Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Boterkoek

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 april 2013
in Koekjes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Boterkoek wordt hier in huis niet vaak gegeten, maar dat zegt niet dat we het niet lekker vinden. Mijn zusje en ik houden wel van een stukje boterkoek maar de grootste fan hier thuis is toch wel mijn vader. Heerlijk vindt hij het en hij kan er geen genoeg van krijgen. Ik was dan ook blij dat hij deze boterkoek goedkeurde! Ik mag (moet?) hem zelfs vaker maken van hem. Dat gaat ook zeker gebeuren, ik vind deze boterkoek namelijk ook erg lekker.

Recept afdrukken

Boterkoek

Een goed recept voor boterkoek mag in geen één huishouden ontbreken. Nog geen recept voor boterkoek in je receptenboek? Voeg dan snel deze toe.
Porties: 12 tot 14 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei (+ extra ei om in te smeren)
  • snuf zout
  • boterkoekvorm of springvorm van 24 of 26 centimeter

Instructies

  • Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
  • Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg met een geklopt ei  en maak een motief in de koek met een vork.
  • Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koek afkoelen en snij in punten.
Bewaren

Afgedekt met folie buiten de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

Eetsmakelijk!

Vind jij boterkoek ook zo lekker?

Vorige post

Volgende post

Chocolade cupcakes met vanillecrème
Daar zijn ze: mijn eigen boekjes!! (+ Winactie)

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 282

  1. Sabine says:
    8 jaar geleden

    Heeeeerlijk. Het is eeuwen geleden dat ik boterkoek heb gehad, maar ik ben er zó dol op. Staat hier ook in de planning om binnenkort te maken 🙂

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Ik ben er ook gek op,maar het is ook al eeuwen geleden. Ik deed altijd op de ene helft gember stukjes, dat vind ik zelf namelijk erg lekker, maar niet iedereen houdt daarvan.

    Beantwoorden
  3. Daphne says:
    8 jaar geleden

    Ooooh, dat ziet er heerlijk uit!! Zou wel even willen proeven, haha!
    Liefs, Daphne

    Beantwoorden
  4. Stella Laopodi says:
    8 jaar geleden

    Ohh jammie, dit heb ik al zo lang niet gehad!

    Beantwoorden
  5. Rebecca says:
    8 jaar geleden

    Hij ziet er heel professioneel uit 😮 Super leuk!!!

    Beantwoorden
    • Deborah says:
      1 jaar geleden

      Ik vind dit recept heerlijk! Heb hem al vaak gemaakt. Zelf vind ik hem het lekkerst met grasboter.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ja, kwaliteit van de boter maakt echt verschil!

        Beantwoorden
  6. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, ik ga je receptje eens proberen, want het lijkt me best simpel. Grappig dat dit boterkoek is (hier in Vlaanderen zijn boterkoeken een soort van koffiekoeken, dus datgene wat jullie gewoon koeken van bij de bakker noemen… ingewikkeld 🙂

    Beantwoorden
  7. Jacqueline winters says:
    8 jaar geleden

    net in de over gezet!! met malibu en kokos .
    mmmmmmm

    Beantwoorden
  8. juf maaike says:
    8 jaar geleden

    Dag Laura, ik heb gisteren je boterkoek gemaakt en het is héél lekker. Ik vroeg me nu wel af of je beter eerst de boter smelt of hem halfzacht laat worden (zoals ik gedaan heb)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Zoals jij het hebt gedaan is het goed. De boter moet op kamertemperatuur zijn, zeker niet gesmolten!

      Beantwoorden
      • Petra says:
        6 jaar geleden

        Ik had per ongeluk de magnetron op vol vermogen, ik had de boter bijna bevroren, en ik moest drie setjes deeg maken.. Gewoon met de mixer gedaan en daarna even gekoeld. Daarna in de vorm gedrukt. Was heerlijk.. Sommige mensen namen vier stukken! ( ik had 28 stukken voor 16 mensen)

        Beantwoorden
  9. juf maaike says:
    8 jaar geleden

    Dank je wel. Hij staat voor het komende weekend op het bakplan 😉

    Weet je soms of jouw kookboekjes ook in Vlaanderen verkocht zullen worden? Ik heb ze tot nu toe niet zien liggen in de Action.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik heb vernomen dat de boekjes ook in België verkrijgbaar zijn. Ze liggen in sommige winkels bij de boeken, in andere juist op de bakafdeling.

      Beantwoorden
    • Brita says:
      10 maanden geleden

      Bij de standaard vindt je haar boeken. Of bij een andere boekhandel. Ik heb de beide bakboeken.

      Beantwoorden
  10. Sofie says:
    8 jaar geleden

    Vandaag een bericht geplaatst met een verwijzing naar je recept… En de boterkoek is heel lekker!!! THX voor de boekjes!
    Groetjes Sofie

    Beantwoorden
  11. heleen says:
    7 jaar geleden

    Welke boter gebruik je ? Gewone bakboter of een andere ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten), tenzij anders aangegeven

      Beantwoorden
  12. Marleen says:
    7 jaar geleden

    Ik heb net de boterkoek gemaakt en hij is heerlijk! Nu alleen nog even helemaal laten afkoelen

    Beantwoorden
  13. willie says:
    7 jaar geleden

    probeer ook eens met appel in het midden, Heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat zal ik onthouden voor de volgende keer! ben benieuwd hoe dat smaakt 🙂

      Beantwoorden
  14. Petra says:
    7 jaar geleden

    Ik heb toevallig ook een gemaakt met een oud recept
    300 gr boter 280 gr basterd suiker 360 gr bloem 25 a30 min in 200 gr vers vanille kan erbij hoeft niet hadden ze heel vroeger er ook niet in
    Bestrijken. ….ja lichtjes met koffie melk.
    Ze kunnen hier althans manlief niet wachten tot ie afgekoeld is
    Ik maak dan ook een dubbel recept zodat het grote dikke smeuige stukken zijn.
    Ik vries wel de helft in anders moeten we op dieet straks en daar geen zin in.
    Smulzeee

    Beantwoorden
  15. Nina Hobbysite says:
    7 jaar geleden

    Heb deze gisteravond gemaakt. Het was zo klaar en smaakte super lekker. We hadden trouwens geen geduld om te wachten tot de boterkoek een beetje uitgehard was. De boterkoek is trouwens wel een beetje licht van kleur. Misschien te weinig ei op gesmeerd of de oven was toch nog niet juiste temperatuur (heb hem niet zelf in de oven gezet, dus vergeten op te letten).
    Maar een toprecept hoor! Heb jouw boekje gekregen van iemand en daar stond hij in.

    Beantwoorden
  16. Anita says:
    7 jaar geleden

    Sinds kort helemaal fan van deze site 😛
    De hele familie is verzot op deze boterkoek en andere bakrecepten van jou worden hier thuis ook gebakken, HEERLIJK!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Lekker is deze boterkoek he! 🙂

      Beantwoorden
      • Anita says:
        7 jaar geleden

        Vanmiddag heb ik het boterkoekdeeg verdeeld in een cupcakebakblik. Nu heb ik morgen voor de high tea allemaal mini boterkoekjes 😉 ‘k heb ze 20 minuten gebakken en ze zijn heerlijk, je moet natuurlijk altijd proeven 😛

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Wat een leuk idee om mini boterkoekjes te maken!

          Beantwoorden
  17. Warda says:
    7 jaar geleden

    Hij staat hier voor de derde keer in de oven. Ik at in nl graag boterkoek maar is hier waar ik woon niet verkrijgbaar….tenzij je het zelf bakt. En het valt mijn gasten ook erg in de smaak. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk dat hij zo goed in de smaak valt! Geniet er lekker van 🙂

      Beantwoorden
  18. saartje says:
    7 jaar geleden

    beste laura,
    Hoe lang duurt het om deze boterkoek te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ruim genomen ben je een kwartier bezig met de voorbereidingen (exclusief bakken en afkoelen)

      Beantwoorden
  19. Kevin says:
    7 jaar geleden

    Ik gaat hem vanavond eens proberen te maken. De vorige 3 pogingen (recepten van andere website) helaas mislukt! Ben benieuwd of deze (met mijn 2 linker bakhanden) gaat lukken! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb er vertrouwen in dat het lukt 😉 Hoop dat je hem lekker vindt!

      Beantwoorden
      • Kevin says:
        7 jaar geleden

        Hij is gelukt hoor! 🙂 Ouders en collega’s blij kunnen maken! Bedankt! Nu op zoek naar mijn volgend projectje op deze site 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Wat goed dat hij is gelukt! Ben benieuwd wat je volgende project wordt, veel bakplezier!

          Beantwoorden
  20. Kim says:
    7 jaar geleden

    Is het ook mogelijk dit recept te gebruiken voor lactose en tarwe allergie?
    Zoja, welk meel moet ik dan gebruiken? En ik neem aan Wajang boter?

    Groetjes en bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt het proberen met bloem van Schär en dan met wajang boter inderdaad. Ik weet niet of het resultaat hetzelfde zal zijn, gewoon even proberen dus 🙂

      Beantwoorden
      • Claudia says:
        6 jaar geleden

        Tip voor lactose vrij bakken, misschien kun je hier iets mee:

        Ik heb zelf lactose intolerantie.
        Als er in een recept boter staat gebruik ik: Goed begin van de Albert Heijn en dan het groene doosje. Tot nu toe gaat het goed en krijg ik goede reacties op mijn taarten en koekjes.

        Als er melk in staat gebruik ik: Lactosevrije melk.

        Als er slagroom staat: Gebruik ik opklop slagroom van minus L met een zakje klopfix.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Bedankt voor de tips! 🙂

          Beantwoorden
  21. Martin says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heerlijk recept van jou die boterkoek , ik heb hem net weer gemaakt maar heb nu licht basterd suiker genomen en dan krijg je een iets andere smaak en dat is ook lekker en ik heb er wat amandelen op gedaan gewoon voor versiering .

    Groetjes Martin .

    Beantwoorden
  22. Petra says:
    7 jaar geleden

    Deze heb ik al een paar keer gemaakt en ik vind hem erg lekker. Dankje voor het recept!

    Beantwoorden
  23. Anne says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk! Ik moest wel 38 minuten doen om een lekkere gouden top te krijgen met een bruin randje!

    Annemieke
    Zuid-Afrika

    Beantwoorden
  24. gibo says:
    7 jaar geleden

    Net deze koek gebakken, makkelijk recept. Had wel zo’n 35 minuten nodig om de koek goed gaar te bakken. Benieuwd hoe die zal gaan smaken!

    Beantwoorden
  25. Mies says:
    7 jaar geleden

    Hai, super bedankt voor je recept. De boterkoek is heerlijk!

    Beantwoorden
  26. Henriette says:
    7 jaar geleden

    Hij was heeeeerlijk! Goed recept!

    Beantwoorden
  27. hennie says:
    6 jaar geleden

    hoii,

    kun je boterkoek invriezen? groetjes hennie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, verpak de koek dan wel goed luchtdicht.

      Beantwoorden
      • Marinda says:
        3 maanden geleden

        Kan ik in plaats van vanille suiker ook vanille extract gebruiken? Ik heb namelijk geen vanille suiker in huis, en doordat ik volledig blind ben ben ik ook niet zomaar in staat om naar de winkel te gaan om het te halen. Vanille extract heb ik wel, dat had ik namelijk nodig om het recept voor jou chocoladetaart, die overigens super lekker was, te maken. Hoor graag van je!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Dat kan zeker!

          Beantwoorden
  28. Charlotte says:
    6 jaar geleden

    Vandaag deze boterkoek gemaakt!! Eerdere recepten zijn mislukt, maar deze is goed gelust! Gaan we zeker vaker maken, dank voor het recept!

    Beantwoorden
  29. Marieke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik heb alles in huis behalve vanillesuiker! Kan ik dat vervangen door een vanille stokje? Moet ik er dan nog extra suiker bij doen?

    Ik hoor graag je advies!

    Ga het namelijk maken voor de burendag hightea!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kun je prima vervangen! Extra suiker is niet per se nodig, als je dit wel doet is een eetlepel ongeveer genoeg.

      Beantwoorden
  30. Jaap says:
    6 jaar geleden

    boterkoek ziet er goed uit,,,alleen de plaat waar hij oplicht ziet er gigantisch viezzzzs uit !!

    Beantwoorden
  31. Daphne says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heel lekker uit!
    Wat is het beste/lekkerste om te gebruiken, roomboter of margarine?
    Wil het graag eens uitproberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij bakken kun je het best altijd ongezouten roomboter gebruiken.

      Beantwoorden
  32. roos says:
    6 jaar geleden

    Moet de boter niet gesmolten zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee hoor, dat is niet nodig.

      Beantwoorden
  33. Renée says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik deze boterkoek ook maken met verse gember? Zo ja, hoeveel gember heeft het recept dan nodig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je zeker proberen. Ik zou de gember naar smaak toevoegen, ik durf je zo niet te zeggen hoeveel je nodig hebt.

      Beantwoorden
  34. tamara says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vandaag de boterkoek gemaakt en de smaak is goed. Wel is ie wat droog voor een boterkoek. Enig idee hoe dit komt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien heb je hem iets te lang gebakken, je zou dat volgende keer kunnen proberen. Deze koek hoort inderdaad niet droog te zijn.

      Beantwoorden
  35. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Hmm zin om deze te gaan maken…gebruik je basterd suiker of gewone suiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      fijne tafelsuiker 🙂

      Beantwoorden
  36. Jolien says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb net het recept van je boterkoek gemaakt moet nog 10 minuten bakken ongeveer. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

    Beantwoorden
  37. Elise says:
    6 jaar geleden

    Hee, ik kreeg dit recept van een vriendin. Ik ben zelf een foodblogger van huisvanbelle.nl en zocht een lekker boterkoek recept. Hij staat nu in de oven. Als hij gelukt is staat hij zaterdag op huisvanbelle.nl 😉 ik ga veel bakrecepten van je uitproberen. Ze zien er heel erg goed uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ben benieuwd wat je er van vindt! Hier is het een favoriet recept 🙂

      Beantwoorden
  38. Elise says:
    6 jaar geleden

    Oeh hij is echt heerlijk. Die ga ik zeker vaker maken! Dankje voor het recept!

    Beantwoorden
  39. serra says:
    6 jaar geleden

    hallo laura

    ik heb van jouw lekkere recept ook een boterkoek gemaakt en de derde keer heb ik er cacao poeder bijgedaan . echt lekker moet je ook eens proberen

    Beantwoorden
  40. wendy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    deze boterkoek is altijd lekker en lukt altijd. Hier zijn ze dol op de kokosvariant. In plaats van 250 gram bloem, 200 gram bloem en 100 gram kokosrasp.

    Groetjes wendy

    Beantwoorden
  41. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    Vanmiddag gebakken en er wordt hier van gesmuld. Hij is heeeerlijk (smeuiig)!
    Super recept!

    Beantwoorden
  42. Talitha says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Net gemaakt, ruikt heerlijk en ziet er wel goed uit dus met de smaak gaat t vast ook wel goed komen. Alleen is de bovenkant bij mij helemaal uitgelopen als je begrijpt wat ik bedoel. Die van jou is mooi strak met duidelijke lijntjes maar bij mij geen lijntje meer te zien. Heb je idee hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien heb je de lijntjes niet diep genoeg gemaakt? Ze lopen altijd wel ietsjes dicht, maar in principe zou het gewoon nog zichtbaar moeten zijn.

      Beantwoorden
  43. Natasja says:
    6 jaar geleden

    Ziet er zo lekker uit! Ga hem van het weekend maken voor mijn vader, die is er dol op en nog jarig ook! Feestje!

    Beantwoorden
  44. Alies says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb nog spijs over van de feestdagen kun je dat oo gebruiken als vulling en hoeveel en hoe? Moet ik dat dan doen.
    Prachtig al,die recepten die jij met ons deels.

    Groetjes,
    Alies

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je zeker gebruiken! Je kunt het er bijvoorbeeld als vulling tussen doen. Hoeveel je dan nodig hebt durf ik niet te zeggen, zou het gewoon even op gevoel proberen 😉

      Beantwoorden
  45. Alies says:
    6 jaar geleden

    Bedankt Laura ga het wel probeerden.

    Beantwoorden
  46. Linda says:
    6 jaar geleden

    Wat fijn is jouw site toch. Steeds als ik een basisrecept zoek kom ik hier terecht. Mijn koek staat op dit moment in de oven 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goed te horen 🙂 Geniet van je boterkoek!

      Beantwoorden
  47. Marleen says:
    6 jaar geleden

    Maak hem nu voor de vierde keer en heb er afgelopen keer ipv met ei bestrijken een beetje abrikozenjam erover gedaan. Ook erg lekker!

    Beantwoorden
  48. Jacomijn says:
    6 jaar geleden

    Wat voor suiker gebruik je? Kristalsuiker of basterdsuiker? En zou het ook kunnen met tarwebloem?
    Hij gaat op de agenda voor volgend weekend (komend weekend staat al tiramisu gepland 😉 ).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik hier fijne kristalsuiker voor. Tarwebloem kun je ook prima gebruiken 🙂 Veel plezier met bakken alvast!

      Beantwoorden
  49. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Welke bloem moet ik gebruiken voor boterkoek
    dank je wel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt gewoon patent- of tarwebloem gebruiken.

      Beantwoorden
  50. Heijltje says:
    6 jaar geleden

    Laatst een keertje gemaakt. Iedereen vond hem heerlijk! Ga hem vanmiddag weer maken!

    Beantwoorden
  51. Maarten says:
    6 jaar geleden

    Ga vanavond dit receptje eens proberen.
    Lijkt me erg lekker en snel klaar.
    Dus vanavond op de bank lekker boterkoek en serietje kijken.

    Beantwoorden
  52. Heleen says:
    6 jaar geleden

    Oooooh ik ben nu een boterbloem aan het bakken ipv mijn broccoli aan het maken haha. Ik heb er zo’n zin in! Waarschijnlijk ben ik dalijk weer eens misselijk. Thanx voor t recept!

    Beantwoorden
    • Heleen says:
      6 jaar geleden

      Neeeee boterkoek natuurlijk! Stomme automatische woordspeling :’)

      Beantwoorden
  53. astrid says:
    6 jaar geleden

    Na jaren niet gebakken te hebben, wil ik ook weer gaan bakken!
    Niets lekkerder dan eigen gemaakt toch?
    Jouw site is een fantastische hulp om weer een begin te maken. Mooie heldere uitleg.
    Ik heb wel een vraagje over een keukenmachine die ik wil gaan aanschaffen:
    Er is zo verschrikkelijk veel aanbod, en prijsverschil dat ik hier de bomen door het bos niet zie! 🙂
    Wat is een goede keukenmachine? Voor een fatsoenlijke prijs bedoel ik dan.
    Ik haat het als machines niet doen wat ze zeggen! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk dat je weer lekker wilt gaan bakken, veel lekkerder inderdaad! Hier wordt voornamelijk de Kenwood Major Premier gebruikt. Die kost wat, maar dan heb je ook zeker wat. Kenwood heeft ook betaalbaardere modellen hoor.

      Beantwoorden
  54. renalda says:
    6 jaar geleden

    ik zou hem zo graag glutenvrij willen maken. maar ik kan de goede bloem niet vinden daar voor

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien heb je iets aan dit lijstje? http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
  55. astrid says:
    6 jaar geleden

    Ik heb van het weekend de boterkoek gebakken. En hij was overheerlijk!!
    Hij werd bij het afkoelen wel ietsjes te hard aan de randjes.
    Maar dat komt denk ik omdat ik een vorm van 26 cm heb gebruikt.
    Geen idee wat voor vorm het was, maar het was geen boterkoekvorm! 🙂
    Volgende keer de boterkoekvorm én 24 cm.
    De smaak was super, en daar ging het om.

    Beantwoorden
  56. Rita says:
    6 jaar geleden

    Kun je hierbij ook i.p.v. vanillesuiker, vanille extract gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  57. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Ik heb net de boterkoek gebakken en na het afkoelen was de binnenkant wat zacht. Niet zo hard als je bijvoorbeeld in de winkel zou kopen. Beetje zal als in spijs zacht. Is hij nu niet gaat of hoort hij een beetje zacht, had hem met 20 min al eruit gehaald omdat hij bovenop al zo bruin was…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hij hoort wel steviger te zijn als spijs qua structuur. Hij heeft die 5-10 extra dus echt wel nodig gehad. Als hij al bruin is kun je hem afdekken met aluminium folie. Dan gaart hij wel verder, maar kleurt hij niet meer verder.

      Beantwoorden
  58. Manouk says:
    6 jaar geleden

    Ik ben heel benieuwd, de boterkoek staat nu in de oven! Het ruikt al heerlijk…
    Ik wil ook graag 2 kleinere boterkoeken bakken van 15cm, hoe lang zullen deze in de oven moeten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij kleine boterkoeken zou ik ongeveer 20 minuten aanhouden.

      Beantwoorden
  59. bakfanaat says:
    6 jaar geleden

    allereerst mijn complimenten voor je fantastische site, ik bezoek hem vrij vaak ik heb al zoveel receptjes van je uitgeprobeerd, en iedereen word altijd blij 🙂
    ik heb uiteraard ook al diverse keren je boterkoek gebakken, maar wil ook effe een lekkere tip met jullie delen, ik doe er ook regelmatig gevarieerde stukjes noot op. misschien ook het proberen waard 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk! bedankt voor de tip 😀

      Beantwoorden
  60. Evelien says:
    6 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven, kan niet wachten! Ik vet trouwens de vorm nooit in bij boterkoek, omdat de koek al zo vet is. Nooit problemen mee gehad, scheelt weer een klusje 😉

    Beantwoorden
  61. carmen says:
    6 jaar geleden

    heey Laura, kan je ook patentbloem gebruiken?
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker!

      Beantwoorden
  62. Jaap says:
    6 jaar geleden

    Hij smaakt geweldig!

    Beantwoorden
  63. Lilian Hendrikse says:
    6 jaar geleden

    Het is de lekerste boterkoek die ik tot nu toe heb gegeten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Super leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  64. Willeke says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de boterkoek 2 weken terug gemaakt. Mijn vriend is gek op boterkoek en hij vond deze erg lekker. Op verzoek moet ik hem nu dus weer maken over 2 weken voor mijn verjaardag. Natuurlijk is dat geen straf!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha, dat kan ik begrijpen 😉

      Beantwoorden
  65. Sieneke de Vries says:
    6 jaar geleden

    lijkt me lekker maar ook wel heftig.
    kan ik de suiker ook verminderen of vervangen, en dan toch een goed resultaat krijgen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kun je zeker proberen. Ik heb er geen ervaring mee, dus weet niet hoe het uitpakt. En ja, boterkoek bevat veel boter en suiker, dat hoort 😉

      Beantwoorden
  66. Petra says:
    6 jaar geleden

    Hoi Lauren, kun je jouw boterkoek recept ook maken met stevia in plaats van suiker? Hoeveel gram stevia moet ik dan gebruiken denk je?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Stevia is veel geconcentreerder dan suiker waardoor je maar heel weinig nodig hebt. Je kunt het uiteraard proberen te vervangen, maar je hebt de suiker toch ook echt wel nodig voor de structuur.

      Beantwoorden
  67. Mirjam says:
    6 jaar geleden

    Hoi, ik ga deze boterkoek vanavond voor de derde keer maken. Hij is echt heerlijk! Ik doe er zelf nog het rasp van 1 citroen erdoorheen. Maakt het lekker fris!

    Beantwoorden
  68. Sijke says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem afgelopen weekend gemaakt en het was een succes! Mijn vriend vond hem ook erg lekker dus ik ga hem zeker vaker maken! Ik woon in Australië en we kunnen wel boterkoek kopen bij een Nederlandse bakkerij, een uurtje rijden hier vandaan, maar ik vind deze toch veel lekkerder dan van de bakkerij en kan hem in mijn eigen keuken maken! Scheelt toch weer wat op en neer reizen.

    Beantwoorden
  69. Lana says:
    6 jaar geleden

    Ooo die ziet er lekker uit! Ik zou bijna m’n tanden in m’n scherm zetten. Heb al jaren geen boterkoek meer gegeten want ben veganist, maar zo te zien is dit recept goed te veganiseren. Ga het zeker een dezer dagen uitproberen.

    Beantwoorden
  70. Annette says:
    6 jaar geleden

    Oei niet goed dit voor mij Laura! Inmiddels de halve koek (in 26 cm springvorm gemaakt) al zelf op gegeten, kan er niet vanaf blijven… Moet ik hem nou trouwens in de koelkast bewaren of in een keukenkastje?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha, fijn dat je hem zo lekker vindt! Je kunt hem gewoon afdekken met folie en buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Annette says:
        6 jaar geleden

        Oh oeps hij staat nu in de koelkast, haha dan haal ik hem er weer uit 😛

        Beantwoorden
  71. Chantal says:
    5 jaar geleden

    Iets met een verjaardag en visite vandaag… dan koet er iets lekkers bij de koffie. Dit recept kwam ik van de week tegen en dus gemaakt. Hij is nog warm, maar het eerste puntje is op. Hij is Lekker! Deze ga ik vast vaker maken. Dank voor het recept!

    Beantwoorden
  72. Pingback: Een lekkere en makkelijke boterkoek maken | Mijn Blog
  73. Manon says:
    5 jaar geleden

    Wat is ie heerlijk! Binnen twee dagen met z’n tweeën opgegeten, oeps! De ingrediënten voor de tweede boterkoek zijn al weer ingekocht!

    Beantwoorden
  74. Mandy de Weerd says:
    5 jaar geleden

    Lieve Laura, ik heb zojuist je boterkoek gemaakt hij staat nou lekker in de oven, ben erg benieuwd hoe hij smaakt. En wat een makkelijk recept zeg! Had alles nog in huis dus heb ik mooi op kunnen maken! 🙂

    Beantwoorden
  75. Marja says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura

    Ik wil ten eerste zeggen wat een fijne website heb je dit is echt mijn favoriete Website.

    Ik ga vandaag de heerlijke boterkoek maken en vanavond lekker smullen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Veel bakplezier alvast!

      Beantwoorden
  76. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    kun je dit ook in een springvorm van 22 cm maken of een vierkante vorm van 20×20 cm (Ik heb alleen deze tot mijn beschikking)? Hoe lang moet de boterkoek dan in de oven?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Zie hier hoe je recepten kunt omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
      De baktijd kun je hetzelfde laten.

      Beantwoorden
  77. Marja says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura

    Ik heb een vraagje ik heb de boterkoek gemaakt en hij is zeker 30 min in de oven geweest maar hij was niet gaar aan de onderkant en hij bleef plakken aan de onderkant van de springvorm en ik had de vorm ingesmeerd met boter ik hoop dat je mij advies kan geven dat ik de boterkoek nog een keer kan maken.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je de bodem alleen ingesmeerd met boter, of ook bestoven met bloem. Dat laatste is namelijk wel nodig. Daarnaast is boterkoek een wat zachtere koek.

      Beantwoorden
      • Marja says:
        5 jaar geleden

        kan dan ga ik dat proberen bedankt voor je advies

        Beantwoorden
  78. Laxmi says:
    5 jaar geleden

    Hoi allemaal!
    Ik heb een vraagje, vandaag heb ik dit recept gebruikt en mijn boterkoek kwam er met een cake- achtig textuur uit. Het was lekker, nonetheless!
    Heeft iemand enig idee waardoor dit komt? Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt, zou het daaraan kunnen liggen?

    Alvast bedankt voor jullie reactie (s)!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is zeker weten het zelfrijzend bakmeel geweest 🙂 Je kunt bloem en zelfrijzend bakmeel onderling niet zomaar met elkaar vervangen.

      Beantwoorden
  79. Rachelle says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke boterkoek! Ik had hem persoonlijk wat vetter verwacht, dit is wel echt een koek. Of had ik hem langer moeten bakken?
    Is het een optie om 250 gram boter te gebruiken? Of verpest ik dan het hele recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als het echt koek is dan klinkt het eerder alsof je hem te lang gebakken hebt. Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur 20% lager staan. Zou niet nog meer boter gebruiken.

      Beantwoorden
  80. John van Klinken says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem gisteravond gebakken. (Moest wel, want de zelfgebakken kokoskoek was ook al te snel op. 🙂
    Echt een heerlijke boterkoek!

    Groet, John van Klinken

    Beantwoorden
  81. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Ik bakte vroeger zelf boterkoek uit het grote gasovenboek. Dat is ondertussen verdwenen. Nu bakt mijn dochter jouw boterkoek met de telefoon erbij. Times are changing.

    Beantwoorden
  82. Alie says:
    5 jaar geleden

    Wat een vondst! Ik woon al jaren in Italië en was het hele bestaan van de boterkoek vergeten. Maar na het lezen van je recept herinner ik mij ineens alle boterkoeken die mijn moeder en ik vroeger bakten.
    Ik ga ‘m gauw uitproberen, benieuwd wat de Sicilianen er van vinden!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk! hopelijk valt hij daar in de smaak 🙂

      Beantwoorden
  83. Gwendolyn Sijmons says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem onlangs gemaakt met rum-rozijnen.
    Hij was super en niet zo zwaar als normale boterkoek.
    Echt een blijvertje 🙂

    Beantwoorden
  84. Peter says:
    5 jaar geleden

    Net gemaakt. Goeie smaak maar erg droog!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan heeft hij te lang in de oven gezeten. Of heb je een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur 15-20% lager staan.

      Beantwoorden
  85. Sofie says:
    5 jaar geleden

    Mijn vader maakte hem afgelopen zaterdag! (Hij maakt het altijd, haha en ik kon zelf ook sowieso niet, geen tijd) *loopt naar de keuken en pakt een stukje*

    Beantwoorden
  86. Gerda Versluis says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Hier in Duitsland is dit echt onbekend. Heb m hier al een paar keer gebakken en iedereen is er dol op. Ook heb ik m gemaakt met gemalen gember erdoor maar ook gevuld met amandelspijs. Deel de deegbal doormidden, bekleed de bodem van de vorm, rol amandelspijs dun uit (ik doe dit tussen bakpapier) leg de plak amandelspijs op de eerste laag deeg. Rol de andere helft van het deeg tot een dunne plak en leg deze op de amandelspijs. Garneren met amandelen…….verrukkelijk.

    Beantwoorden
  87. Anja says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een fijn recept! Ik heb hem net gebakken, maar ook bij mij Is het van binnen net als bij muffins. Ik heb het met patentbloem gedaan en met boter uit een kuipje (halvarine). Er stond boter, dus ja niet aan gedacht om roomboter te gebruiken. Is dat dan het verschil?

    Groetjes Anja

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De boter maakt zeker verschil, halvarine is niet geschikt om mee te bakken.

      Beantwoorden
      • John van Klinken says:
        5 jaar geleden

        Ik gebruik bij alles wat ik bak, eigenlijk alleen maar ongezouten roomboter.

        Groet, John van Klinken.

        Beantwoorden
  88. joany says:
    5 jaar geleden

    Om weer een beetje ontspanning te vinden, vind ik het bakken heerlijk om te doen. En met mijn 3 kids samen…..er is niets leukers. Als we weer wat gemaakt hebben van jou zegt mijn zoon van 10 altijd : dit was de leukste dag van me leven ?
    Zoals we chocolade brownies bakte met ‘verse ingrediënten ‘ wilde de kids de Challenge aan gaan door een pak uit de supermarkt te halen. Ik weeg alles af en giet wat van het een en van het ander bij, de kinderen maken de doos open, scheuren de zak met mix open, water erbij en klaar.
    Daarna ‘blind’ proeven. Zij zelf maar ook de juffen op school…..welke smaakte het lekkerste ? mama won met jou recept??
    En dus nu ook met de boterkoek…..mama vs kids…..ben benieuwd morgen !
    Dank je wel in ieder geval voor al je lekkere recepten en voor een tijd van heerlijke ontspanning ! Super. Liefs

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Veel bakplezier met je kids 😀

      Beantwoorden
  89. Pingback: Zondag bakdag: boterkoek | debkookt
  90. Daphne O. says:
    5 jaar geleden

    Wij wonen in Zuid Frankrijk en morgen gaat mijn 11 jarige meid “jouw” boterkoek trakteren op school 🙂 Dus we hebben er aardig wat gebakken vandaag.
    Voor de volledigheid doen we er nog wat Hollandse stroopwafels bij (gekocht uiteraard)

    Ben benieuwd of de Fransen het kunnen waarderen…..

    Beantwoorden
  91. Anne says:
    5 jaar geleden

    Ik heb altijd 1 probleem met deze heerlijke koek (vaak gemaakt). Als ik probeer om met een vork een patroon te maken dan trek ik stukken deeg met ei mee. Ik maak nu na elke streep mijn vork schoon maar het blijft een vervelend probleem (na een paar cm al). Maak je je vork continu nat misschien? Ik heb het probleem ook al met de lepel om de koek glad te maken, die maak ik dan nat, maar ook niet ideaal. Misschien is mijn deeg iets te dun en moet ik iets meer bloem toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat gek, ik ga er makkelijk doorheen zonder tussendoor schoon te maken. Klinkt eerder alsof het deeg te droog is als je het stuk trekt, misschien iets meer boter of een wat groter ei erdoor.

      Beantwoorden
  92. Esther says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de boterkoek vandaag gemaakt, alleen een klein beetje citroensap toegevoegd. Had ik hem maar niet gemaakt. Heel slecht voor de lijn want hij is echt heerlijk.
    Super bedankt voor je recept. Ik ga hem ook delen op Pinterest.

    Beantwoorden
  93. Maria says:
    5 jaar geleden

    Mijn dochtertje (8) wilde geld inzamelen voor een goed doel (actie via school) en bedacht dat ze wel iets kon bakken en aan de buren verkopen.
    Wij wonen in Noorwegen, en als we in NL zijn gaat ze met oma altijd boterkoek maken, want daar is ze gek op!
    Ik stelde voor boterkoek te maken, omdat ze dat hier niet kennen.
    Kwam jouw recept tegen hier, dus even naar het noors vertaald voor mijn dochtertje en ze heeft em toen zelf gemaakt!
    Hij is supermakkelijk en HEERLIJK, was iets kruimeliger dan oma’s boterkoek (maar vermoed dat zij er ERG veel boter in doet 😉 ) maar zeker net zo lekker.
    Dochterlief trots en bijna 30 euro ingezameld voor het goede doel met het verkopen van stukjes boterkoek! (mama en papa mochten gratis proeven 😉 mmmm)

    Thanx voor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! En wat heeft ze dat goed gedaan zeg!

      Beantwoorden
  94. Sterre says:
    5 jaar geleden

    Precies het recept gevolgd, maar de onderkant was echt totaal niet gaar, zelfs na tien minuten extra oventijd 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat voor soort oven heb je? Want hij zou toch echt klaar moeten zijn na die tijd. Overigens hoort hij nog lekker smeuïg te zijn.

      Beantwoorden
  95. Luana says:
    5 jaar geleden

    Vanavond deze boterkoek gemaakt en hij is echt HEERLIJK!! Ik wist niet dat het zo simpel was om boterkoek te maken 😀

    Beantwoorden
  96. Ingrid says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    Voor iemand die een lactose- en glutenvrij dieet heeft, wil ik graag boterkoek bakken. Ik heb de boter uit jouw recept al eens vervangen door Wajangboter (niet zo lekker als roomboter, maar wel lactosevrij). Nu wil ik de bloem nog vervangen door amandelmeel. Kan dit 1:1? En moet er dan evenveel palmsuiker in? (Aangezien geraffineerde suikers ook moeten worden ontzien.) Ik ben benieuwd!

    Groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen ervaring met vervangers in dit recept, maar ik zou eerder kiezen voor speltmeel dan voor amandelmeel. Op handigebaktips.nl heb ik wat lijstjes staan met vervangers voor verschillende soorten ingrediënten (en wat 1:1 te vervangen is).

      Beantwoorden
      • Ingrid says:
        5 jaar geleden

        Dankjewel! Helaas mag zelfs speltmeel niet i.v.m gluten, maar ik ga gewoon experimenteren. 🙂 Erg fijn, die lijstjes met bloem- en suikervervangers!

        Beantwoorden
  97. Marc says:
    5 jaar geleden

    Hi,

    Net uit de oven gehaald. De rauwe deeg was al lekker. Heb inplaat van 8 gram vanille suiker wat vanille aroma gebruikt. Het reukt iedergeval echt lekker. Ben benieuwd zo.

    Beantwoorden
  98. Lente & Lisette says:
    5 jaar geleden

    Wij wilden deze lekkere boterkoek maken, maar in het recept staat dat je 8 gram vanille suiker nodig hebt, waarvoor precies als ik vragen mag?
    Mvg.
    Lente & Lisette

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      vanillesuiker geeft smaak aan je baksel

      Beantwoorden
      • Lente & Lisette says:
        5 jaar geleden

        Oke! Dat snappen we, maaaarrr… waar moeten we dat dan mee mengen? Moeten we het in het deeg doen, of.. over het eindresultaat heen?????? ??
        ( oja we hadden de reactie perongeluk 2 keer geplaatst, sorry daarvoor! )
        mvg.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          vanillesuiker voeg je altijd tegelijk toe met de normale suiker

          Beantwoorden
  99. Astrid says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura kan ik deze heerlijke Boterkoek ook in een Brownievorm van 20/20 cm bakken? En zo ja moet hij dan even lang? ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor kan ook, je kunt dezelfde tijd aanhouden 🙂

      Beantwoorden
  100. Jade says:
    4 jaar geleden

    Voor mijn verjaardag heb ik een aantal taarten van je site gemaakt, maar deze was toch wel het grootste succes. Heel onverwacht want ik kende boterkoek in taart versie niet en het deeg leek me wat lomp te zijn toen ik het maakte. Maar Ik ga het zeker opnieuw maken zodat ik er helemaal in mijn eentje van kan smullen. Hmmm !

    Beantwoorden
  101. arend says:
    4 jaar geleden

    Uit de beschrijving blijkt dat je zelf niet van boterkoek houd.
    Was het belangrijk om dat te zeggen ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat staat er niet hoor, ik vind het juist heerlijk.

      Beantwoorden
    • Yaela says:
      4 jaar geleden

      Was deze reactie belangrijk om achter te laten?

      Beantwoorden
  102. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke boterkoek, eerste keer had ik hem gemaakt met rietsuiker en was ook erg lekker. (Hij wordt dan wat donkerder. Vandaag heb ik biologische fijne kristalsuiker gebruikt en ik heb er koek en speculaaskruiden bij gedaan! Nog 20 minuten hhhmmmmmmm…

    Beantwoorden
  103. B says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Heb je enig idee wat er fout is gegaan bij mij? Het deeg was heel plakkerig en na een half uur in de oven en af laten koelen was de koek erg licht en te zacht (maar wel lekker ?)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is lastig te zeggen zonder extra informatie, maar boterkoekdeeg is altijd wat plakkerig hoor.

      Beantwoorden
    • Anouk says:
      3 jaar geleden

      Ik heb het zelfde probleem. Ik en mijn vriend hebben allebei op een apart moment dit met dit recept geprobeerd een boterkoek te maken, maar allebei de keren was de koek aan de binnenkant bijna nog net zo zacht als het deeg voor dat het de oven in gaat (misschien ietsje steviger). De buitenkant zag er prima uit.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        3 jaar geleden

        Boterkoek komt ook vrij zacht uit de oven, hij wordt steviger bij het afkoelen. Je kunt hem eventueel iets langer in de oven laten staan, maar boterkoek is natuurlijk wel een koek die zacht en smeuïg hoort te zijn.

        Beantwoorden
    • Pauline says:
      3 jaar geleden

      Had ik ook. Kwam ik er later achter dat ik de gewichten van de bloem en boter verwisseld had. Dus teveel boter en te weinig bloem🙈

      Beantwoorden
    • Larissa says:
      2 jaar geleden

      Ik heb hier op de site eens de tip gekregen dat niet elke oven dezelfde temperatuur heeft. Ik heb een combi-oven, die zou standaard iets lager dan de aangegeven temperatuur zijn. En inderdaad: als ik de oven 5 tot 10 graden hoger zet dan aangegeven en de temperatuur met ongeveer 5 minuten verleng wordt de boterkoek super! Niet meer slap en plakkerig! Dus misschien kan dat jullie meiden helpen?

      Beantwoorden
  104. Domi says:
    4 jaar geleden

    Ik vind ‘m met dit recept net iets te zoet. Iets meer bloem en iets minder suiker is wat ik volgende keer ga proberen. In ieder geval bedankt hij was even goed alles behalve smerig 😉

    Beantwoorden
  105. Marco says:
    4 jaar geleden

    Boterkoek is geweldig. Heb laatst nog een boterkoek gebakken, zo simpel om te maken en erg smakelijk! Hij vult wel..

    Beantwoorden
  106. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Eerste keer voor een boterkoek! Ik had iets meer vanillesuiker gedaan ipv gewone suiker. Mijn snuf zout was naar mijn smaak te weinig. Toen de bovenkant zo mooi goudgeel was als die van jou was de koek echt wel te droog naar mijn smaak…. Als ik zo eerdere reacties lees dan toch maar lichter bakken? Mijn schoonfamilie wilde wel een tweede stuk ?Met een beetje aanpassing zeker voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als hij droog is is hij waarschijnlijk te heet of te lang gebakken, bij een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
      • Judith says:
        2 jaar geleden

        Ik had hetzelfde, lekker van smaak maar bijna te droog. Evengoed lekker hoor. Maar niet zo smeuïg als je verwacht van een boterkoek. Ik denk te lang gebakken korst was knapperig en midden was gewoon zacht maar droog. Te lang of te heet? Ga nu de appeltaart proberen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Heb je een oventhermometer in je oven staan om de temperatuur te controleren? Dan weet je of dat het kan zijn, anders net iets te lang gebakken inderdaad.

          Beantwoorden
  107. Joan says:
    4 jaar geleden

    Ik snap er niets van bij mij ( ik heb me echt aan het recept gehouden ) was het deeg enorm korrelig … is dit de bedoeling … ik kon het niet echt goed mooi in de vorm krijgen hierdoor … en die mooie streepjes kon ik al helemaal vergeten. Het enige dat ik kan bedenken is dat de boter te koud was ?? En hierdoor korrelig deeg???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat zal dan aan de boter liggen, alle ingrediënten moeten bij bakken altijd op kamertemperatuur zijn.

      Beantwoorden
    • Adrie says:
      3 jaar geleden

      De korrels zijn vermoedelijk suikerkorrels. Blijven mixen tot de suiker is opgelost. Als je kristalsuiker gebruikt duurt dat rustig tien minuten.

      Beantwoorden
  108. Dione says:
    4 jaar geleden

    Ik doe er altijd cardemom in en wat citroenrasp! Ook erg lekker, net je eigen draai eraan geven?

    Beantwoorden
  109. Chris says:
    4 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst boterkoek zelf gemaakt. Met jou recept lukt het erg goed. Ik heb gelijk een eigen variant met macadamia noten en witte chocolade gemaakt. En daarnaast nog jou appelvaraint. Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  110. nella says:
    4 jaar geleden

    Nog een leuke tip: bij de xenos heb ik een bakvorm gekocht met losse bodem. Dat is handig! Voor ongeveer 4 euro niet meer ” spitten”.

    Beantwoorden
  111. petrab says:
    4 jaar geleden

    kan ik ik ipv ei no-egg gebruiken ? dat is een ei vervanger en de gewone boter vervangen voor plantaardige boter ? gr petrab

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik ken no-egg niet dus dat durf ik niet te zeggen. Verder vind ik plantaardige boter zelf geen succes in boterkoek, maar helemaal onmogelijk is het niet. Het is vooral niet zo lekker omdat dit recept om de roomboter(smaak) draait.

      Beantwoorden
    • Larissa says:
      2 jaar geleden

      PetraB heb jij de boterkoek inmiddels met no-egg geprobeerd te maken? Was het een succes? Ik wil de boterkoek volgende week voor op werk maken. Heb een collega met ernstige ei-allergie.
      Groetjes, Larissa

      Beantwoorden
  112. petrab says:
    4 jaar geleden

    joehoeee hij is gelukt met plantaardige boter van becel en de no-egg en hij smaak godelijk heerlijk met vleugje walnoten wat in de becel boter zit gr petrab

    Beantwoorden
  113. Ulrik says:
    4 jaar geleden

    Margarine gebruiken inplaats van boter voor boterkoek? Margarinekoek, dan moet ik bijna huilen.

    Beantwoorden
  114. joke says:
    4 jaar geleden

    Kan ik voor boteŕkoek ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee dat gaat niet, je wilt namelijk niet dat het gaat rijzen.

      Beantwoorden
  115. Femke says:
    4 jaar geleden

    Wordt het heel lastig met koude boter? #ongeduldig ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Koude -en dus harde- boter kun je niet romig kloppen. Dus toch even geduld hebben 😉

      Beantwoorden
  116. Luuk says:
    4 jaar geleden

    ik heb gister (11-08-2017) een boterkoek gebakken. moet er vandaag nog een maken….. 🙂

    Beantwoorden
  117. Jessica says:
    4 jaar geleden

    Makkelijk en lekker recept om met kinderen te doen (5 en 7) jaar. Het liefst hadden ze m in een keer opgegeten ?

    Beantwoorden
    • Anne says:
      4 jaar geleden

      Ha ha is dat niet het bekende probleem van boterkoek!!

      Beantwoorden
  118. Anne says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept! Bij mij is de vader ook de meest verslaafde 😉

    Ik maak mijn boterkoek altijd met jou recept!

    Anne

    Beantwoorden
  119. Tessabessa says:
    3 jaar geleden

    vandaag heb ik hem ook gemaakt en hij is erg lekker had wel te zachte room boter dus het was een beetje een vastig cake beslag geworden,maar erg lekker had nog wat over en dee het in cupcakes vormpjes, hier door hadden we een voor proefjes:)

    Beantwoorden
  120. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Super lekker en makkelijk ?.
    Koop nooit meer boterkoek in de supermarkt!

    Beantwoorden
  121. Anja says:
    3 jaar geleden

    Wat lekker! ik heb jou recept gebruikt en wat was tie goed gelukt. de roomboter kwam wel uit de koelkast maar geen probleem. Nog nooit eerder was mijn boterkoek zo lekker en mooi. Ik heb het deeg uitgerold op maat van het bakblik..
    Groeten Anja

    Beantwoorden
  122. Samantha says:
    3 jaar geleden

    dag Laura,

    Een boterkoek was voor mij als Belgische volledig onbekend. Toch maar eens gemaakt na het lezen van alle enthousiaste reacties. Het lastige is dat ik niet weet hoe het resultaat moet zijn. Als ik jouw foto’s bestudeer lijkt het alsof de binnenkant van de koek ook nog wat ‘nat’ is, klopt dat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad, alsof het eigenlijk net niet gaar is.

      Beantwoorden
  123. iris says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk! En het ziet er ook nog eens zo uit als op het plaatje 🙂

    Beantwoorden
  124. delany hannes says:
    3 jaar geleden

    ik haal altijd al mijn recepten hiervandaan ik heb al zeker 20 dingen hiervan de site gehaald en ook al zeker een stuk of 40 keer de boterkoek gemaakt heel lekker bedankt laura voor deze perfecte site

    Beantwoorden
  125. delany hannes says:
    3 jaar geleden

    echt super lekker laura

    Beantwoorden
  126. Becky says:
    3 jaar geleden

    This recipe sounds great, I will try it. 🙂
    All the best from Germany, Becky

    Beantwoorden
  127. Suzanne says:
    3 jaar geleden

    Zondag bakdag, en dus zonet gemaakt. Hij was perfect en overheerlijk.

    Beantwoorden
  128. Peter says:
    3 jaar geleden

    Ik Maak hem standaard ook met dit recept, alleen voeg iets meer zout toe en gebruik biologische tarwebloem (patent) en een beetje Citroën rasp en maak het af door amandelrasp bovenop, echt toppie

    Beantwoorden
  129. Joke says:
    3 jaar geleden

    Ik hou van een plakkerige boterkoek maar als ik er een bak dan wordt hij altijd beetje soort van droog, en als ik wel eens boterkoek in winkel koop dan is deze echt lekker plakkerig, hoe kan dat??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan bak je hem te heet/lang.

      Beantwoorden
    • Rosie says:
      3 jaar geleden

      Heb nog nooit in 50 jaar een ei erin gedaan! (alleen bovenop voor de kleur)
      dan blijft hij lekker vet..
      Pecan noten er bovenop is ook heerlijk.

      Beantwoorden
  130. Nathalie says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik wil een boterkoek met een notenmix bovenop. Moet je de noten dan meebakken of strooi je die er naderhand op?

    Groetjes Nathalie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die zou ik meebakken

      Beantwoorden
      • Nathalie says:
        3 jaar geleden

        Gaan we doen, dank je!

        Beantwoorden
  131. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Hoi, kan ik het deeg ook verdelen over een siliconen bakvorm voor muffins, zodat ik kleine boterkoekjes krijg? Hoe lang zouden ze dan in de oven moeten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is ook mogelijk, zou dan 12-15 minuten aanhouden.

      Beantwoorden
  132. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Ook een lekkere variant: boterkoek net bastognebodem. Hiervoor heb je voor de bodem 40 gram roomboter en 130 gram bastognekoeken nodig. Boter smelten, koekjes verkruimelen met bijv. een keukenmachine. Door elkaar mixen en met een lepel op de bodem van je vorm aandrukken. Daarna in de koelkast zetten en vervolgens de boterkoek volgens Laura’s recept maken en op de bastognebodem doen. Daarna in de oven.

    Beantwoorden
  133. Eva says:
    3 jaar geleden

    Allereerst: mooie website!

    Ik ben een zeer geoefende thuisbakker, en ik heb exact je recept gevolgd, maar ook ik krijg een cake-achtig resultaat. Gek he?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je misschien een heteluchtoven? Dan zet je de temperatuur namelijk 10-20% lager.

      Beantwoorden
  134. Aly says:
    3 jaar geleden

    Toen wij heel lang geleden thuis voor het eerst een oven kregen, mochten mijn broer en ik samen een boterkoek bakken,wij werden de boterkoek experts thuis. Een keer deden we er een schepje oploskoffie door en dat bleek een goede greep,ik doe het nog regelmatig. …

    Beantwoorden
  135. Yvette says:
    3 jaar geleden

    Al een paar jaar bakken we alles met jouw recepten. Super duidelijke site en uitleg, fantastisch! Ook je boek gebruiken we veel! Fans dus!
    Even een vraagje over de boterkoek. Hoe en hoelang kan je hem het beste bewaren? Ivm de voorbereidingen voor m’n zoontjes verjaardag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Goed verpakt zou ik de boterkoek in zo’n 3-4 dagen opeten, dat is het lekkerst 🙂

      Beantwoorden
      • Coby says:
        3 jaar geleden

        Ik heb allerlei boterkoek recepten geprobeerd,uiteindelijk is dit de beste.
        Tip: geen ei door het recept alleen om de bovenkant mee te bestrijken.
        Pakje roomboter op kamertemperatuur.
        200 gr witte basterd suiker.
        275 gr.bloem
        Citroenrasp van halve citroen.
        Gewoon kneden met de handen.

        Geniet er van.

        Beantwoorden
  136. Cypruscooking says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura! Ik woon in het buitenland en ik vind je boterkoek n fantastisch idee om iets echt nederlands mee te nemen naar n etentje!

    Beantwoorden
  137. Michelle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, heb de boterkoek al paar keer gemaakt en smaakt heerlijk. Maar de boterkoek is elke keer bruin in plaats van licht. Ik doe hem op hetelucht 170 graden heb ik nu gedaan alleen nog te donker. Dat gebeurde ook bij me cakes laatste keer. Van cake is 150 graden t beste want al die keren lukte t wel.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Temperaturen in bakrecepten zijn standaard voor een oven met boven- en onderwarmte. Een heteluchtoven zet je 10-20% lager.

      Beantwoorden
  138. Rianne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,ik woon in Zweden,en daar bestaat geen basterdsuiker. Dus vandaag jouw boterkoekrecept uitgeprobeerd,nou meid hij is heerlijk,ik heb er nog een scheutje sirap bij gedaan. nou heerlijk.Harstike bedankt.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Super leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie.

      Beantwoorden
  139. Frederik Ake says:
    3 jaar geleden

    Geachte mevrouw Laura,
    Uw recept heeft mij in verwarring gebracht. Om te voorkomen dat mijn baksel een misbaksel wordt hoop ik dat u mij kunt helpen.
    In het recept staat 200 boter. Ik heb 1 pakje opgemeten en hiermee het volume van het pakje bepaald. Vervolgens heb ik uitgerekend hoe hoog de bakvorm van 26 cm diameter zou moeten zijn om 200 pakjes te kunnen bevatten. Als ik het in 1 keer wil bakken, moet de vorm ruim 10 meter hoog zijn, mijn oven dus ook. Is dit wel juist? Maakt u zich trouwens geen zorgen, ik ben nog niet begonnen met bakken, de Jumbo had niet meer dan 169 pakjes liggen.
    Vriendelijke groet,
    Frederik Ake

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik stond er niet bij stil dat mijn oven wellicht wat groter is dan gemiddeld, maar met 200 gram boter zou het ook moeten lukken 😉

      Beantwoorden
  140. Pauline says:
    3 jaar geleden

    Ik had karamelsaus door het deeg gedaan (uit het basisbakboek). Gewoon, omdat die op het aanrecht stond. Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  141. Allene says:
    2 jaar geleden

    How long does this last once made?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      about 4-5 days

      Beantwoorden
  142. Ann says:
    2 jaar geleden

    Ik kneed het boterkoekdeeg altijd met de hand, zodat er geen lucht in het deeg komt… Maar lees hier dat je het mixt. En ipv ei kan je heel goed koffiemelk gebruiken zodat je niet dat ‘vel’ op de koek krijgt, neutraler van smaak ook.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Rustig mixen is geen probleem hoor, en ik vind het glansje van ei juist mooi 😉 Grappig hoe ieder zo zijn technieken heeft!

      Beantwoorden
  143. Henny says:
    2 jaar geleden

    De boerkoek in Thailand gemaakt. Basterdsuiker gebruikt. Ze vonden hem heerlijk!

    Beantwoorden
  144. Alessandro says:
    2 jaar geleden

    halo de eerste reactie in 2016 was grappig maar ik al 13 keer deze boterkoek gemaakt en het is erg lekker

    Beantwoorden
  145. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Top recept! Maak hem regelmatig 🙂

    Tip voor het op ‘kamertemperatuur’ maken van de boter: weeg de boter af in een metalen beslagkom en stop deze dan in de oven terwijl de oven voorverwarmt. Wel even in de gaten houden dat de boter niet vloeibaar wordt. De boter wordt zo snel prima zacht om vervolgens te mengen met de suiker! Eet smakelijk!

    Beantwoorden
  146. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, kun je dit soort bakgerechten (koek cake etc) ook maken met volkoren tarwemeel (gezonder) Of bakt dat anders? En is dat nog lekker denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, maar bakt wel anders.

      Beantwoorden
  147. Kim says:
    2 jaar geleden

    Helaas, vreselijk mislukt. Droog aan de rand en nog nat in het midden. Op naar recept 2.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je misschien een combimagnetron die je gebruikt, daarin is goed bakken lastiger.

      Beantwoorden
  148. Anneke says:
    2 jaar geleden

    Ik doe bakgember voor het bakken op de koek en bak hem dan 30min op150 graden in de combimagnetron erg lekker

    Beantwoorden
  149. Linda says:
    2 jaar geleden

    Wat is t beste voor boterkoek, heteluchtoven of boven-onder warmte stand? Gr. Linda

    Beantwoorden
    • Lianne says:
      2 jaar geleden

      Dat wil ik ook graag weten ☺️

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide kan, maar alle temperaturen die genoemd worden zijn voor boven- en onderwarmte (hetelucht dus wat lager zetten)

      Beantwoorden
  150. Sacha says:
    1 jaar geleden

    Ik had nog wat lemon curd over en heb dit tussen 2 lagen gedaan. Gaf net een andere, frisse smaak aan de boterkoek.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat lekker, en op die manier afgebakken? Of pas ertussen gedaan na het bakken?

      Beantwoorden
      • Sacha says:
        1 jaar geleden

        Het ertussen gedaan voor het bakken.

        Beantwoorden
  151. Mariska says:
    1 jaar geleden

    Net gemaakt en het recept is perfect. Ik ga er niets aan veranderen. Ik woon in Spanje en hier is boterkoek niet verkrijgbaar dus ik heb het recept voor een aantal vrienden gemaakt en die vonden het heerlijk! Bedankt voor alle leuke recepten die je hebt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen dat mijn recepten ook in Spanje worden gemaakt 😀

      Beantwoorden
  152. Lianne says:
    1 jaar geleden

    Ook hier een blijvertje!!
    Genieten er regelmatig van!
    Staat er nu ook weer 1 in de oven!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Jaaa wat leuk!

      Beantwoorden
  153. Eline says:
    1 jaar geleden

    Na lang geleden eindelijk weer eens boterkoek gemaakt en gegeten, het was heerlijk!
    Ik heb er zelf nog rasp van een halve citroen doorgedaan, dat is zeker een goede toevoeging!

    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah wat heerlijk! Dat past er inderdaad perfect bij.

      Beantwoorden
      • Marianne says:
        10 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Ik heb deze boterkoek pas gebakken. Super lekker!! Echt heerlijk! Alleen de bovenkant, dat ei zeg maar, dat zat los bij mij.. Dat is niet de bedoeling volgens mij.. hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          10 maanden geleden

          Misschien heb je hem te dik ingesmeerd?

          Beantwoorden
  154. KiKi says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk
    1
    doe er bruine suiker ipv witte door en hij is (wat mij betreft) nog lekkerder

    Beantwoorden
  155. Pingback: A 10 Legjobb Holland Étel - Receptekkel • Hollandiai Magyarok
  156. Josefien says:
    10 maanden geleden

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga deze boterkoek van het weekend maken. Hoe lang kun je de boterkoek maximaal in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Luchtdicht verpakt blijft de boterkoek buiten de koelkast zo’n 5-7 dagen goed. In de vriezer tot 3 maanden.

      Beantwoorden
  157. Bert Keijl says:
    10 maanden geleden

    Olá, Laura!
    Gisteravond een boterkoek gebakken, maar… van een Koopmans pak, haha! Die had ik nog meegenomen afgelopen bezoek aan NL. Heb al verscheidene recepten van jou gebruikt en deze van de boterkoek gaat ook zeker gauw gebakken worden, want het kan dus ook zonder een pak NLse mix, zoals zo veel recepten op je site. I love it!
    Groeten vanuit Brazilië,
    Bert

    Beantwoorden
  158. Kitty says:
    10 maanden geleden

    Hoe lang kun je de boterkoek bewaren ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Goed luchtdicht buiten de koelkast bewaren, in dat geval zeker een kleine week houdbaar. Maar het lekkerst in de eerste 3-4 dagen.

      Beantwoorden
  159. JMS says:
    8 maanden geleden

    Hoi,
    Ik ben zelf geen fan van boterkoek, maar Dave (mijn man) zeker wel, dus aan de bak😄 , prima gelukt, ik had niet alle ingrediënten voor de amandel/citroen boterkoek, dus heb het basisrecept gebruikt en daar een tl amandelextract, 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp aan toegevoegd 👍🏻 Ik had een te grote springvorm gebruikt, dus de boterkoek werd iets dunner, maar niet minder lekker, want hij is al op 😉 Vandaag maar een nieuwe maken, (in een iets kleiner vorm😄)
    Waar ik zelf wel een fan van ben is bitterkoekjes, dus heb de Amaretti koekjes ook maar gelijk gemaakt, ik had geen ‘bitter’ amandelextract (wist niet dat zoiets bestond) maar met de gewone zijn ze ook heerlijk geworden, ze zijn bijna op😄 beide recepten gaan hier zeker vaker gemaakt worden, dankje👌👌
    Groet
    JMS

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat een leuk berichtje zeg! Thanks voor het delen 😀

      Beantwoorden
  160. Karin says:
    8 maanden geleden

    Hij is heerlijk, maar ik vind hem net een klein tikkie te zoet. Volgende keer iets minder suiker erin. Verder echt geweldig, superlekkere structuur.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik ben benieuwd met hoeveel minder suiker jij de boterkoek nog steeds lekker vindt! Wie weet ga ik dat ook eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  161. Mamaloe says:
    8 maanden geleden

    Lekker en in een handomdraai gemaakt.
    Deed er dit keer nougatine bovenop

    Beantwoorden
  162. Sanne says:
    3 maanden geleden

    Hoe weet ik of de boterkoek gaar is, voordat ik hem uit de over haal?
    Ik heb een vierkante vorm van 33×23, zou hier dan 2x het recept in moeten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Daar is helaas geen test voor, maar als je het recept volgt en de juiste baktijd en bakvorm aanhoudt dan moet het helemaal goed gaan. Hier kun je recepten omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  163. Katharina says:
    2 maanden geleden

    Perfect resultaat! Was heel erg lekker, zo vond iedereen hier thuis. Voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  164. Lieke says:
    4 weken geleden

    hij was echt lekker

    Beantwoorden
  165. Do says:
    3 weken geleden

    Kun je boterkoek ook maken met vloeibare boter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Nee, de boter moet juist op kunnen stijven.

      Beantwoorden
  166. Ad Stuurman says:
    3 weken geleden

    Lekker laatst heel goed gelukt, recept alle ingrediënten 50% meer voor in een grote geribbelde quiche vorm, en na eerste kneden 1 uur in de koelkast, daarna uitrollen in de vorm en weer 1/2 uur in de koelkast
    35 min op 150 graden en 5 minuten op grill stand
    8 uur laten afkoelen
    resultaat een heerlijke knapperige Boterkoek

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/157389579_628694011280860_3900341062581441476_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GdhM8MT7lK8AX-nw618&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=1470b98a26c8b80ae858fb81f6b2c130&oe=6068BA9C' title='NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura's Bakery en deze omelet hapjes met groenten (en kruidenkaas) zouden daar heel prima tussen passen. Kun jij raden wat het thema zal zijn? 😏⁠ ⁠ Dit hapje is trouwens ontzettend lekker en staat al online op het blog, je vindt het via de zoekfunctie. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch'>
  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=g8PZVdJGIagAX-xw05P&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=c35bc9d0212fc094ec5194d486958c18&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Niq_2YgVH2oAX9artsl&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c5d4c8011a8fb4dc482f1c447f5701c7&oe=606C00C1' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Ravioli ovenschotel

Pizza broodjes

Appelcake met chocola en karamel

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Volgende Post
Daar zijn ze: mijn eigen boekjes!! (+ Winactie)

Daar zijn ze: mijn eigen boekjes!! (+ Winactie)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan