Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appelflappen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
29 december 2014
in Feestdagen, Klein Gebak, Oud en Nieuw, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appelflappen

Naast oliebollen horen appelflappen natuurlijk ook bij oud en nieuw. Perfect alternatief ook voor degenen die niet met een pan vol hete olie en oliebollenbeslag aan de gang willen gaan. Voor deze flappen met appel en kaneel heb je namelijk genoeg aan een oven. Je kunt ze zowel warm als koud eten en daarmee kun je ze goed voorbereiden. Heb je ze liever warm maar wil je wel vast wat voorbereidingen treffen, de appelflappen kun je prima opwarmen in de oven!

appelflappen

appelflappen

appelflappen

Recept afdrukken

Appelflappen

Appelflappen maak je heel gemakkelijk zelf. Want zeg nou zelf, zelfgemaakte appelflappen zijn het lekkerst met oud en nieuw! Heerlijk voor oudejaarsavond!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
  • 2 el suiker
  • 1 el grove kaneelsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • losgeklopt ei + extra kaneelsuiker

Instructies

  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel de appel-kaneelvulling over de plakjes bladerdeeg, hou de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.
  • Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.
  • Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

appelflappen

Weet jij al wat voor een lekkers je op tafel gaat zetten op oudejaarsavond?

Vorige post

Volgende post

Cervelaat roomkaas spiralen
Smoking toastjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 51

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Lekker! Ik maak ze zelf met oudjaarsavond vaak als mini appelflapjes, omdat mensen ook vaak andere hapjes en oliebollen willen eten.

    Beantwoorden
    • Adrie says:
      11 maanden geleden

      Bestrooi je beide kanten met suiker en smeer je beide kanten in met eigeel?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Ik doe alleen de bovenkant, maar het kan wel.

        Beantwoorden
  2. kimmy says:
    6 jaar geleden

    Beste laura

    zou dit ook gaan met de schar milifolie bladerdeeg

    zou ze graag maken voor met oudejaarsavond

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb (nog) geen ervaring met deze bladerdeeg, maar het lijkt mij dat dit ook prima werkt!

      Beantwoorden
      • menno says:
        1 jaar geleden

        ze zijn super lekker

        Beantwoorden
  3. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk die appelflappen, voor mij kunnen ze niet groot genoeg zijn!
    Jammie 🙂

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Appelflappen blijven lekker!

    Beantwoorden
  5. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Ooh, deze zijn overheerlijk! Ik maak ze zelf ook zoo. Mmmm, need some right now! 🙂

    Beantwoorden
  6. Caroline says:
    6 jaar geleden

    Moet je in het bladerdeeg eerst gaatjes prikken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dat heb ik niet gedaan, maar het kan geen kwaad om het wel te doen!

      Beantwoorden
  7. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Lijkt een beetje op het recept wat ik gebruik voor appelflappen. Ik maakte appelflappen vorig jaar voor het eerst en vielen erg in de smaak dus ik mag dit jaar ook weer de keuken induiken (alsof ik dat erg vind, haha!)

    Beantwoorden
  8. Inge says:
    6 jaar geleden

    Kan je deze invriezen , en dan hoe lang ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt ze ook invriezen. Verpak ze goed luchtdicht en dan kun je ze zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren.

      Beantwoorden
      • Ingrid says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Kun je ze het beste gebakken of ongebakken invriezen? Heb je daar ervaringen mee?
        En dan gewoon opwarmen zoals bij het recept geschreven?

        Groetjes,
        Ingrid

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Als je ze weer wilt invriezen moet je ze eerst bakken, je kunt niet de (ontdooide) velletjes opnieuw weer invriezen. En opwarmen zoals beschreven inderdaad 🙂

          Beantwoorden
          • Willeke says:
            5 jaar geleden

            Hallo Laura,
            Waar ik werk word bladerdeeg ontdooid, appelflappen gemaakt en ongebakken in de diepvries gedaan, werkt prima

          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Oh echt waar? Ik gebruik meestal velletjes van Koopmans en die raden zelf aan ontdooid bladerdeeg niet weer in te vriezen als het nog niet gebakken is.

      • Willeke says:
        5 jaar geleden

        Klopt dat het vermeld staat maar wij doen het al een jaar maar moet er wel bij zeggen dat wij geen appelvullING hebben maar het bladerdeeg blijft prima

        Beantwoorden
  9. Joke says:
    6 jaar geleden

    Wow, wat zien deze er lekker uit en ze staan weer prachtig op de foto!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  10. nathalie says:
    6 jaar geleden

    als ik ze heb ingevroren, hoe moet ik ze behandelen als ik ze wil gaan eten? eerst ontdooien en dan even in de oven? of ingevroren meteen in de oven? en hoe lang dan ongeveer om te voorkomen dat ze zwart worden…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou ze eerst (een beetje) laten ontdooien en dan zo’n 5-10 minuten in de oven.

      Beantwoorden
      • nathalie says:
        6 jaar geleden

        oke, dank je

        Beantwoorden
        • Ileen says:
          4 jaar geleden

          Hallo Laura,

          Ik ken iemand in die de appels eerst koken, bij maken van appelflappen.
          is dat verstandig?

          Beantwoorden
          • Laura says:
            4 jaar geleden

            Als je dat doet krijg je meer een moes in de flappen, door de oven worden ze ook zacht.

  11. Simone says:
    6 jaar geleden

    Welk merk bladerdeeg heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik meestal Koopmans

      Beantwoorden
  12. Karin says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura ik lees net dat jij het bladerdeeg van koopmans gebruikt is dat diepvries of zit dat in een pak ik vind het echt weer om die heerlijke appelflappen is uit te proberen van jou zien er echt heerlijk uit ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat zijn pakken die in de diepvries liggen 🙂

      Beantwoorden
  13. pak de pan says:
    5 jaar geleden

    Zo dat ziet er lekker uit! Zelf maak ik ze op een iets andere manier, maar ik ga deze ook een keer proberen!

    Beantwoorden
  14. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Vraagje: hoe krijg jij de vulling zo mooi ‘droog’? Bij mij wordt het appelmengsel toch vaak een natte bende! Benieuwd naar die gouden tip!
    Groetjes, Marijke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zou kunnen liggen aan het soort appels dat je gebruikt, ik gebruikt vrijwel altijd goudreinetten of Elstar appels.

      Beantwoorden
    • Willem says:
      1 jaar geleden

      Bladerdeeg en vocht, dat verdraagt elkaar niet. Ook appeltaarten mislukken hierdoor vaak. Het aloude banketbakkers-trucje is maïzena.

      Na de appel in blokjes te hebben gesneden, kun je ze gerust verwarmen. Jona is een stevige appel, kan het prima hebben wat verwarmt te worden. Dat zorgt ervoor dat de appel vocht verliest. Er zit ook genoeg vocht in de appel om, al opwarmende in een pannetje wat krenten en rozijnen mee te laten wellen.

      Doe er vervolgens nog wat abrikozenjam en suiker bij, dit maakt de appelflappen nog lekkerder. Tot slot maïzena. Wel rustig blijven roeren. Pennetje liefst op een vlamverdeler. Dan ook deze zogeheten appelsmurt eerst af laten koelen. Warme appelsmurt op bladerdeeg, dan wordt het een onhandelbaar rommeltje.

      Per appel 25 gr krenten + 25 gr rozijnen + 25 gr suiker + 1/2 el abrikozenjam + 1/2 el maïzena. Gebruik altijd alleen maar róómboterbladerdeeg. Anders is ’t zonde van de moeite. Succes!

      Beantwoorden
  15. Iris says:
    4 jaar geleden

    We hebben vandaag verse appelbeignets gekocht. Hoe jouden we die zo vers mogelijk boor morgen en overmorgen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou ze gewoon goed afsluiten/verpakken. Eventueel weer even opwarmen voor je ze gaat eten.

      Beantwoorden
  16. Miriam de Bruin says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, zou ik de appelflappen kunnen voorbereiden ’s middags en dan ’s avonds afbakken in de oven voor bij de koffie. Ben fan van je website. Heb al veel dingen gemaakt met succes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan 🙂 Zorg wel dat het appelmengsel niet te vochtig is.

      Beantwoorden
  17. José says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang zou ik de appelflappen in de oven moeten doen als ik er mini appelflappen van wil maken? Dus twee appelflappen maken van 1 velletje bladerdeeg?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      zou de helft tot drie kwart van de originele tijd aanhouden.

      Beantwoorden
  18. Hester says:
    2 jaar geleden

    Ik probeerde vandaag maar mijn bladerdeegvierkantjes waren na het ontdooien niet meer van he t plastieken beschermlaagje te krijgen Raar want heb ze laten ontdooien op dat papiertje op bakpapier , begrijp niet wat ik mis heb gedaan, te lang ontdooid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Durf ik niet te zeggen, ik heb daar zelf nooit problemen mee (al gaat het soms iets lastiger). Het zou ook aan de verpakking/het materiaal zelf kunnen liggen.

      Beantwoorden
    • Willem says:
      1 jaar geleden

      JA! Te warm geworden. Bladerdeeg is alleen handelbaar als het net ontdooit is, dus liefst slechts een graad of drie.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Thanks voor alle tips Willem!

        Beantwoorden
  19. Anna says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de appelflappen in de avond maken om de dag erna mee na werk te nemen? Blijven ze dan krokant? Ik wil ze gewoon koud op werk neerzetten (traktatie voor verjaardag).
    Ik ga dit recept gebruiken maar dan voor mini appelflappen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze krokant wil serveren zul je ze weer op moeten warmen, bladerdeeg wordt nu eenmaal weer zacht.

      Beantwoorden
  20. Arina says:
    2 jaar geleden

    Koopmans. Bladerdeeg en voor de appelflappen. doe bij de appels ook nog war rozijntjes door

    Beantwoorden
  21. Paulien says:
    2 jaar geleden

    Ik bak ze met ongezoete appelmoes of compote die ik aan mijn smaak aanpas met geweekte rozijnen, kaneel en wat rietsuiker. Makkelijk ( of lui ;-)) en ook eeg lekker.

    Beantwoorden
  22. Hettie says:
    2 jaar geleden

    Gaat altijd goed. Doe er altijd wat ciroensap bij en soms wat spijs of beetje abrikozenjam, ook lekker.,

    Beantwoorden
  23. Heleen says:
    1 maand geleden

    Ik prik met eenvork gaatjes in debodem van de appelflap.
    Omdat ze anders zo zacht blijven op de bodem.

    Beantwoorden
  24. Sandra says:
    2 weken geleden

    Hi Laura,
    Dit ziet er lekker en makkelijk uit. We hebben bladerdeeg over en dat is een mooie reden om dit te gaan maken. Alleen hebben we geen kaneelsuiker in huis. Dit kan je ook zelf maken denk ik? Hoe zou jij dat doen qua verhouding kaneel en (kristal)suiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Dat kan zeker! Je kan die verhouding maken zoals je het zelf lekker vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zelfgebakken brood bewaren

Advent 15: Sneeuwpop op de slee

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Oud en Nieuw champagnetaart

Volgende Post
Smoking toastjes

Smoking toastjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Verlate kersttaart

door Laura Kieft-27 december 2011-5

Ik had grootse plannen deze kerst, ik zou heerlijk in de keuken allerlei lekkers bakken en dat aan jullie laten zien zodat jullie allemaal inspiratie hadden voor de feestdagen. Mijn school dacht daar alleen iets...

How to + recept: Speculaas(plank)

door Laura Kieft-04 december 2011-45

Het is de tijd van het jaar waarin iedereen massaal aan het speculaas gaat, maar ook taai-taai, marsepein en schuimpjes mogen niet ontbreken in deze periode. Ik ben zelf gek op het snoepgoed, vooral marsepein...

Webshop: Uit eigen streek

door Laura Kieft-29 november 2011-1

Gisteren heeft weer een nieuwe webshop haar virtuele deuren geopend, en niet zomaar één. Mede blogster Pauline (die jullie vast allemaal kennen van uit Pauline’s keuken) heeft maandenlang hard gewerkt aan haar bedrijf Uit eigen...

Gestrikt!

door Laura Kieft-18 november 2011-3

De lussenstrik staat denk ik nu al ruim een jaar op mijn lijstje ‘wil ik nog eens maken’. Elke keer weer bedenk ik mij te laat dat er dan tylose door het fondant moet worden...

Liefde is…

door Laura Kieft-13 november 2011-12

Liefde is… een speciale taart aan je vriendje geven omdat hij jarig is. Dit deed een vriendin van mij. Na veel wilde plannen voor de taart zijn we uiteindelijk toch op een vrij eenvoudige versie...

Review: workshop De Koekenbakkers

door Laura Kieft-06 november 2011-7

Gisteren heb ik dan eindelijk een workshop van Mariëlle van De Koekenbakkers mogen volgen! Een paar maanden geleden heb ik mij al ingeschreven voor deze workshop en heb er dus lang naar uit mogen kijken....

Eindstand Pink Ribbon actie

door Laura Kieft-01 november 2011-12

De maand oktober is voorbij en het geld is overgemaakt. Er is een einde gekomen aan de maand die in het teken van borstkanker staat en daarmee is er ook een einde gekomen aan mijn koekjesactie....

Recept Royal Icing

door Laura Kieft-31 oktober 2011-158

Laatst gaf ik jullie al het recept voor suikerkoekjes, nu geef ik jullie het recept Royal icing zodat je de koekjes kunt gaan decoreren. Deze hoeveelheid Royal icing is genoeg voor het recept van de...

Zoetigheden uit Parijs

door Laura Kieft-23 oktober 2011-8

Vorige week zondag vertrok ik samen met mijn ouders en zusje naar Parijs. Hier gingen we donderdagochtend vroeg weer weg om nog 2 dagen naar Disneyland te gaan! Ik was nog nooit in Parijs of...

Recept Suikerkoekjes

door Laura Kieft-14 oktober 2011-218

Wanneer ik koekjes decoreer, zijn deze suikerkoekjes echt mijn go to recept. Mijn favoriet waar ik bijna nooit van afwijk. Het enige andere recept dat ik nog wel eens wil gebruiken is een aanpassing op dit...

De Pink Ribbon koekjesfabriek

door Laura Kieft-05 oktober 2011-16

koekjes uitsteken Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er...

Een actie voor Pink Ribbon

door Laura Kieft-01 oktober 2011-10

Oktober is de maand waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans...

Vintage baking

door Laura Kieft-28 september 2011-8

Deze cupcakes wilde ik eigenlijk gisteren al met jullie delen, toen was ik alleen te druk met naar de oven hollen. Waarom zul je denken, daar hoor je dit weekend meer over. Ik heb namelijk...

It’s my birthday

door Laura Kieft-20 september 2011-6

Nou ja, afgelopen zondag dan. 18 September werd ik 21 jaar, écht volwassen dus. Familie en vrienden lieten al weten dat zij nieuwsgierig waren naar de taart. Dit keer alleen geen fondant taart zoals ze...

Gestencilde bloesemtak

door Laura Kieft-13 september 2011-8

Bij Ellen in Donderen had ik in mijn vakantie zo’n ontzettend leuk stencil gekocht die ik ontzettend graag wilde uitproberen. Maar om nu gelijk een hele taart te maken, dat moet anders kunnen dacht ik zo. Zo...

Glinsterende snoepjes

door Laura Kieft-07 september 2011-6

Deze cupcakes heb ik al een poosje geleden gemaakt en wilde ik jullie eigenlijk dit weekend al laten zien. Dat was mijn bedoeling in ieder geval.. KPN werkte alleen even niet mee, na een storing...

De vakantie zit er weer op

door Laura Kieft-27 augustus 2011-5

Bij het gebrek van een echte zomer probeer ik er dan maar wat vrolijks van te maken. Want die zomer, die is dit jaar compleet verregend. Zo mooi als het voorjaar was, zo slecht is...

Review: De oude bakkerij

door Laura Kieft-18 augustus 2011-6

Al tijden geleden las ik in het tijdschrift MjamTaart over het bakkerijmuseum in Medemblik. Ik wist gelijk; ‘daar wil ik heen!’. Het  heeft enige tijd geduurd maar afgelopen weekend was het dan zover, samen met...

Review: Baking cups

door Laura Kieft-12 augustus 2011-32

Ik ben gek op leuke baking cups, ze maken je cupcakes helemaal af. Tegenwoordig kun je je lol op met alle leuke kleurtjes en printjes. Sommigen zien er in de verpakking alleen heel erg leuk...

65 met toblerone en appel-kaneel

door Laura Kieft-04 augustus 2011-9

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan