht dat je droge gist ook eerst moest activeren. Hoe moet dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Gezien je vragen vind je dit waarschijnlijk een handig artikel: https://www.laurasbakery.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/
      Ik weet niet of het goed gaat als je zomaar meer suiker toevoegt. En als het niet vermeld is, wordt er altijd witte basterdsuiker bedoeld. Verder kun je als het goed is alles lezen in het recept.

      Beantwoorden
  89. Lena says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura

    Ik had nog een vraagje over het afdekken met verhoudfolie;
    Is het niet erg dat het deeg dan geen lucht krijgt? Of moet je het er losjes overheen doen zodat er wel nog wat lucht bij kan? Ik heb ook een kleine ovenschotel met een glazen deksel, misschien dat dat ook kan?

    En bij mij is het deeg echt keihard als hij in de ochtend uit de koelkast komt. Is het erg om hem eerst een half uurtje ofzo op kamertemperatuur te laten komen en dan te kneden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Nee hoor, dat maakt niet uit. Het is inderdaad vrij stevig ’s ochtends, dat komt doordat de boter dan weer opgesteven is.

      Beantwoorden
  90. Sofia says:
    5 maanden geleden

    Just ate this bread, it was loveley!
    All though, I had to add flower and could not incorporate all the butter in the dough. I guess that this is because I used Manitoba flour.
    But anyway, it turned out great!

    Beantwoorden
  91. Ap says:
    5 maanden geleden

    Nou, alles exact opgevolgd maar narijzen ho maar. Lees dat dat hier nog al eens voorkomt. Cake volgens het recept ook mislukt. Stap maar eens over naar een andere site want mis de twee uur rijzen vanille etc. Jammer van het werk en spullen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Wat vervelend dat de recepten bij jou mislukt zijn. Er is veel dat mis kan gaan in de keuken met het bakken van brood en bij het gebruik van gist. Hier lees je er meer tips over: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-brood-bakken/
      Eigenlijk horen we nooit dat het recept voor vanille cake mislukt. Misschien iets verkeerd afgewogen of het recept niet goed gevolgd?

      Beantwoorden
  92. Lieke says:
    4 maanden geleden

    Er staat dat je minstens 70 minuten moet laten narijzen. Is er ook een maximale narijstijd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Het hangt in principe af van de temperatuur waarin de brioche rijst. In een warme keuken/woonkamer zou je aan 70/75 minuten voldoende moeten hebben.

      Beantwoorden
  93. Cornelia says:
    3 maanden geleden

    Kun je er ook broodjes van bakken zonder bakblik? Op bakpapier bijvoorbeeld?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest.

      Beantwoorden
  94. Iris says:
    3 maanden geleden

    Ik bakte de brioche volgens je recept – dankjewel om te delen, heerlijk! – maar had de indruk dat het deeg niet echt gerezen was in de koelkast (misschien ook niet de bedoeling?!). Bij de narijs (70min) de volgende dag bleef het ook nogal roerloos, en het is pas in de oven echt beginnen vorm krijgen en uiteindelijk kwam het nog wel goed (denk ik).
    Maar ik vroeg me af of het nuttig is om het deeg voordat het in de koelkast gaat ook te laten rijzen en dat het dan misschien een luchtiger resultaat zou geven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      In de koelkast rijst het deeg niet veel, maar na het vormen en dan rijzen buiten de koelkast zou je wel al (redelijk wat) verschil moeten zien. In de oven gebeurt het meeste werk. Het deeg rijst wel anders dan andere broden overigens. Als je na de koelkast geen verschil zag en in de oven is het ook niet flink gerezen: was de gist nog wel goed?

      Beantwoorden
  95. kathleen says:
    2 maanden geleden

    Hallo, dit
    is geen deeg voor brioche maar zanddeeg !!! Wat een grote mislukking !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat jammer dat het bij je mislukt is, het is echter wel degelijk een briochedeeg. Misschien was je gist oud en dus niet werkzaam?

      Beantwoorden
  96. kathleen says:
    2 maanden geleden

    Neen hoor, geen probleem met de gist. Dit is werkelijk geen recept voor brioche. Deeg kwam niet op in de koelkast en was na een nachtje zo hard als steen. Ook in de oven is het niet gerezen. Het smaakt naar zanddeeg en ziet er ook zo uit. Jammer genoeg het ganse zootje moeten wegsmijten. Zonde van de ingrediënten en mijn tijd om te zwijgen van de ontgoocheling van mijn bezoek dat brioche verwachtte.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nogmaals, dit is een prima recept voor brioche, maar zo te lezen is het bij jou goed mislukt inderdaad. Erg vervelend voor je en voor mij op afstand lastig inschatten wat je verkeerd hebt gedaan. Hierbij trouwens het recept voor zanddeeg, dan zie je meteen dat ze niet op elkaar lijken: https://www.laurasbakery.nl/zandtaartdeeg-basisrecept/

      Beantwoorden
  97. Mirjam says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura, ik ben heel benieuwd naar de brioche! Ik heb nog verse gist over, kan ik dat ook gebruiken voor dit recept? En moet ik dat dan oplossen in wat (hoeveel?) melk? Ik hoor het héél graag!

    Groetjes,
    Mirjam

    Beantwoorden
  98. Joya says:
    2 maanden geleden

    Hey Laura,

    Welk meel heeft u van de supermarkt gebruikt? Er zijn zoveel verschillende soorten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik gebruik meestal tarwebloem of patentbloem.

      Beantwoorden
  99. Joya says:
    2 maanden geleden

    Zou dit recept ook glutenvrij kunnen met mix B van Schaer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat heb ik nog niet geprobeerd. Mocht je dit testen, zou je dan willen laten weten hoe het resultaat was?

      Beantwoorden
      • Joya says:
        1 maand geleden

        Tuurlijk doe ik!

        Beantwoorden
  100. Anneke says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura, brioche gisteren gemaakt. En het is zowaar gelukt (ben geen keukenprinses). Het deeg was al in de koelkast iets gerezen. Ik heb het deeg 6 uur in de koelkast laten staan. Ook buiten de koelkast is het iets gerezen, maar in de oven ging het goed. De smaak is lekker, maar niet zoet. Ik vond alleen de geur niet zo. Nu heb ik arachide-olie gebruikt om het bakblik in te vetten. Zou het daar aan kunnen liggen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat zou kunnen ja! Ik gebruik die olie eigenlijk nooit, dus durf het even niet te zeggen.

      Beantwoorden
  101. Lotte says:
    1 maand geleden

    Hi Laura!

    Heb net mijn brioche brood afgebakken en hij zag er mooi uit! Echter was de structuur wat droog, niet echt sponzig (nog steeds hartstikke lekker hoor!). Ik heb alles precies gedaan zoals het recept en alles lukte ook goed! Het deeg was niet heel plakkerig en mooi elastisch, rees wat in de koelkast, na de 70 min heeft het ook goed gerezen. Heb jij een idee waar het aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Hmm lastig. Misschien toch net iets te warm/lang gebakken misschien?

      Beantwoorden
  102. Nienke says:
    1 maand geleden

    Super lekker! Duurt misschien even, maar zeker niet moeilijk. Lukt zelfs als je per ongeluk volkoren meel gebruikt 😬. Ga hem wel garnalen met gewoon meel.

    Beantwoorden
  103. Nienke says:
    1 maand geleden

    Herhalen dus

    Beantwoorden
  104. Ina says:
    4 weken geleden

    Is er een reden voor om onder/bovenwarmte te gebruiken ipv hetelucht?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Zo bak ik altijd alles. Dat vind ik het meest prettig werken én tot het beste resultaat leiden.

      Beantwoorden
  105. Thea says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura. Ze zijn echt super goed gelukt. Heb er mini hamburgerbroodjes van gemaakt. Vanavond eten met mijn kleinkinderen, dat wordt een feestje! Dank voor het recept!

    Beantwoorden
  106. Ankie says:
    7 dagen geleden

    Heb dit recept geprobeerd echt superlekker zeker een aanrader. Dit heb ik overigens met veel recepten van jou Laura.
    Zou je het een probleem vinden als ik een van jou recepten gebruik in mijn examen tot zelfstandig werkend kok?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 dagen geleden

      Dat lijkt me geen probleem, een eer zelfs 🙂 veel succes!

      Beantwoorden
  107. Femke says:
    5 dagen geleden

    Heerlijke brioche! Ik had een foto willen bijvoegen maar dat kan helaas niet. Groeten en veel succes met je baksite, het is mijn favoriet als ik iets wil bakken. ❤️🌷

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan