Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appelcake met chocola en karamel

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 januari 2016
in Cakes, Inspiratie, Video, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appelcake met chocola en karamel 1a

Toen ik laatst de ROLO crumble cake maakte, twijfelde ik over het toevoegen van een appel. De combinatie van appel, chocola en karamel leek mij namelijk zo verschrikkelijk lekker. Ik besloot het uiteindelijk niet te doen, maar het idee van deze combinatie bleef maar door mijn hoofd spoken. Tijd dus om een appelcake met chocola en karamel te maken. Dat was een goede keuze, want wat is deze cake ongelooflijk lekker zeg! Ik laat je in een video zien hoe je hem maakt! Yes, ik heb het maken van video’s weer opgepakt, was bijna vergeten hoe leuk ik dat vind.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Recept afdrukken

Appelcake met chocola en karamel

Appel, karamel en chocola is een ontzettende lekker combinatie. Dat bewijst deze smeuïge appelcake met chocola en karamel helemaal.
Porties: 12 personen (25cm cakevorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren (M)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 appel (geschild en in blokjes)
  • 75 gram chocolate chips
  • 75 gram blokjes karamel

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg dan de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als de eerste helemaal is opgenomen.
  • Meng ook het zelfrijzend bakmeel en zout door het mengsel, mix tot een mooi beslag.
  • Doe de stukjes appel, chocola en karamel in een schaaltje en voeg een eetlepel bloem toe. Roer dit goed door zodat alles is voorzien van een laagje bloem. Voeg dan dit mengsel toe aan het beslag en spatel het er doorheen.
  • Stort het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Strooi eventueel nog wat extra stukjes chocola en karamel over de cake heen.
  • Bak de cake in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

appelcake met chocola en karamel 2a

Heb jij nog leuke ideeën voor video’s? Is er een bepaalde techniek die je graag wilt zien of gewoon een lekker recept? Laat het weten in een reactie, misschien ga ik er wel mee aan de slag 😉

Vorige post

Volgende post

Hartige mini muffins
Plaattaart met spinazie en kip

Related Posts

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft
12 april 2021
0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura's Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan!...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
5

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 46

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet dat er goed uit zeg! Ik heb nog blokjes karamel liggen, dus ik weet al wat ik daarmee ga doen!

    Beantwoorden
    • Wawa says:
      6 maanden geleden

      Hoi hoi,Van waar koop je die karamel blokjes?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Bij de Notenshop, Makro of gewoon van die grotere blokken in de super die je in kleine blokjes snijdt.

        Beantwoorden
  2. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Oeeeh dat ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Iris says:
    5 jaar geleden

    Mij lijkt de combo van appel, chocola en karamel een match made in heaven! Ik ga m zeker snel maken. Mag ik vragen welke karamel jij hiervoor gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik kocht een pot met kleine stukjes bij Makro, maar ik heb ze ook wel eens bij Jumbo gezien.

      Beantwoorden
  4. Simone says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er weer heerlijk uit. Ik mis alleen in de beschrijving een stap. Je beschrijft namelijk niet wanneer de appel etc erbij moet. Nu snap ik wel dat dit moet na het bloemen en voordat het beslag in de vorm moet…. Maar diegene die je recept stap voor stap volgen hebben opeens wat ingrediënten over 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Oeps, je hebt gelijk 😉 Gelijk even aangepast! Thanks 🙂

      Beantwoorden
  5. Marleen says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er superlekker uit! Vraagje, waar kan je de chocolate chips en karamelblokjes kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik koop beide bij Makro, maar je kunt ook gewoon een reep in stukjes hakken en blokjes karamel kleiner snijden. De kleine blokjes heb ik ook wel eens gezien bij Jumbo.

      Beantwoorden
  6. Lidwien says:
    5 jaar geleden

    Je gebruikt bloem, lees ik. Waarom geen cakemeel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In dit recept moet het zelfrijzend bakmeel zijn, heb het inmiddels aangepast.

      Beantwoorden
  7. Veronique says:
    5 jaar geleden

    Hmmmm ziet er heerlijk uit!! Zou je ook de appel weg kunnen laten??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan

      Beantwoorden
  8. Emma says:
    5 jaar geleden

    Oh, dit lijkt me dus echt verrukkelijk!

    Beantwoorden
  9. Loes says:
    5 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit, ga ‘m zeker een keer proberen. Nog wel even een opmerking:
    Bedoel je met bloem zelfrijzend bakmeel? Of mist de bakpoeder? Ik zie namelijk geen ‘rijsmiddel’ in dit recept staan 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat moet zelfrijzend bakmeel zijn inderdaad, bedankt! Heb het gelijk even aangepast 🙂

      Beantwoorden
  10. Ineke says:
    5 jaar geleden

    Verrukkelijk!!
    Wat voor afmeting cakeblik gebruik jij in de recepten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      25 centimeter

      Beantwoorden
  11. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heel goed uit!

    Beantwoorden
  12. Lianne | De Zoetekauw says:
    5 jaar geleden

    Het klinkt een beetje gek, maar toch ook wel weer lekker. Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt. Je video ziet er trouwens enorm goed uit. Mooie beeld- en geluidkwaliteit!

    Beantwoorden
    • Lianne | De Zoetekauw says:
      5 jaar geleden

      En wat heb je een enorm leuke keuken! Die planken met leuke bakvormen en mengkommen. Misschien kun je die een keer helemaal showen in een artikel of video.

      Beantwoorden
  13. Trudy says:
    5 jaar geleden

    Leuk filmpje!

    Beantwoorden
  14. Mia says:
    5 jaar geleden

    heerlijk !! gelijk opgesmuld door mijn lekkerbekken !!

    Beantwoorden
  15. tamara says:
    5 jaar geleden

    Hoi

    Waar kan ik chocolade chips kopen?
    Bij ons in de supermarkt zijn ze niet verkrijgbaar.

    Gr tamara

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kookwinkels en taartdecoratiewinkels hebben ze meestal wel.

      Beantwoorden
  16. Dylano says:
    5 jaar geleden

    Ik wil deze cake maken maar kan nergens karamel blokjes vinden in de winkel.
    De Jumbo heeft het ook niet. Hoe ziet de verpakking er uit ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat weet ik helaas niet meer

      Beantwoorden
  17. Daniëlle says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk! Wij hebben een nieuw huis, dus veel visite, ik ga zeker deze cake eens voor ze maken!

    Beantwoorden
  18. Desiree says:
    5 jaar geleden

    Deze cake lijkt mij erg lekker. Ik kreeg een uurtje geleden de Nordic Ware Bavaria vorm binnen. Als ik hem daar in zou willen maken, kan ik dan dezelfde hoeveelheden aanhouden? En bak je met hete lucht?
    Groetjes Desiree en bedankt voor je heerlijke recept! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden, maar eventueel ook iets groter. Ik bak met boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  19. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Helaas mijn cake zit er echt niet zo uit als de jouwe. Ondanks het bloemen van de chocolade, fudge en appelstukjes, is alles naar beneden gezakt. Met als gevolg dat ik daar een taaie chocolade laag heb. De cake is verder erg nat, ik denk dat de stukjes appel daar debet aan zijn. Uiteraard heb ik geprikt eer ik de cake uit de oven heb gehaald. Maar zoals de cake er nu uit ziet, is deze zeker niet voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heb je een hele zachte, vochtige appel gebruikt? Ik gebruik meestal elstar appelen voor cakes. Iets meer bloem gebruiken zou ook nog kunnen. Kwam de prikker wel droog uit het midden? Het is apart dat hij later pas nat zou worden namelijk. Verder ook alle ingrediënten aangehouden zoals in het recept (geen margarine bijvoorbeeld)?

      Beantwoorden
  20. Marianne says:
    5 jaar geleden

    Voor het eerst iets van deze site gemaakt en helaas jammerlijk mislukt, alhoewel de smaak wel goed bleef. Maar de textuur dus niet. Ik had alle reacties goed doorgelezen en ik kwam goed beslagen ten ijs: Elstar appeltje, roomboter, voldoende bloem, karamel in kleine stukjes, zodat ze niet te zwaar waren, de juiste oventemperatuur. En de cake was een plaatje toen hij uit de oven kwam. Maar helaas, de hele vulling was naar beneden gezakt. Het enige wat ik kan bedenken is, dat 4 (grote) eieren teveel zijn, waardoor het beslag te slap is en de vulling de kans krijgt te zakken. Andere tips?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb M eieren gebruikt, dat zou het kunnen zijn. En misschien toch nog in iets meer bloem mengen voordat je de stukjes toevoegt. De appel en chocola zaten bij mij door de hele cake, alleen de karamel stukjes zaten in de onderste helft verdeeld. Wat ook nog kan is dat je het beslag te lang gemixt hebt.

      Beantwoorden
  21. Margreet says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura
    Wat een heerlijke cake zeg, heb hem net weer gebakken de 3e in 5 dagen ( wel visite gehad hoor) kun je nagaan hoe lekker wij hem vinden haha.
    Het volgende wat ik nu ga proberen is de cake met Rolo lijkt ons ook erg lekker.
    Heb na het lezen van je enthousiaste Kitchen-aid review er een gekocht, de terracotta kleur, en wat bevalt hij goed zeg super blij mee.
    Ben fan van je site en kijk uit naar je boek, succes met het schrijven.

    Beantwoorden
  22. Petra says:
    5 jaar geleden

    Vandaag samen met m’n meiden deze cake gemaakt. Wel met eigen twist, want ipv caramelblokjes en chocodrops hebben we er wat rolo’s ingegaan die we nog hadden liggen en paaseitjes (caramel zeezout). En wat minder suiker gedaan omdat het me ziet genoeg leek:-).Net het eerste plakje warm gegeten. Even wennen aan de choco-appel combi, maar kan me voorstellen dat het morgen koud nog lekkerder is. Bedankt voor het idee, lekker!

    Beantwoorden
  23. esther says:
    5 jaar geleden

    Moet het echt karamel zijn of mag het ook fudge zijn?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Fudge kan ook hoor

      Beantwoorden
  24. Jela says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk, wat een topper deze cake! Hij was zo op.
    Volgende keer (die komt zeker) ga ik iets minder suiker proberen.
    Dank voor recept.

    Beantwoorden
  25. Gerlinde says:
    4 jaar geleden

    Bleeh. …

    Mijn appel-kaneelcake smaakt naar eieren :((

    Geen gekke dingen gedaan behalve choco en fusie weggelaten….

    Eierkoek-cake:/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je wel M eieren gebruikt? En waren je eieren nog goed?

      Beantwoorden
  26. Sonia says:
    2 jaar geleden

    Echt smullen die cake! Deze week 3 gemaakt voor Mn verjaardag iedereen was er goed over te spreken. Helaas toch alles op de bodem op wat appel na. De laatste keer heb ik zelfs met Mn handen alles op bloem gecheckt maar nu toch weer alles op de bodem. Heb je nog een tip? Het doet overigens niets af aan de smaak maar het ziet er mooier uit als het beter verdeeld is.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het zou kunnen dat je je beslag te luchtig hebt geklopt, ook dan kunnen stukjes naar de bodem zakken.

      Beantwoorden
  27. Serena says:
    1 jaar geleden

    Mijn cake was ook en grote boterspons :/ meer een soort hardere custard? Luistert het echt zo nauw met de eieren? Het beslag zag er namelijk echt prima uit toen ik het in de vorm deed… Heb bio eieren gebruikt dus verschillende maatjes maar dat doe ik altijd en nog nooit zoiets gehad….hij lekt echt boter 😮

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Echt waar? Wat gek! Heb je niks anders veranderd aan de structuur of het recept?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Plaattaart met spinazie en kip

Plaattaart met spinazie en kip

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-5

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan