Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Botercrème bewaren

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 april 2017
in bewaren, Handige Baktips, soort gebak, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Zelfgemaakte botercrème kun je voor zoveel verschillende soorten recepten gebruiken. Als toef op een cupcake bijvoorbeeld, of als vulling in een mooie taart of zelfs bij een cakerol. Verder kun je er ook nog voor kiezen om je botercrème een smaakje te geven of hem gewoon lekker zo laten volgens het basisrecept. Je snapt het, de toepassingen zijn eindeloos en het is dus nooit verkeerd om wat van deze luchtige crème op voorraad te hebben. Ik vind het zelf bijvoorbeeld erg handig om de crème van tevoren te maken vervolgens de botercrème te bewaren tot ik hem nodig heb. Ik vertel je meer over het bewaren van deze crème.

Botercrème bewaren

Je zou denken dat het logisch is om een crème op basis van boter die verder niet verhit is te bewaren in de koelkast. Toch doe ik dat eigenlijk nooit. Wel als ik hem een paar dagen wil bewaren, maar over het algemeen maak ik mijn botercrème maximaal een dag van tevoren. Dan bewaar ik de crème buiten de koelkast, maar wel op een zo koel mogelijke plek.

Bij mijn ouders was het in de keuken koud, dus stonden de kommen meestal daar. Bij mij thuis is de hal meestal het koelst, dan staan de kommen afgedekt daar.

In de koelkast

Wil je de botercrème langer bewaren voordat je hem gaat verwerken? Dan zet je hem wel in de koelkast, daar is botercrème maximaal een week houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de boter in de koelkast weer hard wordt, je kunt de crème dus niet gelijk verwerken als je hem uit de koelkast haalt.

Haal de crème dus minimaal een paar uur van tevoren uit de koelkast. Voordat je hem verwerkt roer je de botercrème ook even goed door. Hierbij zou het wel kunnen gebeuren dat het gaat schiften, dat komt door het temperatuurverschil. Je haalt hem natuurlijk uit een koude koelkast en dan moet hij weer op kamertemperatuur komen. In dit artikel lees je hoe je het schiften kunt verhelpen.

In de vriezer

Botercrème is ook prima in te vriezen. Je kunt het hier in een afgesloten bakje tot wel 3 maanden bewaren. Haal een dag voor gebruik het bakje uit de vriezer en laat dit in de koelkast ontdooien. Een paar uur voor gebruik zet je het buiten de koelkast. Om het als het ware geleidelijk laten te ontdooien verklein je de kans op schiften, als is die na het invriezen toch wel vrij groot. Gelukkig heb je daarvoor dan het eerder genoemde artikel.

Verwerkt in een baksel

Baksels met botercrème bewaar ik over het algemeen niet in de koelkast, maar ook op een koele plek hierbuiten. Je wilt niet dat (cup)cakes uitdrogen en een koude en harde hap botercrème is nu ook niet heel erg lekker. Het kan overigens wel, maar dan kun je het best de baksels ook weer op kamertemperatuur laten komen voordat je ze serveert.

Toch zul je misschien soms baksels hebben die wel in de koelkast moeten, maar dat hangt dan helemaal af van verder gebruikte ingrediënten.

Op deze pagina vind je een overzicht met nog veel meer bewaartips per soort gebak, daar kun je dus ook altijd nog een kijkje nemen om het zeker te weten.

Vorige post

Volgende post

Paasei brownies
Hamburgerbroodjes

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Elly says:
    4 jaar geleden

    Als ik de botercreme een uur vantevoren uit de koekast haal om te spuiten zakt decreme helemaal in. Ik heb botercrememixvan Funcakes.
    Heb je een oplossing voor me?

    Beantwoorden
  2. Ilse says:
    3 jaar geleden

    Ik vries mijn botercreme vaak in,evenals biscuit taarten. Even met de mixer er doorheen en klaar voor gebruik. Ideaal voor je bake-time-planning. ?

    Beantwoorden
  3. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Jouw recept voor botercreme..zou ik daar lemoncurd door kunnen doen? Of is het dan te dun denk je
    Groetjes sabine

    Beantwoorden
  4. Belinda says:
    3 jaar geleden

    Kan ik mijn taart nu al insmeren met botercreme en hem vanavond pas opmaken met fondant?

    Beantwoorden
  5. Claudia says:
    2 jaar geleden

    Kan je de avond voor een traktatie alvast de botercreme toef op de cupcakes doen of beter in de ochtend?

    Beantwoorden
  6. Kelsey says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang kan ik de cupcakes met botercrème buiten de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
  7. Inge says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Vandaag wil ik de traktatie voor mijn dochter maken.
    Ik vraag me af of dat ik de cupcakes al met botercréme kan maken en goed kan houden met deze temperaturen. Ons huis is wel koel maar de hitte zit er natuurlijk na deze dagen wel al in ons huis.
    Kan ik ze dan het beste in of uit de koelkast bewaren en blijft het dan mooi?

    Beantwoorden
    • Bert Keijl says:
      6 maanden geleden

      Hoi Laura,
      Ik heb de botercreme nu 2 weken in de koelkast bewaard en haal m er zojuist uit om hem weer op temperatuur te laten komen. Jij schrijft maximaal 1 week koelkast kan. Wat denk je, zou ik die botercreme (met witte chocolade) nog kunnen gebruiken? En hoe zou ik kunnen testen of ie nog ‘goed’ is?
      Ben benieuwd… hopelijk is het nog bruikbaar.
      Groetjes, Bert

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Hi Bert, dit zou ik niet meer gebruiken.

        Beantwoorden
        • Bert says:
          6 maanden geleden

          Ik had m weer even terug in de koelkast gezet, maar dan gaat ie straks regelrecht de prullenbak in, helaas.. Dacht al wel te lang; beetje vergeten maar hij was wel lekker (2 weken geleden)! Dank voor je reactie, Laura. Ga gauw weer wat nieuws proberen 🎂 en vlugger gebruiken als er iets overblijft!

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            6 maanden geleden

            Een volgende keer is invriezen ook een goed idee! 🙂 Dan is het wel tot drie maanden houdbaar.

          • Claudia says:
            6 maanden geleden

            Ik heb altijd begrepen dat je botercreme net zo lang kunt bewaren als de maximum houdbaarheidsdatum op de verpakking van de roomboter. Tenzij je melk of slagroom erdoor hebt verwerkt dan is het inderdaad korter houdbaar. Of klopt het niet wat ik zeg?

  8. D says:
    2 jaar geleden

    Hallo.
    Kan ik de witte chocolade botercreme ook invriezen?

    Beantwoorden
  9. Rabia says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ziet er lekker uit. İk wou vragen of je deze creme ook kunt gebruiken om gateaus te decoreren? Grtjs
    Rabia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat voor een gateaus bedoel je?

      Beantwoorden
  10. Rita Polman says:
    1 jaar geleden

    Gdmgn. Alle vragen over botercreme zie ik onbeantwoord. Vandaag is de cake gebakken en donderdag wordt de cake/taart gegeven. Wanneer kan de botercreme ertussen???? Help, ik weet het niet!!!! Om teleurstelling voor mijn kleindochter te voorkomen aub vandaag antwoord. Bij voorbaat dank.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      De botercrème kan er al prima tussen hoor, maar het kan ook donderdag pas. Wat jou uitkomt!

      Beantwoorden
      • Rita polman says:
        1 jaar geleden

        Dank voor je reactie!

        Beantwoorden
  11. Laura says:
    11 maanden geleden

    Hallo!

    Ik zou heel graag mijn cake willen afsmeren met een echt super witte botercreme, met witte kleurstof lukt het niet echt. Heb je eventueel tips voor een spier witte botercreme? Grtjs laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat ga ik uitzoeken, leuke vraag!

      Beantwoorden
      • Kim says:
        9 maanden geleden

        Ik heb het antwoord op deze vraag: Paarse kleurstof! Toen ik het las bedacht ik me dat het best logisch was aangezien je ook paarse zilvershampoo gebruikt tegen de gele gloed, haha!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Wat een goed idee zeg! Heb je dit al uitgeprobeerd?

          Beantwoorden
          • Kim says:
            9 maanden geleden

            Ja, heb ik. En het werk! Niet zo wit als een A4-tje, maar wit genoeg om kleurstoffen te gebruiken zonder dat de kleur veranderd. Het schijnt ook met blauwe vloeistof te kunnen werken, maar dit heb ik niet geprobeerd. Heb zelf geel en blauw gemengd, maar misschien krijg je met andere tinten paars (violet) een spierwit resultaat?! Zal volgende keer eens proberen en bij een witte chocolade ganache

          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Top! Bedankt voor de tips 😀

  12. Isabel says:
    11 maanden geleden

    Haii Laura,

    Even een vraagje.
    Kun je ook smaakstoffen zoals aardbei in de botercrème verwerken.

    -x isabel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Je leest het hier: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-een-smaakje-geven/

      Beantwoorden
  13. Kelly says:
    8 maanden geleden

    Hooiii

    Hoe kan het dat na dat ik een taart aangesmeerd heb met botercreme
    De creme doet scheuren.
    Had een baverwase vulling dus de taart was voor het aansmeren bevroren.

    Uit de vriezer gehaald. Toen aangesmeerd. En de deco erop gemaakt.

    En in de koelkast gezet 12 uur later flinken scheuren in de taart!
    Help

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Hi Kelly, je bedoelt baveroise denk ik? En had je op de lagen wel een dijkje van botercrème gespoten? Heb je de taart met fondant/marsepein gedecoreerd?

      Beantwoorden
      • Kelly says:
        8 maanden geleden

        Ja dat bedoel ik idd.
        Nee alleen cake en baveroise. En dat herhalen.
        En dan aansmeren met botercreme
        Geen laag fondant of marsepein.

        Beantwoorden
  14. Iris says:
    8 maanden geleden

    Hoi!
    Je geeft aan dat wanneer je de botercreme van te voor willen bereiden voor een later moment, je deze op een zo koel mogelijke plek bewaard buiten de koelkast. Aan welke temperatuur moet ik dan denken? Ik wil de botercreme zaterdagochtend gebruiken en hem het liefst vrijdag al maken. Ik hoor graag😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Geen specifieke temperatuur in gedachten, maar niet in een warme keuken/woonkamer. Je kunt het ook gerust in de koelkast bewaren hoor, maar dan wel weer even op temperatuur laten komen erna en doormixen.

      Beantwoorden
  15. Hade says:
    8 maanden geleden

    Ik zou graag een biscuit maken gevuld en omstreken met jouw botercrème. Kan ik de biscuit vandaag al insmeren met botercrème en dan morgen afwerken met een ganache (dripcake)? Zo ja, hoe bewaar ik deze dan best tot morgen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Mijn reactie is helaas te laat voor jou vrees ik, maar dat kan zeker. Als je het biscuit volledig afsmeert (dus niet zoals een naked cake) dan kun je het goed afgesloten in de koelkast of op een koele plek bewaren.

      Beantwoorden
  16. Anne says:
    5 maanden geleden

    Vraagje… Je zegt dat je de botercrème buiten de koelkast kan bewaren. Maar dat is dan zeker niet het recept waar melk in zit? Dat kan toch niet buiten de koelkast??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik vermeld dat je het nog steeds op een koele plek moet bewaren, in de koelkast mag ook maar dan wordt het een stuk harder.

      Beantwoorden
    • Claudia Boon says:
      5 maanden geleden

      Nee als er melk of slagroom in zit kan het niet buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  17. Fien en Loes says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wij hebben al een paar keer jouw botercreme gemaakt. Hij is heerlijk, maar hij schift bij ons elke keer ondanks het feit dat we proberen alle ingrediënten op kamertemperatuur (in kleine beetjes) toe te voegen. Daarom hebben we geprobeerd de schift eruit te krijgen door de botercreme au bain mairie te verwarmen. De kom heeft echter wel even in het water in plaats van erboven gestaan. De schift is er helemaal uit, het is mooi glad, maar de botercreme is nu vrij dun. Voor het maken van een “dijkje”, om te voorkomen dat de banketbakkersroom het fondant raakt, is het niet stevig genoeg. Weet jij hoe het kan komen dat onze botercreme niet stevig is? En is er nog een manier om het alsnog wat steviger te maken?

    Beantwoorden
  18. Yentl says:
    3 maanden geleden

    Ik ben van plan om een red velvet taart te maken met als vulling en omranding de botercreme met witte chocolade smaak. Ik zou hem een dag op voorhand maken, bewaar ik die dan het best in de koelkast om hem dan de volgende dag een uur op voorhand uit te halen?
    Of zet ik die best afgedekt op een koele plaats, de garage bijvoorbeeld?
    Alvast bedankt, groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Beide kan eigenlijk prima, maar ik zou voor de zekerheid toch voor de koelkast kiezen.

      Beantwoorden
  19. Sarah says:
    3 maanden geleden

    als ik op bewaartips voor soorten gebak klik kan ik er niet in. Het zelfde bij schiften kunt verhelpen. Kan daar een oplossing voor zijn?
    Alvast dank

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Bedankt voor je bericht! Ik heb de links allemaal aangepast, dus nu kun je weer lekker doorklikken 🙂

      Beantwoorden
  20. Sarah says:
    3 maanden geleden

    bedankt

    Beantwoorden
  21. Sabine says:
    2 maanden geleden

    Ik ga morgen het recept uitproberen. De taart wordt er ook mee afgesmeerd en versierd met merengue snoepjes. Kunnen die er al een dag van te voren op of smelten ze dan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik zou de meringue inderdaad pas last minute toevoegen!

      Beantwoorden
  22. Fien en Loes says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Als je ons nog een tip kan geven n.a.v. ons eerdere bericht (bijgevoegd), heel graag! Alvast bedankt!

    Hoi Laura,
    Wij hebben al een paar keer jouw botercreme gemaakt. Hij is heerlijk, maar hij schift bij ons elke keer ondanks het feit dat we proberen alle ingrediënten op kamertemperatuur (in kleine beetjes) toe te voegen. Daarom hebben we geprobeerd de schift eruit te krijgen door de botercreme au bain mairie te verwarmen. De kom heeft echter wel even in het water in plaats van erboven gestaan. De schift is er helemaal uit, het is mooi glad, maar de botercreme is nu vrij dun. Voor het maken van een “dijkje”, om te voorkomen dat de banketbakkersroom het fondant raakt, is het niet stevig genoeg. Weet jij hoe het kan komen dat onze botercreme niet stevig is? En is er nog een manier om het alsnog wat steviger te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Het is niet stevig omdat je het te ver hebt teruggesmolten. Dan smelt de boter. Het moet dan weer opnieuw opstijven en losgemixt worden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Soorten suikers om mee te bakken

Appel-kaneel kwarkcake

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Zelf aardbeienjam maken

Volgende Post
Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan