Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Blueberry lemon muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 mei 2016
in Muffins, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

blueberry lemon muffins 1a

Deze blueberry lemon muffins zijn de laatste van mijn muffin bakmiddag van een tijdje geleden. Zoals je misschien al op de foto’s hebt gezien, maak ik ze meestal per 3 stuks. Ik deel wel vaker een basisrecept in 2, 3 of 4 porties. Dan kan ik lekker veel verschillende smaakcombinaties maken en zit ik niet met een overschot aan muffins. Je kunt tegelijkertijd ook je familie of visite laten kiezen uit verschillende smaken. De laatste smaakcombinatie van mijn bakmiddag is dus blueberry lemon. Een combinatie die het altijd goed doet als je het mij vraagt, zo ook in deze muffins. En wederom een heel eenvoudig recept!

blueberry lemon muffins 2

Recept afdrukken

Blueberry lemon muffins

De combinatie van blauwe bessen en citroen doet het altijd goed. Deze blueberry lemon muffins zijn daarom ook ontzettend lekker en hartstikke makkelijk om te maken.
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van een citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 90 gram blauwe bessen

Instructies

  • Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Voeg de bessen toe aan het beslag en spatel ze erdoor. Houd eventueel een beetje achter zodat je nog wat over de muffins kunt strooien.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Verdeel de achtergehouden bessen over de muffins.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik heb ze zo gelaten, maar je zou zelfs nog een beetje citroenglazuur kunnen maken en dit over de muffins gieten.

Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed. Invriezen kan natuurlijk ook, pak ze goed luchtdicht in. Dan blijven ze 3 maanden goed.

blueberry lemon muffins 3a

Vorige post

Volgende post

Smaaktest: Vivalto Lungo VS Vivalto Lungo Decaffeinato
Behind the scenes – mei 2016

Related Posts

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
4

Chocolade fudge...

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
4

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
9

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 51

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Deze zien er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    5 jaar geleden

    Slim om meteen meerdere varianten te maken en deze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Alissa nieuwenhuis says:
      12 maanden geleden

      Ik heb meer dan 12 muffins Ik had er namelijk 19 Waar ligt dat aan maar ze smaakten heerlijk Ze hoeven lang in de oven en dat vind ik super chill ik had geen citroen in huis dus ik had citroensap gebruikt kan dat ook

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Citroensap geeft niet hetzelfde smaak effect. Waarschijnlijk heb jij kleinere muffins gemaakt dan ik.

        Beantwoorden
  3. Alissa says:
    5 jaar geleden

    Laura, hoe kom jij aan die mooie muffinvormpjes? Ze zien er zo stevig uit! Waar kan ik die kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Deze bij de groothandel (Makro) gekocht, maar je ziet ze ook wel eens bij kookwinkels.

      Beantwoorden
  4. Mandy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb toevallig gisteren je andere muffinrecepten uitgeprint en was nog op zoek naar een blueberry variant! Bij deze gevonden! 😀
    Ik had wel een vraagje, hoeveel citroenrasp gebruik je in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      van één citroen 🙂

      Beantwoorden
  5. GD says:
    5 jaar geleden

    Recept is heerlijk, niet zoet door verhouding bloem suiker. Voor het eerst gelukt zoals op de foto:)

    Beantwoorden
  6. Tanja says:
    5 jaar geleden

    Kun je de bloem ook vervangen door havermoutmeel of boekweitmeel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen ervaring mee in dit recept, maar je kunt het zeker proberen.

      Beantwoorden
  7. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Blueberry muffins doen ’t altijd goed!!

    Beantwoorden
  8. Danielle says:
    5 jaar geleden

    De muffins lijken mij heerlijk ! Zou je in plaats van verse blauwe bessen ook diepvries blauwe bessen kunnen gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
      • Eileen says:
        5 jaar geleden

        Moet je de diepvries bosbessen eerst ontdooien of er bevroren doorheen mengen?

        Beantwoorden
  9. Eileen says:
    5 jaar geleden

    Moet je de diepvries bosbessen eerst ontdooien of er bevroren doorheen mengen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan beide.

      Beantwoorden
  10. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Hoi, hoe lang kun je deze muffins bewaren en moet dat in de koelkast vanwege de bessen die erin zitten? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Klein weekje blijven ze goed, in een trommel of een zakje buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura, ik heb net je muffins gemaakt en heb het recept gehalveerd. Ik heb de muffins op 20 min gebakken op 160 graden heteluchtfunctie en halverwege heb ik her muffinblik omgedraaid om het gelijkmatig te bruinen. Echter, de voorste muffins zijn ingezakt! Er zijn wel enkele dingen die ik niet goed had gedaan, namelijk ik ben vergeten het aantal bessen te halveren. Dus heb gewoon de 90 gram gebruikt en de melk en het ei waren direct uit de koelkast gebruikt. Kan het hieraan gelegen hebben? Niet alle muffins zijn ingezakt. De achterste muffins (in de eerste 10 min bakken) zijn wel goed gerezen… Waar kan het aan gelegen hebben? Hartelijk dank voor je hulp!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Het zou inderdaad aan de hoeveelheid bessen kunnen liggen omdat er meer vocht in zit. Of toch iets langer laten bakken voordat je de plaat omdraait.

          Beantwoorden
  11. Ildiko Revesz says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Mijn muffins : http://kepkezelo.com/images/gyfr0n16ay2202s7q314.jpg

    Bedankt je recept.

    Groetjes: ILDIKO

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zien er goed uit!

      Beantwoorden
  12. Esther says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Klinkt lekker deze muffins. Ik ben van plan deze te gaan maken. Weet jij of ik de zonnebloemolie ook door een andere olie kan vervangen? Olijfolie misschien?

    groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan, maar daar zit vaak toch een ander smaakje aan. Zonnebloemolie is neutraal en vind ik daarom prettiger om mee te bakken.

      Beantwoorden
  13. T.L Visser says:
    4 jaar geleden

    Wat een geweldig recept! Ik heb deze muffins al twee keer gemaakt met bevroren blauwe bessen, fijn dat ik het deeg kan mengen zonder mixer. ik heb ipv zonnebloemolie olijfolie gebruikt? Ik ga de andere recepten ook uitproberen?

    Beantwoorden
  14. Fleur says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat een geweldig recept!

    Ik had alleen wat moeite met het beslag wat aan de muffinvormpjes blijft plakken.
    Ligt dit aan de structuur, want mijn vormpjes heb ik ook al voor andere muffinsrecepten gebruikt waar dit niet het geval is?

    Ik vind al je recepeten erg leuk om te maken en iedereen om me heen vindt alles ook erg lekker ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is inderdaad het recept, al verschilt het bij mij nog wel eens per vormpje hoe erg ze blijven plakken. Ik neem het voor lief, want dit vind ik het lekkerste recept 😉

      Beantwoorden
  15. Tjitske says:
    4 jaar geleden

    Goed recept, geen boter erin! Wij gaan ze met lactosevrije melk proberen. Dan kan zoon ze ook eten.

    Beantwoorden
  16. Tessa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb een vraag ik ben heel hard opzoek naar een recept voor een muffin die nog hoger en groter is als deze zoals je ze kan kopen bij de Albert Hein of Starbucks heb je daar ook een recept voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk gewoon een kwestie van het bakje nog wat voller doen 😉

      Beantwoorden
  17. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Ik heb revange genomen op een mislukte cake, eerder deze week.
    Ik heb gestudeerd op je theorie, het verschil tussen een electrische oven en hete lucht oven, luchtig maar niet te luchtig kloppen, spatelen, het verschil tussen muffins en cupcakes, het nut van het goed doorlezen van het recept en alles vooraf afwegen en nog veel meer,

    en dan nu: heerlijke bosbessenmuffins uit mijn eigen oven.

    Blij!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  18. Stella says:
    4 jaar geleden

    Het recept klinkt erg lekker. Ik vroeg mij alleen af of je baking soda ook kunt vervangen voor bakpoeder van dr. Oetker bijvoorbeeld? Daar heb ik namelijk genoeg van in huis liggen ? Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Baking soda en bakpoeder is niet hetzelfde, helaas.

      Beantwoorden
  19. Anneke says:
    3 jaar geleden

    Vorige week toch maar weer eens geprobeerd om muffins te maken. Maar net als bij eerdere pogingen blijf ik de zonnebloemolie proeven. Alsof het een oliebol is. Doe ik iets verkeerd of hoort het zo? Kan ik de olie ook door bijv. vloeibare boter vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is niet de bedoeling van de muffins. Het zou kunnen liggen aan het soort zonnebloemolie misschien? Vloeibare boter kan ook, je krijgt dan wel een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
  20. Thera says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, wij (kinderen en ik) hebben net je blueberry muffins gemaakt; heerlijk!! We hebben wel wat minder suiker gedaan (100 gram) en omdat we geen backing soda hadden, heb ik er een heel zakje bakpoeder in gedaan… heel goed gegaan!! Foto kan ik volgens mij niet toevoegen…
    Namens ons allemaal bedankt!

    Beantwoorden
  21. Mellanie says:
    2 jaar geleden

    Gisteren gemaakt en ze waren heerlijk! Ik had ze mee genomen naar cursus en alleen maar lovende reacties!!!
    Bedankt weer voor het goede recept!

    Beantwoorden
  22. Eline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil graag de blueberry muffins bakken, maar ik heb olijfolie inplaats van zonnebloemolie is dat erg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zolang de smaak neutraal is kan dat prima.

      Beantwoorden
  23. Klaudia says:
    2 jaar geleden

    Hoi, zonnebloemolie mag toch niet heter dan 180 graden verhit worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit is de eerste keer dat ik dat hoor

      Beantwoorden
  24. Monique says:
    2 jaar geleden

    Heb ze getrakteerd op het werk voor men verjaardag, iedereen vond ze lekker, ik ook natuurlijk! Bedankt😃

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Fijn, graag gedaan natuurlijk.

      Beantwoorden
  25. Pingback: Spelt bosbessen muffins - WayMadi.nl
  26. Karina says:
    1 jaar geleden

    Dit recept zit nu in de oven, nauwja… wel vergeten de blueberries toe te voegen dus dan maar zonder. Heb jij dit ook wel eens? Haha

    Oh, ik heb de crumble van je appel-kaneel muffins toegevoegd én cheesecake! En dat laatste mis ik tussen je muffin recepten.

    Ook zonder de vergeten berries denk ik dat ze lekker zullen zijn!

    Beantwoorden
  27. Marjet says:
    9 maanden geleden

    God-de-lijke muffins! Ik kan niet anders zeggen.

    Beantwoorden
  28. Sofie van Elten says:
    1 maand geleden

    Hi Laura,

    Kan je over deze muffins ook een crumble doen en veranderd dat dan wat in de baktijd ?
    Hoe kan ik ze dan het beste vullen gewoon net als wat je zegt een halve centimeter onder de rand en dan de crumble erover ?

    Groetjes,
    Sofie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Nee, ik denk het niet. Dit kun je zelf het beste in de gaten houden en testen met een cake/satéprikker. En ik zou ze vullen tot 1 cm onder de rand.

      Beantwoorden
      • Sofie van Elten says:
        1 maand geleden

        Bedankt voor de tip !

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Citroen-gember havermoutkoeken

‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

passievruchten curd

Chocoladewafels

Volgende Post
Behind the scenes – mei 2016

Behind the scenes - mei 2016

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan