Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bokkenpootjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 oktober 2017
in Koekjes, Vaderdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Wat vond ik het ontzettend leuk deze themaweek vol met koekjes en wat hebben jullie enthousiast gereageerd zeg! Ik heb alweer zin in een volgende themaweek, gelukkig heb ik daarvoor voldoende ideeën. We sluiten deze Hollandse koekjesweek af met nog een topper: bokkenpootjes. Ik moet toegeven dat ik ze bijna nooit eet omdat ik geen koekjes koop (maak ze immers altijd zelf), maar ik ben wel echt gek op deze koekjes. Twee amandelschuimpjes met een crème ertussen en beide uiteinden worden in wat pure chocolade gedoopt. Heerlijk! En ook helemaal niet moeilijk, het zou dus zomaar kunnen dat ik ze vanaf nu wel weer vaker eet 😉 . Zeker omdat ik ze net even wat groter heb gemaakt dan de kleine variant die je meestal in de winkels ziet liggen. 

Heb ik ook gelijk een vraag aan de chocoladekenners onder jullie, wie helpt mij met het stipjes dillema op de chocolade? De chocolade is wel gewoon knapperig en smaakt goed, dus wel goed getempereerd lijkt mij (anders zou er wel een witte waas zijn). Iemand enig idee hoe het kan dat er donkere puntjes zijn ontstaan? Mijn rondje Google heeft niets opgeleverd (behalve nog meer vragen dan). En ook gelijk iemand een tip voor een goede chocolade workshop? Hier kan en wil ik nog veel over leren 😉 .

Recept afdrukken

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes, wie kent ze niet? Deze zoete lekkernij is nog veel lekkerder als je het zelf maakt. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 12 Grote(re) koekjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram bloem
  • 50 gram amandelschaafsel

Crème + dippen

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el ongeklopte slagroom (of melk)
  • 150 gram pure chocolade

Instructies

  • klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg het amandelmeel en bloem toe, en spatel dit rustig en voorzichtig door de eiwitten.
  • Vul een spuitzak met ronde gladde spuitmond (ongeveer Ø 1 cmet het schuimmengsel en spuit amandelschuimpjes van ongeveer 9 cm lang. Let op: je hebt er dus 24 nodig om 12 bokkenpootjes te kunnen maken.
  • Wanneer alle schuimpjes zijn gespoten, kun je ze voorzien van een laagje amandelschaafsel. Wrijf het schaafsel tussen je vingers wat fijner en strooi het dan over de schuimpjes.
  • Bak de schuimpjes in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Haal de schuimpjes van het bakpapier wanneer ze zijn afgekoeld en maak van setjes van gelijke grootte. Maak de crème door de boter, poedersuiker, vanille-extract en slagroom in een kom tot een romig mengsel te mixen. Vul een spuitzak met het mengsel.
  • Knip het puntje van de spuitzak (of gebruik een spuitmondje met kleine openinen spuit een dun laagje crème op de helft van de schuimpjes. Plaats de overgebleven schuimpjes op de crème, zo lijkt het al op een echt bokkenpootje.
  • Leg de bokkenpootjes even in de koelkast terwijl je de chocolade smelt. Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie, wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
  • Haal de bokkenpootjes uit de koelkast en dip de uiteinden in de chocolade. Leg ze op een vel bakpapier zodat de chocolade uit kan harden.
Bewaren

De bokkenpootjes zijn in een trommel ongeveer een week houdbaar, de schuimpjes kunnen wel iets zachter worden door het vocht uit de crème.

Vorige post

Volgende post

Spritsen
Kruidige kip uit de oven + review 5 ingrediënten van Jamie Oliver

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 61

  1. Tasteofsan says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, die puntjes zou ik toch durven toeschrijven aan een chocolade die net niet voldoende getempereerd was. Dit kan je checken: kraakt de chocolade als je erin bijt (of is het het koekje)? (Zo ja, dan was ie goed op temperatuur) Smelt de chocolade van zodra je die vastpakt? (Zo ja, niet goed getempereerd)
    De grijze waas waar je naartoe verwijst kan trouwens ook komen door vocht (per ongeluk wat water in chocolade, of in een te vochtige omgeving), dat ligt niet altijd aan het tempereren.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is wel echt de chocolade die kraakt en hij smelt niet zodra ik die vast pak, dat had ik inderdaad gecontroleerd (ik dacht ook dat ik niet goed getempereerd had). Goed te weten dat die waas ook door vocht kan komen, dat wist ik dan weer niet.

      Beantwoorden
  2. Machteld Calsyn says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, al eens geprobeerd wat room bij de chocolade te doen en hem dan te smelten? een ganache maken dus. groetjes uit Belgie. Machteld.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Niet bij dit recept omdat dat hiervoor niet de bedoeling is, maar eerder wel al regelmatig ganache gemaakt 🙂

      Beantwoorden
    • Esther says:
      6 maanden geleden

      Hoi Laura (en andere baksters) ,

      Niet iedereen heeft ervaring met schuim maken. Toen ik dit ooit voor het eerst deed volgde ik een recept waarbij je net als dit recept de eiwit met de suiker stijf klopt. Als je dit letterlijk doet duurt het kloppen heel lang en krijg je het nooit zo luchtig als wanneer je eerst de eiwit opklopt en dan langzaam de suiker toevoegt tijdens het kloppen. En deze manier zorgt ook nog dat je minder lang staat te kloppen in totaal.
      Verder vindt ik je recepten super!

      Beantwoorden
  3. van Quickelberge Martine says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk ! en een koekje voor glutenvrij bezoek, want zij lusten ook zoet.

    Beantwoorden
    • Anita says:
      3 jaar geleden

      Dan wel ook de bloem nog vervangen want naast amandelmeel wordt er ook wat bloem gebruikt zag ik

      Beantwoorden
    • van Quickelberge Martine says:
      3 jaar geleden

      glutenvrij, ja, wanneer de bloem vervangen wordt door maizena of aardappelbloem, sorry, heb dit vergeten te melden.

      Beantwoorden
  4. Linda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, misschien ‘Bij Robert’ in Oisterwijk; daar hebben ze o.a. workshops chocolade. In november hebben ze daar als thema chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zag het! Nu zit ik november al behoorlijk vol, maar het komt vast nog eens voorbij (hoop ik!)

      Beantwoorden
  5. Wietske says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura, ik kan je de Bakery Institute in Zaandam van harte aanbevelen voor een hele rits professionele smakelijke workshops. Ik heb net American Baking gedaan en begin van het jaar Handgemaakt brood: beide top!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik ken ze inderdaad en ben er al eens geweest. Ik wil alleen niet alleen de focus op bijv bonbons hebben, ga gewoon nog even verder zoeken 🙂

      Beantwoorden
  6. Doreth says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Heb je cacaoboter gebruikt bij tempreren
    Zoja dan was waarschijnlijk de chocolade temperatuur te laag .

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee ik gebruik bijna nooit cacaoboter, het is inderdaad waarschijnlijk toch een temperatuur dingetje geweest. Heb dat alleen nog nooit eerder zo met stipjes gezien.

      Beantwoorden
  7. Carla says:
    3 jaar geleden

    Hoi Lieverd,

    Ze zien er perfect uit die bokkenpootjes en ongetwijfeld, jou kennende, zullen ze ook heerlijk smaken.
    Vroeger, geen idee of dat nog zo is, kon je bij AH giga bokkenpoten kopen.

    Ik heb nog nooit stipjes op chocolade gehad. (zover komt het bij mij denk ik niet, voor die tijd is het al op). Op 21 oktober is er een Chocolade-event in het Tropenmuseum? Dan zou ik het daar eens navragen. Er zijn ook Chocolademusea in Brussel en in Brugge. Neem eens contact met hen op.
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  8. Doreth says:
    3 jaar geleden

    En als je geen cacoaboterpoeder gebruikt heb, dan is je chocolade te warm geweest , 46 graden is de beste temperatuur om de restant chocolade toe te voegen.

    Beantwoorden
  9. Dinny Besems-van Engelen says:
    3 jaar geleden

    Laura, ik heb 2 jaar geleden dit probleem opgelost: een 1 op 1 workshop gevolgd bij Dr. Chocolate (Tim van der Sanden) in Amersfoort. Ik heb daar heel veel geleerd en gebruik wat ik geleerd heb van hem nog wekelijks (ik bak namelijk alle koeken, koekjes en taarten zelf in ons eigen Afscheidscentrum) en ben soort van beroemd om mijn bokkenpoten(de grote dus!!). Mijn recept is iets anders, maar ook super lekker! Succes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die ga ik even opzoeken en onthouden, dank je wel voor de tip!

      Beantwoorden
  10. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    3 jaar geleden

    Mijn aller favorietste koekjes ever, ooit als vakantiebaantje ingepakt, drama.
    Bij mij zie je ook vaak stipjes/strepen, lijkt wel of het te lang geroerd is (voor mijn gevoel). Soms verwarm ik namelijk tussendoor de choco om te kunnen blijven dippen en de 1e partij ziet er dan altijd mooier uit dan de latere… Word ik altijd gek van!
    Ik heb vaak nog iets van likeur en marsepein door de vulling, lekker iets fruitigs zoets.
    Gr, Gerry

    Beantwoorden
  11. petra booister says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura. Kunnen ze buiten de koeling blijven ondanks dat er slagroom in zit? Ik wil ze volgende week gaan proberen zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, als ze maar goed verpakt zijn en niet op een te warme plek.

      Beantwoorden
  12. Rachelle says:
    3 jaar geleden

    hey bij lopen de koekjes erg uit in de oven….eiwitten lijken stijf genoeg…

    een idee wat er mis zou kunnen zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Waarschijnlijk is het dan toch niet stijf genoeg geweest, of door het spatelen is de lucht verdwenen.

      Beantwoorden
  13. Gerlinde says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura, mijn crème blijft vrij vloeibaar. Heb je een idee hoe dit komt of hoe ik het kan oplossen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere info lastig te zeggen. Je hebt wel alle juiste ingrediënten en hoeveelheden aangehouden?

      Beantwoorden
  14. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Zijn deze bolkepootjes een beetje taai, zoals bitterkoekjes, of is het echt schuim ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zit er een beetje tussenin qua structuur.

      Beantwoorden
  15. Carin says:
    3 jaar geleden

    Al 2x gemaakt zijn super gelukt…chocolade is goed uit gehard. Heb 2.5 kilo zak callabout gekocht bij sligro. De creme is heerlijk. Bedankt ga morgen weer maken heb veel eiwit over van mijn vers gemaakte advocaat.
    Dus deze Pasen zijn er weer lekkere bokkepootjes bij de koffie.

    Beantwoorden
  16. sira says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura
    kan ik ook gewone meel gebruiken in plaats van amandel meel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, in dit recept gaat dat niet.

      Beantwoorden
  17. Marlies says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura,

    Bedankt voor al die recepten die je deelt! Ik geniet van bakken en heb al wat dingen uitgeprobeerd van je site.
    Ook heb ik de bokkepootjes gemaakt, de eerste keer heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. De tweede keer heel zacht maar de smaak was wel goed. Ik heb me aan het recept gehouden en denk eigenlijk dat het aan het soort bloem ligt. Als jij ‘bloem’ in dit recept gebruikt, is het dan tarwe bloem of patentbloem?

    Bedankt!

    Groetjes,
    Marlies

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan met beide soorten bloem. Als ze helemaal zacht zijn ligt het eerder aan vocht, kan zelfs aan weersomstandigheden liggen.

      Beantwoorden
      • Marlies says:
        3 jaar geleden

        Dank je wel!!! Tja, het zijn warme dagen nu 🤔… Dan probeer ik het weer als het wat koeler is 😉.

        Beantwoorden
        • Anne says:
          2 jaar geleden

          Hoi Laura,

          Je zou misschien een workshop kunnen volgen bij Chocobreak in Nijmegen. Ze bieden daar ook een workshop voor gevorderden aan. De eigenaar weet heel veel over chocolade, en kan je vast en zeker vertellen waar de stipjes vandaan komen. Zelf denk ik dat het te maken heeft met het stoltraject. Voor mooie (en lekkere) chocolade moet dit niet te lang of te kort zijn. Dingen zoals de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de chocolade kunnen hier van invloed op zijn.

          Groetjes, Anne

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            2 jaar geleden

            Leuke tip, dankjewel!

  18. Van der Voorde Diane says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je me even laten weten waar ik in België, liefst omgeving Brussel of Brussel zelf, de spuitmonden met 1cm doorsnede of iets minder kan aankopen per stuk om te gebruiken in een wergwerpzak of in een katoenen spuitzak. Deze laatste hebben een groter formaat spuitmond nodig en die vind ik niet.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat durf ik je niet te zeggen, je kunt het best gewoon even via Google zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

      Beantwoorden
  19. Femke says:
    2 jaar geleden

    Misschien doe ik iets helemaal verkeerd, op het moment sta ik in een nieuw zeelandse keuken NL bokkenpootjes te maken om ze daarna hier in het cafe te verkopen. Alleen krijg ik maar 16 kleine halfjes uit dit recept. Wat gaat er mis??

    P.s voor al onze NL koekjes/cakes/taarten gebruik ik jou recepten. Bedankt hier voor;)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan maak je ze denk ik toch groter dan ik deed. Heb je wel alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  20. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze afgelopen zaterdag gemaakt en ze waren een groot succes.
    Alleen heb ik de uiteinde in de witte chocolade gedoopt ivm allergie voor bruine chocolade.
    Als ik het wist dat het zo’n makkelijk recept was had ik ze eerder gemaakt.
    En lekker snel klaar.

    Beantwoorden
  21. Denise says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De witte waas of de chocolade is een suikerbloom. Maar je hebt ook een “vetbloom”. Zelfde resultaat alleen is dat dan een waas van de vetstof aanwezig in de chocolade.
    Dit gebeurd bij bv te snel afkoelen, of een te lage temperatuur bij het tempen.
    Chocolade blijft een ingewikkeld maar geweldig product.
    Ik heb mijn chocolade diploma gehaald in een ongekoelde ruimte met 32 graden buiten. Verschrikkelijk.
    Succes

    Beantwoorden
  22. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Super lekker! Zouden deze zonder creme kunnen ingevroren worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zou ik niet doen, vocht van ontdooien gaat niet goed samen met schuim.

      Beantwoorden
  23. Ruth says:
    2 jaar geleden

    Heb je de koekjes in de koelkast gehad? Daar zouden de puntjes goed van kunnen komen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Nee, dat heb ik niet gedaan.

      Beantwoorden
  24. Bakjuf says:
    11 maanden geleden

    Laura,
    Nu rondom Pasen, wil graag gele uiteinden aan mijn bokkepootje i.p.v. traditionele chocolade.
    Heb je ook een recept voor deze dropping toevallig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Gele candy melts kopen? Of gele kleurstof aan witte chocolade toevoegen.

      Beantwoorden
  25. Pingback: Handgemaakte snoepsieraden van fimoklei leuke kindersieraden
  26. Daan says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Bij de bokkenpootjes staat er ( bloem) welke bloem moet ik gebruiken?..

    Groeten,

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik raad meestal patent- of tarwebloem aan.

      Beantwoorden
  27. Mieke says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Als ik de crème een koffiesmaakje wil geven, hoe doe ik dit dan best?
    Ik ga de bokkenpootjes voor mijn papa zijn vaderdag maken. Punten scoren, zowizo 🤩
    Groetjes, Mieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat kun je afkijken van deze crème! https://www.laurasbakery.nl/mokkacreme/

      Beantwoorden
      • Mieke says:
        9 maanden geleden

        Danku! Ondertussen zijn de koekjes al gemaakt (en zeer lekker bevonden!!). Maar dit receptje probeer ik zeker ook eens, jum!

        Beantwoorden
  28. Marjolein says:
    8 maanden geleden

    Hi Laura! Ik wil heel graag bokkenpootjes maken dit weekend, maar er is iemand in het gezelschap heeft een glutenallergie. Het amandelmeel is dus geen probleem, maar de bloem wel… Waarmee kan ik de bloem vervangen, denk je?
    Groetjes, Marjolein

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik heb het zelf niet getest, maar in principe lijkt me dat je gewoon glutenvrij bloem kunt gebruiken uit de supermarkt.

      Beantwoorden
  29. Mieke says:
    8 maanden geleden

    die puntjes zitten ook in de koekjes kijk maar goed dus waar het verzadigd is is het donker.
    groeten
    Mieke

    Beantwoorden
  30. Marijke says:
    5 maanden geleden

    In het recept staat amandelmeel, nu heb ik zelfrijzend amandelbakmeel thuis. Kan ik dit ook gewoon gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Nee! Dat is maar voor een klein percentage amandelmeel en verder bloem.

      Beantwoorden
  31. Marlies says:
    3 maanden geleden

    In je recept staat boven- en onderwarmte wat betreft de oven. Mijn oven heeft daar wat problemen mee (de ene helft zwart, de andere helft rauw). Zou ik de oven op hetelucht kunnen zetten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Zeker, bij hetelucht adviseer ik dan wel weer 10-20% lagere temperatuur

      Beantwoorden
  32. C says:
    3 dagen geleden

    Wat een heerlijke koeken, super recept! En ook erg leuk om te maken. Ze zijn voor herhaling vatbaar:-)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Kruidige kip uit de oven + review 5 ingrediënten van Jamie Oliver

Kruidige kip uit de oven + review 5 ingrediënten van Jamie Oliver

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-0

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan