Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bakken met havermout

Laura Kieftdoor Laura Kieft
04 januari 2021
in Glutenvrij, ingrediënten, meer ingrediënten, soorten bloem/meel
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
Bakken met havermout w

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout. Zijn we nog wat vergeten of wil je er meer over weten? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

WAT IS HAVERMOUT?

Havermout wordt gemaakt van haver, een graansoort. Havermout heeft een fijne vlok doordat de haverkorrels ervoor zijn geplet en geknipt tijdens het productieproces. Havermout wordt vaak verward met de grovere vlok, waarbij de haverkorrels ook zijn geplet maar niet geknipt en daardoor heten ze officieel havervlokken. Zowel havermout als havervlokken worden gemaakt van de hele haverkorrel en vallen daarom onder de noemer ‘volkoren granen’. Havermout is rijk aan vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen en wordt door voedingsdeskundigen geadviseerd om regelmatig te eten binnen een gezond voedingspatroon. Dankzij de vezels in de havermout zit je bijvoorbeeld lekker lang vol, dus dat is mooi meegenomen.

IS HAVERMOUT GLUTENVRIJ?

Haver is van nature glutenvrij. Echter in de fabrieken waar het wordt verwerkt tot o.a. havermout, worden ook glutenrijke producten verwerkt. Daardoor kan er kruisbesmetting ontstaan en is de havermout die wij in de winkel kopen regelmatig niet glutenvrij. In Nederland is het verplicht om dit te vermelden op de verpakking, dus controleer deze goed als je 100% glutenvrije havermout wilt gebruiken (ook deze zijn voldoende te vinden, sowieso bij natuurwinkels).

BAKKEN MET HAVERMOUT

Het meest voordehand liggende gerecht dat met havermout wordt gemaakt is natuurlijk de klassieke havermoutpap. Inmiddels zijn daar veel hippe variaties op bedacht, waarvan je er deze week ook een aantal voorbij zult zien komen. Havermout leent zich nu eenmaal ontzettend goed voor een ontbijtpap, want door de fijne vlok neemt het vocht goed op en na verwarming (of een nachtje in de koelkast) met wat melk krijg je een lekkere smeuïge pap. Maar je kunt nog veel meer met havermout, denk hierbij aan koekjes, mueslirepen, taarten en ga zo maar door. Deze week komt er zelfs een lekkere vegetarische burger met havermout online!

Wist je dat je heel gemakkelijk volkoren havermeel kunt maken van havermout? Doe de benodigde hoeveelheid havermout in een blender of foodprocessor en maal binnen een minuut tot havermeel.

Hieronder som ik alvast wat lekkere bak inspiratie voor je op, maar hou Laura’s Bakery vooral ook goed in de gaten.

  • Havermoutmuffins met banaan
  • Havermoutkoekjes met pindakaas en chocolade
  • Havermout-amandel eierkoeken
  • Citroen-havermout snackballetjes
  • Mueslirepen met chocolade en noten

Vorige post

Volgende post

Mueslibollen (mueslibroodjes)
Speculaas havermoutpap

Related Posts

Crème brûlée

door Laura Kieft
19 augustus 2020
19

Ik...

Stracciatella ijs

door Laura Kieft
11 juli 2020
15

Een...

Amaretti koekjes

door Laura Kieft
08 juli 2020
14

Amaretti...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 15

  1. Mvp says:
    2 maanden geleden

    Het belangrijkste verschil tussen havermout en havervlokken, is dat bij havermout de haverkorrels eerst gemout worden, een proces waarbij de korrels worden gekiemd, waardoor de langzamere energie in snellere wordt omgezet. Bij recepten met gist is deze energie dus ook beter beschikbaar voor de gist.
    Maar haver en havermout zijn beiden in een fijne of grove vlok verkrijgbaar. Meestal is havermout een fijne vlok, en haver een grove 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Voor zo ver ik weet wordt havermout die gebruikt wordt voor pap en dergelijke niet gemout. Ik ben wel heel benieuwd waarom jij denkt dat het wel zo is (ik lees graag een bron artikel om er meer over te weten te komen). Wanneer men spreekt over haver, dan gaat het over de volledige korrel. De grove en fijne vlokken zijn dus havervlokken en havermout.

      Beantwoorden
      • Mvp says:
        2 maanden geleden

        https://broodsmakelijk.nl/mouten

        Blijkbaar heb ik het ook niet helemaal correct, de naam havermout wordt ook wel eens gebruikt (misbruikt;) op ongemouten, alleen maar mechanisch en met stoom voorbewerkte haver. Officieel zou het dan natuurlijk gewoon fijne havervlokken moeten heten, verkrijgbaar bij de AH. 😉
        Echte gemoute haver, heeft dus een iets andere smaak en voedingswaarde 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Klopt, de naam haver’mout’ is misplaatst en onjuist, maar we moeten het ermee doen 😉 . Ik ben overigens benieuwd hoe gemoute havervlokken zouden smaken!

          Beantwoorden
  2. Eric vanwijmelbeke says:
    2 maanden geleden

    Ik leef bijna op havermout zo lekker en gezond . Reeds 30 kg afgevallen. Allerhande recepten, zelf in de plaats van aardappelen
    Gts eric

    Beantwoorden
    • Peter says:
      2 maanden geleden

      Ben ff nieuwsgierig
      Havermout in plaats van aardappelen
      Zelf ben ik stapel op havermout, ben er mee groot geworden

      Beantwoorden
    • Emmy says:
      2 maanden geleden

      Wat doe je zoal met havermoutdieet? Of is het een gerecht bij de rest wat je eet?

      Beantwoorden
      • Mirella says:
        2 weken geleden

        Ik probeerde laatst broodjes te bakken volgens onderstaand recept.

        KHA: Maanzaadbroodjes

        Ingrediënten:
        – 350 ml lauwwarm water
        – 10 g droge gist (1 el)
        – 600 g bloem (5 kopjes)
        – 10 g zout (1 tl)
        – 12 g maanzaad (1 el)
        – 40 ml olijfolie (4 el)
        – sesamzaad om te garneren

        Bereiding:
        – Roer de gist door het water en laat 10 minuten staan tot een schuimig mengsel ontstaat.
        – Meng ondertussen het meel, zout en maanzaad doorelkaar.
        – Voeg de olijfolie toe aan het gistmengsel en roer goed door.
        – Voeg het gistmengsel toe aan het meel en roer goed door met een houten lepel.
        – Kneed het mengsel met de hand verder tot een soepel en elastisch deeg ontstaat.
        – Doe het deeg in een glazen schaal, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur staan.
        – Strooi wat meel op het werkblad, haal het deeg uit de schaal en kneed het nog eens goed door.
        – Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en maak er bolletjes van.
        – Druk ieder bolletje plat, rek het uitelkaar, rol het op, knijp de randen en uiteinden dicht, rol het heen en weer tot een glad rolletje en vorm het tot een baguette of kadetje.
        – Leg de broodjes op de bakplaat, dek af met een theedoek en laat 30 minuten rusten.
        – Snij de broodjes in met een scherp mes en besproei met water.
        – Strooi met een theezeefje wat meel over de broodjes en strooi daarna wat sesamzaadjes eroverheen.
        – Bak de broodjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

        De hoeveelheid tarwebloem heb ik 1:1 vervangen voor havermoutmeel. Het deeg was erg droog en totaal niet elastisch. Er stond geen bakpoeder in het recept, omdat er al gist inzit, maar ik heb er alsnog 1 zakje aan toegevoegd, omdat het deeg erg zwaar en compact is, waardoor het niet kan rijzen. Ik heb er ook telkens 1 eetlepel water extra aan toegevoegd totdat het deeg kneedbaar genoeg was. Ook heb ik de hoeveelheid olijfolie in het recept vermeerderd, wat het deeg wat elastischer maakte.
        Het uiteindelijke recept kwam uit op het onderstaande.

        – 510 ml lauwwarm water
        – 7 g droge gist (1 zakje)
        – 600 g havermoutmeel (5 kopjes)
        – 15 g bakpoeder (1 zakje)
        – 10 g zout (1 tl)
        – 12 g maanzaad (1 el)
        – 55 ml olijfolie (5½ el)
        – sesamzaad om te garneren

        Het deeg wou alsnog niet rijzen, het was slecht te bewerken, de baktijd hoorde 30 minuten te zijn, maar de broodjes waren na 1 uur nog niet gaar en de smaak was niet lekker.

        Wat heb ik verkeerd gedaan en wat had ik anders/beter kunnen doen?

        Beantwoorden
  3. Meriam says:
    2 maanden geleden

    Hartelijk dank voor het delen van de recepten
    Ik zal deze recepten zeker proberen.
    Is het ook mogelijk om alleen havermout te gebruiken en de meel weg te laten?

    Alvast bedankt,

    Meriam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Bij welk recept bedoel je?

      Beantwoorden
  4. Martine says:
    2 maanden geleden

    Ik bak mijn brood met zuurdesem. Kan dat ook met haver?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Daar heb ik nog geen ervaring mee!

      Beantwoorden
  5. Joca says:
    2 maanden geleden

    Ik heb denk ik wel 5x het hele protocol voor het e_book van brood ingevuld maar nooit iets ontvangen
    Snap daar niks van.
    Off is het de bedoeling dat je het boek moet kopen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wij verkopen geen e-books, dus je bent waarschijnlijk in de war met een andere site of platform.

      Beantwoorden
  6. Lia says:
    2 maanden geleden

    Elke morgen eten mijn man en ik een schaaltje heerlijke ontbijtpap met verse granny-appelstukjes, cranberries, griekse yoghurt 0% vet, halfvolle gekookte melk met havermout.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post

Speculaas havermoutpap

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan