Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Basisrecept Koekjes (zandkoekjes)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 september 2013
in Basisrecepten, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: zandkoekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten koekjes. Aan inspiratie ook nooit een gebrek, ik bedenk iedere keer weer nieuwe recepten. Vaak ook gebaseerd op dit basisrecept voor koekjes. Met deze basis kun je echt alle kanten op. Met cacaopoeder heb je snel chocoladekoekjes, voeg er ook nog stukjes chocola aan toe voor lekkere chocolate chip koeken. Of misschien vind je gedroogd fruit juist wel heel erg lekker om aan het deeg toe te voegen. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos! Onderaan dit artikel vind je een lijst met recepten die ik al eens heb gemaakt aan de hand van deze basis.

Recept afdrukken

Basisrecept koekjes (zandkoekjes)

Met dit overheerlijke basisrecept koekjes kun je naast zandkoekjes ook nog vele verschillende koekjes bakken.
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout

Instructies

  • Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
  • Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
  • Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
  • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
Tips

Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

INSPIRATIE

Wie al in het bezit is van Het Basisbakboek heeft gelijk een bron aan inspiratie, de koekjes in het gelijknamige hoofdstuk zijn namelijk allemaal gebaseerd op dit basisrecept. Hier op Laura’s Bakery heb ik gelukkig ook meer dan genoeg inspiratie staan. Ze verschillen niet alleen in smaak, maar ook de vorm en uitvoering is iedere keer weer anders. Deze koekjes zijn allemaal gebaseerd op het basisrecept voor koekjes:

  • Nutella swirl koekjes
  • Chocolade-pindakaas swirl koekjes
  • Cranberry-sinaasappel koekjes
  • Sinaasappel-amandel koekjes
  • Abrikozen-witte chocolade koekjes
  • Triple chocolate chip cookies
  • Chocoladekoekjes met hazelnoten en pecannoten
  • Toblerone koekjes
  • Oreo chocolate chip koekjes
  • Rolo koekjes

Voor de mooiste en lekkerste koekjes heb ik ook allerlei baktips. Op deze pagina op Handige Baktips vind je alle artikelen bij elkaar die ik heb geschreven over koekjes. Van het bakken van knapperige koekjes tot het maken van een werkbaar deeg.

Wat van lekkere koekjes ga jij maken met dit basisrecept?

Vorige post

Volgende post

Cervelaat Roomkaas Flapjes
Blueberry Lemon Pancakes

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 297

  1. Lisa says:
    7 jaar geleden

    Nou we hebben het gemaakt maar het is niet gelukt het werk een grote koek in de oven en toen we het eruit haalden dreeft het in de vet.. Kortom het leek op koekjeskots

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lisa,
      Wat jammer dat het niet gelukt is. Zou het kunnen dat je van een ingrediënt (boter bijvoorbeeld) teveel hebt toegevoegd? Als het niet goed gekoeld is kan het zijn dat de koekjes uitlopen, maar dat het drijft in vet is met dit recept niet mogelijk als je de aangewezen hoeveelheden gebruikt.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • dave says:
        6 jaar geleden

        Koekjes horen ook inverband gelegd te worden ivm uitdrijven en heb je niet kans dat het 1 plakaat wordt

        Beantwoorden
      • Anke says:
        1 jaar geleden

        Je recept is perfect, zelfs met vloeibare boter van wel van blue band en dat gaat altijd goed!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat top dat het daarmee ook lukt, bedankt voor het delen.

          Beantwoorden
  2. José says:
    7 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes vandaag met mijn oppaskids gemaakt. Heb het ei eruit gelaten. Ze zijn heel goed gelukt. We onthouden dit basisrecept voor een volgende keer en we gaan vast nog meer lekkere dingen maken van jouw blog. Het ziet er allemaal zo heerlijk uit 🙂
    Groetjes
    José

    Beantwoorden
    • marloes says:
      7 jaar geleden

      Hallo Jose,
      Ik lees net dat jij gewoon het ei eruit hebt gelaten… Heb je er niks voor in de plaats gedaan? Mijn zoontje mag nl ook geen ei, maar het ziet er zo lekker uit dat ik het wel wil proberen…. Dus zonder ei lukt ook??
      Groetjes, Marloes

      Beantwoorden
  3. Willemijn says:
    7 jaar geleden

    Ten eerste wil ik even zeggen dat je een geweldige site hebt! Ik kan niet wachten om al die lekkere receptjes te maken! Ik ben gister begonnen met het basisrecpt voor de koekjes. Ik heb namelijk zo’n leuke cookie stamp cadeau gekregen dus wilde hem meteen uit proberen. Ik heb je recept precies gevolgd en ook het deeg een uur laten rusten toen de koekjes gemaakt en weer 3 kwartier in de koelkast en toen in de oven. Helaas liepen ze te erg uit, dus is er van de stempel weinig meer te zien. Dat was wel erg jammer. Misschien toch nog langer in de koelkast? Of is mijn oventemperatuur niet goed? Heb jij misschien een idee. Ze zijn in ieder geval wel super lekker!! 🙂 Bedankt! En ik kan niet wachten tot je weer nieuwe creaties erop zet..
    Groetjes,
    Willemijn

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Willemijn,
      Wat jammer dat je koekjes zo zijn uitgelopen. Op zich zouden je koekjes wel goed gekoeld moeten zijn na bijna 2 uur. Misschien dat ze te dik zijn geweest en van binnen toch nog niet stevig genoeg. Er kunnen meerdere redenen zijn, maar dat is voor mij lastig te zeggen omdat ik niet in je keuken mee heb kunnen kijken 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Willemijn says:
        7 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Bedankt voor je reactie! Ik ga het gewoon nog een keer of een paar keer proberen, vindt mijn omgeving vast niet erg ;-).
        Als het gelukt is laat ik het weer weten!
        Liefs,Willemijn

        Beantwoorden
      • Christa says:
        5 jaar geleden

        Kan het zijn dat ze vloeibare boter hebben gebruikt. Ipv Een pakje boter. Misschien is dat de orzaak.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dat zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn inderdaad.

          Beantwoorden
      • Nadia Roovers says:
        1 maand geleden

        Hier zijn de koekjes ook helemaal uitgelopen en ik vind ze ook enorm vet. Zou minder boter ook het probleem van het uitlopen verhelpen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          Dan is er wat misgegaan bij de bereiding. Heb je het deeg wel laten rusten?

          Beantwoorden
    • annemiek says:
      5 jaar geleden

      Soms kan het ook zijn dat je oven iets heter is dan de gemiddelde oven het helpt dan om hem iets onder de temperatuur te zetten.

      Beantwoorden
      • Ciska Reemer says:
        6 maanden geleden

        Geweldige makkelijke koekjes als
        Je het recept exact volgt Krijg je perfecte koekjes ze zijn jummie

        Beantwoorden
    • Sanne says:
      4 jaar geleden

      Hoi Willemijn! Ik stempel de koekjes pas als ze uit de oven komen en ze nog een beetje zacht zijn. Op deze manier kunnen ze natuurlijk niet meer verder uitlopen en is de stempel wel goed zichtbaar. Groetjes, Sanne (ps. mijn koekjesdeeg ligt nu te rusten ha-ha!)

      Beantwoorden
    • E. says:
      9 maanden geleden

      Boter vervangen met roomboter = beste zandkoekjes ever.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        In al mijn recepten waar ik ‘boter’ noem, doel ik op roomboter.

        Beantwoorden
        • Ieda Folkeringa says:
          1 maand geleden

          Geweldig recept, bak ze vandaag weer!

          Beantwoorden
    • Yvonne says:
      3 maanden geleden

      Hoi
      Ik heb ook een stempel en de beste manier om dit voor elkaar te krijgen is om je deeg dun uit te rollen en er vormpjes uit te steken. Als je de stempel dan in het koekje drukt terwijl hij nog in het vormpje zit, moet hij zichtbaar blijven.
      Succes

      Beantwoorden
  4. Pingback: Taarten decoreren | Blog
    • Hanane says:
      6 jaar geleden

      Hoi Laura,

      Ik vroeg mij af of je met dit recept ook fondant koekjes kan maken?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Wil je ze decoreren met fondant, of bedoel je een glazuurlaag? Beide kan in principe, alleen heb je kans dat dit deeg wel iets uitloopt. Goed koelen dus 😉

        Beantwoorden
  5. Daisy says:
    7 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Blij met dit recept, heb ze vanmiddag met mijn boys gebakken , leuke vormpjes (kerst voor op school) gebruikt en morgen mag het mee naar school. Had geen witte suiker dus bruine basterd gebruikt en als garnering wat poedersuiker er over gestrooid…..echt heel leuk. Achteraf had ik het deeg even moeten laten rusten

    Beantwoorden
  6. Brigitte says:
    7 jaar geleden

    Hallo, kun je me vertellen wat de onderkant van het paasei-koekje is? Het lijkt of er nog iets onderaan zit?
    Groetjes,
    Brigitte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ze zijn gerold in een laagje suiker, het recept staat hier: http://www.laurasbakery.nl/paaskoekjes-easter-egg-kisses/

      Beantwoorden
  7. Patricia says:
    7 jaar geleden

    Vandaag met dochtertje van bijna 3, je koekjes gebakken met de chocolade topping. Ze zijn prima gelukt. Wat een heerlijk simpel basisrecept!
    Groetjes,
    Patricia en Robin

    Beantwoorden
  8. Kim says:
    7 jaar geleden

    Hoi, vandaag de toblerone koekjes en rolo koekjes gemaakt(kon niet kiezen) ze waren heerlijk maar zagen er niet uit!
    Ook gewoon goed in de koeling gestaan… Erg vreemd, ik ga het volgende keer proberen met wat hogere temperatuur, iedere oven is tenslotte ook weer anders

    Maar super website!

    Beantwoorden
  9. monique jansen says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura, geweldige site heb je! Regelmatig ben ik aan het rond snuffelen tussen al jou lekkers! Maar ik heb even een vraag, wat vindt jij fijne boter om te gebruiken voor het koekjes bakken? Alvast bedankt! Groet, monique

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Monique,
      Ik gebruikt altijd ongezouten roomboter. Meestal AH huismerk.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  10. Kim says:
    7 jaar geleden

    ik vind het een hhhhheeeeellllleeeee leuke site

    Beantwoorden
    • Barbara says:
      12 maanden geleden

      Heel goed recept dit! Al twee keer gemaakt samen met onze kleine smulpaap (3 jaar), helemaal goed gelukt beide keren! Ook leuk om uitsteekvormpjes te gebruiken!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Wat fijn om te horen! Klinkt alsof jullie het gezellig hebben in sociale isolatie 😉

        Beantwoorden
  11. lotte says:
    7 jaar geleden

    het basis recept is zo lekker.
    alleen bij het rollen in de suiker ging het mis. ze werdenn ovaal heb je nog tis om ze ronder tr krijgen want ik vind de pesiesie heel mooi.
    groetjes lotte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lotte,
      Als mijn deeg wat zachter is vervormen ze ook wanneer ik ze door de suiker heen rol. Maar dan vorm ik ze gewoon daarna weer voorzichtig tot een ronde bal, dat werkt prima!

      Beantwoorden
  12. Lieke says:
    6 jaar geleden

    Super recept! Ik heb vandaag 2 variaties gemaakt, 1 met witte chocolade en hazelnoot, 1 met pure chocolade. Echt lekker geworden. Heb het deeg totaal ruim 2,5 gekoeld en ze zijn heel mooi gebleven in de oven. Zelf gebruik ik met bakken altijd campina ongezouten grasboter, die is al lekker zacht en makkelijk romig te kloppen. Dabk je wel voor dit recept, sowieso goede informatieve site die ik vaker gebruik!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Fijn dat de koekjes zo lekker waren!

      Beantwoorden
  13. Manouk says:
    6 jaar geleden

    Heeyy iedereen,

    Ik heb ook het probleem met te vet deeg gehad, maar ben er achter gekomen dat dit kwam door te vette boter. Ik heb nl blueband boter met roomboter smaak gebruikt. Normaal gesproken werkt dit prima en is dit een aanrader, maar in het geval van de koekjes dus niet.

    Kijk dus goed welke boter je het best kunt gebruiken!

    Veel bakplezier allemaal.
    XX

    Beantwoorden
  14. wilma says:
    6 jaar geleden

    laura
    Ik heb roombote gebruikt ipv gewone boter en mijn koekjes zijn allemaal mislukt wat kan de oorzaak zijn graag antwoord
    Mvg wilma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Wilma,
      Wat ging er niet goed dan bij de koekjes? Het is voor mij lastig oordelen als ik niet weet wat er mis ging 😉

      Beantwoorden
      • wilma says:
        6 jaar geleden

        laura
        Ik wilde allemaal 1maken maar ze waren zo plat als een dubbeltje terwijl ik ze best wel dik had uitgedrukt maar ik vond mijn deeg ook erg zacht.
        Mvg wilma

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Heb je wel roomboter gebruikt? Ook je deeg moet goed gekoeld zijn.

          Beantwoorden
  15. Danie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb voor het eerst koekjes gemaakt, ze zijn best goed gelukt! Alleen was het deeg erg plakkerig, ik heb extra bloem op de werkbank gestrooid. Wat kan ik de volgende keer anders doen? Ook heb ik gewerkt met stempels van de Hema, alleen zijn ze helaas niet meer zo super goed zichtbaar. Ik heb alle stapjes gevolgd, ook het koelen etc na het stempelen van de koekjes. Je hebt een super site!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Meer bloem toevoegen is inderdaad een goede oplossing. Het kan aan het soort boter liggen, ik gebruik altijd ongezouten roomboter (maar ook dit verschilt weer per merk).

      Beantwoorden
  16. Miekusss says:
    6 jaar geleden

    Dat zijn heerlijke koekjes!

    Beantwoorden
  17. Esra says:
    6 jaar geleden

    Dit recept is echt super net gemaakt en zijn super lekker super recept Laura’s bakery

    Beantwoorden
  18. Nathalie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een klein vraagje: bak je de koekjes zo op de bakplaat of op bakpapier?
    Bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik leg altijd een vel bakpapier op de bakplaat, maar je kunt eventueel ook de bakplaat invetten.

      Beantwoorden
  19. maia says:
    6 jaar geleden

    Heb de rolokoekjes gisteren gemaakt; ook bij mij uitloop terwijl precies t recept is gevolgd incl. Koelen. Op zich niet erg want de koekjes blijken best goor na afkoelen; de karamel van de rolo verandert na bakken van structuur (droog en korrelig) en ik vind de smaak ook anders dan n rolo. Mja, smaken verschillen. Heb daarnaast t receptvan de Eastereggkoekjes eens goed bekeken en ik ben toch echt van mening dat dat donkere knapperige laagje aan de onderkant van die koekjes zoals te zien op de foto echt niet alleen komt door het balletje deeg vooraf in de suiker te rollen. Het deeg is anders van kleur en structuur, en als je de foto van het eindproduct goed bekijkt zie je dat het balletje bij de rand niet overloopt in het donkere onderkantje; ofwel de onderkant is eerder gebakken ofwel het is een ander soort deeg? Voor de rest n grappige site, zal nog veel gaan uitproberen en feedbacken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Maia,
      Je deeg is dan niet koel genoeg geweest als het zo uitloopt of wellicht heb je geen roomboter gebruikt? Omdat je koekjes zijn uitgelopen is de chocola en karamel tijdens het bakken niet beschermd geweest, waardoor de structuur en smaak veranderd. Je karamel begint te verbranden als het ware.
      Overigens heb ik exact hetzelfde recept gebruikt voor de easter egg koekjes. door het suikerlaagje komt er een extra randje suiker om het koekje na het bakken. Dit laat gemakkelijk los en is op de foto dus verwijderd. De recepten maak ik precies zoals ik ze beschrijf.
      Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  20. Lies says:
    6 jaar geleden

    Heel lekker! ik heb ze gemaakt met rozijnen, hagelslag, nutella en chocolade. ook heb ik er een paar gemaakt met cacaodeeg. Heerlijk! ik kan er niet van af blijven!
    Dankuwel!

    Beantwoorden
  21. Amanda says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb vandaag met mijn dochter je basiskoekjes gemaakt, maar dan met bruine basterdsuiker en blue bandboter voor koekjes omdat ik dat alleen in huis had. Ik heb alleen de baktijd (heteluchtoven) moeten verdubbelen, want ze waren na 16 minuten nog heel zacht. Ligt aan de andere boter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Met margarine is het sowieso anders bakken, maar ook de suiker kan verschil gemaakt hebben. Toch is de baktijd verdubbelen wel heel lang. Was je oven goed voorverwarmd toen je de koekjes erin schoof?

      Beantwoorden
  22. Amanda says:
    6 jaar geleden

    De oven was wel warm, maar moet altijd wel iets langere baktijd aanhouden. Nu misschien toch niets te lang gebakken, want een aantal zijn erg donker, maar ze bleven nog zo zacht bovenop. Volgende keer misschien wat langer op de plaat laten doorgaren in plaats van in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Koekjes zijn altijd nog zacht als ze uit de oven komen, eenmaal uit de oven garen ze nog door op de plaat en worden ze vanzelf hard.

      Beantwoorden
  23. Mandy says:
    6 jaar geleden

    Moet je dit kneden of mixen?!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kan beide 🙂 als je wilt mixen, gebruik dan deeghaken.

      Beantwoorden
  24. Lido90 says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een superleuke site heb jij zeg!
    Ik hou ook ontzettend veel van bakken en experimenteer met van alles en nog wat, heb al veel verschillende soorten recepten gemaakt, tot aan de moeilijksten toe het kan niet ingewikkeld genoeg voor mij.
    Maar op de een of andere manier lukt het mij nooit om simpele koekjes te bakken. Heb al zoveel vershcillende koekjesrecepten uitgeprobeerd, maar de koekjes blijven altijd te zacht. Ik zou heel graag knapperige koekjes willen. Ik heb thuis een combimagnetron waarvan ik de ovenfunctie gebruik, gaat altijd prima, maar misschien niet bij koekjes? Of kan het ergens anders aan liggen? Verhoudingen boter en suiker heb ik ook al regelmatig gewijzigd (suiker maakt knapperig).
    Weet jij een oplossing om mn koekjes lekker knapperig te maken?

    Groetjes,
    Lianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Lianne,
      Dankjewel 🙂
      Knapperige koekjes is best nog wel een uitdaging inderdaad. Nou is het met een combimagnetron nog wat lastiger dan met een ‘normale’ oven.
      Suiker is belangrijk inderdaad, dat maakt knapperig. Je kunt ook nog proberen alleen een eiwit te gebruiken ipv het hele ei, dit kan ook helpen. Het rusten van het deeg is ook belangrijk, je zou het niet zeggen maar hierdoor worden je koekjes het lekkerst.
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  25. wilma says:
    6 jaar geleden

    Hoi, het lijkt me lekker en gemakkelijk. Heb je alleen een idee om iets met kaneel te doen?

    Dank je, groetjes wilma

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt heel goed wat kaneel aan dit recept toevoegen hoor, ik doe er dan zelf ook altijd een paar stukjes witte chocola doorheen.

      Beantwoorden
  26. Sjarenja says:
    6 jaar geleden

    Mijn man heeft een koemelk allergie en kan dus vaak geen gebak en/of koekjes eten, meestal maak ik cake met olijfolie. Maar voor zijn verjaardag wilde ik een keertje koekjes bakken (ik heb de boter in het basisrecept vervangen met plantaardige margarine). Nog nooit heb ik koekjes gebakken dus best spannend of het zou gaan lukken. Ik heb aan het basisrecept kaneel en cranberries toegevoegd en de koekjes zijn heerlijk geworden! Bedankt voor dit basisrecept!

    Beantwoorden
  27. Monique says:
    6 jaar geleden

    Super recept! Bak niet vaak en al helemaal geen koekjes. Ik heb gewoon plate ronde gemaakt met wat amandel erop en de andere helft hagelslag erdoor. Kon er bijna 50 maken… Nadeel: ik kan er niet vanaf blijven 😉

    Beantwoorden
  28. Edith says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik heb de koeken met hazelnoot, witte chocolade en karamel gebakken, en vroeg mij af of dit hetzelfde recept is? En maakt het nog wat uit om bij dit recept baking soda toe te voegen?
    Overigens een erg leuke site!
    Vriendelijke groet,
    Edith

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik daar ook dit recept als basis gebruikt inderdaad. De baking soda laat ze iets meer rijzen.

      Beantwoorden
  29. Griet says:
    6 jaar geleden

    Vandaag het basisrecept uitgeprobeerd met chocolade stukjes.. En wauw…wat zijn ze lekker! Laura, heel hard bedankt voor het lekkere recept!!

    Beantwoorden
  30. Annika says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes gemaakt.. en ze zijn super goed gelukt!
    En ze smaakten heerlijk!

    Beantwoorden
  31. Armande says:
    6 jaar geleden

    Geweldig recept! Ik vroeg me al af hoe je dat moest doen met dekoratie, maar gelijk na het uit de oven halen dus. Top!

    Beantwoorden
  32. Lola says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    wederom een heerlijk recept. Koekjes waren goed gelukt.
    Zou ik in dit recept ook een beetje amandelspijs kunnen gebruiken?
    Ik ben nl dol op spijs koekjes. 🙂

    Beantwoorden
  33. Lola says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wederom een heerlijk en makkelijk basisrecept. Koekjes waren goed gelukt.Lekker hoor
    Zou ik in dit recept ook amandelspijs kunnen toevoegen? Ik ben nl dol op spijskoekjes.
    🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker 😀

      Beantwoorden
  34. Sieneke de Vries says:
    6 jaar geleden

    mijn oven kan niet op 190 graden (combi magnetron) moet ik dan 200 of 180 graden aanhouden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan zou ik 180 aanhouden

      Beantwoorden
  35. Meredith says:
    6 jaar geleden

    Super makkelijk en leuk recept ik heb alleen alle ingrediënten veranderd. Ik heb inplaats van bloem volkoren spelt bloem gebruikt, inplaats van suiker honing, ik heb geen vanillesuiker gebruikt maar vanille essence, heb inplaats van boter kokosolie gebruikt. En heb er pecannoten aan toegevoegd. En ze zijn super lekker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      goed te horen dat ze ook nog steeds lekker zijn en goed lukken met deze vervangers!

      Beantwoorden
  36. Lisa says:
    6 jaar geleden

    Ten eerste wat een Super leuk recept!
    Ik heb hem net met mijn zusje en een vriendinnetje van haar gemaakt.
    Wij hebben er stroopwafel aantoegevoegd. We gaan ze zo proeven ik hoop dat ze lekker smaken!

    Beantwoorden
  37. Judith says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik heb nog nooit koekjes gebakken en met dit recept ga ik mij er toch aan wagen.
    Moet ik nu patent bloem of tarwe bloem gebruiken. En moet ik de bloem ook zeven voor ik het gebruik? Ik lees op internet veel verschillende meningen hierover.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik zelf meestal patentbloem, maar tarwebloem is ook mogelijk. Bij koekjes zeef ik mijn bloem nooit en dat gaat altijd prima 😉

      Beantwoorden
  38. Elly says:
    6 jaar geleden

    Heb net van je basis koekjes karamel en jan hagel koekjes gemaakt. Heerlijk! Wel keus meer bloem toegevoegd omdat het deeg nog vrij nat was.

    Beantwoorden
  39. Sanne says:
    5 jaar geleden

    WoW super lekker recept?
    Ik heb ipv zakje vanillesuiker, de zaadjes van een half vanille stokje gedaan!
    En ik heb het rood gemaakt!
    Ik had geen last van uitloop heb het misschien kwartiertje gekoeld!
    Dit recept ga ik nog is maken
    Super bedankt en leuke site?
    Groetjes sanne

    Beantwoorden
  40. Olka says:
    5 jaar geleden

    Heel fijn dat je dit basisrecept wilde delen – heel handig! Heb het gebruikt om koekjes te bakken met m’n zoon. Hij mocht de verdere ingrediënten kiezen en versieren: kokosrasp aan het deeg toegevoegd, cacaopoeder eroverheen gestrooid en na het bakken chocoringetjes en jellybeans erin gedrukt > supervrolijke koekjes die ook nog eens superlekker waren!
    De hoeveelheden gehalveerd > was voldoende voor ca. 30 koekjes (1 bakplaat vol) en na 1 uur koelen 12min. op 190 graden op programma met boven- en onderwarmte in voorverwarmde heteluchtoven werden het perfecte koekjes.

    Beantwoorden
  41. Karlien says:
    5 jaar geleden

    Leuk, ik heb nog stempels liggen. Deze gaan we vanmiddag proberen 🙂

    Beantwoorden
  42. Jantina says:
    5 jaar geleden

    De rolo koekjes gaan hier voor de zoveelste keer de oven in, ze zijn zooo lekker! Ook om kado te doen in een gezellig glazen potje zijn ze zo leuk, echt een dikke topper dit!

    Beantwoorden
    • Liesbet says:
      1 jaar geleden

      Maak je deze koekjes met zelfrijzend bakmeel of moet het met andere bloem?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Gewoon met bloem, zoals in de ingrediënten staat aangegeven. Geen zelfrijzend bakmeel.

        Beantwoorden
  43. Erana says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura!
    Ik ben binnenkort jarig en wil heel veel koekjes maken maar ik weet echt niet wat ik wil! Dacht aan zandkoekjes maar voor de rest weet ik het niet! Weet jij misschien wat voor koekjes erg gewild zijn op verjaardagen? Mvg

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou gewoon jouw favoriete koekje uitkiezen, zullen ze vast lekker vinden 😉 Zelf maak ik meestal cakes en taarten voor verjaardagen.

      Beantwoorden
  44. de thuisbakker says:
    5 jaar geleden

    mijne staan net in de oven nu nog even afwachten, ze beginnen een beetje te brokkelen

    Beantwoorden
  45. eigenwijze papa says:
    5 jaar geleden

    Lieve Laura,

    Zelfs als eigenwijze papa maakte ik de blits met deze koekjes! Hele duidelijke tips. De makkelijkste vormpjes (letters met de achterkant van een lepel gemaakt) zijn het duidelijkst terug te vinden 😉

    Dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
    • Isa de Wilde says:
      11 maanden geleden

      Ik heb ze vaker gemaakt ze zijn heerlijk ook lekker met chocolade stukjes te combineren of met citroen en kaneel

      Beantwoorden
  46. Lotte says:
    5 jaar geleden

    Hee super leuk recept. Kon het nergens anders vinden.. 🙁 maar hier dus wel 😀
    De koekjes zijn super lekker alleen ik had allemaal kleine koekjes gemaakt, maar het werd 1 grote koek.. Haha maar super bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je het deeg wel goed gekoeld? En alle ingrediënten volgens receptuur gebruikt? Gelukkig waren ze wel lekker 😉

      Beantwoorden
  47. DeBlijeBakker says:
    5 jaar geleden

    Goedemorgen, ik lees de reacties op dit recept en ik denk dat de verhouding verbeterd kan worden. Ik maak zelf ook stempelkoekjes en heb al heel wat uitgeprobeerd op dit gebied. Mijn definitieve succesrecept is:
    400 bloem
    200 fijne tafelsuiker
    200 koude roomboter
    1ei
    Zout
    Vanille, cacao of cittoenrasp

    Snel kneden tot samenhangende bal. Half uurtje rusten in de koelkast.
    Dan uitrollen, stempelen en daarna pas uitsnijden met de cutter (rond uitsteekvormpje, ik gebruik meestal een kartelrandje, staat net iets afgewerkter). Doordat ik eerst stempel en daarna pas snijd krijg je heel gelijke koekjes die er prachhtig uitzien.

    Succes..

    Beantwoorden
    • Roland says:
      5 jaar geleden

      Bedankt, ik pak dit recept mee.

      Beantwoorden
  48. linda says:
    5 jaar geleden

    zou je er ook stukjes stroopwafel in kunnen doen of wordt dat niet lekker?
    en moeten de stroopwafels stukjes dan na dat het minimaal 1 uur in koelkast gezeten er pas in of daarvoor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je zeker proberen, je doet ze gelijk door het deeg.

      Beantwoorden
  49. Jeanine says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel, Laura, voor alle heerlijke recepten. Ook deze koekjes zijn weer zoals ze moeten zijn. Tot nu toe is er van deze site nog niets mislukt 😀 Echt top! Nogmaals dank!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat fijn om te horen 🙂 Geniet van je koekjes!

      Beantwoorden
  50. Angelique says:
    5 jaar geleden

    Vandaag heb ik de koekjes gemaakt samen mt me dochtertje met een koekjes stempel en precies zo gedaan als er staat en ze zijn heerlijk en heel erg goed gelukt dus we gaan ze zeker nog een keer maken. Groot succes ?

    Beantwoorden
  51. Marc says:
    5 jaar geleden

    Dank je wel…heerlijk…voor diegene waarbij dit recept zelf mislukt…probeer als beslag klaar is.
    Geen bal van te maken..maar gewoon met een lepel van het deeg nemen en op bak papier zetten..krijg je geerlijke koekjes ook en ben je sneller klaar…succes en thhhxxx u laura

    Beantwoorden
  52. Vanessa says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura. Je gebruikt in dit recept 225 gram boter. Nou wil het zo zijn, dat boter vaak verkocht wordt per 250 gram. 🙂 De suiker en bloem kan ik nog wel omrekenen en een ietsie pietsie minder vanillesuiker erin zal vast niet uitmaken. Maar hoe zit het met het ei? In eerdere reacties las ik dat zelfs het ei geheel werd weggelaten. Waar dient dat ei voor? Moet ik nu een grotere eierdooier gebruiken? Of 1,5? Of zal 1 ei voldoende zijn voor 250 gram boter?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt een L ei gebruiken als je per se het hele pakje boter wilt gebruiken 🙂 Ik vind dat de koekjes lekkerder worden met de eidooier erdoor, het deeg wordt ook wat minder droog.

      Beantwoorden
  53. Mila says:
    5 jaar geleden

    Wauw wat een leuke site heb je mijn complimenten daarvoor 🙂 gelukkig zijn de koekjes bij mij wel gelukt en heb ik inplaats van witte basterdsuiker donkere basterdsuiker gebruikt werd dus ook gewoon prima, ik las hieronder van het boter drama ik heb gewoon een pak van blueband bakken en braden gebruikt werd dus gewoon prima ik hoop ook dat ze lekker smaken maar dat zal zeker wel xx mila

    Beantwoorden
  54. Natascha Kooijman says:
    5 jaar geleden

    Ook deze koekjes met aanpassing gemaakt.
    Hier heb ik alléén de 150 gram suiker vervangen door 11 flinke eetlepels sucralose.
    De rest heb ik het zelfde gehouden.
    De smaak was ook weer perfect… Wel iets uitgelopen koekjes, maar vorm is voor mij niet van héél groot belang. Ze moeten gewoon smaken.
    En de smaak was erg lekker.. Maar net als de appeltaart mis ik een bepaalde stevige structuur die er
    normaal met suiker wel is.
    Dus ook hier even uitzoeken. Misschien moet ik hier dan gewoon het hele ei gebruiken?
    Niet alleen de dooier?

    Beantwoorden
  55. Lisette says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Jouw makkelijke recept is het ideale excuus om op mijn vrij dag te gaan bakken. Ik vroeg me alleen af of ik in plaats van witte basterdsuiker ook fijne kristalsuiker kan gebruiken? En wat voor maat eieren gebruik je voor dit recept?

    Groetjes Lisette

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook. Ik gebruik meestal L eieren, maar dit recept kan ook prima met een M ei

      Beantwoorden
  56. frits Smid says:
    5 jaar geleden

    Dankjewel voor deze heerlijke basis! Ben een totale beginner op bakgebied, maar hiermee heb ik begrip gekregen over het hele proces! En de fantasie begint aan alle kanten te borrelen!

    groetjes!

    Frits

    Beantwoorden
  57. Florence says:
    5 jaar geleden

    Ik heb met dit recept lekkere simpele chocolate chip fudge koekjes gemaakt, heerlijk!

    Beantwoorden
  58. Conja says:
    5 jaar geleden

    Jammer dat er zoveel reacties staan die aangeven dat het niet ging… Dat maakt het een beetje spannend om uit te proberen! Mensen laten veel sneller een slechte review achter dan een goede. Misschien kan je een 1:1 policy toepassen, Laura 😉 Ik heb de koekjes al twee keer gemaakt met pinda’s er in (zout wel weggelaten, de pinda’s waren al gezouten). Hmmm!

    Beantwoorden
  59. toby says:
    5 jaar geleden

    perfect ! Laura ,

    een recept die klopt veel recepten kloppen nooit echt .maar deze perfect uit de oven en het zelfde als
    op jouw foto”s..
    ik zelf heb lichte basterd suiker gebruikt aangezien ik de witte niet meer had, dus proberen en perfect
    in de bolletjes een stukje chocolade gedaan afgewerkt met fijne suiker idd alles eerst laten koelen en nog eens koelen ..bedankt LAURA

    Beantwoorden
  60. Elze says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst: wat een leuke site heb je!

    De koekjes zijn heerlijk! Omdat ik geen tijd had ze lang te koelen (ik moest weg), heb ik ze voor het bakken een halfuur in de vriezer gelegd. Na het bakken zagen ze er heel mooi uit. Het patroon van de koekstempel was goed te zien!

    Groetjes,
    Elze

    Beantwoorden
  61. Marijke says:
    5 jaar geleden

    Het was mij niet duidelijk dat je koude boter moest gebruiken, ( juist kamer temperatuur gebuikt omdat dat met taart biscuit ook moet). waarschijnlijk daardoor was het deeg veel te plakkerig om met vormpjes te werken, jammer. zo eens kijken hoe ze smaken.

    Complimenten voor je site

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is juist goed om boter op kamertemperatuur te gebruiken, maar heb je het deeg wel gekoeld in de koelkast?

      Beantwoorden
  62. Pingback: Koekjes bakken - basisrecept - Living Lien Life.nl
  63. Boterkoek says:
    5 jaar geleden

    Hallo,
    Het is echt leuke blog! Ik heb de koekjes gebakken, ik heb zelfs al minsten 2uur in de koelkast gezet,
    maar toch mijn koekjes zijn misvormd.
    Wat zal het zijn?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je niets veranderd aan de ingrediënten?

      Beantwoorden
  64. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    hoi laura! zou je deze koekjes ook kunnen bakken zonder de eidooier erbij te doen of moet je dan een vervanger toevoegen? ontzettend leuke website trouwens! ik heb al meerdere recepten gemaakt en ze zijn werkelijk heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan wel, maar je krijgt een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
  65. N. says:
    5 jaar geleden

    Heel erg bedankt voor dit recept! Ik laat nooit een reactie achter ergens, maar ik wil graag laten weten dat de koekjes bij mij goed lukken! Ik heb 3 soorten gemaakt: chocoladekoekjes (erg goed gelukt) en koekjes met een ‘kuiltje’ met jam en met honing. Die met honing raad ik (nog) niet aan. De honing smelt te hard waardoor de koekjes kapot gaan. Misschien heeft iemand daar een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoe heb je de honing gebruikt in het recept dan? Ter vervanging van de suiker?

      Beantwoorden
      • N. says:
        5 jaar geleden

        Nee ik heb voor de honingkoekjes ook een kuiltje in het deeg gemaakt en de honing daarin gedaan zodat het soort van meebakt. De smaak was echt prima maar ze waren uitgelopen, terwijl de andere koekjes met jam mooi rond bleven! Ik heb er geen verstand van hoor en het was een uitprobeersel haha

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Ah zo, honing is daar niet echt geschikt voor. Dat wordt zo dun dat het koekdeeg het opneemt en het helemaal uitloopt.

          Beantwoorden
  66. Marith says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de boter gesmolten en daar d suiker en eidooier bij gedaan toen een half uurtje in de koelkast gedaan zodat de boter weer hard werd en toen de bloem en zout erbij gedaan en goed gekneed weer 1 uur in de koelkast gedaan en ze zijn ook gelukt mijn broertje vond het erg leuk om te doen vooral de vormpjes maken. Tip: doe er een beetje vanille aroma door is heel lekker ongeveer 1 theelepel. Super recept nu voor de tweede keer gebruikt en weer gelukt ondanks is echt een mislukkeling ben in de keuken. En iedereen vond het erg lekker de eerste keer en konden niet geloven dat ik hem had gemaakt!!!!

    Beantwoorden
  67. Mylène says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt zonder ze te laten wachten en ze zijn heerlijk! Aanrader!
    Ze zijn makkelijk te maken en ook nog eens super lekker!
    Iedereen uit dit gezin vind ze heerlijk en goed gelukt. Mmmmmmmmm!????

    Beantwoorden
  68. Mylène says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze uitgeprobeerd en ze zijn erg goed gelukt!
    Heb je meer recepten? Dan kan ik thuis al je recepten uitproberen!
    Echt een aanrader voor iedereen die deze ? niet heeft geproeft!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit blog staat vol met recepten 😉

      Beantwoorden
  69. Brigitte says:
    5 jaar geleden

    Het recept voor basiskoekjes is heerlijk. Ik had n rol gemaakt en plakjes afgesneden. In sommigen wat chocolade gedrukt en in anderen n lepeltje jam. Heerlijk! Ik heb ze mooi in vorm gekregen door ze uit te steken na het bakken.

    Beantwoorden
  70. Laura says:
    4 jaar geleden

    Klinkt goed! Vraag me alleen af wanneer je een heteluchtoven hebt, moet je die functie dan uitzetten? Met alleen boven en onder warmte dus of zou dat niet uitmaken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Alle temperaturen op mijn blog zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Hetelucht zet je de temperatuur 10-20% lager

      Beantwoorden
  71. Anoush says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil vandaag koekjes gaan bakken. maar ik heb geen basterdsuiker in huis. Is er veel verschil in de smaak van de koekjes als ik kristalsuiker gebruik?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. In smaak maakt dat niet uit, maar je zult het wel in de structuur van het koekje merken.

      Beantwoorden
  72. Petya says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Na een lange tijd wachten heb ik jou al thuis. Ik ben ontzettend blij mij. Ik heb noch geen recept uitgeprobeerd maar ik wil een kerstkoekjes maken voor de school van mijn dochter. Kun jij mij helpen met een leuke recept voor?

    Groetjes,
    Petya

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou even kijken tussen de kerstrecepten, daar staan heel veel koekjes tussen 🙂

      Beantwoorden
      • Petya says:
        4 jaar geleden

        Bedoel jij in jou boek zoeken of internet?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Op mijn blog 😉 bovenaan bij de tabbladen kun je op feestdagen-kerst klikken.

          Beantwoorden
  73. anouk says:
    4 jaar geleden

    kan je dit recept ook met een koekjespistool maken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het nog niet eerder geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.

      Beantwoorden
  74. Monique says:
    4 jaar geleden

    Deeg staat nu in de koelkast. Moeten het straks perse bolletjes worden of kan ik leuke vormpjes maken met mijn zoontje?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Vormpjes kan ook, houd er wel rekening mee dat de koekjes met dit recept wel wat zullen uitlopen.

      Beantwoorden
      • Monique says:
        4 jaar geleden

        Dank je voor je reactie! Ze zijn maar heel iets uitgelopen en ze smaakte hemels, zeker voor herhaling vatbaar.

        Beantwoorden
  75. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Graag zou ik een keer chocolade pindakoeken maken. Denkt u dat ik aan dit basisrecept gewoon pinda’s kan toevoegen en de koeken (als ze zijn gebakken en afgekoeld) kan bedekken met chocolade? Of dien ik daar een ander recept voor te gebruiken?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan prima met dit recept inderdaad.

      Beantwoorden
  76. Suzanne says:
    4 jaar geleden

    Als ik het recept aanhoudt zoals beschreven hoeveel koekjes haal ik er dan ongeveer uit? Ps zien e heerlijk uit trouwens!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat staat bij de ingrediënten 🙂 15-20 stuks, afhankelijk van de grootte uiteraard.

      Beantwoorden
  77. Roos says:
    4 jaar geleden

    Altijd een succes, deze koekjes! Als je het deeg koelt, houden ze inderdaad hun vorm bij het bakken. En ze blijven lekker knapperig met een stukje brood in de doos, bedankt voor die tip! Al moeten we ze nooit lang bewaren… 😉

    Beantwoorden
  78. Melek says:
    4 jaar geleden

    İk ben sowiezo fan van jou recepten, zelf dit basis recept gebruikt en speculaaskruiden en gefonfijte sinaasappel toegevoegd ze staan nu in de oven!

    Beantwoorden
  79. Loes says:
    4 jaar geleden

    Kun je ook fruit in de koekjes doen en hoe werkt dat dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is mogelijk, er staan meerdere recepten voor koekjes met fruit op het blog 🙂

      Beantwoorden
  80. Carla says:
    4 jaar geleden

    Zojuist koekjes, nou zeg maar koeken haha, gebakken volgens het recept. Een leuke versiering erop van roze glazuur. Ze smaken fantastisch.
    Een super basis recept dus!

    Beantwoorden
  81. Iris says:
    4 jaar geleden

    Die 225 gram boter is zeker vaste boter he? Heb ik niet bij stilgestaan, koekjes zitten nu in de oven met 225 gram vloeibare boter….ik heb er een hard hoofd in dat dat goed gaat komen.

    Kan je ook vloeibare boter gebruiken? En zo ja, hoeveel dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      als je bakt gebruik je altijd ongezouten roomboter. Koekjes met vloeibare boter is niet mogelijk.

      Beantwoorden
  82. Melis says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura iş het ook goed als ik aitte kristalsuiker gebruik

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  83. Karin says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb een vraagje over de boter. En eigenlijk niet alleen bij dit recept maar bij allemaal.
    Moet deze op kamertemperatuur zijn in al je recepten??

    Groetjes, Karin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bij het bakken moeten alle ingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn. Alleen niet als er specifiek iets anders staat vermeld in het recept.

      Beantwoorden
  84. Liesbeth says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze koekjes na het bakken invriezen? Ik zoek een goed recept om koekjes te maken die ik later kan versieren met glazuur en muisjes, zodat mijn zoontje ze kan trakteren bij de gastouder als hij grote broer is geworden. #38weken #nesteldrang

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, invriezen gaat prima. Verpak ze wel goed luchtdicht.

      Beantwoorden
      • Liesbeth says:
        3 jaar geleden

        Super. Dank je wel!

        Beantwoorden
  85. Jidske says:
    3 jaar geleden

    Hoort het zo dat het deeg erg plakkerig is? Ondanks ruim een uur koelen in de koelkast konden we er geen vormpjes mee maken. Alles is volgens recept (op 10 gr citroenrasp na). We hebben er platte schijfjes van gemaakt, als het maar smaakt ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het deeg hoort niet heel plakkerig te zijn. Je kunt eventueel meer bloem gebruiken om het steviger te maken.

      Beantwoorden
  86. Lyon Monsieurs says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura,

    Aangezien ze bij de bakkers bijna geen verse roomboterkoekjes meer hebben wil ik ze zelf gaan bakken. ik heb nog nooit iets zelf gebakken. Mijn vraag: kan dit ook in een combi magnetron/heteluchtoven? Mijn schoonzus is wel van het zelf bakken maar die wist het niet zeker, dus de eerste keer gaan we het bij haar proberen.

    groetjes,

    Lyon

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een combi magnetron kun je helaas niet goed bakken, risico dat het mislukt is erg groot. Combi oven kan dan weer wel.

      Beantwoorden
  87. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Ik heb jou recept gebruikt en honing en kaneel toegevoegd. Het staat nu in de oven, het ruikt heerlijk! Zal vast ook wel lekker smaken ?. Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  88. Wil says:
    3 jaar geleden

    Verschillende keren koekjes gebakken maar waren telkens te hard!! Wat doe ik niet goed? Doe het precies volgens recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan bak je ze te heet of te lang. Als je een heteluchtoven hebt moet de temperatuur bijvoorbeeld al 10-20% lager staan.

      Beantwoorden
  89. Lieske says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke koekjes. Bedankt voor de tip van het goed koelen van het deeg! Ik heb er wat geraspte chocolade doorheen gedaan. Erg geslaagd!

    Beantwoorden
  90. Pingback: Limoen gember koekjes - Taste our Joy!
  91. Laura says:
    3 jaar geleden

    Door die mooie ‘eat me’ koekjes dacht ik dat dit een prima recept was voor de auto koekjes die mijn zoontje wil uitdelen. Heb mooie stempel vormpjes gekocht dus dacht perfect. Had net zo goed niets kunnen uitsteken want de koekjes lopen zo veel uit dat de vorm niet meer te herkennen is. Teleurgesteld jongetje dus én een teleurgestelde moeder

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat recept op de foto is een variatie waardoor dat nog beter ging. Het lukt ook met dit basisrecept, maar dan zijn er wat dingen waar je op moet letten. Hier vind je een recept voor stempelkoekjes: http://www.laurasbakery.nl/stempelkoekjes-recept/ en hier tips voor stempelkoekjes: http://www.handigebaktips.nl/tips-voor-stempelkoekjes/

      Beantwoorden
  92. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Hallo laura
    Kan je de recepten koekjes en appeltaart ook in een combi magnetron hete lucht oven bakken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een heteluchtoven gaat dat prima (wel temperatuur iets lager), maar in een combi magnetron is het lastig om goede resultaten te behalen.

      Beantwoorden
  93. Natascha says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een vraagje. Ik maak met het basisrecept (met sucralose i.p.v. suiker) grote koeken met vulling. Bijvoorbeeld appel en rozijnen. Of cranberries…
    Maar nu blijkt dat als de koek gegeten wordt de vulling zich niet echt heeft gehecht aan het deeg en valt eigenlijk de vulling wel uit de koek…En neemt dan ook vaak wat van de bodem van de koek mee.
    Wat zou ik kunnen doen om dat steviger te maken? Want ze smaken heerlijk, maar zijn beest een beetje irritant.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou zomaar kunnen liggen aan het vervangen van de suiker, of misschien voeg je teveel vulling toe. Ik durf niet te zeggen hoe je het oplost als het inderdaad aan de Sucralose ligt, ik heb zelf namelijk geen ervaring met dit product.

      Beantwoorden
  94. Tess says:
    3 jaar geleden

    ?

    Beantwoorden
  95. Marijke says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!!!
    Koekjes met roomboter gedaan en gerold door de suiker. ?
    Ga ik zeker vaker doen met de kids.

    Beantwoorden
  96. ilknur says:
    3 jaar geleden

    zwaar mislukt!! viel uit elkaar na het bakje.. net zand?..zonde van de tijd

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je wel alles goed afgewogen en het recept gevolgd. Ik heb dit recept al talloze keren gemaakt en het is echt nog nooit mislukt.

      Beantwoorden
  97. Marjolein says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil van dit recept een grote koek maken. Gelden dan dezelfde tijden voor de oven? Of moet deze iets langer bakken omdat het dus een geheel is?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zul je langer moeten bakken omdat het groter is. Hoe lang hangt weer helemaal af van de dikte en het formaat, dus houd het goed in de gaten.

      Beantwoorden
  98. Saar says:
    3 jaar geleden

    Klopt het dat je dus geen Bakpoeder of Backing soda nodig hebt voor dit recept??
    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als dat niet bij de ingrediënten staat klopt dat inderdaad 😉

      Beantwoorden
  99. Eline says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, als ik 30 koekjes wil bakken ipv 20. Hoeveel heb ik dan nodig van elk ingrediënt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan doe je alles x 1,5

      Beantwoorden
  100. Pingback: Stoere dinotraktatie met dinokoekjes - Zelfmaken - Liefs van Cindy
  101. Nina says:
    3 jaar geleden

    Zoon heeft heerlijke koekjes gebakken van dit eenvoudige recept. Super recept!

    Beantwoorden
    • Eveline says:
      2 jaar geleden

      Vraag verwarm je de oven voor???

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Oven moet altijd voorverwarmd zijn.

        Beantwoorden
        • Eveline says:
          2 jaar geleden

          Dank
          Wil koekjes meenemen hoe te verpakken en hoelang afkoelen en/of uitwasemen?

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Je verpakt ze gewoon in een trommel. Hoe lang ze moeten afkoelen verschilt, gewoon tot ze op kamertemperatuur zijn.

          • Gan says:
            2 jaar geleden

            Wow, zo lekker kan iets simpels zijn! Heb er veel tijd in gestoken en ze zijn erg mooi geworden! Ze zijn nu aan het afkoelen. Ik vraag me af: Hoelang kun je na afkoeling bewaren? Ik heb een goed doosje die goed sluit. Lieve groetjes van Gan

  102. Jason Blossom says:
    2 jaar geleden

    Lekker recept! Beetje plakkerig maar alsnog!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je ze wel lang genoeg gebakken en alles juist afgewogen? Ze horen niet plakkerig te zijn namelijk.

      Beantwoorden
      • Lisa says:
        2 jaar geleden

        Ik vond het beslag heel erg plakkerig, geen doen, zat echt over mijn hele handen geplakt, dus heb er zelf meer meel bijgegooid.

        Beantwoorden
        • Lucie says:
          2 jaar geleden

          ja bij mij was het ook te plakkerig. na er wat extra bloem aan toe gevoegd te hebben ging het verder prima.

          Beantwoorden
      • Evelien says:
        1 jaar geleden

        Hier ook heel plakkerig, alles goed afgewogen, deeg liep in de oven ook heel erg uit. Nog een keer met extra deeg ging beter.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Vervelend. Heb je het deeg wel laten rusten in de koelkast. En gewone boter gebruikt?

          Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Vervelend. Heb je het deeg wel laten rusten in de koelkast? En gewone boter gebruikt?

          Beantwoorden
  103. Inge says:
    2 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt, ze zijn perfect gelukt! Heerlijk zijn ze!

    Beantwoorden
    • Marjory says:
      2 jaar geleden

      Wat een verschrikkelijke koekjes zeg! Kan er maar niet van afblijven. Ze zijn echt verschrikkelijk lekker, vooral wanneer ze nog een beetje warm zijn. Ze waren al bijna op voordat ze volledig afgekoeld waren. Thanks for sharing. ❤️

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Haha, sorry! Ik vind ze ook afschuwelijk lekker 😉

        Beantwoorden
  104. Maria says:
    2 jaar geleden

    Heb me aan het recept voor de koekjes gehouden op één punt na: geen basterdsuiker, maar poedersuiker. Want het eerste had ik niet in huis en het tweede was goed genoeg en nog makkelijker te verwerken. Met biol. roomboter gebakken, want die gebruik ik altijd, géén andere.
    Huis rook heerlijk na afloop, koekjes zien er prima uit, maar zijn keihard na het afkoelen.
    Alles juist afgewogen. Mijn deeg zag er precies zo uit als op de foto’s hierboven.
    Het was een bakexperiment, want ik bak regelmatig, taarten, boterkoek, quiches, pies, maar koekjes nog nooit gedaan. In de komende herfstvakantie krijg ik een paar leerlingetjes over de vloer, ik ben juf op een school en gaan we koekjes bakken. Iets meer boter, dan blijft het soepel? Vr. gr.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De verandering in suiker heeft er ook invloed op, basterdsuiker houdt het iets vochtiger en geeft meer structuur. En misschien hebben ze in jouw oven iets minder lang nodig.

      Beantwoorden
  105. Maria says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor het advies! Wat ook kan: ik heb een oudere gasoven uit de vorige eeuw, die alleen maar van onderen verwarmt en bakt, wellicht ligt het daar aan. Halverwege omdraaien is ook een idee. Ik weet zeker dat de kinderen het geen punt vinden, want voordat het is afgekoeld, zijn de koekjes al op, ha, ha!

    Beantwoorden
  106. Hannelore says:
    2 jaar geleden

    Vandaag koekjes gebakken met mijn dochter van drie, het mixen en kneden is goed te doen samen! Mijn dochter wilde vormpjes gebruiken voor de koekjes maar dat was wel lastig omdat het deeg plakkerig was. Geprobeerd volgens beschrijving balletjes en plat drukken met een vork, mar het bleef ook aan de vork plakken. Heb je hier tips voor? Uit de oven en afgekoeld waren ze (weliswaar misvormd) wel erg lekker!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit deeg is niet het beste voor uitsteken, dan kun je beter het recept voor suikerkoekjes gebruiken. Het hoort ook niet heel plakkerig te zijn, heb je wel alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
      • Hannelore says:
        2 jaar geleden

        Oh dan gaan we die ook proberen! Ja alles afgewogen met digitale weegschaal.. Misschien toch niet helemaal goed als dat het zou kunnen zijn. Ik bedenk me nu dat ze misschien wel ergens de lepel oid in de schaal had laten liggen en dat ik alleen naar het gewicht keek of dat klopte en vervolgens dus een paar gram miste.
        We doen het ook gewoon nog een keer, het lijkt me leuk om in de wintermaanden lekker aan het bakken te gaan.

        Beantwoorden
  107. lisa says:
    2 jaar geleden

    Hoi de koekjes waren heerlijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beantwoorden
  108. Lota says:
    2 jaar geleden

    Hoelang kan ik het deeg in de vriezer bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      zeker 3 maanden

      Beantwoorden
  109. Franka says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst zonder een kant en klaar pak/concept iets gebakken en dat was dit recept. Ik heb als boter, ongezouten roomboter gebruikt. Ze zijn super goed gelukt en lekker. Wel heeeeel zoet van smaak. Maar dat maakte de 2jarige en de 5 jarige die met mij meededen niks uit.

    Beantwoorden
  110. Carina says:
    2 jaar geleden

    Ik was heel blij met de kleinkinderen
    Want kan zelf nog niet vooruit met bakken
    Ze hebben koekjes gemaakt en pepernoten en brood gebakken met bier
    Mmmm zo heerlijk met de kids

    Beantwoorden
  111. Sharon says:
    2 jaar geleden

    Wat een fijn uitgelegd recept! ik wilde graag zelf koekjes maken zonder zo’n kant en klaar pakket te gebruiken. Deze site heeft heel veel fijne en lekkere recepten, waar ik zeker meer van ga proberen te maken.
    Wel heb ik een vraagje, de folie waar het deeg in gerold moet worden, praten we hier over aluminium folie of magnetron folie? of maakt dit niets uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Maakt in principe niet uit, maar ik gebruik plastic folie.

      Beantwoorden
  112. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Voor de eerst keer zelf koekjes gemaakt en alles in een maatbeker afgewogen. Nou, ik heb geen 20 koekjes maar koeken. Ietsje langer laten bakken en ze kregen net een lichtbruin blosje. Heb ik ze er direct uitgehaald. Geweldig resultaat!!!

    Beantwoorden
  113. Cora says:
    2 jaar geleden

    Wat een fijn recept! Vandaag heb ik voor het eerst met onze dochter van 2,5 jr gebakken, erg leuk. Ik heb ze blijkbaar wel flink kleiner gemaakt dan de bedoeling was, want ik deed de helft vd ingrediënten en daar haalden we er ook al 20 stuks uit. Ze zijn goed gelukt. Leuke eerste bakervaring voor haar zo!

    Beantwoorden
  114. Miep says:
    2 jaar geleden

    Ik heb het recept geprobeerd, maar ik wilde veel koekjes dus ik had alle hoeveelheden verdubbeld. Nou vind ik ze lekker maar eigenlijk iets te zoet. Komt dit omdat het als je meer deeg wilt niet dezelfde verhoudingen moet gebruiken?
    Wil graag nog meer koekjes bakken voor de kerst. Gewoon maar op gevoel wat minder suiker doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je gebruikt altijd dezelfde verhoudingen, dat verandert niet als je een andere hoeveelheid maakt. Dat je ze te zoet vindt: smaken verschillen. volgende keer misschien met iets minder suiker proberen.

      Beantwoorden
  115. Betty says:
    2 jaar geleden

    Vanmiddag koekjes gebakken met kleindochter. Het deeg was eerst erg plakkerig maar
    na een uurtje in de koelkast prima te verwerken. Ze smaken heerlijk.

    Beantwoorden
  116. Frederike says:
    2 jaar geleden

    Heel lekker en makkelijk/snel om te maken (en om ze op te peuzelen) hihi.

    Beantwoorden
  117. Henny says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke koekjes !!
    Vorig weekend de sinaasappel-amandelkoekjes gebakken. Ze waren snel op 🙂
    Dit weekend heb ik gemalen walnoot door het deeg verwerkt en een halve walnoot bovenop de koekjes gedrukt. Ook weer zeer smakelijk !!
    Binnenkort wil ik nog eens een combinatie met kokos proberen.

    Beantwoorden
  118. Angelique says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke koekjes, alleen liep het deeg enorm uit waardoor het eigenlijke een groot koekje werd. Enige idee hoe dit komt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere informatie niet te zeggen. Heb je het deeg wel gekoeld, genoeg tussenruimte gehouden tussen de koekjes, alles goed afgewogen, niets vervangen? Er kunnen vele oorzaken zijn.

      Beantwoorden
  119. Matteo says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Ik moet een heel gezond koekje maken voor school en er mogen max 562 kcal inzitten.
    Kan je ook veel minder boter nemen zoals bv. 50 gram?

    Grts.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dat gaat niet.

      Beantwoorden
  120. Bernice says:
    2 jaar geleden

    Ik vind het zelf altijd erg leuk om iets lekkers te maken in de keuken. Alleen maakte ik bijna geen koekjes. Tijdje terug de koekenbakkers van AH verzameld voor mijn zoontje. Mocht hij oud genoeg zijn dan kan hij ze mooi gebruiken.
    Vandaag een poging gedaan om met hem koekjes te bakken. Hij is iets ouder als een jaar (16maanden) dus is het veel leuker om aan dingen te zitten, maar samen toch mooie en lekkere koekjes gebakken. Bedankt voor het lekkere recept.

    Beantwoorden
  121. Barbara says:
    2 jaar geleden

    Super recept. Al verschillende recepten geprobeerd van andere sites. Maar deze zijn veruit de beste. 😉

    Beantwoorden
  122. Abderrahman says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze geprobeerd en ze zijn heerlijk mmmmm!

    Beantwoorden
  123. Abderrahman says:
    2 jaar geleden

    De koekjes blijven erg plakkerig. Moet ik er gewoon een beetje meel bij doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt eventueel wat bloem toevoegen inderdaad.

      Beantwoorden
  124. Wendy says:
    2 jaar geleden

    Hoi hoi.
    Zou je hij dit deeg ook een koekjes pistool kunnen gebruiken of is het deeg er te dik voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb ik zelf nog nooit geprobeerd, dus durf ik niet te zeggen helaas. Gewoon eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  125. Zoetekauw says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik vraag mij af welke bloem soort/merk word gebruikt bij koekjes of cookiecake..

    Vaak lees ik bijv bij koekjes.. dat je geen zelfrijzendbloem moet gebruiken..
    Welke bloem kun je dan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik altijd patentbloem. Zelfrijzend is weer een ander product.

      Beantwoorden
  126. Rosa says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan je i.v.m. witte basterdsuiker ook bruine basterdsuiker gebruiken?

    Groetjess1

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem

      Beantwoorden
  127. Hans van Bilsem says:
    2 jaar geleden

    Geweldig deze recepten. Gisteren de cake gemaakt, die was erg lekker. Vandaag ga ik aan de koekjes beginnen. En ik doe ze allemaal (Pw dan wel) bedankt hiervoor.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Goed bezig! En dankjewel.

      Beantwoorden
  128. Angeline says:
    1 jaar geleden

    Niet gekoeld (want niet goed gelezen) maar heel weinig uitgelopen hoor hier. Twee scheppen pindakaas door geroerd op bevel van de kleine baas en ze zijn heerlijk! Wel wat vettig to the touch maarja schuld van de pindakaad

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat ze zo goed zijn uitgepakt! De pindakaas heeft wellicht ook nog wat extra stevigheid gegeven. Klinkt heerlijk.

      Beantwoorden
  129. Evi says:
    1 jaar geleden

    Hoi ik heb dit gemaakt met mijn moeder en. Ik wil even zeggen dat ze HEERLIJK waren en dat ik je site geweldig vind!! 🙂

    Groetjes, Evi

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah zo leuk, thanks Evi.

      Beantwoorden
  130. Pingback: Pecan-karamel koekjes - Laura's Bakery
  131. Pingback: Candy cane koekjes - Laura's Bakery
  132. Esther says:
    1 jaar geleden

    De koekjes gemaakt
    Ze zijn verrukkelijk en goed gelukt , een roller met print gebruikt wat de baktijd iets verminderde omdat ze wat dunner werden daar door , daarna nog in de chocolade gedoopt , kerst koekjes van gemaakt , ze geweldig dit recept !!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn Esther! Geniet ervan!

      Beantwoorden
  133. Emmely says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraagje. Ik zou graag carrot “cake” koekjes willen maken. Nu heb ik een heerlijk recept voor carrot cake en ik vroeg mij af welke ingrediënten ik zou moeten wisselen om in plaats van cake koekjes te kunnen maken. Zou jij mij hierin kunnen adviseren en is dit basisrecept hier wellicht voor te gebruiken? Het recept voor de carrot cake is: https://www.culy.nl/recepten/bagels-beans-carrot-cake/

    Ik hoop dat je me kunt helpen 🙂

    Met vriendelijke groet,

    Emmely

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee, dat kan ik helaas niet zo 1-2-3 zeggen. Je kunt wel de cake bakken en dan deze truffels maken: https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake-truffels/

      Beantwoorden
  134. Hugo says:
    1 jaar geleden

    Al die verhalen over uitgelopen koekjes…ik was aanvankelijk een beetje benauwd.
    Nou, mooi niet. Wat een lekkere koekjes. Bros, lekker vet en lekker zoet. Wie wil er nu een futloos koekje?
    Sorry voor de argwaan Laura.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Mooi om te horen Hugo! Zo horen ze inderdaad te zijn, lekker bros en mooi in vorm nog.

      Beantwoorden
  135. Eline says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan het zijn dat deze koekjes in het midden nog een heel klein beetje chewy zijn? ik heb een combimagnetron/oven en ben gewend om met temperatuur en tijd te spelen. Maar hoe ik ze ook bak, ze blijven een klein beetje zacht aan de binnenkant (niet volledig bros🙈) Evengoed heerlijk hoor, maar vroeg me af of dat zo hoort. 😇

    Groetjes,
    Eline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Eline, nee ze horen volledig bros te zijn!

      Beantwoorden
    • Eline says:
      1 jaar geleden

      Okee dankjewel! dan ga ik nog even verder uitproberen.

      Beantwoorden
  136. Diana says:
    1 jaar geleden

    Net met de kids jou recept gemaakt van deze koekjes. Omg wat zijn ze lekker!!!!!! Ik kan niet meer ophouden met eten…..sorry kinderen mama heeft alles opgegeten. (Nee hoor!) Super lekker en precies goed gebakken. Alles precies gedaan zoals je beschreef en we kregen dus ook perfecte lekkere koekjes. Binnenkort weer wat anders van je site proberen. Ik zag de stroopwafel boterkoek…… Jammmmm

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen Diana, hier word ik vrolijk van!

      Beantwoorden
  137. Renske says:
    1 jaar geleden

    Ik heb precies je recept gevolgd, maar vind de koekjes erg vet! Bakpapier is gewoon nat van het vet na het bakken… Jammer!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat jammer, dit hoor ik eigenlijk nooit!

      Beantwoorden
  138. Veerle says:
    1 jaar geleden

    We hebben ze al 2x geprobeerd. De eerste keer waren ze superlekker. De 2e keer veel te hard gebakken. Vermoedelijk maakte ik de koekjes te klein de 2e x. Ik had ze ook geen vol uur laten rusten. Begrijp ik het goed dat dit dient om af te koelen? Of is er ook nog een andere reden?
    Ik vroeg me ook nog af: is het dan niet logischer dat je eerst je koekjes vormt en ze dan laat afkoelen? Als je ze eerst koelt en dan rolt in je handen, warmen ze toch terug op?
    Alvast bedankt om je fantastische recepten te delen. Ik ben geen goede kok, maar met zo’n goede website lukt het toch.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hier kun je alle redenen lezen waarom koekjesdeeg moet rusten in de koeling: https://www.laurasbakery.nl/waarom-een-deeg-moet-rusten-in-de-koelkast/

      Het hangt er een beetje vanaf wat het doel is van het bakken van de koekjes. Als ze hun vorm niet mogen verliezen heb ik daar speciaal deze koekjes voor ontwikkeld: https://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/

      Beantwoorden
      • veerle says:
        1 jaar geleden

        Bedankt voor je antwoord!

        Beantwoorden
  139. Liesbet says:
    1 jaar geleden

    Maak je deze koekjes met zelfrijzend bakmeel of moet het met andere bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Gewoon met bloem, zoals in de ingrediënten staat aangegeven. Geen zelfrijzend bakmeel.

      Beantwoorden
  140. Aya says:
    1 jaar geleden

    Kun je het beslag ook op een andere manier mixen want ik heb geen keukenmixer thuis.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Koekjesdeeg kun je heel goed met de hand kneden 🙂

      Beantwoorden
  141. Shia says:
    1 jaar geleden

    Geweldig recept! Kwamen perfect uit de oven. De ene helft gemengd cacao. Lekkere droge zandkoekjes. Ik heb hele dunne gemaakt en 15min op 180 graden gebakken. Vind ze doorbakken erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen!

      Beantwoorden
  142. Shia says:
    1 jaar geleden

    Mijn deeg lag overigens een uur buiten de koelkast en alsnog goed gelukt. 🙂

    Beantwoorden
  143. IG says:
    12 maanden geleden

    Mijn lievelings basisrecept inmiddels :ik gebruik het thuis geweldig om te experimenteren met allerlei soorten nootjes,chocolade ,dipjes etc. Een fijn en makkelijk recept ,met als resultaat heerlijke koekjes altijd.Kids vinden het geweldig

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat leuk! Dankjewel!

      Beantwoorden
  144. Pingback: Digitale detox in quarantaine, 5 leuke activiteiten - Sevendaytox
  145. Madieke says:
    11 maanden geleden

    Wat heerlijk dit recept. Nu al een aantal keer gebruikt. Wel wat naar eigenhand gezet.

    Zo gebruik ik alleen bloem boter en bruine basterdsuiker en een mespunt zout. En meng dit. Zonder ei en vanille
    Maar oooo wat lekker hihi bedankt voor je duidelijke recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Lekker bezig!

      Beantwoorden
  146. Jos says:
    10 maanden geleden

    Nu heb ik vele reacties gelezen maar deze vraag niet gezien. Kan je ook minder suiker gebruiken of ver vangen door een andere zoetstof en hoeveel minder mag je dan toevoegen om toch nog een goed deeg te krijgen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Iets minder suiker zonder een heel ander resultaat is geen probleem. Hoeveel durf ik je niet met zekerheid te zeggen, want zelf maak ik het nooit anders.

      Beantwoorden
      • Jos says:
        10 maanden geleden

        Bedankt Ik ga het dan eens proberen met 100gr basterdsuiker

        Beantwoorden
  147. Lynn says:
    10 maanden geleden

    Beste recept ooit
    Heb al veel recepten voor koekje gebruikt maar dit is het best ooit
    Heb al zeker vijf dozen koekje moeten maken in de lockdown en ze hebben nog altijd niet genoeg van
    Daarom wil ik je hartelijke bedankten voor dit recept zal zeker nog anderen recepten uit proberen je bent echt topper

    Groeten uit west Vlaanderen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat een superleuk bericht! Dankjewel. 😀

      Beantwoorden
  148. Jos says:
    10 maanden geleden

    Bedankt Ik ga het dan eens proberen met 100gr basterdsuiker

    Beantwoorden
  149. gradie says:
    9 maanden geleden

    ik heb de koekjes vandaag gebakken en ze zijn heerlijk als ik niet oppas zijn ze zo op
    ga vaker bij je kijken voor andere recepten dank je

    Beantwoorden
  150. Tanny van Leerzem says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura
    Heb de koekjes gebakken,wat zijn ze lekker
    Bedankt voor. de fijne recepten
    Voor degene die een heteluchtoven gebruikt is de temperatuur 150 gr en 18 min in de oven.
    Ik bak zelf alles in de heteluchtoven
    Hartelijke gr Tanny

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen Tanny! En thanks voor de tip meteen, voor alle andere heteluchtovengebruikers

      Beantwoorden
  151. Polly says:
    9 maanden geleden

    mmm… het deeg is alleszins al super lekker! i love it!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Yes wat fijn 😀

      Beantwoorden
  152. Eline says:
    8 maanden geleden

    Nou mijn beste vriendin en ik gingen dit maken je weet zoals vrienden dat doen maar ze werden niet hard dus deden we ze er nog langer in net hard dus langer en langer en langer toen werden ze echt poep bruin en raad eens mijn vader kwam beneden en zei dit is niet goed hij las de tekst door en heeeeeeeeeeeeeelemaal onder aan stond: tip ze zijn zacht als je ze uit de oven haalt DAT IS GEEN TIP we zijn 12 oke nu hebben we poepkoekjes PS we zullen beter lezen de volgende keer bedankt voor deze belangerijke les. ಠ_ಠ

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Hi Eline, wat jammer dat dit misging bij jou en je vriendin. Het is eigenlijk een algemene bakregel dat koekjes zacht uit de oven komen en pas hard worden als ze afkoelen. Ik heb het er als tip bijgezet om een situatie zoals bij jullie te voorkomen, maar helaas volgende keer beter 😉

      Beantwoorden
  153. Lex van Moorsel says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Heb koekjes gemaakt en voorafgaand het afbakken met losgeklopt ei afgestreken. Het resultaat valt me tegen: bobbelig oppervlak en het lijkt dat het laagje ei wat gekrompen is waardoor er een bobbelig laagje boven ophef koekje ligt. Ziet er niet zo mooi uit. Weet jij raad?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Ik doe dit eigenlijk nooit en vind het ook niet nodig.

      Beantwoorden
  154. Sofie van Elten says:
    3 maanden geleden

    Hi Laura!

    Geweldig recept! Al een aantal keer gemaakt en keer op keer weer top. Mijn vraag is ik zou de koekjes willen maken dit keer met een laagje kaneelsuiker erop, hoe kan ik dat het beste doen?

    Groetjes Sofie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Daarvoor kun je eens bij dit recept kijken: https://www.laurasbakery.nl/kaneelsterren-koekjes/

      Beantwoorden
      • Sofie van Elten says:
        3 maanden geleden

        Hi Laura!

        Bedankt voor je reactie, ik ga van het weekend gelijk aan de slag !

        Beantwoorden
  155. Roomboter says:
    2 maanden geleden

    Bedankt voor dit geweldige basisrecept, ik gebruik het regelmatig voor verschillende soorten koekjes. Ik moet alleen nog leren om ze niet op te eten als ze nog aan het afkoelen zijn. Maar ze zijn zo lekker…

    Beantwoorden
  156. Yvonne says:
    2 maanden geleden

    Ze zijn echt heerlijk,heb er zelf nog citroenrasp aan toegevoegd en vaniliesuiker vervangen door paar druppels vaniliearoma😋

    Beantwoorden
  157. ilay says:
    1 maand geleden

    ik heb geen ei kan het ook zonder???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dan kan je misschien beter een koekjesrecept zonder ei uitzoeken, daarvan staan er genoeg op Laura’s Bakery 🙂

      Beantwoorden
  158. Arwen says:
    2 weken geleden

    Dag,
    Moet daar perse roomboter in? Of kan daar ook gewone boter in?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Voor zo ver ik weet is roomboter de gewone soort boter. Jij bedoelt harde margarine? Dat kan vast ook.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Cake bewaren doe je zo!

Volkoren kaiserbroodjes

Appelcake met chocola en karamel

Volgende Post
Blueberry Lemon Pancakes

Blueberry Lemon Pancakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan