Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bakingrediënten die je altijd in huis moet hebben

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 februari 2017
in basiskennis, Handige Baktips, ingrediënten, meer ingrediënten, tips en trucs
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is natuurlijk geen verrassing dat ik graag bak en dat ik dit meer doe dan de gemiddelde persoon. Ik plan regelmatig bakdagen in waarop ik allerlei lekkers bak voor mijn blog Laura’s Bakery. Hiervoor heb ik van tevoren gepland wat ik wil maken en doe ik inkopen voor wat ik nodig heb. Dat zijn vooral aanvullende dingen, want de basis heb ik altijd wel in huis. En juist die basis is zo fijn, want het komt ook vaak genoeg dat ik spontaan iets wil bakken en geen zin heb om nog naar de supermarkt te gaan. Daarom geef ik je een lijst van bakingrediënten die je altijd in huis moet hebben. Oké, niets moet natuurlijk. Het is vooral een lijst met dingen die handig zijn als je veel bakt en wat ik zelf standaard in de (koel)kast heb staan.

basislijst ingrediënten voor thuisbakkers

  • suiker
    • fijne kristalsuiker
    • witte basterdsuiker
    • lichtbruine basterdsuiker
    • donkerbruine basterdsuiker
    • vanillesuiker
  • bloem
  • zelfrijzend bakmeel
  • bakpoeder
  • baking soda
  • gist
  • zout
  • eieren
  • ongezouten roomboter
  • zonnebloemolie
  • melk
  • slagroom
  • vanille extract
  • citroenen
  • chocola (wit, melk en puur)

Met deze basis in huis kun je vrijwel alles maken. Cakes, koekjes, taarten. Niets is te gek. Alle basisrecepten kun je sowieso maken met deze ingrediënten, verder kun je dan vooral kijken naar wat je nog meer in huis hebt. Zo heb ik ook altijd wel appels in huis en met een beetje kaneel kun je daar heerlijke baksels van maken. Eigenlijk zijn de laatste twee punten -citroenen en chocola- ook van die smaakmakers, maar toch heb ik deze standaard in huis. Ik gebruik ze namelijk ook veel als basis om weer verder mee te variëren.

Wat heb jij standaard in huis? Of koop je gewoon alleen wat je nodig hebt?

Vorige post

Volgende post

Amerikaans snoep proeven
Pannenkoek galette met spek en ei

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 10

  1. Catherine says:
    4 jaar geleden

    Eieren
    Boter
    Suiker
    Meel
    Hb Melk
    Gist
    Bakpoeder
    Standaard in huis
    Kan ik in iedergeval pannekoeken bakken
    Als ik niks meer in huis heb?

    Beantwoorden
  2. Henriette says:
    4 jaar geleden

    Mascarpone & Creme fraiche!!
    Kun je altijd heerlijke taart en toetjes maken!!!❤

    Beantwoorden
  3. Irma says:
    4 jaar geleden

    Het droge materiaal in je lijst heb ik altijd in huis, en de boter en eieren. Daarnaast ook poedersuiker, amandelmeel, geraspte kokos en soms marsepein.

    Beantwoorden
  4. M.Mchels says:
    4 jaar geleden

    Bakpapier optijd in huis halen !

    Beantwoorden
  5. Mieke says:
    4 jaar geleden

    Honing!!?

    Beantwoorden
  6. Irene says:
    3 jaar geleden

    Vergeet de rozijnen, cranberries, gedroogde abrikozen niet……ook superlekker om te verwerken in baksels.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Wanneer gebruik je gist, bakpoeder en baking soda

Zelf Oreo’s maken

Volkoren kaiserbroodjes

Vegetarische groentelasagne

Volgende Post
Pannenkoek galette met spek en ei

Pannenkoek galette met spek en ei

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan