Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bananenbrood basisrecept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 februari 2020
in Basisrecepten, Cakes, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is de hoogste tijd voor weer eens een basisrecept! En gek genoeg staan er al talloze smaakvariaties online, maar ontbrak het bananenbrood basisrecept nog. De afgelopen jaren heb ik vaak een beetje zitten sleutelen aan het recept, vooral in de verhoudingen van verschillende meelsoorten. Nu heb ik een combinatie gevonden waar ik eigenlijk nooit meer vanaf stap. En dat is ook gelijk wanneer ik weet dat ik een goed basisrecept te pakken heb. Voor mijn bananenbrood recept maak ik gebruik van zowel bloem als amandelmeel. Het kan ook met alleen amandelmeel, maar dan vind ik het resultaat zelf net wat te compact, en met alleen bloem is ook mogelijk maar dan wordt het iets droger en steviger. De combinatie werkt perfect, een luchtig en smeuïg bananenbrood is het resultaat.

Recept afdrukken

Bananenbrood basisrecept

Een basisrecept voor een heerlijk bananenbrood. Sowieso al lekker, maar ook ideaal om nog veel meer verschillende soorten bananenbrood mee te maken.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • optioneel: extra banaan ter decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Als je het leuk vindt kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk hem licht aan.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Vorige post

Volgende post

Chocolade whoopie pies met frambozencrème
Rood fruit chocolade crumble

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 38

  1. Constance says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik die er ook blauwe bessen in.
    Gr. Constance

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Perfecte combinatie!

      Beantwoorden
  2. Anja says:
    1 jaar geleden

    Mag ik weten hoeveel koolhydraten zitten er in in het bananen brood zitten

    Beantwoorden
    • Estelle says:
      1 jaar geleden

      Nee dat mag je niet

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Anja, ik tel/bereken nooit de koolhydraten van mijn baksels.

      Beantwoorden
  3. Jendy says:
    1 jaar geleden

    Zojuist gemaakt met volkorenmeel en amandelmeel. Ook toegevoegd: wat gemengde zaden en pitten, bosbessen en een grote theelepel kaneel. Zit nu te smullen van het eerste plakje! Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn Jendy! Geniet ervan!

      Beantwoorden
    • mahi says:
      9 maanden geleden

      Hi Laura, met wat kan ik de amandelmeel vervange

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        9 maanden geleden

        Je zou ook helemaal bloem kunnen gebruiken.

        Beantwoorden
        • Mahi says:
          9 maanden geleden

          Super! Dank je 🙂

          Beantwoorden
  4. Kristy says:
    1 jaar geleden

    De avond voordat onze zoon is geboren nog vrolijk dit bananenbrood gemaakt. De hele kraamweek er gelukkig van kunnen smullen. Heerlijk recept. Was benieuwd naar wat voor variaties anderen hiervan maken. Zag al iets met bosbessen en kaneel, klinkt ook zo lekker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat leuk en bijzonder! Heb je deze ook al gezien? https://www.laurasbakery.nl/gemarmerd-bananenbrood/

      Beantwoorden
      • Kristy says:
        12 maanden geleden

        Ik zag het gisteren voorbij komen. Ziet er ook weer heerlijk uit! Ga ik van de week proberen. Dankjewel

        Beantwoorden
  5. Mariël says:
    1 jaar geleden

    Ik heb er ook nog een zakje vanillesuiker bij gedaan…..zoetekauw ☺️

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Lekker doen! Geniet ervan 😉

      Beantwoorden
  6. Pingback: Gemarmerd bananenbrood - Laura's Bakery
  7. Brenda says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura!
    Ik heb nog nooit bananenbrood gegeten of gemaakt. Is dit wel een beetje zoet of moet ik er nog wat suiker bij doen? Zo ja, hoeveel gram suiker dan? Of een extra banaan? Ik wil het namelijk wel iets zoetig.

    Heb je de ingrediënten met een mixer gemixt? Kan dit ook met een garde of spatel?

    Hartelijk dank voor je hulp!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Het is in de basis niet zo zoet, dat is het idee ook van een bananenbrood. Ik vind dit zoet genoeg voor een gezond tussendoortje, en anders kan je er ook altijd een likje chocopasta opsmeren achteraf ;). Ik kan voor jou op afstand moeilijk inschatten hoeveel suiker je zou moeten toevoegen. Ik gebruik in dit recept meestal alleen mijn spatel, maar kort en rustig mixen kan ook.

      Beantwoorden
  8. Margreeth De graaf says:
    11 maanden geleden

    Kan je de bananen ook laten vervallen en ander fruit gebruiken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Nee, bananen zijn de basis van een bananenbrood. Andere soorten fruit zouden om aanpassing van het hele recept vragen.

      Beantwoorden
  9. Sanne says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan je ook amandelmeel vervangen voor volledig bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Nee, dat kan helaas niet zonder smaak te verliezen.

      Beantwoorden
  10. Anne says:
    11 maanden geleden

    Lekker recept!

    Als je de bloem vervangt door (amandel)meel, blijft de hoeveelheid dan hetzelfde? Dus 250 gr amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat denk ik niet, dat is wel echt een heel ander soort meel en vraagt om aanpassing van het recept.

      Beantwoorden
  11. Marleen says:
    10 maanden geleden

    Ik heb alles in huis behalve vanille-extract. Nu vind ik het niet erg als hij iets zoeter wordt. Zou een zakje vanillesuiker ook voor genoeg vanillesmaak zorgen, of is dit in verhouding teveel suiker en te weinig vanille?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik zou twee zakjes vanillesuiker gebruiken om het te vervangen.

      Beantwoorden
      • Marleen says:
        10 maanden geleden

        Bedankt!

        Beantwoorden
  12. Annie Laumen says:
    10 maanden geleden

    Mijn bananenbrood staat in de oven.Heb wel nog wat bessen toegevoegd.Hopelijk lukt hij want mijn smandelmeel was over de datum.

    Beantwoorden
  13. Annie Laumen says:
    10 maanden geleden

    Goed gelukt en lekker luchtig.De volgende keer voeg inlog wat noten toe.

    Beantwoorden
  14. Lisanne says:
    6 maanden geleden

    Klinkt lekker! Kom ik alleen net terug van boodschappen doen, zonder amandelmeel…
    Kan ik amandelmeel weglaten/vervangen?
    Groetjes Lisanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Helaas niet.

      Beantwoorden
      • Marina says:
        6 maanden geleden

        Hoi Laura, ik lees net bij een reactie van 4 maanden terug dat je zegt amandelmeel te vervangen is met gewoon bloem. Maar hier zeg je dat het niet kan. Ik snap het niet meer 🙁

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          6 maanden geleden

          Weglaten is niet mogelijk, dan kloppen de verhoudingen niet. Denk dat we te snel op enter hebben gedrukt 😉 . Je krijgt wel een ander resultaat met alleen bloem als je amandelmeel vervangt.

          Beantwoorden
  15. Sara says:
    6 maanden geleden

    Heel lekker! Ik doe er ook nog wat chocolade en rood fruit in voor de afwisseling.

    Beantwoorden
  16. Abbi says:
    4 maanden geleden

    Kan je bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel? Welke bloem wordt in dit recept geadviseerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Nee, tenzij je de juiste hoeveelheid bakpoeder toevoegt om er ook zelfrijzend bakmeel van te maken: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/
      Ik gebruik altijd patent- of tarwebloem.

      Beantwoorden
  17. Faride says:
    3 maanden geleden

    Wanneer ik een bananenbrood bak (ik heb er al verschillende geprobeerd), wordt hij nooit zo hoog. Hoort dat zo of zou hij ongeveer zo hoog moeten zijn als een normale cake? Het bananenbrood dat ik zojuist gebakken heb is 4cm hoog. Op jouw foto’s lijkt het hoger..

    Beantwoorden
  18. Els says:
    1 maand geleden

    Ook lekker: 75g volkorenbloem en 75g havermout gebruiken (ipv 150g gewone bloem).

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post

Rood fruit chocolade crumble

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan