Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Botercrème een smaakje geven

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 februari 2017
in Handige Baktips, soort gebak, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Soms wordt een vraag niet tot nauwelijks gesteld, en dan ineens krijg je hem meerdere keren per week. Alsof iedereen ineens dezelfde ingeving heeft. Ik vind dat altijd een erg bijzonder iets. In dit geval heb ik het over botercrème een smaakje geven. Ik vind mijn basisrecept voor botercrème zo al erg lekker, maar het fijne aan een basis is natuurlijk dat je er zo goed mee kunt variëren. En bij een botercrème varieer je dan in kleuren en smaken. Voor een kleurtje kun je een kleurstof gebruiken, dat is niet zo ingewikkeld. Maar je kunt er ook andere ingrediënten voor gebruiken, dat zijn dan gelijk ook smaakmakers. Het is niet moeilijk om een smaak te geven aan botercrème, maar toch zijn er soms wel een paar dingen om rekening mee te houden. Ik zal je er wat meer over vertellen.

Waar moet je op letten?

Er is heel erg veel mogelijk als het gaat om verschillende smaken botercrème, maar toch zijn er wel bepaalde punten waar je op moet letten. Je loopt namelijk het risico dat je botercrème gaat schiften door het toevoegen van ingrediënten, dat wil je niet natuurlijk.

De belangrijkste twee dingen om rekening mee te houden zijn vocht en temperatuur. Boter gaat niet goed samen met (te vloeibaar) vocht, daarmee een botercrème dus ook niet. In kleine hoeveelheden kan het nog, zeker als je het in delen toevoegt. Ook de temperatuur is belangrijk, je smaakmaker moet dezelfde temperatuur hebben als je crème. Als je te hete of te koude smaakmakers toevoegt loop je ook het risico op schiften.

Toch geschift? In dit artikel lees je hoe je dat kunt verhelpen.

Chocoladesmaak

Chocolade botercrème is simpel te maken en het kan op twee manieren. Het makkelijkst is het toevoegen van cacaopoeder. Voeg de poeder naar smaak toe en mix tot dit helemaal is opgenomen.

Een andere mogelijkheid is het smelten van chocolade, deze af laten koelen tot kamertemperatuur (net als de crème) en dan door de crème heen mixen. Zo kun je dus ook een witte chocoladecrème maken. Of je favoriete chocoladereep gebruiken, niets is te gek!

Fruitsmaakjes

Fruit gebruiken om smaak te geven aan je botercrème kan ook heel goed, maar kan soms wel iets lastiger zijn. Je kunt stukjes fruit door de crème spatelen, dat is simpel (en lekker!). Maar wanneer je geen stukjes fruit wilt, maar wel een fruitsmaak moet je iets meer uitkijken. Je pureert je fruit dan, waarmee ik weer op het puntje vocht kom. Om schiften zoveel mogelijk te voorkomen kun je je gepureerde fruit inkoken. Vocht verdampt dan en je houdt een dikkere vloeistof over die meer geconcentreerd is van smaak. Hiermee kun je je botercrème op smaak brengen.

Een alternatief is het gebruiken van jam, ook hiermee kun je botercrème goed op smaak brengen. Wel geldt het volgende: voeg niet te veel toe. Er komt nu eenmaal zo’n omslagpunt waarop je mengsel schift en het is lastig te voorspellen wanneer dat precies is. Voeg daarom steeds kleine delen toe en proef tussendoor om te kijken of de smaak goed is.

Meer smaken

Ik heb je tips gegeven voor de soorten smaken waar ik het meeste vraag naar krijg, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Gebruik karamelsaus voor een karamel botercrème, spatel er stukjes koek doorheen of neem gewoon de chocoladecrème met stukjes vers fruit. Er is heel veel mogelijk, dat is het leuke!

En dan misschien nog wel het belangrijkst: hier vind je mijn basisrecept voor botercrème! Deze basis kun je gebruiken voor allerlei smaakcombinaties. Deze smaakcombinaties maakte ik tot nu toe al:

  • Witte chocolade botercrème
  • Citroen botercrème
  • Karamel botercrème

Vorige post

Volgende post

Chocolade muffins
Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Diane says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik maak mijn overheerlijke botercrème op een andere manier in de keukenrobot en ook helemaal geen botersmaak. Echter zou ik graag weten hoe je de hazelnootsmaak maakt. Of moet je hazelnootpasta toevoegen? Waar is die in België verkrijgbaar en liefst in kleine hoeveelheden.
    Dank je wel
    Diane

    Beantwoorden
  2. Carina says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik gebruik de zakjes botercreme van Dr. Oetker
    Ik doe er roomboter voor gebruiken en als smaak
    voeg ik nutella en dit keer een kleintje jam waar je een snee brood
    mee kan smeren.
    Ik vind dat t zo gauw zacht is en dan moet t vlug weer in de koelkast.
    Weet jij hoe t komt? Want roomboter bewaren is bij mij
    altijd hard in de koelkast en nu dus niet.
    Hoop dat jij t weet. De botercreme is wel heeel lekker.
    Groetjes Carina van Hout.

    Beantwoorden
  3. martine says:
    4 jaar geleden

    hai laura,

    heb jij een goede tip voor een botercreme met limoen of citroensmaak maar wel zo dat hij stevig blijft.

    Beantwoorden
  4. twm says:
    4 jaar geleden

    je kan er ook droge poeder van kloppudding bijdoen ,dan heb je een heerlijk smaakje ,heb ik al heel vaak gedaan en werkt perfect
    je doet er poeder naar smaak bij

    Beantwoorden
  5. Jenneke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke verhouding raad je aan voor een witte chocolade crème, hoeveel gram gesmolten chocolade kan ik het beste toevoegen op 1 recept botercreme?

    Ps: je recept voor red velvet cupcakes, kan ik die ook gebruiken voor een grotere cake en dan halveren? Ik dacht eraan om die na het bakken te vullen en afsmeren met deze witte chocolade botercreme en wat rood fruit ?

    Groet van Jenneke

    Beantwoorden
    • Elise says:
      10 maanden geleden

      lekker Jenneke ik vind het een super goede combinatie!

      Beantwoorden
  6. Corine says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Moet de roomboter op kamertemperatuur zijn of gekoeld om er botercréme van te maken?

    Beantwoorden
  7. marijke says:
    3 jaar geleden

    heerlijk recept! zou je ook mergpijpjes erdoor kunnen doen?

    Beantwoorden
  8. Chantal says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om het met bokkepootjes te maken? Hoe zou ik dat het beste kunnen doen?

    Groetjes Chantal

    Beantwoorden
  9. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi hoi

    Kan je ook kaneelpoeder door de botercreme mengen?

    Beantwoorden
  10. Amanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als je een smaakje toevoegd, doe je die in plaats van de vanille of gewoon extra.

    Groetjes Amanda

    Beantwoorden
  11. Dick says:
    2 jaar geleden

    Kun je voor mokkabotercream er moccakoffiepoeder (oplossen in beetje warm water) toevoegen met poedersuiker en dan bij de botercream doen?

    Beantwoorden
  12. Cindy says:
    2 jaar geleden

    Als ik pindakaas botercreme wil maken met als basis je botercreme recept met melkpapje, wanneer voer ik dan de pindakaas toe? Bij de boter en poedersuiker of als het melkpapje erbij is gekomen?
    Moet ik dan nog poedersuiker minderen of blijft dat verder gelijk?

    Beantwoorden
  13. Pingback: Verschil tussen botercrème en cream cheese frosting - Laura's Bakery
  14. Bianca says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan jouw basisrecept botercreme ook ingevroren worden? En zoja hoe lang blijft het goed in de vriezer?
    En hoe behandel je het eenmaal ondooit? En kun je er dan nog een ander smaakje aan toevoegen ( dus na de vriezer).

    Groetjes,
    Bianca

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan! Hier staat het allemaal: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-bewaren/

      Beantwoorden
  15. Renske de Jong says:
    1 jaar geleden

    Hoi,

    Kan je ook bij de melk en de bloem al wat sinaasappel sap toevoegen? Bijv 40 ml sinaasappelsap en dit haal je dan van de ml van de melk af.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo heb ik het nog niet geprobeerd, ik hoor graag of het succesvol was 🙂

      Beantwoorden
  16. Shavalley says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik zou graag bij mijn botercrème kinderchocolade willen toevoegen, raad jij dit aan? Aangezien kinder chocolade een andere samenstelling heeft dan normale chocolade weet ik het niet zo goed.
    Alvast bedankt en groetjes!!

    Beantwoorden
  17. Lega.anita@hotmail.com says:
    1 jaar geleden

    Zouw je zo vriendelijk willen zijn om mij op de hoogte te houden aub al vast bedank als jij dit wil doen veel groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Anita, je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief 🙂

      Beantwoorden
  18. Aylin says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb namelijk kleurstof Gel Kleur roze van merk pme gekocht. Hoeveel kleurstof Gel moet ik erin doen?

    Thanks

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat hangt er helemaal vanaf hoe roze je botercrème moet worden. Voorzichtig beginnen en op het oog blijven toevoegen.

      Beantwoorden
  19. Minke says:
    1 jaar geleden

    Ik zou graag een M&M vulling willen maken samen met een andere smaak maar ik weet niet echt hoe!? En met welke andere smaak zou je dit het beste kunnen combineren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bijvoorbeeld je M&M’s in de blender gooien en deze door een vanille botercrème of chocolade botercrème mengen?

      Beantwoorden
  20. marjolein says:
    12 maanden geleden

    kan je ook jam op bij de botercreme doen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat bedoel je precies? En heb je het artikel gelezen?

      Daarin staat: Een alternatief is het gebruiken van jam, ook hiermee kun je botercrème goed op smaak brengen. Wel geldt het volgende: voeg niet te veel toe. Er komt nu eenmaal zo’n omslagpunt waarop je mengsel schift en het is lastig te voorspellen wanneer dat precies is. Voeg daarom steeds kleine delen toe en proef tussendoor om te kijken of de smaak goed is.

      Beantwoorden
  21. Madhavi Kanhai says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Na lang vragen en zoeken heb vandaag eindelijk jou recept van botercreme gevonden en gelijk gemaakt. Het is supergoed gelukt !
    Maar heb een vraag : als ik een smaakje wil toevoegen bijv om moccacreme te maken , waar en hoe moet ik die toevoegen. Ben namelijk bang dat de creme te slap wordt als ik een koffie mensel toevoeg. Kijk uit naar uw reactie.
    Alvast bedankt!
    Gr, Madhavi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Ik heb een apart recept voor mokkacrème online staan, hopelijk heb je daar wat aan: https://www.laurasbakery.nl/mokkacreme/

      Beantwoorden
  22. Anke says:
    9 maanden geleden

    Heeft iemand al eens aardbeidenpoeder ge(vries)droogde aardbeien gebruikt?

    Beantwoorden
  23. Judith says:
    9 maanden geleden

    Ik doe er de poeder door van kloppudding, droog dus minder kans op schiften, geeft een lekkere smaak en ook gelijk een kleurtje.
    Als ik bv bananansoesjes maak doe ik ook een beetje kloppudding poeder door zowel de slagroom als de galzuur.
    Glazuur smaakt dan ook naar banaan en wordt gelijk ook mooi lichtgeel. Je hebt maar weinig nodig.

    Beantwoorden
    • Anke says:
      9 maanden geleden

      Thx!!! Dan ga ik dat eerst proberen. Stuk minder werk, tijd en geld haha

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat een leuke tip!

      Beantwoorden
  24. Sophie says:
    9 maanden geleden

    Ik heb boterroom gemaakt met boter (haha) en poedersuiker. Ik heb er gepureerde aardbeien onder gemixt. Heeeeerlijk, maar veel te veel. Denk je dat dat lang in de koelkast kan blijven en/of ingevroren kan met verse fruitpuree erin?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Het kan niet lang in de koelkast blijven (na een paar dagen vergaan de aardbeien) en met invriezen heb ik op die manier geen ervaring nog.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Frambozen-citroen ijstaart

Bakken zonder eieren

Mini lemon meringue pies

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Volgende Post
Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Oproep: bak jij de lekkerste cheesecake?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan