Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appelflappen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 december 2014
in Feestdagen, Klein Gebak, Oud en Nieuw, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appelflappen

Naast oliebollen horen appelflappen natuurlijk ook bij oud en nieuw. Perfect alternatief ook voor degenen die niet met een pan vol hete olie en oliebollenbeslag aan de gang willen gaan. Voor deze flappen met appel en kaneel heb je namelijk genoeg aan een oven. Je kunt ze zowel warm als koud eten en daarmee kun je ze goed voorbereiden. Heb je ze liever warm maar wil je wel vast wat voorbereidingen treffen, de appelflappen kun je prima opwarmen in de oven!

appelflappen

appelflappen

appelflappen

Recept afdrukken

Appelflappen

Appelflappen maak je heel gemakkelijk zelf. Want zeg nou zelf, zelfgemaakte appelflappen zijn het lekkerst met oud en nieuw! Heerlijk voor oudejaarsavond!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
  • 2 el suiker
  • 1 el grove kaneelsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • losgeklopt ei + extra kaneelsuiker

Instructies

  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel de appel-kaneelvulling over de plakjes bladerdeeg, hou de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.
  • Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.
  • Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

appelflappen

Weet jij al wat voor een lekkers je op tafel gaat zetten op oudejaarsavond?

Vorige post

Volgende post

Cervelaat roomkaas spiralen
Smoking toastjes

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
5

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 55

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Lekker! Ik maak ze zelf met oudjaarsavond vaak als mini appelflapjes, omdat mensen ook vaak andere hapjes en oliebollen willen eten.

    Beantwoorden
    • Adrie says:
      1 jaar geleden

      Bestrooi je beide kanten met suiker en smeer je beide kanten in met eigeel?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ik doe alleen de bovenkant, maar het kan wel.

        Beantwoorden
  2. kimmy says:
    6 jaar geleden

    Beste laura

    zou dit ook gaan met de schar milifolie bladerdeeg

    zou ze graag maken voor met oudejaarsavond

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb (nog) geen ervaring met deze bladerdeeg, maar het lijkt mij dat dit ook prima werkt!

      Beantwoorden
      • menno says:
        1 jaar geleden

        ze zijn super lekker

        Beantwoorden
  3. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk die appelflappen, voor mij kunnen ze niet groot genoeg zijn!
    Jammie 🙂

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Appelflappen blijven lekker!

    Beantwoorden
  5. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Ooh, deze zijn overheerlijk! Ik maak ze zelf ook zoo. Mmmm, need some right now! 🙂

    Beantwoorden
  6. Caroline says:
    6 jaar geleden

    Moet je in het bladerdeeg eerst gaatjes prikken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dat heb ik niet gedaan, maar het kan geen kwaad om het wel te doen!

      Beantwoorden
  7. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Lijkt een beetje op het recept wat ik gebruik voor appelflappen. Ik maakte appelflappen vorig jaar voor het eerst en vielen erg in de smaak dus ik mag dit jaar ook weer de keuken induiken (alsof ik dat erg vind, haha!)

    Beantwoorden
  8. Inge says:
    6 jaar geleden

    Kan je deze invriezen , en dan hoe lang ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt ze ook invriezen. Verpak ze goed luchtdicht en dan kun je ze zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren.

      Beantwoorden
      • Ingrid says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Kun je ze het beste gebakken of ongebakken invriezen? Heb je daar ervaringen mee?
        En dan gewoon opwarmen zoals bij het recept geschreven?

        Groetjes,
        Ingrid

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Als je ze weer wilt invriezen moet je ze eerst bakken, je kunt niet de (ontdooide) velletjes opnieuw weer invriezen. En opwarmen zoals beschreven inderdaad 🙂

          Beantwoorden
          • Willeke says:
            5 jaar geleden

            Hallo Laura,
            Waar ik werk word bladerdeeg ontdooid, appelflappen gemaakt en ongebakken in de diepvries gedaan, werkt prima

          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Oh echt waar? Ik gebruik meestal velletjes van Koopmans en die raden zelf aan ontdooid bladerdeeg niet weer in te vriezen als het nog niet gebakken is.

      • Willeke says:
        5 jaar geleden

        Klopt dat het vermeld staat maar wij doen het al een jaar maar moet er wel bij zeggen dat wij geen appelvullING hebben maar het bladerdeeg blijft prima

        Beantwoorden
  9. Joke says:
    6 jaar geleden

    Wow, wat zien deze er lekker uit en ze staan weer prachtig op de foto!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  10. nathalie says:
    6 jaar geleden

    als ik ze heb ingevroren, hoe moet ik ze behandelen als ik ze wil gaan eten? eerst ontdooien en dan even in de oven? of ingevroren meteen in de oven? en hoe lang dan ongeveer om te voorkomen dat ze zwart worden…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou ze eerst (een beetje) laten ontdooien en dan zo’n 5-10 minuten in de oven.

      Beantwoorden
      • nathalie says:
        6 jaar geleden

        oke, dank je

        Beantwoorden
        • Ileen says:
          5 jaar geleden

          Hallo Laura,

          Ik ken iemand in die de appels eerst koken, bij maken van appelflappen.
          is dat verstandig?

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Als je dat doet krijg je meer een moes in de flappen, door de oven worden ze ook zacht.

          • Ron says:
            1 week geleden

            Dat is appelsmort en zeker geen moes als je de juiste appels gebruikt en bereidingswijze. Voordeel is dat de suikers dan al gaan karamelliseren in de pan wat de smaak van het totaal ten goede komt.

  11. Simone says:
    6 jaar geleden

    Welk merk bladerdeeg heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik meestal Koopmans

      Beantwoorden
  12. Karin says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura ik lees net dat jij het bladerdeeg van koopmans gebruikt is dat diepvries of zit dat in een pak ik vind het echt weer om die heerlijke appelflappen is uit te proberen van jou zien er echt heerlijk uit ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat zijn pakken die in de diepvries liggen 🙂

      Beantwoorden
  13. pak de pan says:
    5 jaar geleden

    Zo dat ziet er lekker uit! Zelf maak ik ze op een iets andere manier, maar ik ga deze ook een keer proberen!

    Beantwoorden
  14. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Vraagje: hoe krijg jij de vulling zo mooi ‘droog’? Bij mij wordt het appelmengsel toch vaak een natte bende! Benieuwd naar die gouden tip!
    Groetjes, Marijke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zou kunnen liggen aan het soort appels dat je gebruikt, ik gebruikt vrijwel altijd goudreinetten of Elstar appels.

      Beantwoorden
    • Willem says:
      1 jaar geleden

      Bladerdeeg en vocht, dat verdraagt elkaar niet. Ook appeltaarten mislukken hierdoor vaak. Het aloude banketbakkers-trucje is maïzena.

      Na de appel in blokjes te hebben gesneden, kun je ze gerust verwarmen. Jona is een stevige appel, kan het prima hebben wat verwarmt te worden. Dat zorgt ervoor dat de appel vocht verliest. Er zit ook genoeg vocht in de appel om, al opwarmende in een pannetje wat krenten en rozijnen mee te laten wellen.

      Doe er vervolgens nog wat abrikozenjam en suiker bij, dit maakt de appelflappen nog lekkerder. Tot slot maïzena. Wel rustig blijven roeren. Pennetje liefst op een vlamverdeler. Dan ook deze zogeheten appelsmurt eerst af laten koelen. Warme appelsmurt op bladerdeeg, dan wordt het een onhandelbaar rommeltje.

      Per appel 25 gr krenten + 25 gr rozijnen + 25 gr suiker + 1/2 el abrikozenjam + 1/2 el maïzena. Gebruik altijd alleen maar róómboterbladerdeeg. Anders is ’t zonde van de moeite. Succes!

      Beantwoorden
  15. Iris says:
    4 jaar geleden

    We hebben vandaag verse appelbeignets gekocht. Hoe jouden we die zo vers mogelijk boor morgen en overmorgen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou ze gewoon goed afsluiten/verpakken. Eventueel weer even opwarmen voor je ze gaat eten.

      Beantwoorden
  16. Miriam de Bruin says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, zou ik de appelflappen kunnen voorbereiden ’s middags en dan ’s avonds afbakken in de oven voor bij de koffie. Ben fan van je website. Heb al veel dingen gemaakt met succes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan 🙂 Zorg wel dat het appelmengsel niet te vochtig is.

      Beantwoorden
  17. José says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang zou ik de appelflappen in de oven moeten doen als ik er mini appelflappen van wil maken? Dus twee appelflappen maken van 1 velletje bladerdeeg?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zou de helft tot drie kwart van de originele tijd aanhouden.

      Beantwoorden
  18. Hester says:
    3 jaar geleden

    Ik probeerde vandaag maar mijn bladerdeegvierkantjes waren na het ontdooien niet meer van he t plastieken beschermlaagje te krijgen Raar want heb ze laten ontdooien op dat papiertje op bakpapier , begrijp niet wat ik mis heb gedaan, te lang ontdooid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf ik niet te zeggen, ik heb daar zelf nooit problemen mee (al gaat het soms iets lastiger). Het zou ook aan de verpakking/het materiaal zelf kunnen liggen.

      Beantwoorden
    • Willem says:
      1 jaar geleden

      JA! Te warm geworden. Bladerdeeg is alleen handelbaar als het net ontdooit is, dus liefst slechts een graad of drie.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Thanks voor alle tips Willem!

        Beantwoorden
  19. Anna says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de appelflappen in de avond maken om de dag erna mee na werk te nemen? Blijven ze dan krokant? Ik wil ze gewoon koud op werk neerzetten (traktatie voor verjaardag).
    Ik ga dit recept gebruiken maar dan voor mini appelflappen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze krokant wil serveren zul je ze weer op moeten warmen, bladerdeeg wordt nu eenmaal weer zacht.

      Beantwoorden
  20. Arina says:
    2 jaar geleden

    Koopmans. Bladerdeeg en voor de appelflappen. doe bij de appels ook nog war rozijntjes door

    Beantwoorden
  21. Paulien says:
    2 jaar geleden

    Ik bak ze met ongezoete appelmoes of compote die ik aan mijn smaak aanpas met geweekte rozijnen, kaneel en wat rietsuiker. Makkelijk ( of lui ;-)) en ook eeg lekker.

    Beantwoorden
  22. Hettie says:
    2 jaar geleden

    Gaat altijd goed. Doe er altijd wat ciroensap bij en soms wat spijs of beetje abrikozenjam, ook lekker.,

    Beantwoorden
  23. Heleen says:
    4 maanden geleden

    Ik prik met eenvork gaatjes in debodem van de appelflap.
    Omdat ze anders zo zacht blijven op de bodem.

    Beantwoorden
  24. Sandra says:
    3 maanden geleden

    Hi Laura,
    Dit ziet er lekker en makkelijk uit. We hebben bladerdeeg over en dat is een mooie reden om dit te gaan maken. Alleen hebben we geen kaneelsuiker in huis. Dit kan je ook zelf maken denk ik? Hoe zou jij dat doen qua verhouding kaneel en (kristal)suiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat kan zeker! Je kan die verhouding maken zoals je het zelf lekker vindt.

      Beantwoorden
  25. Naomi says:
    2 weken geleden

    Hoi, vraagje, waar koop je grove kaneelsuiker? Kan het nergens vinden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Ze hadden die altijd in de supermarkt, maar dat is fijne kaneelsuiker geworden (kan in principe ook). Of je mengt gewone kristalsuiker met wat kaneel 🙂

      Beantwoorden
  26. Naomi says:
    2 weken geleden

    Bedankt voor de tip

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Frambozen-citroen ijstaart

Wit brood

Bakken met roomboter of margarine?

Quiche met broccoli en tomaat

Volgende Post
Smoking toastjes

Smoking toastjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan