Bokkenpootjes

Gepost: 8 oktober 2017 Laatst bewerkt: 14 februari 2024
Bokkenpootjes
283

Typisch Hollandse koekjes: bokkenpootjes. Heerlijke amandelschuimpjes met een crème ertussen en vervolgens gedipt in pure chocolade. Ik deel het recept!

Bokkenpootjes maken

Afgelopen week stond in het teken van de Hollandse Koekjesweek hier op Laura’s Bakery en wat heb ik (samen met jullie) ontzettend genoten. We sluiten deze Hollandse koekjesweek af met nog een topper: bokkenpootjes. Ik moet toegeven dat ik ze bijna nooit eet omdat ik geen koekjes koop; ik maak ze immers altijd zelf.

Bokkenpootjes maken stond al lange tijd hoog op m’n baklijst, want ik ben wel echt gek op deze koekjes. Een bokkenpoot bestaat uit twee amandelschuimpjes met een crème ertussen en beide uiteinden worden in pure chocolade gedoopt. Heerlijk! En ook helemaal niet moeilijk, het zou dus zomaar kunnen dat ik ze vanaf nu wel weer vaker eet. 😉

Mijn bokkenpoten zijn net even wat groter dan de kleinere variant die je meestal in de winkels ziet liggen. Zo’n grote bokkenpoot is extra lekker als je het mij vraagt.

Bokkenpoten bakken

50X KOEKJES

Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de mateloos populaire en ontzettend lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf. Van de werking van ingrediënten tot op maat gemaakte tips voor ieder recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Bokkenpootjes dippen in chocolade

De chocoladekenners onder jullie zullen weten dat het heel belangrijk is om de chocolade voor de bokkenpootjes goed te tempereren. Doe je dit niet, dan zul je een witte waas over de chocolade krijgen, of zullen er een soort stipjes ontstaan.

Een aantal voordelen van getempereerde chocolade: het is heerlijk knapperig en geeft een mooie ‘krak’ als je erin bijt, het glanst (in tegenstelling tot die witte waas), je kunt de chocolade vasthouden zonder dat het smelt. En dat wil je!

Chocolade tempereren

Kort door de bocht houdt het tempereren van chocolade het volgende in: je verwarmt de chocolade (waarmee je de suiker- en cacaoboterkrisallen kapot maakt) en daarna breng je de temperatuur van de chocolade weer omlaag (waardoor die kristallen weer gerepareerd worden). Dit geef je de kans om ondertussen een lekker baksel in de chocolade te dippen, zoals deze bokkenpoten.

Chocolade hoort eigenlijk met een thermometer getempereerd te worden, op die manier weet je zeker dat het goed gaat. Toch bestaat er ook een manier om het zonder thermometer te doen, dat wordt ook wel de entmethode genoemd. En laat dat nu net mijn favoriete methode zijn, want op die manier kan iedereen thuis chocolade tempereren.

De hoeveelheid chocola die je wilt smelten verdeel je in drie delen. Twee van die delen smelt je tegelijk, het laatste deel voeg je pas toe als de eerste twee delen gesmolten zijn, om de temperatuur weer omlaag te brengen. Je leest er alles over in mijn artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.

BAKTIP: Om de chocolade au bain-marie te smelten, heb je een hittebestendige kom nodig. Een glazen mengkom of metalen mengkom is geschikt hiervoor

Bokkenpootjes dippen in chocolade

Bokkenpootjes bakken

Bokkenpootjes bakken: tips!

Kunnen bokkenpoten buiten de koeling bewaard worden?

Dat kan, als ze maar goed verpakt zijn en niet op een te warme plek.

Mijn amandelkoekjes lopen uit in de oven, help!

Dat kan twee oorzaken hebben:

  • Het beslag is niet stijf genoeg opgeklopt
  • Door het spatelen is er teveel lucht uit het beslag verdwenen

Mijn crème blijft te vloeibaar, hoe los ik dit op?

Als je de ingrediënten hebt aangehouden, dan zou dit eigenlijk niet moeten gebeuren. Heb je de crème al op laten stijven in de koelkast? Dan hard de boter verder uit, let wel op dat het niet te stevig wordt om over de koekjes te verdelen.

Eventueel heb je net iets teveel slagroom gebruikt. Je kunt in dit geval nog wat extra boter en poedersuiker toevoegen om de crème weer wat steviger te maken.

Kan ik ook alleen bloem gebruiken in plaats van amandelmeel?

Nee, helaas kan dat niet in dit recept voor bokkenpoten. Het amandelkoekje is juist wat een bokkenpoot zo typeert en lekker maakt.

Kan ik ook andere chocolade gebruiken?

Zeker weten! Zo kun je echt een eigen draai geven aan jouw bokkenpootjes. Ik gebruik zelf het liefst Callebaut chocolade, daarvan vind ik de kwaliteit het beste. Hier heb je veel verschillende soorten van: pure chocolade in vele gradaties, melkchocolade, witte chocolade, golden chocolade, Ruby chocolade. En ga zo maar door!

Als je witte chocolade gebruikt, dan kun je er ook nog eens voor kiezen om deze een gezellige kleur naar keuze te geven. Let er in dit geval wel op dat je voedingskleurstof op basis van olie/vet gebruikt.

Recept bokkenpootjes

Meer Hollandse koekjes recepten

Als dit recept voor bokkenpootjes je bevalt, dan is de kans groot dat er nog meer Hollandse koekjes zijn waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Gelukkig heb ik er daar veel van online staan! Een aantal van mijn eigen favorieten zet ik voor je op een rij:

Er staan natuurlijk nog veel meer typisch Nederlandse koekjes op Laura’s Bakery. En er zijn er ook genoeg te vinden in het bakboek 50x Koekjes. Welk Hollandse koekje is jouw favoriet?

Maakt het jou niet uit of het een koekje is of een ander baksel, zolang er maar amandelen in verwerkt zijn? Kijk dan eens tussen al mijn recepten met amandelen!

 

BOKKENPOOTJES

Recept afdrukken

4.70 van 23 stemmen

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes, wie kent ze niet? Deze zoete lekkernij is nog veel lekkerder als je het zelf maakt. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 12 Grote(re) koekjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram bloem
  • 50 gram amandelschaafsel

Crème + dippen

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el ongeklopte slagroom (of melk)
  • 150 gram pure chocolade

Instructies

  • klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg het amandelmeel en bloem toe, spatel dit rustig en voorzichtig door de eiwitten.
  • Vul een spuitzak met ronde gladde spuitmond (ongeveer Ø 1 cm) met het schuimmengsel en spuit amandelschuimpjes van ongeveer 9 cm lang. Let op: je hebt er dus 24 nodig om 12 bokkenpootjes te kunnen maken.
  • Wanneer alle schuimpjes zijn gespoten, kun je ze voorzien van een laagje amandelschaafsel. Wrijf het schaafsel tussen je vingers wat fijner en strooi het dan over de schuimpjes.
  • Bak de schuimpjes in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Haal de schuimpjes van het bakpapier wanneer ze zijn afgekoeld en maak van setjes van gelijke grootte. Maak de crème door boter, poedersuiker, vanille-extract en slagroom in een kom tot een romig mengsel te mixen. Vul een spuitzak met het mengsel.
  • Knip het puntje van de spuitzak (of gebruik een spuitmondje met kleine opening en spuit een dun laagje crème op de helft van de schuimpjes. Plaats de overgebleven schuimpjes op de crème, zo lijkt het al op een echt bokkenpootje.
  • Leg de bokkenpootjes even in de koelkast terwijl je de chocolade smelt. Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie, wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
  • Haal de bokkenpootjes uit de koelkast en dip de uiteinden in de chocolade. Leg ze op een vel bakpapier zodat de chocolade uit kan harden.
Bewaren

De bokkenpootjes zijn in een trommel ongeveer een week houdbaar, de schuimpjes kunnen wel iets zachter worden door het vocht uit de crème.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

71 reacties

  1. Tasteofsan schreef:

    Hallo Laura, die puntjes zou ik toch durven toeschrijven aan een chocolade die net niet voldoende getempereerd was. Dit kan je checken: kraakt de chocolade als je erin bijt (of is het het koekje)? (Zo ja, dan was ie goed op temperatuur) Smelt de chocolade van zodra je die vastpakt? (Zo ja, niet goed getempereerd)
    De grijze waas waar je naartoe verwijst kan trouwens ook komen door vocht (per ongeluk wat water in chocolade, of in een te vochtige omgeving), dat ligt niet altijd aan het tempereren.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is wel echt de chocolade die kraakt en hij smelt niet zodra ik die vast pak, dat had ik inderdaad gecontroleerd (ik dacht ook dat ik niet goed getempereerd had). Goed te weten dat die waas ook door vocht kan komen, dat wist ik dan weer niet.

  2. Machteld Calsyn schreef:

    Hoi Laura, al eens geprobeerd wat room bij de chocolade te doen en hem dan te smelten? een ganache maken dus. groetjes uit Belgie. Machteld.

    1. Laura Kieft schreef:

      Niet bij dit recept omdat dat hiervoor niet de bedoeling is, maar eerder wel al regelmatig ganache gemaakt 🙂

    2. Esther schreef:

      Hoi Laura (en andere baksters) ,

      Niet iedereen heeft ervaring met schuim maken. Toen ik dit ooit voor het eerst deed volgde ik een recept waarbij je net als dit recept de eiwit met de suiker stijf klopt. Als je dit letterlijk doet duurt het kloppen heel lang en krijg je het nooit zo luchtig als wanneer je eerst de eiwit opklopt en dan langzaam de suiker toevoegt tijdens het kloppen. En deze manier zorgt ook nog dat je minder lang staat te kloppen in totaal.
      Verder vindt ik je recepten super!

  3. van Quickelberge Martine schreef:

    Heerlijk ! en een koekje voor glutenvrij bezoek, want zij lusten ook zoet.

    1. Anita schreef:

      Dan wel ook de bloem nog vervangen want naast amandelmeel wordt er ook wat bloem gebruikt zag ik

    2. van Quickelberge Martine schreef:

      glutenvrij, ja, wanneer de bloem vervangen wordt door maizena of aardappelbloem, sorry, heb dit vergeten te melden.

  4. Linda schreef:

    Hoi Laura, misschien ‘Bij Robert’ in Oisterwijk; daar hebben ze o.a. workshops chocolade. In november hebben ze daar als thema chocolade?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zag het! Nu zit ik november al behoorlijk vol, maar het komt vast nog eens voorbij (hoop ik!)

  5. Wietske schreef:

    Ha Laura, ik kan je de Bakery Institute in Zaandam van harte aanbevelen voor een hele rits professionele smakelijke workshops. Ik heb net American Baking gedaan en begin van het jaar Handgemaakt brood: beide top!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik ken ze inderdaad en ben er al eens geweest. Ik wil alleen niet alleen de focus op bijv bonbons hebben, ga gewoon nog even verder zoeken 🙂

  6. Doreth schreef:

    Hoi Laura
    Heb je cacaoboter gebruikt bij tempreren
    Zoja dan was waarschijnlijk de chocolade temperatuur te laag .

    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee ik gebruik bijna nooit cacaoboter, het is inderdaad waarschijnlijk toch een temperatuur dingetje geweest. Heb dat alleen nog nooit eerder zo met stipjes gezien.

  7. Carla schreef:

    Hoi Lieverd,

    Ze zien er perfect uit die bokkenpootjes en ongetwijfeld, jou kennende, zullen ze ook heerlijk smaken.
    Vroeger, geen idee of dat nog zo is, kon je bij AH giga bokkenpoten kopen.

    Ik heb nog nooit stipjes op chocolade gehad. (zover komt het bij mij denk ik niet, voor die tijd is het al op). Op 21 oktober is er een Chocolade-event in het Tropenmuseum? Dan zou ik het daar eens navragen. Er zijn ook Chocolademusea in Brussel en in Brugge. Neem eens contact met hen op.
    Xus,
    Car

  8. Doreth schreef:

    En als je geen cacoaboterpoeder gebruikt heb, dan is je chocolade te warm geweest , 46 graden is de beste temperatuur om de restant chocolade toe te voegen.

  9. Dinny Besems-van Engelen schreef:

    Laura, ik heb 2 jaar geleden dit probleem opgelost: een 1 op 1 workshop gevolgd bij Dr. Chocolate (Tim van der Sanden) in Amersfoort. Ik heb daar heel veel geleerd en gebruik wat ik geleerd heb van hem nog wekelijks (ik bak namelijk alle koeken, koekjes en taarten zelf in ons eigen Afscheidscentrum) en ben soort van beroemd om mijn bokkenpoten(de grote dus!!). Mijn recept is iets anders, maar ook super lekker! Succes

    1. Laura Kieft schreef:

      Die ga ik even opzoeken en onthouden, dank je wel voor de tip!

  10. Mijn aller favorietste koekjes ever, ooit als vakantiebaantje ingepakt, drama.
    Bij mij zie je ook vaak stipjes/strepen, lijkt wel of het te lang geroerd is (voor mijn gevoel). Soms verwarm ik namelijk tussendoor de choco om te kunnen blijven dippen en de 1e partij ziet er dan altijd mooier uit dan de latere… Word ik altijd gek van!
    Ik heb vaak nog iets van likeur en marsepein door de vulling, lekker iets fruitigs zoets.
    Gr, Gerry

  11. petra booister schreef:

    Hoi Laura. Kunnen ze buiten de koeling blijven ondanks dat er slagroom in zit? Ik wil ze volgende week gaan proberen zien er heerlijk uit!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, als ze maar goed verpakt zijn en niet op een te warme plek.

  12. Rachelle schreef:

    hey bij lopen de koekjes erg uit in de oven….eiwitten lijken stijf genoeg…

    een idee wat er mis zou kunnen zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Waarschijnlijk is het dan toch niet stijf genoeg geweest, of door het spatelen is de lucht verdwenen.

  13. Gerlinde schreef:

    Ha Laura, mijn crème blijft vrij vloeibaar. Heb je een idee hoe dit komt of hoe ik het kan oplossen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is zo zonder verdere info lastig te zeggen. Je hebt wel alle juiste ingrediënten en hoeveelheden aangehouden?

  14. Maaike schreef:

    Zijn deze bolkepootjes een beetje taai, zoals bitterkoekjes, of is het echt schuim ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zit er een beetje tussenin qua structuur.

  15. Carin schreef:

    Al 2x gemaakt zijn super gelukt…chocolade is goed uit gehard. Heb 2.5 kilo zak callabout gekocht bij sligro. De creme is heerlijk. Bedankt ga morgen weer maken heb veel eiwit over van mijn vers gemaakte advocaat.
    Dus deze Pasen zijn er weer lekkere bokkepootjes bij de koffie.

  16. sira schreef:

    hoi Laura
    kan ik ook gewone meel gebruiken in plaats van amandel meel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, in dit recept gaat dat niet.

  17. Marlies schreef:

    Hey Laura,

    Bedankt voor al die recepten die je deelt! Ik geniet van bakken en heb al wat dingen uitgeprobeerd van je site.
    Ook heb ik de bokkepootjes gemaakt, de eerste keer heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. De tweede keer heel zacht maar de smaak was wel goed. Ik heb me aan het recept gehouden en denk eigenlijk dat het aan het soort bloem ligt. Als jij ‘bloem’ in dit recept gebruikt, is het dan tarwe bloem of patentbloem?

    Bedankt!

    Groetjes,
    Marlies

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan met beide soorten bloem. Als ze helemaal zacht zijn ligt het eerder aan vocht, kan zelfs aan weersomstandigheden liggen.

      1. Marlies schreef:

        Dank je wel!!! Tja, het zijn warme dagen nu ?… Dan probeer ik het weer als het wat koeler is ?.

        1. Anne schreef:

          Hoi Laura,

          Je zou misschien een workshop kunnen volgen bij Chocobreak in Nijmegen. Ze bieden daar ook een workshop voor gevorderden aan. De eigenaar weet heel veel over chocolade, en kan je vast en zeker vertellen waar de stipjes vandaan komen. Zelf denk ik dat het te maken heeft met het stoltraject. Voor mooie (en lekkere) chocolade moet dit niet te lang of te kort zijn. Dingen zoals de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de chocolade kunnen hier van invloed op zijn.

          Groetjes, Anne

          1. Laura's Bakery schreef:

            Leuke tip, dankjewel!

  18. Van der Voorde Diane schreef:

    Hoi Laura,

    Kun je me even laten weten waar ik in België, liefst omgeving Brussel of Brussel zelf, de spuitmonden met 1cm doorsnede of iets minder kan aankopen per stuk om te gebruiken in een wergwerpzak of in een katoenen spuitzak. Deze laatste hebben een groter formaat spuitmond nodig en die vind ik niet.
    Alvast bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat durf ik je niet te zeggen, je kunt het best gewoon even via Google zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

  19. Femke schreef:

    Misschien doe ik iets helemaal verkeerd, op het moment sta ik in een nieuw zeelandse keuken NL bokkenpootjes te maken om ze daarna hier in het cafe te verkopen. Alleen krijg ik maar 16 kleine halfjes uit dit recept. Wat gaat er mis??

    P.s voor al onze NL koekjes/cakes/taarten gebruik ik jou recepten. Bedankt hier voor;)

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan maak je ze denk ik toch groter dan ik deed. Heb je wel alles goed afgewogen?

  20. Marloes schreef:

    Ik heb ze afgelopen zaterdag gemaakt en ze waren een groot succes.
    Alleen heb ik de uiteinde in de witte chocolade gedoopt ivm allergie voor bruine chocolade.
    Als ik het wist dat het zo’n makkelijk recept was had ik ze eerder gemaakt.
    En lekker snel klaar.

  21. Denise schreef:

    Hoi Laura,

    De witte waas of de chocolade is een suikerbloom. Maar je hebt ook een “vetbloom”. Zelfde resultaat alleen is dat dan een waas van de vetstof aanwezig in de chocolade.
    Dit gebeurd bij bv te snel afkoelen, of een te lage temperatuur bij het tempen.
    Chocolade blijft een ingewikkeld maar geweldig product.
    Ik heb mijn chocolade diploma gehaald in een ongekoelde ruimte met 32 graden buiten. Verschrikkelijk.
    Succes

  22. Ellen schreef:

    Super lekker! Zouden deze zonder creme kunnen ingevroren worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik niet doen, vocht van ontdooien gaat niet goed samen met schuim.

  23. Ruth schreef:

    Heb je de koekjes in de koelkast gehad? Daar zouden de puntjes goed van kunnen komen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat heb ik niet gedaan.

  24. Bakjuf schreef:

    Laura,
    Nu rondom Pasen, wil graag gele uiteinden aan mijn bokkepootje i.p.v. traditionele chocolade.
    Heb je ook een recept voor deze dropping toevallig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gele candy melts kopen? Of gele kleurstof aan witte chocolade toevoegen.

  25. Daan schreef:

    Hallo Laura,

    Bij de bokkenpootjes staat er ( bloem) welke bloem moet ik gebruiken?..

    Groeten,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik raad meestal patent- of tarwebloem aan.

  26. Mieke schreef:

    Hoi Laura,
    Als ik de crème een koffiesmaakje wil geven, hoe doe ik dit dan best?
    Ik ga de bokkenpootjes voor mijn papa zijn vaderdag maken. Punten scoren, zowizo ?
    Groetjes, Mieke

      1. Mieke schreef:

        Danku! Ondertussen zijn de koekjes al gemaakt (en zeer lekker bevonden!!). Maar dit receptje probeer ik zeker ook eens, jum!

  27. Marjolein schreef:

    Hi Laura! Ik wil heel graag bokkenpootjes maken dit weekend, maar er is iemand in het gezelschap heeft een glutenallergie. Het amandelmeel is dus geen probleem, maar de bloem wel… Waarmee kan ik de bloem vervangen, denk je?
    Groetjes, Marjolein

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar in principe lijkt me dat je gewoon glutenvrij bloem kunt gebruiken uit de supermarkt.

  28. Mieke schreef:

    die puntjes zitten ook in de koekjes kijk maar goed dus waar het verzadigd is is het donker.
    groeten
    Mieke

  29. Marijke schreef:

    In het recept staat amandelmeel, nu heb ik zelfrijzend amandelbakmeel thuis. Kan ik dit ook gewoon gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee! Dat is maar voor een klein percentage amandelmeel en verder bloem.

  30. Marlies schreef:

    In je recept staat boven- en onderwarmte wat betreft de oven. Mijn oven heeft daar wat problemen mee (de ene helft zwart, de andere helft rauw). Zou ik de oven op hetelucht kunnen zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker, bij hetelucht adviseer ik dan wel weer 10-20% lagere temperatuur

  31. C schreef:

    Wat een heerlijke koeken, super recept! En ook erg leuk om te maken. Ze zijn voor herhaling vatbaar:-)

  32. Ton schreef:

    Snap er niks van alles volgens recept gedaan maar ze zijn keihard geworden helaas niet te eten .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend om te horen! Dan zal er toch iets mis zijn gegaan, helaas moeilijk te beoordelen voor mij op afstand.

      1. Ton van de Blaak schreef:

        Ben er ook nog niet achter denk dat ik ze misschien te dun erop gespoten heb .
        Maar we gaan het nog wel een keer proberen

  33. Priscilla schreef:

    Ik probeer ze vandaag te maken ze zetten niet uit, het beslag is mega dun, het lukt voor geen meter om de koekjes te maken het ziet er voor geen meter uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmmm dat klopt niet. Heb je meer natte ingrediënten toegevoegd?

  34. Serena schreef:

    Tip, door de 25 gram bloem te vervangen voor glutenvrij meel kun je deze heerlijke koekjes glutenvrij maken. Een fantastische traktatie voor je vrienden en familie die geen gluten mogen.

  35. Carin Bakker schreef:

    Ik heb vandaag weer bokkenpootjes gebakken, jammer dat ik er geen foto bij kan plaatsen..paas bokkenpootjes de botercreme daar sinaasappel essence doorgegaan en gele kleurstof..de witte chocolade gesmolten met pistache groen..en sprinkeltjes erover..zeer lekker met paas twist.

  36. Tamara schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je ze ook kunnen vullen met een Italiaanse merengue botercreme?

    Veel liefs.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar lijkt me dat het wel moet kunnen! Ik vermoed wellicht wel wat minder stevig dan deze creme.

  37. Malfait kelly schreef:

    Dag Laura ik maakte je bokkepootjes en ben er supertrots op !!
    Mega lekker!! Bedankt voor je recept.

    Ik deed een scheutje room bij de gesmolten chocolade en hij blijft mooi.

    Ik wou graag een foto posten voor u maar ik weet niet hoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *