Bladerdeeg camembert bites

Gepost: 15 juni 2018 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
53

BLADERDEEG CAMEMBERT BITES

Iedereen kent de gebakken camembert wel, lekker dippen met een stokbroodje en heerlijk genieten. Je kunt de camembert echter ook zo met bladerdeeg inpakken dat je kleine porties van hetzelfde genot krijgt. Natuurlijk moet je daarvoor deze camembert bites direct uit de oven serveren. Ik kan je echter vertellen dat ze eenmaal afgekoeld nog steeds erg lekker zijn. Ze doen mij dan enorm denken aan bladerdeeg kaasstengels, maar dan gevuld. Bladerdeeg en camembert gaan gewoon goed samen en dat kun jij nu ook thuis proeven.

BAKTIP: Kijk ook eens in Het Borrelhapjes Bakboek voor meer dan 150 andere heerlijke borrelrecepten!

 

BLADERDEEG CAMEMBERT BITES

BLADERDEEG CAMEMBERT BITES
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bladerdeeg camembert bites

Bladerdeeg en kaas is altijd een goed idee. Daarom zijn deze bladerdeeg camembert bites zo ontzettend lekker. Erg geschikt als borrelhapje.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • camembert
  • los geklopt ei (M)

Instructies

  • Haal het de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat zo’n 10 minuten ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en snijd ook de de camembert in kleine blokjes.
  • Leg op ieder stukje bladerdeeg een klein stukje camembert en vouw het bladerdeeg er helemaal omheen. Lijm eventueel dicht met wat los geklopt ei. Je wilt voorkomen dat er geen kaas gaat lekken tijdens het bakken.
  • Leg de camembert pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer nu alle stukjes in met het ei. Bak goudbruin in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Direct uit de oven zijn deze bladerdeeg camembert bites het lekkerste, maar je kunt ze ook afgesloten bewaren in de koelkast voor 2-3 dagen. Let erop dat de bladerdeeg dan niet meer krokant zal zijn. Je kunt ze eventueel opnieuw kort opwarmen in een oven van 180 °C.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ohhhhh wat verschrikkelijk lekker en ja hoe kom je op het idee! Dank je!

  2. Els schreef:

    vind je recept voor je truffel op basis van toblerone niet terug, sna niet “recept in bio” op instagram

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je de zoekfunctie gebruikt vind je hem wel, het is al een ouder recept en staat dus niet op de homepage 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *