Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bramen plukken, schoonmaken en verwerken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 augustus 2015
in Handige Baktips, ingrediënten, meer ingrediënten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bramen plukken

Het is weer de tijd van het jaar dat er volop bramen kunnen worden geplukt! Fijn is dat, zeker als je zelf een struik hebt waar je onbeperkt kunt plukken of een andere plek weet waar deze staan. Vorig weekend ging ik zelf bramen plukken, bijna 2,5 kilo ging er mee naar huis. Het was lang geleden dat ik bramen had geplukt, vroeger gingen we op de camping altijd op pad om zelf bramen te plukken. Maar sinds we daar niet meer heen gaan, pluk ik eigenlijk ook nooit bramen meer.

Jammer, want ik vind het wel leuk! Ik krijg dat campinggevoel weer een beetje, kan genieten van de lekkerste bramen en het bespaart ook nog eens heel wat geld.  Als ik mijn bak met geplukte bramen bij AH was gaan kopen, had dat bijna 40 euro gekost. Dat voor 2,5 kilo die binnen een paar dagen op was. Ik heb ze verwerkt in recepten, lekker door de yoghurt of gewoon zo een paar om op te smikkelen. Bramen plukken, schoonmaken en verwerken is niet moeilijk, maar er zijn wel wat puntjes om op te letten. Die zet ik voor je op een rij!

Bramen plukken

Het bramenseizoen is in augustus en september. Het verschilt per jaar wanneer ze op hun best zijn, dat hangt helemaal af van de natuur. Kwestie van regelmatig even kijken dus.

Wanneer je een struik gevonden hebt kun je beginnen met plukken. Kies alleen de bramen die rijp zijn. Die herken je aan de blauwzwarte kleur. Hoe groter, hoe lekkerder. Als je ze van het steeltje wilt trekken, hoef je geen kracht te zetten. Ze laten vrijwel gelijk los.

Als de bramen nog rood (of groen) van kleur zijn en ze laten niet gemakkelijk los, zijn de bramen nog niet rijp. Laat deze zitten! Ze zijn nog niet lekker, dan kun je beter na een paar dagen nog een keer gaan plukken als ze wel rijp zijn.

Bramen schoonmaken

Je plukt bramen in de natuur. Daar leven ook beestjes, de kans is dus groot dat je een paar van deze kleine vriendjes hebt meegenomen. Zelf vond ik kleine spinnetjes, torretjes en wormpjes tussen mijn bramen. Schoonmaken van deze bessen is niet ingewikkeld en zo gedaan. Doe dit wel met beleid, bramen zijn kwetsbaar.

Doe alle bramen in een ruime bak of emmer. Giet voorzichtig vol met water en strooi er nog wat zout bij. De beestjes  vinden het al niet leuk dat ze onder water staan en tegen het zout kunnen ze ook niet. Ze zullen dus van de bramen loslaten en naar het oppervlak drijven. Laat ze zo een tijdje staan.

Na een paar uur zul je zien dat er op het oppervlak beestjes en misschien ook wat bramen drijven. Verwijder deze allemaal met een zeefje. De bramen die zijn gaan drijven zijn niet goed of toch nog niet helemaal rijp. Roer voorzichtig met je handen door de bramen. Laat weer even staan zodat beestjes en bramen die onder de bovenste laag bramen lagen, nu ook naar boven kunnen drijven. Herhaal dit indien gewenst een paar keer. Je kunt ook tussendoor het water nog even verversen.

Als de bramen schoon zijn, giet je ze af en spoel je ze nog even na. Leg de bramen dan op platen te drogen, ik plaatste hier wat velletjes keukenpapier onder.

Citroen cake met bramen

Bramen verwerken en bewaren

Eenmaal droog kun je van alles doen met de bramen. Ik verwerkte ze al in diverse recepten, kijk maar eens in dit overzicht.

Bramen zijn niet lang houdbaar en erg gevoelig voor schimmel. Verwerk ze binnen 2 dagen na plukken. Als je de bramen niet direct verwerkt, kun je ze ook invriezen. Doe ze in hersluitbare diepvrieszakjes en vries ze in. In de vriezer kun je bramen 12 maanden bewaren.

Je kunt ze voor van alles gebruiken. Gooi een handje bramen bij je smoothie, maak er jam van of bak er deze heerlijke bramencake mee. Alles waar je ze lekker bij vindt dus!

Ga jij wel eens bramen plukken? Wat maak jij er dan het liefst van?

Vorige post

Volgende post

Griekse salade
Limonade

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
29

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 24

  1. jose says:
    6 jaar geleden

    Hi! Hoeveel zout moet er ongeveer in een bak? En moet je dat gewoon eerst goed roeren? Want een handige tip, die kon ik nog niet, morgen weer even plukken, heb al een boel ingevroren! Kun je, als je reactie geeft, dit terugmailen?? Ik kijk vrijwel nooit meer op bloglovin namelijk. Groetjes jose

    Beantwoorden
  2. Mirella says:
    5 jaar geleden

    Hoi Handige Baktips,

    Ik gebruik de bramen in mijn dagelijkse smoothies. Ik pluk ze, maak ze schoon en vries ze in, zo kan ik het hele jaar gratis bramen in mijn smoothies doen. Bovendien zijn bramen heel erg gezond, net als frambozen, bosbessen en ander rood, paars en blauw fruit. Kijk eens wat ze in de winkel kosten voor een bakje van 125 gr! Ik voel me de koning te rijk met deze gratis voeding uit de natuur (en ook nog eens onbespoten).

    En nu nog voor iedereen een heerlijke smoothie tip van mij: doe een handje bramen, frambozen en aardbeien in de blender met een klein beetje water erbij en blend dit tot een glad geheel.
    Heel lekker en gezond. En voor de echte lekkerbekken onder ons kun je er ook vanille roomijs bij blenden. Zo heb je een heerlijke stevige milkshake-achtige drank met vers fruit.

    Smullen maar.

    Groetjes Mirella

    Beantwoorden
  3. Fabian says:
    5 jaar geleden

    Goede tips en een mooi resultaat!

    Beantwoorden
  4. Ad says:
    5 jaar geleden

    Hoi.
    In het verleden heb ik er een paar keren wijn van gemaakt.
    Zelf lust ik geen wijn maar de mensen die het geproefd hadden vonden het een prima wijntje.
    Voordeel: geen sulfiet erbij doen voor de houdbaarheid, niet te lang laten staan dus…
    Ingredienten: bramen, water, gist en suiker.
    Uiteraard wel iets nodig waar het spul in kan gisten voor een tijdje.

    Beantwoorden
  5. Kitty says:
    4 jaar geleden

    Moet je bramen schoongemaakt invriezen? Groetjes

    Beantwoorden
  6. sonja says:
    4 jaar geleden

    Denk eraan laagstaande bramen te laten zitten ivm besmetting door urine van vossen en honden.

    Beantwoorden
  7. Wolfgang says:
    4 jaar geleden

    Ik maak elk jaar bramenwijn,echt een top wijn! Puur natuur….
    Vroeger werd er ook al uitstekende braam,vlier,sleedoorn/pruime wijnen
    gemaakt,die soms niet van echte wijnen te onderscheiden waren!!!!!!!!

    Beantwoorden
  8. Linda says:
    4 jaar geleden

    Misschien is het handig om erbij te vertellen dat je een hoge boete riskeert als je zoveel bramen in het wild plukt?
    En Sonja zei het ook al, bramen die laag bij de grond hangen kunnen vossenlintworm bevatten. Deze is erg gevaarlijk voor mensen.
    Zelf heb ik een bramen struik in de tuin, gewoon langs de schutting, en de meesre varianten die je in tuincentra vindt zijn doornloos.
    Ik maak er eigenlijk nooit wat van, mijn kinderen zijn me vaak voor en eten alle bramen zo van de struik. 🙂

    Beantwoorden
  9. Sanne says:
    4 jaar geleden

    Hi!
    Wanneer je de ingevroren bramen eenmaaal gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een crumble, laat je ze dan eerst ontdooien of verwerk je ze bevroren?

    groetjes!

    Beantwoorden
  10. Annie Zonneveld says:
    4 jaar geleden

    Ik heb 12 kilo bramen geplukt , nadat ik ze 24 uur in het water met deksel afgesloten had heb ik ze uit laten lekken , 12 literflessen spa gekocht en het water bewaart in een pan zodat ik mooie schone flessen had .
    De bramen heb ik allemaal in de blender tot sap gemalen en daarna door een schone trechter in de flessen gegoten .
    Nu ligt de diepvries vol met flessen bramen sap lekker dik en hopelijk kan ik het voor diverse lekkernijen gebruiken , heeft iemand nog een leuke tip ?
    vriendelijke groet ,
    Annie Zonneveld

    Beantwoorden
  11. Els says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor je antwoord, ik ga ze denk ik maar invriezen in kleine bakjes of ijsblokvormpjes. Dan kan ik ze af en toe door de smooties doen. Het lijkt mij niet handig als ik een hele liter moet ontdooien. Ik gebruik ze alleen dus een hele liter vind ik te veel. Ik gebruik de sap puur zonder suiker. Ik heb gisteren nog wat wilde bramen geplukt om te proberen, ze zijn echt lekker in de yoghurt! Ik denk dat dit de laatste bramen zijn van dit jaar. Geniet ervan!

    Beantwoorden
  12. Bob says:
    2 jaar geleden

    Hi.
    Bij ons achter het huis (wat achter de schutting gemeentegrond is) staan de struiken nu al volop in bloei met deze lekkernij, en heb jullie diverse adviezen ter harte genomen, en heb besloten er bramenjam van te maken.

    Beantwoorden
  13. Billiau René says:
    2 jaar geleden

    Beste,
    Als je de blender gebruikt heb je dan geen last van al die pitjes?
    Heeft er iemand een tip om die pitjes te verwijderen? Met de doorsteek is dat heel omslachtig.

    Beantwoorden
  14. aat de vries says:
    2 jaar geleden

    nadat je de bramen hebt gewassen en in de blender tot sap hebt gemaakt , neem dan een hoge pan of schaal , leg daar een grote , maar fijngemaasde zeef in en giet de zeef halfvol .
    neem dan een soeplepel en ga daarmee met de bolle kant in de zeef en draai rond in het sap , terwijl je het sap met pitjes tegen de zeef duwt . je houdt dan vrijwel alleen de pitjes over en verliest heel weinig l sap. verwijder het pitjes afval en herhaal het ritueel . ik heb het gisteren zelf voor het eerst ontdekt en je bent snel klaar succes

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Limonade

Limonade

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-1

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-12

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan