Blogtechnisch heb ik mijn draai helemaal gevonden sinds mijn verhuizing. Ik kan mij vaak slecht concentreren en ben snel afgeleid. Dat heb ik altijd al gehad, maar het leek sinds mijn verhuizing nog net even wat erger te zijn. Maar sinds een klein maandje is mijn concentratie echt top! Ik kan ’s ochtends vroeg tot aan het avondeten onwijs gefocust bezig zijn, zowel achter de computer als in de keuken. Zonder afleiding ga ik als een tierelier. Pas rond etenstijd wanneer mijn maag begint te rommelen heb ik door dat er alweer een werkdag voorbij is. Heel fijn! Op één van die productieve dagen maakte ik 5 verschillende recepten voor het blog. Waaronder één mislukking met een halve rol bladerdeeg. Met de andere helft wilde ik dus iets anders maken en ik besloot het te combineren met de bosbessen die ik nog over had van een ander recept. Eigenlijk was het gewoon een manier om de restjes op te maken en niet de bedoeling dat ze op het blog zouden komen. Maar daar dacht ik anders over toen deze bosbessen bladerdeeg hapjes uit de oven kwamen. Fijne kleine hapjes met een frisse fruitvulling, heerlijk! Als je van zoet houdt, kun je zelfs nog wat extra suiker of honing in de flapjes doen, maar ik vond juist het frisse van deze hapjes erg lekker.
Bosbessen bladerdeeg hapjes
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- bakje bosbessen
- ei (geklutst)
- fijne kristalsuiker
Instructies
-
Snij de rol bladerdeeg in 12 gelijke rechthoekjes, over de brede kant haalde ik er 4 uit en over de smalle kant 3. Zo heb je een beetje een idee hoe je moet snijden. Verdeel elk rechthoekje in gedachten even in twee helften, op één helft zet je met een mesje een paar inkepingen. Op de andere helft plaats je een paar bosbessen.
-
Vouw de helft met inkepingen over de kant met bosbessen heen en druk de zijkanten dicht met een vork. Leg de bladerdeeg hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje. Strooi dan nog een beetje suiker over de hapjes heen.
-
Bak de bosbessen hapjes in 12-14 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Zo simpel eigenlijk, maar ze zien er super uit!
Zien er mooi en lekker uit. Ik houd niet zo van bosbessen, maar met ander fruit ga ik deze zeker een keer maken!
Ziet er lekker uit! Ook een leuk idee als traktatie voor school !
Kun je dit ook vullen met chocolade? Zoi het graag voor moederdag maken.
Ja hoor, kan prima.
Mij lijkt diepvries fruit te veel vocht af te geven zodat de bodem erg slap blijft.
Het werkte prima voor mij in dit recept. Ik laat het fruit wel altijd eerst even ontdooien zodat overbodig vocht eruit kan lekken.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om s’morgen met een hete tas koffie als ont bijt geven