Bastogne truffels

Gepost: 13 juli 2014 Laatst bewerkt: 20 juni 2023
227

Bastogne truffels 1a

De Oreo truffels die ik al eerder maakte waren op het blog, maar ook hier thuis, een groot succes. Ik besloot vrij snel dat ik hiermee moest gaan variëren en eigenlijk schoot er al gelijk een idee met Bastogne koeken en witte chocola in mijn hoofd. Ja, dat leek mij echt verrukkelijk. In de loop van de tijd had ik dit idee van Bastogne truffels wel behoorlijk verheerlijkt moet ik zeggen. Ik hoopte maar dat het resultaat niet tegen zou vallen. Nou, ik kan jullie vertellen dat het absoluut niet teleurstellend was! Echt waar, deze Bastogne truffels zijn goddelijk! Een hele verrassende smaak die je niet snel zou verwachten als je een truffel eet. Allemaal snel de keuken in dus!

Bastogne truffels 2a

Bastogne truffels 3a

Bastogne truffels 4a

Bastogne truffels 5a

BASTOGNE TRUFFELS

Recept afdrukken

4.80 van 10 stemmen

Bastogne truffels

Een heerlijk eenvoudig recept om zelf Bastogne truffels te maken. Je hebt alleen Bastogne koeken, monchou en witte chocolade nodig voor deze truffels.
Porties: 16 Bastogne truffels

Ingrediënten

  • 1 pak Bastogne koeken (260 gram)
  • 1 pakje Monchou (100 gram)
  • 350 gram witte chocola
  • 50 gram witte chocolate chips

Instructies

  • Begin met het fijnmalen van de Bastogne koeken tot fijne kruimels. Hou 2 eetlepels kruimels apart voor de decoratie.
  • Roer de MonChou door de koekkruimels. Als dit één geheel begint te worden voeg je de chocolate chips toe. Meng deze er goed en gelijkmatig doorheen.
  • Ik gebruik de chocolate chips van Funcakes, als je deze niet kunt vinden kan je natuurlijk ook een reep witte chocola in kleine stukjes hakken.
  • Rol in totaal 16 balletjes van het deeg. Zet deze op een bord of in een bakje en laat de basis van de truffels koelen in de koelkast. Laat ze hier zeker een uur in staan. Het dippen in de chocola gaat veel prettiger als de balletjes goed gekoeld zijn. Heb je haast? Je kunt ze ook even in de vriezer zetten.
  • Als de balletjes bijna uit de koelkast of vriezer kunnen begin je vast met het smelten van de witte chocola.
  • Dip de balletjes één voor één in de chocola en laat ze boven het schaaltje nog een beetje uitdruipen. Zet ze dan op een vel bakpapier en strooi er een beetje van de achtergehouden koekkruimels overheen terwijl de chocola nog gesmolten is.
  • Laat de chocola helemaal uitharden. Dan kun je eventueel overtollige chocola aan de onderkant er afbreken of wegsnijden.
Bewaren

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Bastogne truffels het best kunt bewaren.

Bastogne truffels 6a

Zet een lekker kopje thee, nestel je in een hoekje van de bank en geniet van deze Bastogne truffels!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

108 reacties

  1. Marja Nuis schreef:

    Ziet er lekker uit! En met ingredienten die makkelijk te koop zijn. Maar dat dippen in de chocolade, doe je dat met je vingers? Die chocolade is wel heet lijkt me…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik haal ze met een speciaal vorkje voor bonbons uit de chocola, maar je kunt ook goed een gewone vork gebruiken om ze uit de chocola te halen.

      1. Remko schreef:

        Tip: je kan er ook een houten prikker in steken voor je ze in de koeling steekt. Handig om daarna in de chocolade te dopen, en kids love it! (Volwassenen ook trouwens ☺️)
        Combinatie met de “Ruby” chocolade van callebaut is trouwens ook heel lekker! Het licht fruitige van deze chocolade combineert verrassend goed met de bastogne en oogt heel mooi voor bv valentijn.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Heel slim ja! Thanks!

  2. Petra schreef:

    Je moet wel heel stevig in je schoenen staan wil je dit kunnen weer staan…

  3. meike schreef:

    Waar heb jij die papieren vormpjes gekocht? En wat ziet dit er zaaaalig uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze zijn van het merk House of Marie, bij verschillende winkels te koop.

  4. Marlissa schreef:

    Oeh ziet er weer te lekker uit!

  5. Bea schreef:

    Dit wil ik ook eens maken ,ze zien er heel lekker uit.Maar in België hebben we geen monchou kaas, wat zou ik in plaats mogen gebruiken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      je kunt het ook met philadelphia proberen, het moet dan misschien iets langer in de koelkast omdat deze kaas wat zachter is.

    2. Eli schreef:

      In België verkopen ze wel monchou kaas namelijk bij de Albert Heijn.

  6. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er leuk en lekker uit!

  7. Dinja schreef:

    Dit moet ik zeker eens een keer proberen! Ik ben dol op Bastogne 😀

  8. Maxime schreef:

    Deze ga ik zeker eens maken, lijkt me echt een super lekker recept!

  9. Amy schreef:

    Hmmmm klinkt zo heerlijk

  10. Anne-Marie schreef:

    Ze staan in de koelkast! Wel dom foutje gemaakt: vergeten twee eetlepels apart te houden voor decoratie 🙁 Echt heel dom.. Heb je nog andere tips daarvoor? Haha.

  11. Rebecca schreef:

    Wow die zien er echt super lekker uit! Daar heb ik nu ook zin in 😉

  12. Nikki schreef:

    Deze van de week gemaakt. wat een machtig machtig stukje heerlijkheid.
    Merkte wel dat naarmate ik bij de laatste bollen kwam het dippen steeds moeilijker werd, het is dan denk ik beter om ze een voor een uit de koelkast te halen dat het dan makkelijker gaat. Ze waren trouwens een onwijze hit 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met warm weer kun je ze inderdaad beter in delen uit de koelkast halen, dan hoef je ook niet gehaast te werk te gaan.

  13. Angela schreef:

    Ze waren echt super!! Heb ze gister uitgeprobeerd, kei goed gelukt, en mega lekker! Ga zo door met al die lekkere recepten! Het fijne aan dit recept was ook dat je geen ingewikkelde / bijzondere materialen nodig hebt!

  14. Fenneke schreef:

    Heerlijk!!!! Dank je wel voor het recept…!
    Ik had geen witte chocola alleen pure en daarom ook maar andere koekjes genomen, maar ook met American cookies en pure chocolade is dit heerlijk!!!
    En vooral… simpel om te maken en ze zien er heel sjiek uit 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klinkt ook heerlijk! Het is een ideaal recept om lekker mee te variëren!

  15. Jolien schreef:

    Wat een ongelooflijk, super machtig hapje heerlijkheid!!!!
    Geweldige ontdekking!!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha, ze zijn lekker he! (en machtig inderdaad 😛 )

  16. Linda schreef:

    Vandaag heb ik ze samen met mijn moeder gemaakt. Ze zijn heerlijk!!

  17. Ella schreef:

    Ik heb vanmiddag geprobeerd ze te maken. De basis is heel goed gelukt maar bij het smelten van de chocola ging het mis. Ik heb de chocola au bain marie verwarmt maar het werd juist één grote harde klont. Heb je hiervoor een tip?

    1. Laura's Bakery schreef:

      kan het zijn dat je kom met chocola in het water hing? Dan wordt het te heet en kan het inderdaad een klont worden. Anders kun je ook nog cacaoboter gebruiken (of mycryo) om het te verdunnen

  18. sandra schreef:

    Supersupersupersuperlekker!!!
    Deze ga ik nog vaak maken.
    Succes is verzekerd.

  19. Joanne schreef:

    Wat een superleuk en makkelijk recept! Ze staan nu in de koelkast uit te harden. Ben zeer benieuwd! Ik heb er wat gesmolten pure chocolade overheen gedrapeerd in plaats van de kruimels er op te strooien.
    Wel heb ik er +/- 35 gemaakt in plaats van 16 (hoef ik me minder schuldig te voelen, want wat een caloriebommetjes zijn dit). Alles bij elkaar is ongeveer 3800 kilocalorieën. Delen door 16 is 237,5 kcal per stuk. (Of in mijn geval, 108 kcal per stuk). Tip: maak ze dus wat kleiner als je niet zoveel kcal wil binnenkrijgen. 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is nu precies de reden dat ik nergens calorieën bij zet 😉 😛 maar kleintjes maken is ook zeker een goed idee!

  20. Amber schreef:

    Mijn buurman had ze gister gemaakt, hij kwam er dus mee aan en het was zo lekker! Ik ga het morgen proberen. Maar hoe kan je die Bastogne koeken verkruimelen zonder zo’n machine die heb ik namelijk niet…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ze ook in een gripzak kunnen doen en hier met een deegroller op slaan. Duurt wat langer, maar werkt ook. Als je een staafmixer hebt zou je die kunnen gebruiken zodra de stukjes klein zijn 😉

    2. Marleen schreef:

      Ik gebruik zo’n mojito stamper en een beslagkom. Gaat ook goed 🙂

      Bij het maken van kleinere balletjes (15 gram) gebruik ik een knoflook-hand-pers om de chocoladereep klein te krijgen, ik snij 1 blokje in vieren en doe ik er twee tegelijk in een knoflook-hand-pers. Je krijgt dan een soort hagelslag die je makkelijk door het mengsel kan kneden.

  21. Klaas Eenkhoorn schreef:

    Dank voor dit recept. Heb inmiddels een variant met molentjes speculaas en een variant met kruidnoten gemaakt. Beide met melk chocolade.
    Ook heb ik ze met cookie dough gemaakt met amandelmeel in plaats van bloem en pure chocola. Dan krijg je glutenvrije truffels.
    Bij de kruidnoten heb ik wat meer monchou moeten toevoegen anders werden ze te droog. Verder zijn ze heerlijk!
    Voor elk seizoen is zo wel een truffel te bedenken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      leuk is het variëren met smaken hè? Hier staat ook nog een speculaas variant op de planning om te maken en ik heb nog veel meer ideetjes! 🙂

  22. Wendy schreef:

    Hoi Laura,

    Je smelt dus alle chocolade ipv 2/3 en daarna 1/3 toevoegen?
    Krijg je dan wel een mooi knapperig chocoladelaagje?
    Wil ze graag gaan maken want lijken me heerlijk!

    Groetjes, Wendy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat klopt, op deze manier kun je ook redelijk goed tempereren.

  23. Joyce schreef:

    Ik heb ze nu 2x gemaakt, wat zijn ze lekker. Krijg super reacties.
    Vraagje…..hoe lang zou je ze maximaal kunnen bewaren in de koelkast?

    bakgroetjes Joyce

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze redden het hier nooit lang, maar zo’n 4-5 dagen moet lukken. De truffel wordt goed afgesloten door de chocola waardoor hij langer houdbaar is.

  24. Nikki schreef:

    Ik ga deze maken morgen ,maar ipv monchoutaart mascarpone kan dit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik zou dan wel minder toevoegen omdat mascarpone meer vocht bevat dan Monchou. Anders kun je geen balletjes meer draaien.

  25. bep den hartog schreef:

    De Bastogne truffels, lijken me erg lekker, hoop ze zeker een keer te maken.

  26. Jutta schreef:

    Het moest verboden worden….. zooooo lekker!!!

  27. Heidi schreef:

    en hoe lang kun je ze bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ongeveer 4-5 dagen (in de koelkast)

  28. Joëlle schreef:

    Heb net deze truffels gemaakt!! Morgen proeven, laura ik geniet van jou blog/site!! Ben beginnende bakker en haal zoveel inspiratie van jou vandaan!! Ga zo door, groetjes joëlle!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! 🙂 Hopelijk vind je de truffels lekker 😀

      1. Joëlle schreef:

        Ze waren goddelijk!! Ga van het weekend gelijk de oreo truffels ook uitproberen ^^

  29. Jantina Van Zijtveld schreef:

    Goeiemorgen, ik heb ze voor moederdag gemaakt. Heb ze nog niet geproefd, want aantal helaas beperkt tot 5 stuks. Ik hield de chocolade niet gesmolten. Misschien een idee om te vermelden hoe je de chocolade smelt..ik heb het gewoon in een pan op vuur gezet..vanmiddag hoor ik of project geslaagd is:-)

    Groet,
    Jantina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Smelten kan op heel veel verschillende manieren. Direct in de pan heeft wel als risico dat de chocola verbrandt en niet meer goed te smelten is, dan kun je het beter au bain marie smelten.

  30. ozge schreef:

    Beste Laura,

    Waar koop jij de witte choco chips?

    Xx

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze zijn van het merk Funcakes, die kun je bij taartdecoratie winkels kopen.

  31. Jo schreef:

    Ik heb deze truffels gemaakt en ik vond ze zelf erg lekker. Wel gelijk uit de koelkast opeten met een flinke kom thee er bij want anders vond ik ze te machtig. Ik heb ze aan een paar mensen laten proeven die er niet weg van waren. Zij vonden ze veel te machtig. Is er een manier om ze wat minder machtig te maken. Misschien een droog bicuitje door het mengsel doen ipv alleen maar bastogne?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt proberen wat aan de smaak te veranderen, maar makkelijker is om gewoon kleinere truffels te maken.

      1. Jo schreef:

        Da’s een goed idee, dat zal ik volgende keer doen!

  32. Sue schreef:

    Kun je ook mascarpone gebruiken misschien??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het proberen, maar ik denk dat het niet stevig genoeg is.

  33. stella schreef:

    Truffels waren:wauw!
    vielen goed in de smaak bij de kids (31 & 28)
    Vandaag ga ik de chocolademelktruffels proberen
    Gaat vast goedkomen
    alhoewel,bang voor mijn volle lijn?

  34. stella schreef:

    Laura
    al heel wat van je recepten geprobeerd,delicious!!!!
    Ook de oreo en bastogne truffels vielen goed in de smaak
    ga vandaag de chocolademelk truffels proberen

  35. stella schreef:

    Laura
    HELP!!!!ganache is megafoon hard,wat te doen?????

    1. Laura schreef:

      Even verwarmen 🙂

  36. Loulou schreef:

    Wauuwww wat een heerlijk recept! Uitgedeeld voor m’n verjaardag en meteen aan iedereen het recept moeten geven.. Uniek heerlijk hapje. Tip: probeer het ook eens met chocolate chip coockies als vulling met melkchocolade aan de buitenkant, ook heerlijk! Thanksss!

  37. Marloes schreef:

    Hai,

    Is het beter om de Monchou op kamertemperatuur te hebben of kan ik nu aan de slag en de Monchou uit de koelkast halen?
    Alvast bedankt!

    Groetjes Marloes

    1. Laura schreef:

      Ik voeg hem vaak toe direct uit de koelkast, kan dus prima 🙂

      1. Marloes schreef:

        Dank je wel!
        Heb de truffels uiteindelijk pas vandaag gemaakt en de monchou op tijd uit de koelkast gehaald (las je antwoord pas later). Nu wachten tot het uur voorbij is….
        Tot nu toe ziet het er al heerlijk uit!
        Groetjes Marloes

  38. wendy schreef:

    Gisteren ochtend gemaakt… ze hebben de avond niet gehaald zo lekker waren ze..
    Aankomende week maar weer eens maken… Of toch een andere??? Hihihi
    Had overigens melkchocolade gebruikt….

  39. Pien schreef:

    Ben ze nu aan het maken en moet zeggen dat het mengsel zonder chocola ook al lekker is 🙂 Moet je de chocolade tempereren of kan je gewoon au bain Marie doen?

    1. Laura schreef:

      tempereren is het mooist, maar gewoon au bain marie smelten kan ook prima

  40. Marjolijn schreef:

    Deze vielen heel erg in de smaak! Super makkelijk te maken en dan een heerlijk resultaat. Zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen 🙂

  41. Rianne schreef:

    Ha laura,
    Mijn collega wil graag iets lekkers met liqor 43 erin.
    Nu dacht ik dan maak ik deze afgrijselijk lekkere truffels met een scheutje likeur erdoorheen.
    Kan dat? En zo ja, hoeveel is dan ongeveer nodig/mogelijk?

    1. Laura schreef:

      Ik heb er nog nooit mee geëxperimenteerd, maar zou het gewoon proberen 😉 Je zou iets minder monchou kunnen gebruiken en dan een klein scheut liqor 43. Hoeveel durf ik niet te zeggen, begin met een eetlepel en voeg na mengen steeds een beetje toe tot je een fijn ‘deegje’ hebt.

  42. Chaimae schreef:

    Hi,
    Ik heb een vraagje.. Kan ik de cakepops ook invriezen?

    Liefs,
    Chaimae

  43. Gerard schreef:

    Heerlijk zijn ze, alleen dat smelten van witte chocolade een echt drama is staat niet in het recept. Ik zou het alsnog vermelden en tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

    1. Laura schreef:

      Chocola kun je altijd het best au bain marie smelten, zeker witte chocola omdat die niet goed tegen hitte kan.

  44. Lisanne schreef:

    Hoi! De basis voor deze truffels staan uit te harden in de koelkast. Als ik nou straks in de chocola heb getipt, gaan ze dan weer terug de koelkast in of laat ik de chocola buiten de koelkast harden? Het is best een warme temperatuur vandaag (23graden) …

    1. Laura schreef:

      Je kunt ze prima in de koelkast zetten. Bewaar ze hier ook (maar wel in een afgesloten bakje)

  45. Cynthia schreef:

    Gisteren gemaakt na een tip van een vriendin.
    Wat een heerlijkheid! Ze vielen hier goed in de smaak bij iedereen.
    Hier overigens geen problemen gehad met het smelten van de witte chocolade, heb het au bain marie gedaan.
    Op verzoek ga ik ze voor de jaarwisseling weer maken samen met de oreo variant.

  46. Laura schreef:

    Hoi,

    Gisteren de truffels voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk!!
    Alleen het balletjes draaien ging erg moeizaam bij mij..alles viel telkens uit elkaar en bleef slecht plakken. Enig idee hoe ik dit de volgende keer beter kan doen?

    Groetjes, Laura

    1. Laura schreef:

      Je zou iets meer monchou (of minder koekjes) kunnen gebruiken.

  47. Nina schreef:

    Ik heb de truffels vandaag gemaakt en ze zijn echt onwijs lekker! De combinatie van bastogne met monchou is heerlijk en dan nog een laagje witte chocolade eromheen, mmm. Leuk ook dat het helemaal niet moeilijk is maar er wel erg mooi uitziet. Ik heb wel de stukjes chocola die door het bastogne-monchou mengsel moesten weggelaten, omdat het niet lukte om kleine stukjes van de reep te snijden.

  48. Romy schreef:

    Hoi Laura,
    Vorig jaar heb ik deze truffels met kerstmis gemaakt. Ik heb er toen met eetbare verf nog een gezichtje op geverfd zodat het sneeuwpopjes waren. Een groot succes!!!

    Dit jaar wil ik ze graag weer maken, maar met een andere vulling. Ik wil ze graag met red velvet cake maken, maar weet niet zo goed hoe.. Kan ik de hoeveelheid bastogne gewoon vervangen door red velvet cake?

    Ik hoop dat je de tijd kan vinden om mij een berichtje te sturen! 🙂 Veel recepten van je blog ga ik deze kerst in kleine aantallen maken: ik ben verantwoordelijk voor de hapjes voor overdag! Er staat alleen zoveel lekkers op je blog, dat ik bang ben dat we ’s avonds geen honger meer hebben hihi, een heel fijn luxeprobleem!

    Groetjes Romy

    1. Laura Kieft schreef:

      Je krijgt dan wel andere verhoudingen. Ik zou gewoon beetje voor beetje de monchou aan de cake kruimels toevoegen.

  49. Marjolein schreef:

    Hallo Laura

    Ben nu bezig deze heerlijk uitziende truffels te maken samen met mijn zoontje van 6. We kunnen al niet wachten om te proeven! Wat een pret ?

  50. Esther schreef:

    Hoi!

    Het ziet er echt super lekker uit, maar helaas mag ik sinds iets meer dan een maand geen gluten.
    Heb je ook tips waar ik de bastogne dan mee kan vervangen?

    Alvast bedankt 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, ik ken geen alternatief dat op bastognekoeken lijkt.

      1. Esther schreef:

        Oh, en met een ander koekje dan? Van mij hoeft het niet per se op bastogne te lijken.

        1. Laura Kieft schreef:

          In principe is ieder koekje geschikt.

          1. Esther schreef:

            Dus glutenvrije speculaasjes bijv zou ook kunnen?

          2. Laura Kieft schreef:

            Dat kan ja.

  51. Chantal schreef:

    Wat een leuk en lekker recept! Thnx!

  52. Lesley schreef:

    Super leuk recept.

    Alleen krijg ik de balletjes niet zo kleverig.
    Wat kan je daar het beste aan doen.

    Ik heb je recept van de speculoos truffels gedaan uit het bakboek.

    1. Laura Kieft schreef:

      Oh dat is gek! Je kunt je handen nat maken met het rollen van de balletjes of iets extra roomkaas toevoegen.

  53. Esther schreef:

    Hi Laura,

    Alweer een fantastisch recept :)! Inmiddels al heel wat lekkers vanaf jou site gemaakt! Ik heb alleen ruzie met witte chocolade smelten. Heb al verschillende merken geprobeerd (ook duurdere) en zowel helemaal au bain-marie en deels au bain-Marie en de rest koud toevoegen, maar chocolade blijft veel te dik om te dopen. Heb jij nog tips voor een merk dat goed smelt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik meestal de chocolade van callebaut, maar in principe heb ik er nooit problemen mee. Met witte chocolade moet je wel altijd oppassen dat je het op lage temperatuur smelt, anders verbrandt het een beetje en wordt het dik.

  54. Wendy schreef:

    Hoi Laura,

    wat een leuk recept is dit! Ik wil dit graag voor mijn verjaardag maken, maar ik heb een vraag. Ik kan niet tegen melk, nu kan ik de witte chocola wel vervangen voor chocola op rijstbasis, maar weet jij misschien waarvoor ik de monchou kan vervangen? Er mag geen sojamelk of dierenmelk inzitten.

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Volgens mij kun je lactosevrije roomkaas in de supermarkt vinden, dat zou ook moeten werken!

      1. Wendy schreef:

        Lactosevrije producten zijn helaas van koemelk gemaakt en ik kan niet tegen koemelk eiwitten

        1. Laura's Bakery schreef:

          In dat geval zou je het beste voor kokosroom bijvoorbeeld kunnen kiezen.

          1. Wendy schreef:

            Oké dankjewel!

  55. Carina Meijer schreef:

    Oh zo lekker deze truffels! Ik heb ze al een paar keer gemaakt. De laaste keer met een halve geroosterde amandel er boven op, en met stukjes anandel in plaats van witte chocolade binnenin ook heel erg lekker!

  56. Kate schreef:

    Ik heb ze pas geleden gemaakt, echt super lekker! Ik vroeg me af of er een ideale temperatuur is voor de gesmolten chocolade om deze te dippen?

  57. Sophie schreef:

    Ik heb ze gemaakt met mascarpone ipv monchou en met donkere ipv witte chocolade. Heerlijk! Echt verrukkelijk! Als versiering deed ik er discodips op. Dat knapperige was ook zeker een meerwaarde. Heel veel complimenten mee geoogst! ❤️❤️❤️

  58. Anita schreef:

    Dat ziet er super lekker uit! Ik mag helaas geen kaas, is er ook een andere optie dan monchou?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht een veganistische roomkaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *